En Italiensk Opplevelse

En Italiensk Opplevelse

FRA BERGEN | GARDASJØEN | BUSS | RISDAL TOURING

Gardasjøen! Få steder er vel så vakre, spesielt i påsken. Bli med oss til Gardasjøen. Vi skal oppholde oss i byen Riva del Garda, her skal vi kose oss med god italiensk mat, vin og utflukter. Det blir mulig å besøke både Macensine, Limone Sul Garda og Cascate del Varone. Vi ligger midt i sentrum av byen og hva er vel hyggeligere enn en spasertur langs innsjøen i det varme påskeværet? Man kan blant annet leie sykkel eller ta en av de mange flotte turløypende rundt byen. Her får man opplevelser fra start til slutt i herlig selskap!


Drone video av Gardasjøen

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

DAG 1

Torsdag 21. mars 2024

Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Åsane Terminal og Bergen Busstasjon, perrong P. Reiseruten leder oss frem tilFjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen sørover til Stavanger. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Felles middag på kvelden.

 

DAG 2

Fredag 22. mars 2024

Hirtshals – Pritzwalk, ca 670 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Utpå formiddagen ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseprovianter kalles det vel gjerne? Her møter vi en av våre andre turbusser som har reist fra Kristiansand til Hirtshals med Color  Line. Turene våre  samkjøres herfra. Det gir oss større sikkerhet på at turene blir gjennomført. Avhengig av hvor du skal videre, kan det bli bytte av buss, sjåfør og reiseleder. Vi fortsetter vår   reise gjennom Schleswig-Holstein – Hamburg til Pritzwalk. Her sjekker vi inn på hotellet for overnatting og middag.

 

DAG 3

Lørdag 23. mars 2024

Pritzwalk – Ingolstadt, ca 600 km: Med frokosten unnagjort finner vi igjen en plass i bussen og kommer raskt ut på gode tyske veier. Vi kjører på vestsiden av Berlin, gjennom distriktene Potsdamer Wald og Havelseengebiet (Potsdam skogen og Havel innsjø område). Dette er et  vakkert naturparkområde med grønne skoger, landbruk og fremfor alt mange små innsjøer tilknyttet elven Havel. Turbussen tar oss med sørover langs de tyske motorveiene, vi stopper ved jevne mellomrom. Utpå ettermiddagen ankommer vi Ingolstadt og hvor vi tilbringer natten. Her koser vi oss med deilig middag sammen på kvelden.

 

DAG 4

Søndag 24. mars 2024

Ingolstad – Riva del Garda ca 460 km: Med magen full av deilig hotell frokost starter vi turen mot Gardasjøen. I dag passerer vi kjente steder som München og videre inn i Østerrike til Kufstein og Innsbruck før vi kjører over det berømte Brennerpasset og inn i Italia. Det merkes ikke så mye foreløpig, siden vi nå er i Syd – Tirol som er en autonom provins (delvis selvstyre), og som faktisk er tysktalende. Syd – Tirol hørte til Østerrike frem til 1920. Gjennom St.-Germain-traktaten ble Østerrike imidlertid forpliktet til å avstå Syd-Tirol og Trentino til Italia. Vi kjører sydover Eisacktal, forbi  provinshovedstaden Bozen/Bolzano, Trento og Rovereto. Ikke lenge etter Roverto ankommer vi Riva Del Garda som er lokalisert i den nordlige delen av Gardasjøen. Her sjekker vi inn på vårt sentrumsnære hotell. Det blir middag og frokost på hotellet under hele oppholdet.

 

 

 

DAG 5 - 7

Mandag 25. august – Onsdag 27. august 2024

Opphold i Riva Del Garda: Alle dagene er til fri disposisjon, men vi har satt opp ulike utflukter for de som ønsker det. Den ene dagen settes det opp en heldagsutlfukt til Peschiera del Garda og Sirmione på motsatt side av Gardasjøen. Her besøker vi det unike slottet Castello Scaligero fra 1200-tallet som ligger unikt plassert ute på Sirmione. Peschiera tilbyr også en unik opplevelse i form av den historiske gamlebyen som ligger midt i festningen. Denne er på UNESCO sin verdensarv liste. Den andre dagen blir det en rolig utflukt bare et kort stykke til grotten Cascate del Varone. Dette er et lett tilgjengelig gruvesystem tilrettelagt for enkel gåing. Grotten og fossen som bærer samme navn er unike geologiske fenomen som stammer fra istiden. Det blir også mulig og oppleve postkort byen Malcesine, kanskje en av de mest kjente byene langs Gardasjøen. Her tilbringer vi flere timer, samt at det blir mulighet for de som ønsker med en båttur over innsjøen til Limone Sul Garda. I begge byene fins det flere hyggelige italienske caféer og restauranter helt nede ved vannkanten. Det kan absolutt anbefales et besøk innom disse.

 

 

 

DAG 8

Torsdag 28. mars 2024 (skjærtorsdag)

Riva Del Garda – Ulm, ca 450 km: Etter en god frokost på hotellet sier vi farvel til Gardasjøen og setter kursen gjennom Alpene. Dagen rute kan variere litt avhengig av været i Alpene men vi gjør et lengre stopp et sted langs ruten denne dagen. Utpå ettermiddagen forlater vi alpene og inn på tyske motorveier. Her kjører vi til Ulm for overnatting og middag på et av våre samarbeidshoteller.

 

DAG 9

Fredag 29. mars 2024 (langfredag)

Ulm – Hannover, ca 550 km: Når dagens viktigste måltid er spist og bagasjen pakket finner vi plassene i turbussen. Dagens reise går videre nordover, ikke lenge etter avreise gjør vi et stopp i Rothenburg ob der Tauber. Turen går så videre langs tyske motorveier til Hannover. Her sjekker vi inn på hotellet vårt for middag og overnatting.

 

 

 

DAG 10

Lørdag 30. mars 2024 (påskeaften)

Hannover – Hirtshals, ca 673: En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og mot Hirtshals. Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00. Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra aftensbuffeten som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord, mens  skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

DAG 11

Søndag 31. mars 2024 (1. påskedag)

Stavanger (Risavika) – Haugalandet – Stord – Bergen: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. De av våre gjester som skal av her, følger sjåføren og turbussen inn til Stavanger Bussterminal før vi fortsetter nordover til Haugalandet og over Stord frem til Bergen. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane terminal hvor turen avsluttes.

 

Inkluder i turprisen

TURPRIS

11 dager kun kr 18.330,-

Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024, deretter kr 19.600,-

Avreisedato: Torsdag 21. mars 2024

Retur: Søndag 31. mars 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Bergen – Hirtshals tur/retur

¨  10 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  Utflukt til Malcesine

¨  Utflukt til Peschiera del Garda og Sirione, ikke inngang til Castello Scaligero

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.900,-

Tillegg for båt til Limone Sul Garda kr 150,-

Tillegg for besøk til Cascata Varone kr 90,-

Tillegg for utvendig lugar kr 650,- per lugar t/r

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder

UK flag | German flag