En Italiensk Opplevelse

En Italiensk Opplevelse

ITALIA | GARDASJØEN | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 17.950,- per pers.
Når
21. - 31. mars 2024
Antall dager
11
Avreise fra
Stavanger/Kristiansand/Skjelsvik
Bestill

Gardasjøen! Få steder er vel så vakre, spesielt i påsken. Bli med oss til Gardasjøen. Vi skal oppholde oss i byen Riva del Garda, her skal vi kose oss med god italiensk mat, vin og utflukter. Det blir mulig å besøke både Macensine, Limone Sul Garda og Cascate del Varone. Vi ligger midt i sentrum av byen og hva er vel hyggeligere enn en spasertur langs innsjøen i det varme påskeværet? Man kan blant annet leie sykkel eller ta en av de mange flotte turløypende rundt byen. Her får man opplevelser fra start til slutt i herlig selskap!


Drone video av Gardasjøen

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

DAG 1

Torsdag 21. mars 2024

Stavanger/Skjelsvik – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi  starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 11.05 og reiser østover langs E39 til Kristiansand. For våre gjester som kommer på langs E18 starter turbussen fra Skjelsvik knutepunkt. Vel fremme i Sørlandets hovedstad samler vi nye og gamle turgjester ved Color Line terminalen (kl. 15.30). Sammen med reiseleder går vi om bord i MS Superspeed, og direkte til dekk 8 og buffet restauranten «catch me if you can». Her står buffeten dekket med utallige delikatesser. Alt tilrettelagt for avgangen kl. 16.30. Vi ankommer Hirtshals kl. 19.45. Turbussen tar oss med sørover på Jylland og om ikke lenge passerer vi Aalborg før vi ankommer Skørping. Her sjekker vi inn på Comwell Rebild Bakker hvor vi skal tilbringe natten.

 

 

 

DAG 2

Fredag 22. mars 2024

Skørping – Pritzwalk, ca 600 km: Vi starter dagen med dansk morgenmad før vi setter oss i turbussen og kjører sørover. Utpå formiddagen ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseprovianter kalles det vel gjerne? Her møter vi en av våre andre turbusser som har reist fra Bergen til Hirtshals med Fjord Line. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss større sikkerhet på at turene blir gjennomført. Avhengig av hvor du skal videre, kan det bli bytte av buss, sjåfør og reiseleder. Vi fortsetter vår reise gjennom Schleswig-Holstein – Hamburg til Pritzwalk. Her sjekker vi inn på hotellet for overnatting og middag.

 

DAG 3

Lørdag 23. mars 2024

Pritzwalk – Ingolstadt, ca 600 km: Med frokosten unnagjort finner vi igjen en plass i bussen og kommer raskt ut på gode tyske veier. Vi kjører på vestsiden av Berlin, gjennom distriktene Potsdamer Wald og Havelseengebiet (Potsdam skogen og Havel innsjø område). Dette er et  vakkert naturparkområde med grønne skoger, landbruk og fremfor alt mange små innsjøer tilknyttet elven Havel. Turbussen tar oss med sørover langs de tyske motorveiene, vi stopper ved jevne mellomrom. Utpå ettermiddagen ankommer vi Ingolstadt og hvor vi tilbringer natten. Her koser vi oss med deilig middag sammen på kvelden.

 

DAG 4

Søndag 24. mars 2024

Ingolstad – Riva del Garda ca 460 km: Med magen full av deilig hotell frokost starter vi turen mot Gardasjøen. I dag passerer vi kjente steder som München og videre inn i Østerrike til Kufstein og Innsbruck før vi kjører over det berømte Brennerpasset og inn i Italia. Det merkes ikke så mye foreløpig, siden vi nå er i Syd – Tirol som er en autonom provins (delvis selvstyre), og som faktisk er tysktalende. Syd – Tirol hørte til Østerrike frem til 1920. Gjennom St.-Germain-traktaten ble Østerrike imidlertid forpliktet til å avstå Syd-Tirol og Trentino til Italia. Vi kjører sydover Eisacktal, forbi  provinshovedstaden Bozen/Bolzano, Trento og Rovereto. Ikke lenge etter Roverto ankommer vi Riva Del Garda som er lokalisert i den nordlige delen av Gardasjøen. Her sjekker vi inn på vårt sentrumsnære hotell. Det blir middag og frokost på hotellet under hele oppholdet.

