Påsketur fra Bergen: Lago Maggiore

Påsketur fra Bergen: Lago Maggiore

Påsketur fra Bergen | Italia | Lago Maggiore | Buss | Risdal Touring

KUN 16.770,- per pers.
Ved påmelding innenn 1. mars 2022
Når
10.-21. april 2022
Antall dager
12
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Stord/Haugalandet
Reisen er overstått!

Lago Maggiore og Nord-Italia, et fantastisk reisemål! Vi har laget en innholdsrik tur hvor vi kjører sydover i østlige delen av Tyskland, med overnattinger på gode hoteller underveis. Fra Nürnberg kjører vi en vakker etappe forbi Bodensjøen til Vaduz, gjennom deler av Sveits frem til vi på kvelden ender i Stresa ved den vakre innsjøen Lago Maggiore i Italia. Her skal vi nyte tilværelsen på et godt hotell, spise deilig mat og ha flotte utflukter. God tid til avslapping blir det også for de som ønsker det. Hjem går turen igjen gjennom Sveits, på litt andre veier. Vi får beundret Kapellbrücke og Pilatusfjellet i Luzern før vi kjører videre, denne gangen i vestlige del av Tyskland før vi ender opp i Hannover og derfra, på kjente veier for de fleste, til Danmark og hjem.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Søndag 10. april 2022 (Palmesøndag): Knarvik – Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15  og Åsane Terminal kl 11.30, før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00.  Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er  inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i  rolig fart mot Hirtshals.

 

 

 

Dag 2

DAG 2

Mandag 11. april 2022: Hirtshals – Spornitz, ca 625 km:  Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Color Line fra Kristiansand. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til vårt hotell for natten Van der Valk Spornitz Hotel, hvor vi koser oss med felles middag.

Dag 3

Tirsdag 12. april 2022: Spornitz – Nürnberg ca 580 km: Vi koser oss med frokost og pakker deretter sakene våre og  finner våre plasser i gode buss seter. Dagens ferd tar oss mot syd og vi passerer byer som Berlin og Leipzig. Vi lar landskapet gli forbi og koser oss sammen med gamle og nye turvenner om bord på bussen. Vi stopper med behagelige mellomrom for å strekke på beina og også for å få kjøpt oss litt å spise underveis. På kveldingen ankommer vi Nürnberg og sjekker inn på vårt hotell for natten. Her er det atter felles middag og hygge på kvelden.

 

 

 

 

Dag 4

Onsdag 13. april 2022: Nürnberg – Stresa ca 580 km: Med fulle mager og  alle     kofferter i bussen kjører vi igjen ut på veien. Bussen er nå blitt vårt 2. hjem og vi koser oss sammen med sjåfør, reiseleder og hyggelige turvenner. Nå er vi nok blitt ganske godt kjent med hverandre og hos noen sitter nok historien løst… det er bare å underholde og bli underholdt. Vi kjører forbi Ulm, og ved Bregenz i sydenden av Bodensjøen passerer vi grensen og kjører inn i Østerrike.  Ikke så lenge etter er vi i Liechtenstein og hovedstaden Vaduz. Her gjør vi et stopp for å kikke litt og de som ønsker det kan få kjøpt seg litt å spise. Videre går turen inn i Sveits og vi kjører i vakkert landskap mot Italia og vakre Lago Maggiore. Her skal vi bo 5 netter i Stresa på Hotel Milan Speranza au Lac – se gjerne mer om hotellet på www.milansperanza.it. Dette er et hotell vi har benyttet på flere turer og fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på både fra gjester, reiseledere og sjåfører. Det er inkludert frokost og middag på hotellet alle dager.

 

 

 

