FÅ LEDIGE PLASSER!

FÅ LEDIGE PLASSER!

Helsinki | Berit & Olav | Busstur

Spennende cruise til Helsingfors, eller Helsinki som det heter på Finsk. Fra Stockholm kjører vi om bord på det majestetiske cruise skipet Silja Symphony der vi har komfortable lugarer mot promenade dekk. Om bord finnes tax free butikker i flere varianter, så her vil det være noe for enhver smak. Mens vakker utsikt sakte glir forbi vinduene kan vi boltre oss med god mat, levende musikk med show og dans, og klør du i dansefoten er det bare å ta deg en svingom. Ved ankomst til Helsingfors blir vi møtt av en lokal guide som er med oss i bussen og guider oss rundt i  denne vakre byen.

Vel møtt!

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 9. mars 2024:

Stavanger/Sørlandet/Grenland – Horten – Moss – Karlstad, ca 690 km: Vi starter turen fra Stavanger By terminal og  kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark blir det mulighet for påstigning. Vi kjører frem til ferjeterminalen i Horten, klare for overfart med  Bastøfergen til Moss. Vi kjører i behagelig tempo og gjør flere stopp underveis. Et sted mellom Moss og Svenskegrensen finner vi et sted for å spise felles middag (ikke inkludert). Vi ankommer Karlstad på kveldstid og er klare for innsjekking og overnatting på vårt hotell.

 

Dag 2

Søndag 10. mars 2024:

Karlstad – Stockholm, ca 320 km: Frokost på hotellet før det er klart for avreise og videre kjøring østover. Vi skal nå strake veien mot den svenske hovedstaden – Stockholm. Vi kjører en liten sightseeing og får et lite inntrykk av denne flotte byen, før vi møter ved ferjeterminalen til Tallink Silja. Kl 16.45 har cruiseskipet Silja Symphony avgang til Helsinki og vi har fått utlevert våre lugarer som alle har utsikt mot promenade dekk. Nå er det bare å nyte den flotte utseilingen gjennom Stockholms skjærgård. Vi samles til herlig middagsbuffet med fri drikke. Etter dette deilige måltidet er det bare å utforske skipet’s flotte fasiliteter.

 

Dag 3

Mandag 11. mars 2024:

Ankomst til Helsinki: Vi spiser frokost om bord i restauranten, før vi kl 10.30 (lokal tid) ankommer til vakre Helsinki. Straks etter ilandstigning møter vi vår lokalkjente guide som tar oss med på en  rundtur i byen. Best kjent er vel den flotte Helsinki katedralen som troner høyt på Senatstorget. Den har faktisk vært med i flere Hollywood filmer der den har spilt rollen som den russiske byen St. Petersburg. Etter guiding vil vi få litt tid til å sparere rundt på egenhånd og da anbefales et besøk i den gamle Saluhallen der kjøpmennene viser fram sine bugnende disker med alt fra krydder, kaffe, gaveartikler og alle mulige lekre matvarer. Ta også en spasertur over «Kjærlighetsbroen» der du kan beskue alle som har «låst fast» sin kjærlighet med hengelås. Senest kl 15.30 må vi være tilbake til skipet som forlater Helsinki kl 17.00. Etter en har hatt noen timer i land og kanskje kjenner seg litt sulten, passer det godt at buffèen om bord venter på oss allerede kl 16.45. Turen mot Stockholm starter, og vi kan bare nyte livet på skipet mens vi seiler ut i natten.

 

Dag 4

Tirsdag 12. mars 2024:

Stockholm – Karlstad, ca 320 km:  Etter en god natts søvn kan vi på ny stå opp til en deilig, ventende frokost buffet.  Kanskje lurt å gjøre klar det meste av pakking og kofferter før dere går til frokost, slik at alt raskt kan hentes etter mat.

Mens frokosten inntas kan vi se ut på den vakre skjærgården som sakte sklir forbi vinduene på vår vei inn til Stockholm. Før vi sier farvel til dette vakre skipet, og samles for å gå ned til buss dekket, må alle passe på at all bagasje og eventuelle tax free varer er kommet med. Skipet klapper til kai kl 10.00 og vi er klare for ilandkjøring. Når alle formaliteter og tollklarering er unnagjort, setter vi kursen mot Karlstad. og vårt hotell for natten. På veien dit finner vi et stopp der vi kan få noe å spise.

 

Dag 5

Karlstad – Moss – Horten – Grenland/Sørlandet/Stavanger ca 690 km: Da var vi oppe, og klar for siste frokost i Sverige. Etter utsjekk finner vi våre komfortable seter i bussen og setter kurs mot Norge. Vi kjører E18 og på veien stopper vi for litt Svenskehandel før vi krysser grensen til Norge og Bastø-fergen fra Moss. På vei hjemover blir det stopp for benstrekk og litt mat (ikke inkludert). Etter hvert som vi når de forskjellige avstigningssteder blir det å ta farvel med vårt reisefølge. Fra Kristiansand fortsetter kjøreturen hjem med de som har steget på bussen vestover langs E39 til  Stavanger. Takk for hyggelig selskap!

 

Pris og annen informasjon

5 dager kun kr 6.850,-

Pris pr person i delt dobbeltrom/lugar ved påmelding innen 5. februar 2024 , deretter kr 7.850,-

 

Avreisedato: Lørdag 9. mars 2024

Retur: Onsdag 13. mars 2024

 

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferge Horten – Moss

¨  2 overnattinger på hotell i Karlstad (tur og retur)

¨  4 frokoster

¨  Cruise Stockholm – Helsinki t/r med Silja Symphony i delt dobbel promenade lugar

¨  Lokalguide i Helsinki

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar: 1.300,-

Alle lugarer er mot promenade dekk.

Tillegg utvendig lugar kr 130,- per person kun på forespørsel.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag