Påske i Lago Maggiore

Påske i Lago Maggiore

Italia | Lago Maggiore | Buss | Risdal Touring

KUN 15.660,- per pers.
ved påmelding innen 1. mars 2022
Når
10.-21. april
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Lago Maggiore og Nord-Italia, et fantastisk reisemål! Vi har laget en innholdsrik tur hvor vi kjører sydover i østlige delen av Tyskland, med overnattinger på gode hoteller underveis. Fra Nürnberg kjører vi en vakker etappe forbi Bodensjøen til Vaduz, gjennom deler av Sveits frem til vi på kvelden ender i Stresa ved den vakre innsjøen Lago Maggiore i Italia. Her skal vi nyte tilværelsen på et godt hotell, spise deilig mat og ha flotte utflukter. God tid til avslapping blir det også for de som ønsker det. Hjem går turen igjen gjennom Sveits, på litt andre veier. Vi får beundret Kapellbrücke og Pilatusfjellet i Luzern før vi kjører videre, denne gangen i vestlige del av Tyskland før vi ender opp i Hannover og derfra på kjente veier for de fleste til Danmark og hjem.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

10. april 2022 (Palmesøndag)

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi starter turen med buss fra Stavanger og  Telemarksporten og kjører E39/E18 frem til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Vi beregner å være i  Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir  kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Comwell Rebild Bakker for overnatting.

 

Dag 2

Mandag 11. april 2022:

Skørping – Spornitz, ca 550 km:  Dagen starter med en solid dansk morgenmad og mette og opplagte på nye eventyr setter vi oss i bussen og kjører sydover på gode danske   motorveier. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir     mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Fjordline fra Bergen og Stavanger. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss   mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur.        Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. På denne turen er det de som skal videre til Bratislava, Budapest, Wien og Salzburg som bytter buss her. Vi kjører til vårt hotell for natten Van der Valk Spornitz Hotel, hvor vi koser oss med felles middag.

Dag 3

Tirsdag 12. april 2022:

Spornitz – Nürnberg ca 580 km: Vi koser oss med frokost og pakker deretter sakene våre og  finner våre plasser i gode buss seter. Dagens ferd tar oss mot syd og vi passerer byer som Berlin og  Leipzig. Vi lar landskapet gli forbi og koser oss sammen med gamle og nye turvenner om bord på bussen. Vi stopper med behagelige mellomrom for å    strekke på beina og også for å få kjøpt oss litt å spise underveis. På kveldingen ankommer vi Nürnberg og sjekker inn på vårt hotell for natten. Her er det atter felles middag og hygge på kvelden.

 

 

Dag 4

Onsdag 13. april 2022:

Nürnberg – Stresa ca 580 km: Med fulle mager og  alle kofferter i bussen kjører vi igjen ut på veien. Bussen er nå blitt vårt 2. hjem og vi koser oss sammen med sjåfør, reiseleder og hyggelige turvenner. Nå er vi nok blitt ganske godt kjent med hverandre og hos noen sitter nok historien løst… det er bare å underholde og bli underholdt. Vi kjører forbi Ulm, og ved Bregenz i sydenden av Bodensjøen  passerer vi grensen og kjører inn i Østerrike.  Ikke så lenge etter er vi i Liechtenstein og hovedstaden Vaduz. Her gjør vi et stopp for å kikke litt og de som ønsker det kan få kjøpt seg litt å spise. Videre går turen inn i Sveits og vi kjører i vakkert landskap mot Italia og vakre Lago Maggiore. Her skal vi bo 5 netter i Stresa på Hotel Milan Speranza au Lac – se gjerne mer om hotellet på www.milansperanza.it. Dette er et hotell vi har benyttet på flere turer og fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på både fra gjester, reiseledere og sjåfører. Det er inkludert frokost og middag på hotellet alle dager.