Dag 5 - 8

Dag 5 – Dag 8

Torsdag 14.(Skjærtorsdag) –  Søndag 17.april (1. påskedag):  Vi har nå 4 hele dager på oss til å slappe av, rusle rundt i Stresa og til utflukter. Den første dagen bruker vi til å gjøre oss kjent og kose oss i Stresa. De borromeiske øyene i Lago Maggiore skal vi også stifte nærmere bekjentskap med – og da må vi i båt. De borromeiske øyene består av 3 små øyer og 2 små skjær, og er en stor turistattraksjon her i området. Denne utflukten er frivillig og bestilles/betales ved            påmeldingen til turen. En av dagene kjører vi via Comosjøen til Bergamo. Bergamo er en vakker italiensk by, med den bilfrie gamlebyen bygget på syv høyder. Selve kjernen i Bergamo Alta, som gamlebyene heter på italiensk, er       sjarmerende vakker. Med raske steg bruker man ikke mange minuttene på å gå fra den ene åpningen i bymuren til den andre, men det koseligste er å rusle rundt, sette seg ned på en sjarmerende restaurant og nyte en espresso, stedets   gode vin eller hva med en skikkelig italiensk pizza? På      toppen ligger det en gammel festning. Med Alpene i        bakgrunnen er det storslått utsikt både over byen og den fruktbare Po-sletten. Under Bergamo Alta finner du det   moderne Bergamo, med sine luksuriøse og stilige hoteller og shoppinggater. Snakk om å få full pakke! Vi tilbyr enda en utflukt som kan bestilles ved påmelding. Når man er i Italia, og bor midt mellom store vinområder, med Piemonte på den ene siden og Lombardia på den andre må man jo ha en utflukt hvor man får smake på vin og også spise en god     italiensk lunsj, så derfor vil vi få til dette en av dagene for de som ønsker dette. Denne utflukten er frivillig og bestilles/betales ved påmeldingen til turen. Vår guide i  Stresa er engelsktalende, men vi har i tillegg med oss vår norske reiseleder. Vi koser oss hver dag med frokost og middag på hotellet.

 

Dag 9

DAG 9

Mandag 18. april 2022 (2. påskedag): Stresa – Rastatt ca 490 km: Vi nyter en siste frokost på hotellet før vi pakker kofferten, setter oss i bussen og vinker farvel,- og kanskje også på gjensyn til de ansatte på hotellet og til byen Stresa. Lago Maggiore tar vi med oss en liten stund til mens vi reiser nordover, og inn i Sveits forbi  Bellinzona tvers gjennom landet mot Luzern. Vi kjører i et vakkert landskap hvor natur høydepunktene står i kø. Luzern er hovedstad i kantonen med samme navn – og vi gjør et stopp her midt på dagen, både for å se litt nærmere på den berømte Kapellbrücke og Pilatus fjellet, og for at de som vil kan kjøpe seg litt mat. Herfra kjører vi til Basel og videre nordover i Tyskland til Rastatt hvor vi stopper på et av våre samarbeidshoteller for overnatting. Felles middag venter oss på hotellet etter innsjekk.

 

 

Dag 10

Tirsdag 19. april: Rastatt – Hannover ca 510 km: Dagen i dag tar oss nordover og midt på dagen gjør vi et stopp i Frankfurt området hvor det blir mulig å få kjøpt seg en god lunsj. Videre kjører vi   gode tyske veier til Hannover hvor vi har vår siste overnatting i Tyskland for denne gangen. Her har vi også inkludert felles middag og praten går nok livlig rundt bordet. Her vil vi også møte gjestene som kommer fra turen til Bratislava, Budapest, Wien & Salzburg.

 

Dag 11

Onsdag 20. april 2022: Hannover – Hirtshals, ca 673: En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og mot Hirtshals. Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00. Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra aftensbuffeten som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

Dag 12

Stavanger (Risavika) – Haugalandet – Stord – Bergen – Knarvik: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. De av våre gjester som skal av her, følger sjåføren og turbussen inn til Stavanger Buss-terminal før vi fortsetter nordover til Haugalandet og over Stord frem til Bergen. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane og Knarvik terminal hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Pris og annen informasjon

12 dager kun kr 15.440,-

Pris pr person ved påmelding før 10. februar 2022, deretter kr 16.770,-

 

Avreisedato: Søndag 10. april 2022

Retur: Torsdag 21. april 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne turbuss, kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise med Fjordline t/r Bergen/Stavanger – Hirtshals med opphold i delt dobbeltlugar innvendig oppe i båten

¨  9 hotellovernattinger

¨  11 frokoster

¨  11 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.890,- totalt for alle nettene

 

Heldagsutflukt på Lago Maggiore kr 690,-

Inkludert guide, båt mellom øyene, alle inngangspenger og lunsj

Heldagsutflukt til vingård og Orta kr 490,-

Inkludert guide, vinsmaking og lunsj

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder fra tidligere turer

UK flag | German flag