 

 

 

DAG 5 - 7

Mandag 25. august – Onsdag 27. august 2024

Opphold i Riva Del Garda: Alle dagene er til fri disposisjon, men vi har satt opp ulike utflukter for de som ønsker det. Den ene dagen settes det opp en heldagsutlfukt til Peschiera del Garda og Sirmione på motsatt side av Gardasjøen. Her besøker vi det unike slottet Castello Scaligero fra 1200-tallet som ligger unikt plassert ute på Sirmione. Peschiera tilbyr også en unik opplevelse i form av den historiske gamlebyen som ligger midt i festningen. Denne er på UNESCO sin verdensarv liste. Den andre dagen blir det en rolig utflukt bare et kort stykke til grotten Cascate del Varone. Dette er et lett tilgjengelig gruvesystem tilrettelagt for enkel gåing. Grotten og fossen som bærer samme navn er unike geologiske fenomen som stammer fra istiden. Det blir også mulig og oppleve postkort byen Malcesine, kanskje en av de mest kjente byene langs Gardasjøen. Her tilbringer vi flere timer, samt at det blir mulighet for de som ønsker med en båttur over innsjøen til Limone Sul Garda. I begge byene fins det flere hyggelige italienske caféer og restauranter helt nede ved vannkanten. Det kan absolutt anbefales et besøk innom disse.

 

 

 

DAG 8

Torsdag 28. mars 2024 (skjærtorsdag)

Riva Del Garda – Ulm, ca 450 km: Etter en god frokost på hotellet sier vi farvel til Gardasjøen og setter kursen gjennom Alpene. Dagen rute kan variere litt avhengig av været i Alpene men vi gjør et lengre stopp et sted langs ruten denne dagen. Utpå ettermiddagen forlater vi alpene og inn på tyske motorveier. Her kjører vi til Ulm for overnatting og middag på et av våre samarbeidshoteller.

 

DAG 9

Fredag 29. mars 2024 (langfredag)

Ulm – Hannover, ca 550 km: Når dagens viktigste måltid er spist og bagasjen pakket finner vi plassene i turbussen. Dagens reise går videre nordover, ikke lenge etter avreise gjør vi et stopp i Rothenburg ob der Tauber. Turen går så videre langs tyske motorveier til Hannover. Her sjekker vi inn på hotellet vårt for middag og overnatting.

 

 

 

DAG 10

Lørdag 30. mars 2024 (påskeaften)

Hannover – Aarhus, ca 500 km: Vi forlater vårt hotell etter frokost – men før den tid må vi gjøre et bytte av gjester og bagasje som det vi gjorde på vei sørover. Vår sjåfør tar oss deretter straks ut på de gode, tyske motorveier igjen. Vi kjører over nordlige delen av Lüneburger Heide før vi kommer forbi millionbyen Hamburg. Vi stopper ved grensen for å få med oss en handel før vi kjører inn i Danmark og  videre nordover til vi tar kvelden på hotell i området rundt Aarhus. I dag stopper vi og spiser dagens inkluderte middag underveis.

 

DAG 11

Søndag 31. mars 2024 (1. påskedag)

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Oslo: Etter en god frokost setter vi oss i bussen og kjører frem til Hirtshals. Her stiger vi om bord i MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffet om bord ved påmelding til turen. Når vi kl 15.30 klapper til kai i Kristiansand fordeles vi på busser som går øst- eller vestover. Da vil vi bare si takk for turen!

 

Inkluder i turprisen

TURPRIS

11 dager kun kr 17.900,-

Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024, deretter kr 18.950,-

Avreisedato: Torsdag 21. mars 2024

Retur: Søndag 31. mars 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av        erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals tur/retur

¨  10 overnattinger i dobbeltrom

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  Utflukt til Malcesine

¨  Utflukt til Peschiera del Garda og Sirione, ikke inngang til Castello Scaligero

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.900,-

Tillegg for båt til Limone Sul Garda kr 150,-

Tillegg for besøk til Cascata Varone kr 90,-

Tillegg for buffet på returen kr 299,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder

UK flag | German flag