Populær!

Populær!

Finland | Helsinki | Buss | Cruise |

KUN 11.950,- per pers.
Ved bestilling innen 15. mai
Når
22. -27. juli 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

Siden 1812 har Helsinki vært kjent som Baltikums datter og etterhvert som vi kjenner den – som Finlands største by og hovedstad. På sommeren er byen idyllisk og full av sjarm og byr på rekker med serverdigheter og attraksjoner verd å få med seg. Vil du ut å spise finner du restauranter med innslag fra alle verdens kjøkken, og shoppingmulighetene er mange. Visste du at Finland – for femte år på rad er kåret til å være den lykkeligste nasjonen i verden? Bli med oss på denne turen der vi får cruise fra Stockholm til Helsinki i utvendige lugarer, 1 natt på hotell i Helsinki – og hvem vet? Kanskje vi finner oppskriften på lykke!!!

Vel møtt!

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Mandag 22. juli 2024:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Sandefjord – Lidköping ca  620 km: Vi starter turen fra Stavanger Byterminal og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark blir det mulighet for påstigning. Vi kjører frem til ferjeterminalen i Sandefjord, klare for overfart med Color Line til Strømstad kl 17.00. Det er mulig å bestille buffet om bord på skipet à kr 329,- per person ved påmelding til tur. Vi ankommer Lidköping utpå kvelden og er klare for innsjekking og overnatting på Hotell Rådhuset.

 

 

Dag 2

Tirsdag 23. juli 2024:

Lidköping – Stockholm, ca 359 km: Frokost på hotellet før det er klart for avreise. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører en liten  sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til Tallink Silja line. Kl. 16.45 har cruiseferjen Silja Serenade avgang til Helsinki og vi har fått utlevert våre utvendig lugarer, før vi nyter den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård og middag fra buffèen om bord. Resten av kvelden er det bare å nyte underholdningen om bord, besøke SPA avdelingen eller gå på shopping i skipets butikker.

 

 

Dag 3

Onsdag 24. juli 2024:

Ankomst til Helsinki: Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi kl 10.30 (lokal tid) ankommer de tusen sjøers land, Finland og Helsinki. Straks etter ilandstigning og når formalitetene er unnagjort, møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en 2 timers rundtur i byen. Etter omvisning finner vi fram til vårt hotell, Lilla Roberts og  sjekker inn. Ettermiddag til fri disposisjon før vi samles til felles inkludert middag på hotellet til avtalt tid.

 

 

Dag 4

Torsdag 25. juli 2024:

Helsinki – Stockholm: I dag kan vi kose oss lenge med frokosten før vi  sjekker ut og legger bagasje i bussen. Vi har hele formiddagen til fri disposisjon i denne vakre byen og et lite tips er å ta en tur med båtbuss til Suomenlinna Fort (eller Sveaborg på svensk) som står på Unesco’s verdensarv liste. Borgen er en av de største sjø fort i verden og er en av Finlands store turistattraksjoner. Det er bilfritt på øya og billetter med fergen over til fortet kjøpes på torgplassen i Helsinki. Her får du også bestille guidet omvisning dersom det er ønskelig. Eller kanskje du heller ønsker å rusle rundt på Market Square, ta en kaffe og se på folkelivet før vi  gjør oss klare til avreise med bussen til ferge terminalen i god tid før avgang med Tallink Silja line kl. 17.00 til Stockholm.

Båtbussen i Finland

Dag 5

Fredag 26. juli 2024 :

Stockholm – Karlstad, ca 300 km: Frokosten nyter vi om bord under innseilingen til Stockholm. Straks etter ankomst til den svenske hovedstaden kl 10.00, blir det toll klaring og grensepasseringsformaliteter. Snart befinner vi oss igjen om bord i den komfortable turbussen. I raskt driv og tempo følger vi gode, svenske veier – men vi har god tid til å være på tur denne dagen og finner et stopp noe å spise (ikke inkludert) underveis. Vi ankommer Karlstad på ettermiddagen. Her parkerer vi bussen, og det blir    anledning til å rusle litt i sentrum og finne en kafè eller restaurant for å spise middag (ikke inkludert) Senere kjører vi til vårt hotell Best Western Gustaf Frøding der vi sjekker inn for natten.

 

 

Dag 6

Lørdag 27. juli 2024:

Karlstad – Strømstad – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 710 km: En deilig frokostbuffèt står dekket til oss på hotellet, før vi takker for oss og kjører opp til Strømstad for å ta Color Hybrid kl 13.40 til Sandefjord. Det er mulig å bestille buffet om bord à kr 299,- per person ved påmelding til turen. Vel i land på Vestfoldsiden, finner vi raskt frem til E18 igjen – og nærmer oss Telmark, Aust- og Vest-Agder. Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder er det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til Stavanger.

Takk for turen!

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

6 dager kun kr 11.950,-

Pris pr person i delt dobbeltrom/lugar ved              påmelding  innen 15. mai 2024 , deretter kr 12.950,-

 

Avreisedato: 22. juli 2024

Retur: 27. juli 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferge Sandefjord – Strømstad

¨  1 overnatting på hotell i Lidköping

¨  5 frokoster

¨  3 middager (hvorav 2 som buffet om bord på Baltic Queen)

¨  Cruise Stockholm – Helsinki t/r med Baltic Queen i delt utvendig dobbel lugar

¨  1 hotellovernatting i delt dobbeltrom i Helsinki

¨  Lokalguide i Helsinki

¨  1 overnatting på hotell i Karlstad

¨  Ferge overfart Color Hybrid Strømstad – Sandefjord

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar: 3.960,-

Tillegg Buffet utreise Color Hybrid: kr  329,- per person

Tillegg Buffet hjemreise Color Line: 299,- per person

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag