ALLE FÅR UTVENDIGE LUGARER!

ALLE FÅR UTVENDIGE LUGARER!

FORSOMMER I HERLIGE TALLINN | RISDAL TOURING

Mange av våre gjester reiser igjen – og igjen til Tallinn. Ikke så rart; de som har vært i byen og lagt sin elsk på den, forstår dette godt. Tallinn er en storby, men likevel trivelig og full av atmosfære. Her finnes hippe butikker, store kjøpesenter – men også de små idylliske smug og små  gater.  Legg så til at vi får et Østersjøcruise t/r Stockholm – Tallinn med rederiet TallinkSilja der vi har utvendige lugarer til alle– ja da er reiseopplevelsen bortimot komplett. Gamlebyen i Tallinn er en attraksjon i seg selv. Det er kort gangavstand til det trivelige bymiljøet og alle byens butikker og opplevelser. Her kan vi riktig kose oss!

 

Tagger:, , , , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Lørdag 1. juni 2024:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Horten – Moss – Karlstad, ca 690 km: Vi starter turen fra Stavanger Byterminal og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark blir det mulighet for påstigning. Vi kjører frem til ferjeterminalen i Horten, klare for overfart med  Bastøfergen til Moss. Vi kjører i behagelig tempo og gjør flere stopp underveis. Et sted mellom Moss og Svenskegrensen finner vi et sted for å spise felles middag (inkludert). Vi ankommer Karlstad utpå kvelden og er klare for innsjekking og overnatting på Scandic Karlstad City Hotell.

 

DAG 2

Søndag 2. juni 2024:

Karlstad – Stockholm, ca 320 km: Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til Tallink Silja. Kl 17.30 har cruiseferjen Baltic Queen avgang til Tallinn og vi har fått utlevert våre utvendig lugarer, før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård og middag fra buffèen om bord. Resten av kvelden er det bare å nyte underholdningen om bord, besøke SPA avdelingen eller gå på shopping i skipets tax-free butikker.

 

DAG 3

Mandag 3. juni 2024:

Ankomst til Tallinn: Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi kl 10.45 (lokal tid) ankommer til Tallinn. Straks etter ilandstigning og når formalitetene er unnagjort, møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en  rundtur i byen. Allerede på 1100-tallet lå det en viktig havn i Tallinn. Både dansker, tyskere og svensker har styrt landet i tidligere tider. Byen er Estonia’s hovedstad og  en perle av en Europeisk by som oser av historie og kultur! Med andre ord, her står opplevelser i kø så bare å glede seg. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting på Sokos Hotell Viru med svært sentral beliggenhet. De som vil, kan bli med vår reiseleder ut for å spise middag på  kvelden (ikke inkl).

 

DAG 4

Tirsdag 4. juni 2024:

I Tallinn: I dag kan vi kose oss lenge med frokosten om   ønskelig, for deretter å spasere rundt å bli bedre kjent i byen. En mulig utflukt til den vakre Kadriorg Park formiddag eller ettermiddag er absolutt tilstede dersom det kunne friste. Sjekk ut noen av severdighetene byen har å by på, eller dra på ellevill shopping. Gode restauranter er det mange av. Gamlebyen, selveste hjertet i Tallinn står på UNESCO’S verdensarv liste, og flere bygninger så vel som brostenslagte gater kan dateres tilbake helt fra 13– til 1600 tallet. Her er det noe for alle. Også denne kvelden anbefaler vi deg å teste ut smaksløkene på en av byens herlige restauranter.

 

DAG 5

Onsdag 5. juni 2024 :

I Tallinn, avreise med cruiseferje til Stockholm: Etter frokost og utsjekk fra hotellet er også mye av denne dagen til fri disposisjon. Det blir sagt at for dem som innehar sort belte i shopping, så er Tallinn som et eventyr! Du har all mulig grunn til å føle deg som en viking på vellykket  røvertokt når du laster det innkjøpte inn i bussens hulrom! En rekke store og moderne kjøpesentre ligger utenfor bykjernen og frister med et enormt vareutvalg. Et av disse er Ulemiste, like ved flyplassen. Mange estere vi har møtt, hevder at dette er det beste og billigste i byen. Vår buss og sjåfør tar med seg de som ønsker det ut hit. Av lokale matspesialiteter er det mange forskjellige slags kjøttpålegg, røkt fisk og røkte pølser man særlig bør prøve. Utpå ettermiddagen tar vi oss fram til ferjeterminalen igjen, nå for avgang med samme cruiseferje kl 18.00 til Stockholm. Igjen får vi tildelt våre utvendige lugarer og resten av kvelden kan nytes om bord.

 

DAG 6

Torsdag 6. juni 2024:

Stockholm – Karlstad 310 km: Frokosten nyter vi om bord under innseilingen til Stockholm. Straks etter  ankomst til den svenske hovedstaden kl 10.00, blir det toll klaring og grensepasseringsformaliteter. Av og til tar dette litt tid, men snart befinner vi oss igjen om bord i den komfortable turbussen. I raskt driv og tempo følger vi gode, svenske veier – men vi har god tid til å være på tur denne dagen og riktig koser oss. Vi ankommer Karlstad tidlig ettermiddag. Etter innsjekk anbefales en spasertur i denne kulturperlen av en by, for den som  ønsker. Om  kvelden blir det felles inkludert middag på hotellet.

 

DAG 7

Fredag 7. juni 2024:

Karlstad – Strømstad – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 710 km: En deilig frokostbuffèt står dekket til oss på hotellet, før vi takker for oss og kjører opp til Strømstad    for å ta Color Hybrid kl 13.40 til Sandefjord. Vel i land på Vestfoldsiden, finner vi raskt frem til E18 igjen – og nærmer oss Telemark, Aust- og Vest-Agder. Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder er det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til Stavanger.

 

TURPRIS

TURPRIS

7 dager kun kr 10.990,-

Pris pr person i delt dobbeltrom/lugar ved påmelding før 15. mars 2024 , deretter kr 11.990,-

Avreisedato: 1. juni 2024

Retur: 7. juni 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferge Horten – Moss

¨  2 overnattinger på hotell i Karlstad (tur og retur)

¨  6 frokoster

¨  4 middager (hvorav 2 som buffet om bord på Baltic Queen)

¨  Cruise Stockholm – Tallinn t/r med Baltic Queen i delt utvendig dobbel lugar

¨  2 hotellovernattinger i delt dobbeltrom i Tallinn

¨  Lokalguide i Tallinn

¨  Ferge overfart Color Hybrid Strømstad – Sandefjord

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar: 2.100,-

Tillegg Buffet hjemreise Color Line: 299, –

Utflukt til Kadriorg Park ved minimum 20 deltakere.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag