Få plasser igjen!

Få plasser igjen!

Istria og Novigrad | Kroatia | Rune og Linda | Buss | Risdal Touring

KUN 16.990,-,- per pers.
Ved påmelding innen 20. juli 2023
Når
2. - 13. oktober 2023
Antall dager
12
Avreise fra
Lyngdal/Brokelandsheia - Kristiansand
Reisen er overstått!

En reisevariant vi tar frem igjen; vi reiser med hurtigtog  gjennom Tyskland og sparer både tid og overnatting ene   veien. Behagelige dagsetapper leder oss frem til Kroatia og Istria-halvøya hvor vi skal bo hele 6 netter på samme hotell, Hotel Laguna i Novigrad. Naturen i området kan ta pusten fra de fleste. Adriaterhavets azurblå og krystallklare vann møter kystens grønne og frodige landskap med gule sandstrender og svaberg som er nesten hvite. Innover i landet store skoger med små elver og vannstryk. Ta gjerne med deg gode gåsko! Dagtemperaturen i Novigrad er normalt 18 – 22 grader Celsius og det kan forventes badetemperatur i sjøen. Hotellet har for øvrig også svømmebasseng. Reisen ned   bruker vi hurtigtog Hamburg – München og dermed sparer vi tid og en overnatting underveis. Hjem igjen har vi lagt opp til behagelige dagsetapper med overnatting i Ingolstadt,  Braunschweig og Kolding før dagferje hjem igjen over Skagerrak på turens siste dag. Alt lagt opp slik at vi også får tid til å stoppe, nyte og slappe av underveis! Vi er på tur, vi skal oppleve og vi skal ta inn over oss nye inntrykk.

 

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 0 - For de som ønsker og reise dagen før til Kristiansand

Søndag 1. oktober 2023

(Bergen) Stavanger/Oslo/Telemark – Kristiansand: Gjester som har et stykke å reise til Kristiansand, kan reise med våre ekspressbusser fra henholdsvis Stavanger og Oslo kl 13.00 dagen før turen starter ut fra Kristiansand. Overnatting da i tilfelle på Comfort Hotel Kristiansand i Kristiansand, kort gangavstand fra rutebilstasjonen og Color Line sin ferjeterminal. Tillegg for dette er kr 750,- per person og velges ved påmelding til turen.

 

Dag 1

Mandag 2. oktober 2023:

Lyngdal/Brokelandsheia – Kristiansand: Vi starter ut fra Lyndal i vest denne morgenen og fra Brokelandsheia i øst. Vi kjører henholdsvis E39 og E18 sørover med mulighet for påstigning etter avtale underveis. I Kristiansand blir det ombordstigning i MS Superspeed som kl 08.00 har avgang til Hirtshals. De som ønsker det, kan ved påmelding til Risdal Touring AS bestille frokostbuffèt om bord mot et tillegg på kr 199,- per person. Allerede kl 11.15 klapper skipet til kai og vi fortsetter straks etter sørover gjennom Danmark, frem til den dansk/tyske grensen ved Flensburg. Middag spiser vi denne dagen trivelig underveis før ankomst til nordlige delen av Hamburg hvor vi overnatter til neste dag.

 

Dag 2

Tirsdag 3. oktober 2023:

Quickborn – Hamburg – München med tog – Piding, ca 160 km med buss: Frokosten gir oss en god start på dagen. I god tid før togavgang forlater vi hotellet, kjører det korte stykket frem til jernbanestasjonen og begir oss om bord i hurtigtoget ICE som i løpet av drøye 6 timer bringer oss frem til München. NB! Det kan være lurt å tenke på at man skal reise en strekning med tog, og ha bagasjen med seg. Vi anbefaler trillebag/-koffert og gjerne en sekk til å ha på ryggen. Mye enklere å håndtere når man skal ta seg om bord i toget. Reiselederen er selvsagt også med på togturen. Utpå ettermiddagen er vi i München og en ny ventende buss fra Risdal Touring AS står klar. Straks etter kjører vi ut av den bayerske hovedstaden. Like ved den tysk/østerrikske grensen blir det middag og overnatting.

 

Dag 3

Onsdag 4. oktober 2023:

Piding – Novigrad, ca 420 km: Vi starten dagen med frokost. Vi befinner oss allerede blant majestetiske fjell og alpetopper. Imponerende! Kjøreturen skal ta oss forbi utkanten av Salzburg og vi kjører langs flate sletter. Etter hvert blir vi mer og mer omkranset av fjell og topper. Vi passerer ut av delstaten Salzburg og inn i Kärnten. Byen Villach passeres og vi ser de juliske Alper, faktisk oppkalt etter Julius Cæsar. Vi krysser i tunnel under fjellkjeden Karavankene og, dermed er vi i Slovenia. Vintersportsstedet Kranjska Gora ligger her i området. Vi passerer det ikke på vår ferd. Hoved-staden Ljubljana kjører vi forbi utkanten av og vi stopper snart ved et av landets største turistattraksjoner; Postojna-grottene. Her blir det anledning til å være med inn for de som ønsker det (ikke inkludert i tur-prisen). Inngangsbilletten koster ca € 30,- per person. For de som ikke vil bli med inn, er det godt med steder å sitte ned og for å kjøpe seg en matbit. Siste del av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til Novigrad i Kroatia hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 6 netter på Aminess Hotel  Laguna. Se mer om hotellet her: https://www.aminess.com/en/aminess-laguna-hotel

