Sommertur til Fredrikstad

Sommertur til Fredrikstad

Fredrikstad | Hvaler | Buss | Risdal Touring

KUN 3.790,- per pers.
Når
9.-11. august
Antall dager
3
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Denne hyggelige sommerturen går til Fredrikstad. Vi har godt hotell midt i sentrum av «plankebyen», Quality Hotel Fredrikstad. Her bor vi 2 netter og vi gjør oss bedre kjent – både med Gamlebyen og i sentrum og de mer moderne områdene langs Glomma. Vi skal også oppleve Hvaler og vi kjører helt ut til endes – til Skjærhalden. Skal man videre herfra, blir det ut på havet! En fin 3 dagers tur, hvor vi reiser hjem med gode minner.

 

Tagger:, , , , , , , , ,

Bilder fra området

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 9. august 2020: Vi starter på morgenen i Stavanger og følger E39 østover mot Kristiansand og kjører så E18 videre. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellomrom. Vi kjører turen nedom Stavern hvor det blir mulig å få kjøpt seg litt å spise. I Stavern slår sommerpulsen litt ekstra, og når kåring av årets sommerby har funnet sted har Stavern stått som vinner – 4 år på rad (reiseguiden.no). Hele Norges smilehull, er den lille, sydende Vestfoldbyen blitt kalt, men Stavern er virkelig verdt et besøk hele året. Fra Stavern går turen videre til Horten, med ferje til Moss og derfra videre til Fredrikstad for middag og overnatting 2 netter på sentralt beliggende Quality Hotel Fredrikstad.

 

Dag 2

Mandag 10. august 2020: I Fredrikstad: Vi spiser deilig frokost på hotellet og møter deretter vår lokalkjente guide som skal ta oss med på en rundtur i denne trivelige Østfoldbyen og i området rundt. Spesielt god tid skal vi gi oss selv i Gamlebyen – med sin spesielle utforming. Med litt flere kunnskaper om Fredrikstad og byens historie, setter vi oss igjen i bussen og kjører til Hvaler. Via undersjøisk tunnel og flere broer tar vi oss helt ut til veiens endepunkt; Skjærhalden. Neste etappe må vi eventuelt ta sjøveien om vi ønsker å komme enda lenger…. Her ute spiser vi lunsj på stedets lokale bryggerestaurant (ikke inkl). Vi kjører etter hvert tilbake til hotellet vårt, hvor de som ønsker det kan ta seg en tur ut for å kikke litt i byen. På kvelden koser vi oss med middag på hotellet.

 

Dag 3

Tirsdag 11. august 2020: Etter en god frokost kjører vi til Moss og ferjer det korte strekket til Horten. Derfra kjører vi opp til E18 og videre sørover. Underveis kjører vi nedom Langesund. Langesund er Grenlands «hvitmalte by» ved havet. Her er det vakker trehusbebyggelse langs smågatene og mange velstelte hus. Den eldste bebyggelsen oppstod omkring Kongshavn. Her møtte de sjøfarende den første sikre havnen og gradvis utviklet stedet seg knyttet til behov for reparasjon av seilskuter og ute på Smitangen ble det tidlig etablert et skipsverft. Med utviklingen utvidet byen seg sydover. Og i Søndre-Strandgate kan vi fremdeles oppleve det gamle bygnings- og gatemiljøet som er karakteristisk for kystbyene. I Langesund er det mulig å få kjøpt seg litt å spise ( ikke inkl.). Etter måltidet kjører vi tilbake opp på E18 og så strake veien tilbake sør- og vestover til vi på kvelden er tilbake i Stavanger.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og  erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  2 overnattinger på hotell

¨  2 middager

¨  2 frokoster

¨  Lokalguide i Fredrikstad

¨  Busstur med lokalguide til Hvaler

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 690,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag