Fra Bergen

Fra Bergen

Fra Vestlandet | Lago Maggiore | Buss | Risdal Touring

KUN 17.770,- per pers.
ved påmelding innen 15. januar 2023
Når
29.03-09.04.23
Antall dager
12
Avreise fra
Knarvik/Bergen/Haugesund
Reisen er overstått!

Lago Maggiore og Nord-Italia, et fantastisk reisemål! Vi har laget en innholdsrik tur hvor vi kjører sydover i østlige delen av Tyskland, med overnattinger på gode hoteller underveis. Fra Nürnberg kjører vi en vakker etappe forbi Bodensjøen til Vaduz, gjennom deler av Sveits frem til vi på kvelden ender i Stresa ved den vakre innsjøen Lago Maggiore i Italia. Her skal vi nyte tilværelsen på et godt hotell, spise deilig mat og ha flotte utflukter. God tid til avslapping blir det også for de som ønsker det. Hjem går turen igjen gjennom Sveits, på litt andre veier. Vi får beundret Kapellbrücke og Pilatusfjellet i Luzern før vi kjører videre, denne gangen i vestlige del av Tyskland før vi ender opp i Eemshaven. Her tar vi et minicruise med Holland Norway line til Kristiansand!

Tagger:, , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Onsdag 29. mars 2023

Bergen – Stord – Haugesund – Stavanger – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi starter turen med buss fra Bergen bussterminal kl. 06.00. Reiser går sørover til Halhjem hvor vi tar ferge over til Sandvikvåg. Vi kan hjelpe de som ønsker med hotell dagen i forkant i Stavanger eller Bergen. Videre over Stord til Leirvik – sørover på E39. Det blir stopp underveis. Vi ankommer Stavanger bussterminal hvor vi får en lengre pause, ypperlig til å skaffe seg en matbit, samt streke litt på beina. Deretter fortsetter vi langs E18 til Kristiansand. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir kveldens måltid.

 

 

 

Dag 2

Torsdag 30. mars 2023

Skørping – Spornitz, ca 625 km:: Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for korte pauser. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Color Line fra Kristiansand. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den    videre ferd. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til vårt hotell for natten Van der Valk Spornitz Hotel, hvor vi koser oss med felles middag.

 

 

Dag 3

Fredag 31. mars 2023

Spornitz – Nürnberg ca 580 km: Vi koser oss med frokost og pakker deretter sakene våre og  finner våre plasser i gode buss seter. Dagens ferd tar oss mot syd og vi passerer byer som Berlin og  Leipzig. Vi lar landskapet gli forbi og koser oss sammen med gamle og nye turvenner om bord på bussen. Vi stopper med behagelige mellomrom for å  strekke på beina og også for å få kjøpt oss litt å spise underveis. På kveldingen ankommer vi Nürnberg og sjekker inn på vårt hotell for natten. Her er det atter felles middag og hygge på kvelden.

 

 

Dag 4

Lørdag 1. april 2023

Nürnberg – Stresa ca 580 km: Med fulle mager og alle kofferter i bussen kjører vi igjen ut på veien. Bussen er nå blitt vårt 2. hjem og vi koser oss sammen med sjåfør, reiseleder og hyggelige turvenner. Nå er vi nok blitt ganske godt kjent med hverandre og hos noen sitter nok historien løst… det er bare å underholde og bli underholdt. Vi kjører forbi Ulm, og ved Bregenz i sydenden av Bodensjøen passerer vi grensen og kjører inn i Østerrike.  Ikke så lenge etter er vi i Liechtenstein og hovedstaden Vaduz. Her gjør vi et stopp for å kikke litt og de som ønsker det kan få kjøpt seg litt å spise. Videre går turen inn i Sveits og vi kjører i vakkert landskap mot Italia og vakre Lago Maggiore. Her skal vi bo 5 netter i Stresa på Hotel Milan Speranza au Lac – se gjerne mer om hotellet på www.milansperanza.it. Dette er et hotell vi har benyttet på flere turer og fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på både fra gjester, reiseledere og sjåfører. Det er inkludert frokost og middag på hotellet alle dager.