 

Dag 4 - 8

Torsdag 5. – mandag 9. oktober 2023:

Opphold i Novigrad: Novigrad har drøye 4.000 innbyggere og er en trivelig, liten fisker- og turistlandsby her på Istria-kysten i Kroatia. Sentrum av det lille  tettstedet ligger 10-15 minutters rusletur fra hotellet vårt langs en idyllisk strandpromenade. Vi har 5 hele dager til å oppleve stedet og området. En av dagene reiser vi på dagsutflukt til Rovinj og til Pula. Det blir også tilbud om båttur langs kysten og vi tar sikte på å besøke vin-gården Pervino (med vinsmaking) og i tillegg også en produsent av olivenolje, Olivo Istriano, med lunsj.

Hver dag spiser vi frokost og middag på hotellet. Ved middag så er det inkludert drikke i dispensere.

 

DAG 9

Tirsdag 10. oktober 2023:

Novigrad – Erding, ca. 500 km: Først frokost på hotellet. Utsjekk og vi finner våre komfortable seter i turbussen. Hjemreisen tar til. Vi følger motorveien nordover og får innimellom noen siste blikk i retning Adriaterhavet på denne turen. Stopp underveis med behagelige og jevne mellomrom. Vi kjører inn i Italia etter å ha passert den bitte lille kyststripen som Slovenia faktisk har. Flate sletter langs kysten før vi dreier inn mot Udine og vi snart skal krysse inn i Østerrike. Lienz, Mittersill og Kitzbühel er stedet vi passer underveis. Ved Kufstein krysser vi grensen inn til Tyskland og vi kjører frem til vårt hotell for middag og overnatting.

 

Dag 10

Onsdag 11. oktober 2023:

Erding – Peine, ca. 640 km: En god start på dagen, en god frokost! Vi fortsetter hjemreisen i behagelig tempo. Forbi byene Ingolstadt, Nürnberg og Bayreuth. Stopp underveis selvsagt med jevne og behagelige mellom. Avhengig av trafikk og vær, tar vi sikte på et litt lengre stopp midt på dagen i en landsby/by. I kveldingen beregner vi å være fremme ved vårt hotell for middag og overnatting.

 

Dag 11

Torsdag 12. oktober 2023:

Peine – Hamburg – Aarhus, ca. 460 km: Vi starter
dagen med god, tysk frokost. Vi befinner oss snart i Lüneburger Heide og nyter det langstrakte, lyngkledde landskapet. Byene Celle og Lüneburg er aktuelle stoppesteder denne dagen. Tidlig på ettermiddagen passerer vi storbyen Hamburg og vi kjører nordover i delstaten Schleswig-Holstein. Et stopp for litt grensehandel ved Flensburg blir det. I den grad det lenger er så aktuelt, vi har jo det meste fra før av. Middag spiser vi også et hyggelig sted før vi kjører den siste, drøye timen frem til hotellet vårt ved Kolding for overnatting.

 

Dag 12

Fredag 13. oktober 2023:

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Telemark, ca. 280 km frem til Hirtshals: Vi starter med «dejlig, dansk morgenmad» på hotellet. Avreise og vi passerer snart Randers og andre kjente steder. Et behagelig morgenstopp for å strekke litt på oss, før vi tar unna siste etappen forbi Aalborg og opp til  Hirtshals. Kl 12.15 seiler vi ut på Skagerrak fra den nord-jyske fiskerhavnen. Om bord kan man, ved påmeldingen til turen hos oss, bestille lunsjbuffèt. Pris-tillegget er kr 279,- per person. Allerede kl 15.30 klapper MS Superspeed I til kai i Kristiansand. Straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi vest- og østover mot de respektive hjemsteder.

Takk for en trivelig, variert og innholdsrik reise!

 

ANNEN INFO

TURPRIS
12 dager kun kr 15.990,-

Pris per person ved påmelding innen 20. juli 2023. Deretter kr 16.990,- per person.

Avreisedato: Mandag 2. oktober 2023

Retur: Fredag 13. oktober 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av
erfaren sjåfør

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  11 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  11 hotellfrokoster

¨  11 middager totalt underveis på reisen, på restauranter og på hotellet

¨  Tur med hurtigtog fra Hamburg – München

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg (pris per person):
Enkeltlugar og -rom kr 3.900,-

Båttur til Rovinj med lunsj kr 360,- per person

Vingården Pervino kr 290,- per person

Olivengården Olivo Istriano kr 500,- per person inkludert lunsj.

Tillegg for frokostbuffèt utreise kr 199,- per person og for buffètlunsj på retur kr 279,- per person.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag