Sommertur!

Sommertur!

Hamburg | Cruise | Buss | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
Ved påmelding innen 15. juni 2023
Når
18. - 22. juli 2023
Antall dager
5
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Vi reiser til Hamburg! Med påstigninger fra Stavanger og Grenland mot Kristiansand, har vi cruise på utreisen med Holland Norway Lines MS Romantika. Fremme i Emden på turens andre dag, er det kun noen timers kjøring til Hamburg. Vi stopper innom Bremen. Overnatting to netter på H4 Hotel Bergedorf i utkanten av Hamburg. Utflukter til Hamburg sentrum enten med tog eller buss. Hjemreise via marsipanbyen Lübeck, og overnatting i Kolding, før vi på turens siste dagtar Fjordlines MS Fjord FSTR fra Hirtshals til Kristiansand. Behagelige dagsetapper og vakkert landskap – vi skal kose oss på sommertur!

VELKOMMEN TIL HAMBURG!

 

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Tirsdag 18. juli 2023

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i MS Romantika, cruiseferja til Holland Norway Lines, som frakter oss til Emden – helt nord i grenseområdet mellom Nederland og Tyskland. Emden ligger i Tyskland. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer som passasjerene kan benytte seg av. Det er taxfree-butikker, samt et spa om bord, og det blir satt opp show i skipets teatersal. Er været fint, er det en god opplevelse å sitte ute på dekk for å oppleve utseilingen fra Kristiansand. Seilingen tar 18 ½ timer, med avgang fra Kristiansand kl 15.30. Frokost er inkludert i turprisen. Ved på-melding til turen hos Risdal Touring, kan man gjerne bestille middagsbuffètbord inkludert fri drikke om bord. Kostnad for dette er kr 330,- per person.

 

Dag 2

Onsdag 19. juli 2023

Emden – Bremen – Bergedorf ved Hamburg, ca 270 km: Dagen starter om bord MS Romantika med deilig frokostbuffet før vi kl 10.00 ankommer Emden. Vel i land kjører vi frem til Bremen, en av de vakre hansabyene. Her gir vi oss selv et godt stopp midt på dagen. Tid til å rusle rundt sammen med reise-lederen, se byens berømte gate Die Schnoor, besøke Rathausmarkt og ikke minst, se skulpturen Bremer Stadtmusikanten (Bremens bymusikanter) som står ved rådhuset. Etter et trivelig stopp fortsetter vi og i løpet av et par timers kjøretur er vi fremme i Bergedorf, i utkanten av Hamburg. Vi sjekker inn for overnatting 2 netter på H4 Hotel Bergedorf.

Bergedorf er et distrikt i delstaten Hamburg og har omkring 125.000 innbyggere. Hotellet vårt ligger i kort gangavstand til det trivelige, lille sentrum med restauranter, gågater og massevis av butikker. Til togstasjonen i Bergedorf er det ca 10 minutter å gå, og derfra er det hyppige togforbindelser (S-Bahn) til
sentrum av Hamburg. Vår reiseleder som er med, og tar med de fra gruppen som ønsker å bli med på
toget.

 

Dag 3

Torsdag 20. juli 2023

Hamburg: Deilig, tysk frokost på hotellet vårt. Midt på formiddagen kjører vi de omkring to milene inn til sentrum av Hamburg. Vi kjører en liten runde for å få et inntrykk av denne spennende verdensbyen, og det blir anledning til å rusle rundt litt med vår reiseleder. Tid på egenhånd legges det selvsagt også opp til. Utpå ettermiddagen returnerer vi til hotellet før vi om kvelden gir tilbud om å være med inn for å spise middag og oppleve parken Planten und Blomen med sitt berømte vannorgel som spiller opp hver kveld kl 22.00. Straks etter dette er over, kjører vi tilbake til hotellet vårt. De som ønsker, kan selvsagt velge å tilbringe tiden i Bergedorf, eller bare delta på en av utfluktene denne dagen.

 

Dag 4

Bergedorf ved Hamburg – Lübeck – Kolding, ca 330 km: Nok en deilig frokost på hotellet vårt. Avreise har vi satt til kl 10.00 og vi kjører nordover til sjarmerende Lübeck. I gangavstand til sentrum parkerer vi bussen og rusler opp til gågaten. Vi lar oss imponere av alle kirkespir og -tårn. Byen står på UNESCOs
verdensarvliste. På slutten av 1300-tallet var Lübeck Tysklands nest største by, etter Köln – og det fremste medlemmet av Hansaforbundet. Den handels-strategiske, gode posisjonen ved Østersjøen og ved elvene Trave og Wakenitz, betød mye for byens vekst og velstand.

Når vi er i byen, må vi selvsagt også besøke Niederegger Marzipan, som byen er så kjent for. Da kan vi ikke telle kalorier! Om ettermiddagen kjører vi frem til den dansk/tyske grensen ved Flensburg. Stopp her for grensehandel og mulighet for en matbit før vi kjører det siste stykket frem til Kolding og et av våre overnattingshoteller.

 

DAG 5

Lørdag 22. juli 2023

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Stavanger, ca 280 km til Hirtshals: Nå er det dansk «morgenmad» som gjelder. Også dét både godt og velsmakende. Vi gir oss god tid med frokosten. Vi er på tur, og vi skal kose oss. Denne dagen har vi planlagt stopp i Vejle, en by som vi jo sjelden ellers stopper i. Trivelig by å rusle rundt i et par timers tid. Videre nordover følger vi motorveien E45. Forbi Aarhus og Aalborg frem til Hirtshals. Her er vi god tid før ferjeavgang med MS Fjord FSTR som kl 16.45 seiler til Kristiansand. De som ønsker det kan ved påmelding av turen bestille mat i loungen på skipet til kr 229,- per person. Allerede kl 19.10 beregner vi ankomst til Kristiansand. Etter ilandstigning og tollklarering, fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder, øst- og vestover.

 

PRIS OG ANNEN INFORMASJON

TURPRIS

5 dager kun kr 6.990,-

Pris per person ved påmelding innen 15. juni 2023. Deretter kr 7.550,- per person.

 

Avreisedato: Tirsdag 18. juli 2023

Retur: Lørdag 22. juli 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Cruiseoverfart Kristiansand – Emden

¨  4 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  Utflukt med buss til Hamburg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg:

Enkeltlugar og -rom kr 1.750,- per person

Utvendig lugar kr 500,- per lugar

Buffet på utreisen med HNL kr 330,- per person

Loungebord på hjemreisen med Fjordline kr 229,- per person

Evt togbillett Bergedorf – Hamburg betales på stedet.


Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag