Fly direkte!

Fly direkte!

Innsjøer | Gardasjøen og Lago Maggiore | Fly og Buss | Risdal Touring

KUN 15.880,- per pers.
ved påmelding før 15. januar
Når
13.-21. april
Antall dager
9
Avreise fra
Agder/Rogaland/Telemark
Reisen er overstått!

Vi flyr direkte med vårt eget charterfly fra Kjevik til Verona. Deretter blir det rundtur med buss i flotte Italia. Hotellene har også på denne turen en ypperlig beliggenhet – i Torbole ved Gardasjøen og i Stresa ved Lago Maggiore.

Vi har gjort det enkelt for deg å reise og har lagt opp til forskjellige påstigningsruter. Du kan reise fra Hovden/Setesdal, Stavanger/Flekkefjord, Lista/Vanse/Lyngdal og fra Grenland/Kragerø med vår tilslutningsbuss. Vi kjører dere selvsagt hjem igjen til samme sted.

Bli inspirert av denne flotte videoen:

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Vi starter fra de forskjellige påstigningsstedene i henhold til listen på baksiden av dette programmet. Vi har gjort det svært enkelt å bli med på turen, og tilbyr et finmasket nettverk av påstigningsmuligheter. Fra Kristiansand Lufthavn Kjevik reiser vi med vårt innleide charterfly, en Boeing 737-800. En flytype både SAS og Norwegian benytter seg av. Flyavgang er ca kl 14.00 og vi beregner å være fremme på flyplassen i Verona etter 2 timer og 30 minutters flytid. Umiddelbart etter at vi har fått bagasjen, stiger vi om bord i vår italienske buss. Turen bringer oss nordover, frem mot Gardasjøen og til landsbyen Torbole – hvor vi skal sjekke inn for middag og overnatting 4 netter på Hotel Lido Blu – et 4-stjerners hotell som ligger helt ned mot selve innsjøen. Her skal vi kose oss! Les om hotellet her: www.hotellidoblu.it/en/

Dag 2-4

Hver dag spiser vi frokost og middag på hotellet. Første dagen skal vi på utflukt til Verona – og vi skal besøke en av vingårdene i området, både for å bli orientert om lokal vinproduksjon og for å smake på kortreiste produkter. Vi har da med oss  lokalguide. For de som ønsker å være med koster utflukten  € 20,- pr person – og vi må ha beskjed om påmelding til utflukten senest ved påmelding til turen! Mandag blir det anledning, for de som ønsker – å bli med på utflukt til Venezia. For de som ønsker å være med koster utflukten  € 45,- pr person – og vi må ha beskjed om påmelding til utflukten senest ved påmelding til turen! Inkludert i utfluktsprisen er da selvsagt reisen til og fra Venezia med turbussen vår – båttur t/r Piazzale Tronchetto – Cornoldi, beliggende ca 600 meter fra Markusplassen samt en 2 timers guidet rundtur i Venezia (spasertur) og en 3-retters lunsj inkludert et glass vin og en flaske vann. Også i dag har vi med oss lokalguide. For de som ønsker å bli igjen ved Gardasjøen er det mulig å ta seg en båttur – eller på annen måte kose seg i nærområdet. Småbyen Riva del Garda ligger et kort stykke unna Torbole – og er så avgjort blant de stedene som er vel verdt et besøk. Siste dagen som vi oppholder oss her, blir en fridag for alle. Vår reiseleder er selvsagt med på hele turen – og vil være behjelpelig med å ordne aktiviteter og annet dersom våre gjester ønsker å oppleve noe på egen hånd.

Dag 5

Etter frokost er det i dag tid for å ta farvel med Garda-sjøen. Vi skal på veien til vårt neste mål innom en annen av de nord-italienske innsjøer – Iseo-sjøen og landsbyen Iseo som ligger ved innsjøens sørlige bredd. Innsjøen og landskapet her regnes for å være et av de mest naturskjønne i Italia, til tross for at området her i Nord-Italia er svært så industrialisert. Grønnkledte fjell omgir innsjøen med sitt krystallklare vann. Øya Monte Isola er faktisk den største øya noe sted, beliggende i en innsjø, i hele sentral-Europa. Veien langs innsjøen var i tidligere svært så beryktet og fryktet. Dette var hovedveien mellom Italia og Sveits og mange har opp gjennom årene endt sine liv i forbindelse med utforkjøring som har endt i innsjøen. Nå er veiene lagt om og blitt mye  tryggere – heldigvis! Etter et stopp her midt på dagen fortsetter vi frem til Lago Maggiore hvor vi sjekker inn for middag og overnatting på vårt hotell for de neste 4 nettene – Hotel Milan Speranza au Lac, beliggende i Stresa. Mer om hotellet finner du: www.milansperanza.it/en/

Dag 6-8

Vi bor sentralt og bra på vårt – midt i Stresa, en by som har omkring 5.000 innbyggere. Frokost og middag på hotellet hver dag. Verken skjærtorsdag eller langfredag er helligdager i Italia – og vi får derfor fullt utbytte av påskedagene vi er på ferie her. En av dagene under oppholdet her, blir det anledning til å melde seg på båttur til de Borromeiske øyer – 3 i tallet og øyer som stiger opp av innsjøen. Båten tar oss fra Stresa og ut til Isola Bella – med sitt fantastiske palass fra barokkens tidsalder – Palazzo Borromeo. Fortsatt er det denne greveslekten som eier de 3 øyene i innsjøen. En stor botanisk hage vil på denne tiden så smått ha begynt å blomstre. Vi fortsetter herfra til Isola Pescatori – den eneste av disse øyene med fast bosetning hele året rundt. En idyllisk fiskerlandsby gir tilhold til de omkring 50 menneskene som bor her ute. Utflukten, inkludert lunsj – koster pr person € 55,- og vi må ha beskjed om påmelding til utflukten senest ved påmelding til turen!

 

Dag 9

Frokost på hotellet før vi setter oss i bussen. Vi skal bruke formiddagen for å kjøre frem til flyplassen i Verona. Her stiger vi på ny om bord i vårt innleide charterfly – nå for å fly omkring 2 timer og 30 minutter tilbake til Kristiansand Lufthavn Kjevik. Landingen er pr i dag planlagt til å være ca kl 16.30 og straks etter utlevering av bagasje og tollklarering – finner vi våre seter i bussen som skal kjøre oss frem til de respektive avstigningssteder.

Bilder fra tidligere turer

UK flag | German flag