FULLTEGNET! Venteliste er mulig

FULLTEGNET! Venteliste er mulig

Göteborg, Ullared & Aarhus | Buss | Risdal Touring

KUN 8.880,- per pers.
ved påmelding innen 1. juni
Når
2. - 8. juli 2022
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Kristiansand
Reisen er overstått!

Noen deilige dager i behagelige tempo!

Det kunne like gjerne vært overskriften for denne turen. Første dag reiser vi til Porsgrunn, med behagelig oppstartstid både fra øst og vest. Formiddagstur med Color Line over ytre Oslofjord, fra Sandefjord til Strömstad. Vi bor 2 netter i Sveriges nest største by, rikelig tid til avslapning, shopping og fornøyelse – 2 kvelder som vi kan bruke i Liseberg om vi vil. Shopping-paradiset Ullared får du også anledning til å være med innom, eller du kan la være. En av nettene bor vi sentralt i Helsingborg – tvillingbyen til Helsingør på andre siden av Øresund. Den ene byen i Sverige og den andre i Danmark. De 2 siste nettene bor vi sentralt i Aarhus.  Siste dagen krysser vi Skagerrak fra Hirtshals til Kristiansand. Rett og slett; en deilig sommertur!

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 2. juli 2022:

Stavanger/Grenland/Kristiansand – Porsgrunn, ca 175 km fra Kristiansand: Vi starter fra Stavanger Byterminal om formiddagen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Selvsagt er det mulighet for påstigning underveis. Avtal ved påmelding. Vi gjør stopp underveis – mulighet for å kjøpe seg en matbit, litt ekstra tid til dette har vi lagt opp til. Denne kvelden har vi valgt å ikke inkludere middag på hotellet. Trivelig å kunne gå ut litt på egen hånd. Velge hva man selv vil spise. Reiselederen vår er selvsagt behjelpelig med tips, og i kort gangavstand fra hotellet finnes mange spisemuligheter.

 

Dag 2

Søndag 3. juli 2022:

Porsgrunn – Sandefjord – Strömstad – Göteborg, ca 210 km: Frokostbuffèt på hotellet. Vi kjører det korte stykket frem til Sandefjord hvor vi stiger om bord i MS Color Hybrid – kl 10.00 seiler vi til Strömstad. Turen over ytre Oslofjord tar nokså nøyaktig 2 ½ time. Vi får en nydelig utseiling fra Sandefjord og seiler forbi Færder Fyr. Etter ilandstigning i Strömstad fortsetter vi ut på E6 og følger denne sørover gjennom Bohus Län. Frem til Göteborg. Med vår reiseleder, sjåfør og buss – blir det også lagt opp til å reise til fornøyelsesparken Liseberg – og hjem igjen utpå kvelden.

 

Dag 3

Mandag 4. juli 2022:

Opphold i Göteborg: Vi nyter en deilig frokostbuffèt i fred og ro på hotellet. Ikke noe stress. De som vil kan følge med på utflukt til Volvo-muséet. Göteborg er ellers full av attraksjoner – ta deg gjerne en slentretur på Avenyen, byens paradegate. Nordstan er navnet på det store, glassoverbygde kjøpesenteret i byen. Har noen lyst på en båttur, lar også det seg ordne. Vår reiseleder er behjelpelig, det er bare å ta kontakt så kan mye ordnes. Billetter m.v. til slikt, må selvsagt betales av den enkelte.

 

Dag 4

Tirsdag 5. juli 2022:

Göteborg – Ullared – Helsingborg, ca 250 km: Vi spiser frokost på hotellet. Snart forlater vi Göteborg for denne gang. Vi kjører et par timers tid og kommer frem til det store kjøpesenteret Ge-Kås i Ullared, kjent fra både TV og media forøvrig. Et fenomen. Som turoperatør er vi klar over at slett ikke alle liker å gå rundt i et så stort varehus. De som ikke vil, blir med sjåføren til et nærliggende tettsted for å tilbringe litt tid på egen hånd. Vi henter opp de handlelystne etter en tid og fortsetter kjøreturen frem til Helsingborg hvor vi har lagt kveldens overnatting.                     

 

Dag 5

DAG 5

Onsdag 6. juli 2022:

Helsingborg – Helsingør – København – Sjællands Odde – Aarhus, ca 180 km: Svensk frokost – og den er minst like godt som norsk! Med ferje reiser vi snart over til Helsingør og vi kjører frem til Kongens By – København. Her stopper vi like ved Tivoli, kanskje byens mest berømte attraksjon? Københavns velkjente handlegate, Strøget, starter også her like over veien fra Tivoli. Gågaten strekker seg helt opp til Kongens Nytorv og like bortenfor der igjen, finner vi Nyhavn – havneområdet som er kjent for sine mange uteserveringer og et fornøyelig liv. Har du lyst på en båttur og sightseeing herfra, så lar det seg også ordne.

Ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til Sjællands Odde. Vi lar oss fascinere av denne landtungen som strekker seg ut fra Sjælland og over mot Jylland. Vi tar hurtigferje til Aarhus og sjekker inn på vårt hotell for overnatting 2 netter.

 

Dag 6

Torsdag 7. juli 2022:

Aarhus – en deilig by, utflukt til Ebeltoft: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Hele denne dagen har vi til å bruke i Aarhus. De som vil, kan følge buss, sjåfør og reiseleder på en utflukt til Ebeltoft. Kort vei å kjøre dit. Ebeltoft er en deilig sommerby – og her finner vi også fregatten Jylland. Den kan man besøke om man vil. Jylland er en dans fregatt, det siste dampskip i verden med skruepropeller for fremdriften. I løpet av andre slesvigske krig i 1864 deltok Jylland i slaget ved Helgoland den 9. mai 1864. Vi kjører tilbake til Aarhus og nyter sommerkvelden i Danmarks nest største by.

 

Dag 7

Fredag 8. juli 2022:

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger, ca 190 km til Hirtshals: Vi spiser frokost på hotellet, deilig dansk «morgenmad». Formiddagen har vi fortsatt til fri disposisjon i Aarhus. Etter hvert  samles vi igjen, setter oss i bussen og kjører  frem til Hirtshals. Kl 17.00 seiler vi med Fjordlines nye katamaran HSC Fjord FSTR (uttales «fjord faster») til Kristiansand. Om bord er det mulig å forhåndsreservere Loungebord. Dette bestilles ved påmelding til turen. Allerede kl 19.15 klapper skipet til kai i Kristiansand, etter en flott seiling inn byfjorden – og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder, vestover mot Stavanger og østover mot Grenland. Takk for turen!

 

 

Tilleggs informasjon

TURPRIS

7 dager kun kr 7.990,- pr person ved påmelding før 1. juni 2022, deretter kr 8.880,- pr person

Avreisedato: Lørdag 2. juli 2022

Retur: Fredag 8. juli 2022

 

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfarter Sandefjord – Strömstad, Helsingborg – Helsingør, Sjællands Odde – Aarhus og Hirtshals – Kristiansand

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

 

Tillegg for enkeltrom kr 2.280,- pr person totalt for alle 6 nettene.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag