Sensommer i Hamburg | Opphold på H4 Hamburg Bergedorf | 6 dager

Hjem » Reiser » Sensommer i Hamburg | Opphold på H4 Hamburg Bergedorf | 6 dager

Risdal Touring inviterer nok en gang på en innholdsrik reise ut i Europa!

Denne gangen går turen til hansastaden Hamburg. Gjennom de siste tiårene har byen vært gjennom en stor forvandling. Hamneområdet er modernisert og mange store nye bygg er oppført, blant annet den verdenskjente Elbphilhamrimonie, konsertsalen til symfoniorkesteret i byen. Hotellet vårt ligger i den koselige forstaden Bergedorf. Midt i et oversiktlig sentrum, med restauranter, park og til og med et slott i kort gangavstand fra hotellet. På utreisen reiser vi med Fjord Line, men på returen bytter vi over til Color Line. Vi får derfor to veldig flotte minicruise på reisen.

Her er det mye å glede seg til! Bli med på tur! 

 

Din reiseleder

Tore Baardsen

Reiseleder Tore Baardsen
Tore begynte som reiseleder i 2017, og interessen for reiselivet har bare vokst siden. Hans personlighet er preget av godt humør og han er glad i å kunne dele gode historier. Han er nysgjerrig og vitebegjærlig. Som reiseleder er han ikke bare ansvarlig for å veilede gruppen gjennom reisen, men han vil også skape en atmosfære av glede og samhold. Tore har erfaring som reiseleder med både buss, fly og båt, i både Norge og Europa – og det er bussturer over flere dager som han syns er særlig trivelig, for da får han muligheten til å bli godt kjent med gruppen. Han er ofte på reisefot i både inn og utland, og øverst på lista står Østerrike, sommer som vinter – med de majestetiske Alpene og den sjarmerende atmosfæren i byene! Med en positiv innstilling og et åpent sinn, og et stort smil, ser Tore frem til mange flere reiser!

Reiseprogram

Dag 1

Søndag 18. august 2024

Haugesund – Bergen – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra  Haugesund kl. 08.45 og nordover langs E39 til Bergen, med mulighet for påstigning underveis. Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00. Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i MS Stavangerfjord. Presis kl 13.30 seiler vi ut fra Bergen Havn med kurs mot Hirtshals. Etter å ha passer Kvarven fort om        babord og Askøybrua reduserer vi farten gjennom Vatlestraumen. Turen går sørover gjennom Langenuen. Rundt kl. 16.30 passerer vi Haugesund. Etter avgangen fra Risavika samles vi utenfor buffet restauranten kl. 19.30 for felles middag. Etter det gode måltidet runder vi Jærens Rev lyd og lysbøyle, før kursen settes mot Hirtshals. Kvelden går med til sosialt samvær, selve høydepunktet med turen.

 

Dag 2

Mandag 19. august 2024

Hirtshals – Hamburg/Bergedorf, ca 540 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 legger vi til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi  sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Etter et stopp her kjører vi videre gjennom Schleswig-Holstein til Bergedorf. Her sjekker vi inn på H4 Hotel Hamburg Bergedorf. Hotellet er ypperlig plassert med flere ulike spisesteder rett utenfor døren som kan lett benyttes.

 

Dag 3 og dag 4

Tirsdag 20. – onsdag 21. august 2024

Opphold i Hamburg: Hver morgen er det frokost på hotellet. Kl. 10.00 står bussen klar på tirsdagen til å ta oss med inn til Hamburg sentrum. På vei inn til sentrum får vi med oss en lokalkjent guide som tar oss med på en flott rundtur i Hansabyen. Det blir også et besøk innom sjømannskirken og det kjente Fischmarkt ved kaien. Resten av dagen er til fri disposisjon. Til avtalt tid fra avtalt sted tar turbussen oss med tilbake til hotellet. Onsdagen starter med frokost på hotellet før vi er klare for dagens eventyr. Kl 11.00 går  turbussen inn til sentrum hvor vi har en hel dag til disposisjon. Her kan man besøke museer, eller tilbringe dagen i den kjente Mönckstrasse (hovedgaten i byen). Kl 16.00  møter vi turbussen på avtalt sted. Den tar oss med til Hofbräu Hamburg. Et erketysk spisested som kan minne litt om oktoberfest i Munchen enn en restaurant i Hamburg. Her får vi servert tysk svinestek og eplekake. Etter en lengre middag kan vi anbefale en vandretur i planten und blomen, her er det en fontene som spiller opp til konsert hver hele time. Et skue i seg selv.

Dag 5

Torsdag 22. august 2024

Hamburg – Kiel, ca 90 km: Når frokosten er spist sjekker vi ut fra hotellet og finner plassene våre i turbussen. Deretter kjører vi til den «andre siden» av Schelswig-Holstein – Kiel. Vi ankommer i god tid til å gå om bord i MS Color Fantasy. Vel om bord finner vi våre lugarer og innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte skipet har å by på. Kanskje passer det med en deilig pizza, eller litt småmat i en av de mange hyggelige restaurantene/ barene om bord? Hva med en drink og litt godt å spise i Observation lounge mens vi ser på den vakre utseilingsleden ut fra Kiel? Da er livet deilig! På kvelden (kl. 17.30) blir det felles middagsbuffet, inkludert 1 vin/øl/mineralvann. Etter middag er kvelden fortsatt åpen, ved påmelding til turen kan man bestille plass i Show Lounge til showet som starter kl 20.30. Dette er inkludert en velkomstdrink. Så her er det bare å kose seg utover kvelden.

 

Dag 6

Fredag 23. august 2024

Oslo – Bergen – Haugesund: Vi våkner under innseilingen til Oslo – og  nyter også i dag en god frokost om bord før skipet legger til kai allerede kl 10.00. Deretter fortsetter vi i våre behagelige turbusser over fjellet mot mer hjemlige trakter.  Utpå dagen er vi hjemme igjen – og mange minner rikere!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

6 dager kun kr 9.990,-
Pris per person ved påmelding innen 1. juni 2024, deretter kr 10.990,-

Turprisen inkluderer:

  • Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
  • Velorientert reiseleder
  • 3 hotellovernattinger i delt dobbeltrom
  • 2 overnattinger i delt innvendig dobbellugar
  • Fjord Line Bergen – Hirtshals
  • Color Line Kiel – Oslo
  • 5 frokoster
  • 3 middager (hvorav 2 på skipene og 1 i Hamburg)
  • Lokalguide i Hamburg
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 2.750,-
Tillegg for utvendig lugar Fjord Line kr 300,- per lugar
Tillegg for utvendig lugar Color Line kr 650,- per lugar
Tillegg for Show Lounge Color Line kr 125,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
18. – 23. august 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Haugesund/Stord/Bergen

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.