 

 

Dag 5 - 8

Søndag 2. (palmesøndag) –  onsdag 5.april 2023

Opphold i Stresa: Vi har nå 4 hele dager på oss til å slappe av, rusle rundt i Stresa og til utflukter. Den første dagen   bruker vi til å gjøre oss kjent og kose oss i Stresa. De  borromeiske øyene i Lago Maggiore skal vi også stifte nærmere bekjentskap med – og da må vi i båt. De borromeiske øyene består av 3 små øyer og 2 små skjær, og er en stor turistattraksjon her i området. Denne utflukten er frivillig og bestilles/betales ved påmeldingen til turen. En av dagene kjører vi via Comosjøen til Bergamo. Bergamo er en vakker italiensk by, med den bilfrie gamlebyen bygget på syv høyder. Selve kjernen i Bergamo Alta, som gamlebyene heter på italiensk, er sjarmerende vakker. Med raske steg bruker man ikke mange minuttene på å gå fra den ene åpningen i bymuren til den andre, men det koseligste er å rusle rundt, sette seg ned på en sjarmerende restaurant og nyte en espresso, stedets gode vin eller hva med en skikkelig italiensk pizza? På toppen ligger det en gammel festning. Med Alpene i bakgrunnen er det storslått utsikt både over byen og den fruktbare Po-sletten. Under Bergamo Alta finner du det moderne Bergamo, med sine luksuriøse og stilige hoteller og shoppinggater. Snakk om å få full pakke! Vi tilbyr enda en utflukt som kan bestilles ved påmelding. Når man er i Italia, og bor midt mellom store vinområder, med Piemonte på den ene siden og Lombardia på den andre må man jo ha en utflukt hvor man får smake på vin og også spise en god italiensk lunsj, så derfor vil vi få til dette en av dagene for de som ønsker dette. Denne utflukten er frivillig og bestilles/betales ved påmeldingen til turen. Vår guide i Stresa er engelsktalende, men vi har i tillegg med oss vår norske reiseleder. Vi koser oss hver dag med frokost og middag på hotellet.

 

 

Dag 9

Torsdag 6. april 2023 (skjærtorsdag)

Stresa – Mulhouse ca 360 km: Vi nyter en siste frokost på hotellet før vi pakker kofferten, setter oss i bussen og     vinker farvel,- og kanskje også på gjensyn til de ansatte på hotellet og til byen Stresa. Lago Maggiore tar vi med oss en liten stund til mens vi reiser nordover, og inn i Sveits forbi Bellinzona tvers gjennom landet mot Luzern. Vi kjører i et vakkert landskap hvor natur høydepunktene står i kø. Luzern er hovedstad i kantonen med samme navn – og vi gjør et stopp her midt på dagen, både for å se litt nærmere på den berømte Kapellbrücke og Pilatus fjellet, og for at de som vil kan kjøpe seg litt mat. Herfra kjører vi til Basel og videre nordover i Frankrike til Mulhouse hvor vi stopper på et av våre samarbeidshoteller for overnatting. Felles middag venter oss på hotellet etter innsjekk.

 

Dag 10

Fredag 7. april 2023 (langfredag)

Mulhouse – Düsseldorf, ca  520 km: Etter en god frokost på hotellet finner vi plassene våres i turbussen. Vi følger Rhinen nordover. Turen tar oss med tilbake til Tyskland. Utpå dagen skal vi kjøre tett ved Rhin elven, gjennom det som er mest kjent som Rhindalen. Gjennom Bacharach og An der Loreley – helt til Koblenz. Det er virkelig noe magisk med denne veien. Fra Koblenz fortsetter turen til hotellet vårt i Düsseldorf. Her møter vi de andre turbussene som har vært i Provence og Bratislava. Her får man mange gode samtaler når vi samles til felles middag.

 

Dag 11

Lørdag 8. april 2023 (påskeaften)

Düsseldorf – Eemshaven – Holland Norway Line, ca 250 km: Vi starter dagen rolig med frokost før vi pakker koffertene.  Vi haster ikke når vi er på tur. Turbussen tar oss med gjennom Nederland med sine lange flate sletter. Ferden tar oss med forbi Hoogeveen – Assen og Groningen, over elver og diker før vi omsider ankommer Eemshaven. Her ligger MS Romantika og venter. Om bord finner vi lugarene våre.   Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens  bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa        avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for en hver smak. Vi senker skuldrene og nyter overfarten.

 

Dag 12

Søndag 9. april 2023 (1. påskedag)

Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen – Knarvik, 460 km: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger. Herfra går  bussen over Haugesund til Bergen. Underveis er det mulig med avstigning. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Turprisen inkluderer

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Color Line Kristiansand – Hirtshals

¨  Minicruise med Holland Norway Lines Eemshaven – Kristiansand

¨  11 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  11 frokoster

¨  11 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.600,-

Tillegg for utvendig lugar kr 600,-

Heldagsutflukt på Lago Maggiore kr 790,-

Inkludert guide, båt mellom øyene, alle inngangspenger og lunsj

Heldagsutflukt til vingård og Orta kr 590,-

Inkludert guide, vinsmaking og lunsj

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder fra tidligere turer

UK flag | German flag