 

 

Dag 5 - 8

Dag 5 – Dag 8

Torsdag 14.(Skjærtorsdag) –  Søndag 17.april (1. påskedag):

Vi har nå 4 hele dager på oss til å slappe av, rusle rundt i Stresa og til utflukter. Den første dagen bruker vi til å gjøre oss kjent og kose oss i Stresa. De borromeiske øyene i Lago Maggiore skal vi også stifte nærmere bekjentskap med – og da må vi i båt. De borromeiske øyene består av 3 små øyer og 2 små skjær, og er en stor turistattraksjon her i området. Denne utflukten er frivillig og bestilles/betales ved påmeldingen til turen. En av dagene kjører vi via Comosjøen til Bergamo. Bergamo er en vakker italiensk by, med den bilfrie gamlebyen bygget på syv høyder. Selve kjernen i Bergamo Alta, som gamlebyene heter på italiensk, er sjarmerende vakker. Med raske steg bruker man ikke mange minuttene på å gå fra den ene åpningen i bymuren til den andre, men det koseligste er å rusle rundt, sette seg ned på en sjarmerende restaurant og nyte en espresso, stedets   gode vin eller hva med en skikkelig italiensk pizza? På toppen ligger det en gammel festning. Med Alpene i bakgrunnen er det storslått utsikt både over byen og den fruktbare Po-sletten. Under Bergamo Alta finner du det moderne Bergamo, med sine luksuriøse og stilige hoteller og shoppinggater. Snakk om å få full pakke! Vi tilbyr enda en utflukt som kan bestilles ved påmelding. Når man er i Italia, og bor midt mellom store vinområder, med Piemonte på den ene siden og Lombardia på den andre må man jo ha en utflukt hvor man får smake på vin og også spise en god italiensk lunsj, så derfor vil vi få til dette en av dagene for de som ønsker dette. Denne utflukten er frivillig og bestilles/betales ved påmeldingen til turen. Vår guide i  Stresa er engelsktalende, men vi har i tillegg med oss vår norske reiseleder. Vi koser oss hver dag med frokost og middag på hotellet.

 

Dag 9

DAG 9

Mandag 18. april 2022 (2. påskedag):

Stresa – Rastatt ca 490 km: Vi nyter en siste frokost på hotellet før vi pakker kofferten, setter oss i bussen og vinker farvel,- og kanskje også på gjensyn til de ansatte på hotellet og til byen Stresa. Lago Maggiore tar vi med oss en liten stund til mens vi reiser nordover, og inn i Sveits forbi Bellinzona tvers gjennom landet mot Luzern. Vi kjører i et vakkert landskap hvor natur høydepunktene står i kø. Luzern er hovedstad i kantonen med samme navn – og vi gjør et stopp her midt på dagen, både for å se litt nærmere på den berømte Kapellbrücke og Pilatus fjellet, og for at de som vil kan kjøpe seg litt mat. Herfra kjører vi til Basel og videre nordover i Tyskland til Rastatt hvor vi stopper på et av våre samarbeidshoteller for overnatting. Felles middag venter oss på hotellet etter innsjekk.

Dag 10

Tirsdag 19. april:

Rastatt – Hannover ca 510 km: Dagen i dag tar oss nordover og midt på dagen gjør vi et stopp i Frankfurt området hvor det blir mulig å få kjøpt seg en god lunsj. Videre kjører vi   gode tyske veier til Hannover hvor vi har vår siste overnatting i Tyskland for denne gangen. Her har vi også inkludert felles middag og praten går nok livlig rundt bordet

 

Dag 11

Onsdag 20. april:

Hannover – Kolding området ca 400 km: Vi forlater vårt hotell etter frokost – men før den tid må vi gjøre et bytte av gjester og bagasje som det vi gjorde på vei sørover. Vår sjåfør tar oss deretter straks ut på de gode, tyske motorveier igjen. Vi   kjører over nordlige delen av Lüneburger Heide før vi      kommer forbi millionbyen Hamburg. Vi en stopp ved grensen for å få med seg en handel før vi kjører inn i Danmark og  videre nordover til vi tar kvelden på hotell i området rundt Kolding. I dag stopper og spiser dagens inkluderte middag underveis.

 

Dag 12

Torsdag 21. april 2022:

Kolding området – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland: Etter en god frokost setter vi oss i bussen og kjører frem til Hirtshals. Her stiger vi om bord i MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffet om bord ved påmelding til turen. Når vi kl 15.30 klapper til kai i Kristiansand fordeles vi på busser som går øst- eller vestover. Da vil vi bare si takk for turen!

 

Bilder fra tidligere turer

UK flag | German flag