Flott tur til Haugesund

Flott tur til Haugesund

Haugesund | Avaldsnes | Utsira | Buss | Risdal Touring

KUN 4.890,- per pers.
Når
16. - 19. juli
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

En tur med dagens komfort, men med et sterkt historisk sus; bli med oss til Haugalandet og bo i vakre Haugesund, byen som vel er mest kjent for sin sang om Amanda fra,- ja nettopp Haugesund. Damen som var mest kjent på byen fordi hun solgte ulovlig brennevin. Ja,- det var mye som kunne gjøre en dame til kjendis, da som nå! Ellers er det idyller som Utsira og Skudeneshavn samt et sterkt innslag av historie som nok gjør Haugalandet kjent. Vikingetiden er godt representert på Avaldsnes, og vi skal få med oss så mye vi klarer av historie og vakker natur på denne flotte turen. Meld deg på da vel!

 

 

Tagger:, , , , , , , ,

Utsira

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Torsdag 16. juli 2020: Vi starter opp fra Telemarksporten på morgenen og kjører vestover E18. I Kristiansand regner vi med å være kl 10.00, og derfra kjører vi langs E39 til Flekkefjord. Her svinger vi ut på ytre vei og gjør et stopp i Sogndalstrand, dette gamle ladestedet i Sokndal som ligger i Hauge i Dalane. Her er en fint bevart gammel gate med hus fra seilskute tiden. Videre går turen forbi Egersund og Stavanger. Vi ferjer fra Mortavika til Arsvågen og kjører til vårt gode hotell. Scandic Maritim i Haugesund, beliggende helt nede ved sjøkanten. Vi skal tilbringe hele 3 netter her, alle inkludert frokost og middag. Vi nyter felles middag og hyggelig samvær utover kvelden.

 

 

Dag 2

Fredag 17. juli 2020: Utflukt: etter en god og solid frokost på hotellet skal vi gå i vikingenes fotspor. Vi kjører til Avaldsnes og her får vi bli med på en guidet tur hvor vi får med oss alle stedets attraksjoner, vi får se Nordvegen historiesenter, Olavskirken og Vikinggarden. Vikinggarden Avaldsnes ligger på ei lita, skogkledd øy nedenfor Olavskirken, like innenfor Skrattaskjær der Olav Tryggvason i 998 lot drukne en flokk med seidmenn. På gårdstunet finner du langhus, leidangsnaust, rundhus og en rekke mindre bygg. Utenfor gårdstunet går det stier gjennom skogen for dem som ønsker å oppleve fred og ro. I Nordvegen Historiesenter får du høre historien om hvordan Avaldsnes ble Norges eldste Kongesete. Du møter Harald Hårfagre som presenterer deg for de herskerne som satt og kontrollerte Nordvegen fra Avaldsnes – helt fra bronsealderen til inn i middelalderen. Noen av disse herskerne kjenner vi fra kongesagaer, heltesagaer og gamle kvad. Andre kjenner vi fra arkeologien. Her får du også se inn i den magiske verden som folk en gang trodde var virkelig. Du møter seidmenn, skjoldmøyer, og norrøne guder. For å fortelle historiene bruker senteret film, lyd, lys, figurer og gjenstander. Olavskirken på Avaldsnes ble reist av Håkon Håkonsson rundt 1250 da Norgesveldet var på sitt største. Den var da kongens personlige kirke og en del av et større kongsgårdanlegg. I 2017 ble ruinene av hovedbygningen i kongsgårdanlegget gravd fram. Bygningen endte i et stort porttårn, og fra porttårnet gikk det en overbygd gang fram til kirkekoret. Håkon Håkonsson vigslet kirken til Olav den Hellige. Den ble derfor et viktig stoppested for pilegrimer som skulle til Olavs grav i Nidaros. Omkring Avaldsnes er det fremdeles kulturminner, sagn og stedsnavn som vitner om pilegrimstrafikken. Dette blir en spennende opplevelse. Det er også mulig å få kjøpt seg litt å spise (ikke inkl.). Etter denne opplevelsesrike dagen blir det nok godt å komme tilbake til hotellet i Haugesund og en god middag. Utflukten med buss er gratis, men inngangspenger og guide til det hele koster kr 285,- og bestilles ved påmelding til turen.

 

 

Dag 3

Lørdag 18. juli 2020: Utflukt: etter frokosten skal vi på utflukt til Norges minste kommune Utsira. Øya ligger 18 km vest i havet fra Karmøy. Vi reiser fra Garpaskjærskaien i Haugesund. Båtreisen tar 70 minutter og er en eksotisk reise i seg selv. Utsira byr på verneverdig kystkulturlandskap, merkede turstier i utmarka, samt Norges høyestliggende fyrstasjon 68 meter over havet. Øya har også et veldig rikt fugleliv med hele 326 forskjellige fuglearter. Før 1945 ble det drevet måkefangst på Utsira. Måkehusene er svært spesielle for Utsira, og de er ikke registrert andre steder i Norge. 2 av måkehusene er restaurert i forbindelse med kulturminneåret 1997. Det finnes en egen måkefangstutstilling i et rom ved Utsira fyrstasjon. Utsira hadde også Norges første kvinnelige ordfører, Aasa Helgesen. Kommunestyret bestod den gang av 11 kvinner og 1 mann som regjerte i perioden 1926-1928. Vel tilbake i Haugesund er det tid til å kikke litt i byen før vi igjen spiser deilig middag sammen på hotellet. Utflukten  koster kr 260,- og påmeldes ved bestilling av turen.

 

Dag 4

Søndag 19. juli 2020: I dag koser vi oss med frokosten før vi setter oss i bussen og begynner på hjemveien. Den går tilbake til Stavanger, men i dag tar vi turen langs E39 hjemover. Vi setter av og tar farvel med våre gode turvenner etter hvert som de forskjellige er kommet til sin avstigningsplass. Vi kjører selvfølgelig tilbake til Telemarksporten om vi har noen som skal av der. Så er det bare å si takk for turen og velkommen igjen på neste tur!

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  3 hotellovernattinger

¨  3 frokoster

¨  3 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

 

Tillegg for enkeltrom 1.290,-

 

Utflukt Avaldsnes ke 285,-

Utflukt Utsira kr 260,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag