FULLTEGNET!

FULLTEGNET!

Rundtur | Italia, Slovenia & Kroatia | Fly & Buss | Risdal Touring

KUN 13.990,- per pers.
ved påmelding før 15. januar
Antall dager
9
Når
13. - 21. april
Avreise fra
Enkelt for deg, se egen påstigningsliste
Reisen er overstått!

Vi flyr direkte med vårt eget charterfly fra Kjevik til Verona. Deretter blir det tur med buss i flotte Italia, Slovenia og Kroatia.

Vi har gjort det enkelt for deg å reise og har lagt opp til forskjellige påstigningsruter. Du kan reise fra Hovden/Setesdal, Stavanger/Flekkefjord, Lista/Vanse/Lyngdal og fra Grenland/Kragerø med vår tilslutningsbuss. Vi kjører dere selvsagt hjem igjen til samme sted.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra de forskjellige påstigningsstedene i henhold til listen på baksiden av dette programmet. Vi har gjort det svært enkelt å bli med på turen, og tilbyr et finmasket nettverk av påstigningsmuligheter. Fra Kristiansand Lufthavn Kjevik reiser vi med vårt innleide charterfly, en Boeing 737-800. En flytype både SAS og Norwegian benytter seg av. Flyavgang er ca kl 14.00 og vi beregner å være fremme på flyplassen i Verona etter 2 timer og 30 minutters flytid. Umiddelbart etter at vi har fått bagasjen, stiger vi om bord i vår egen buss – Risdal Touring AS, som avsluttet et oppdrag i Italia et par dager i forveien. Vi kjører et kort stykke frem til vårt hotell hvor vi skal spise middag og overnatte.

Dag 2

Frokost på hotellet før vi setter kursen østover. I dag skal vi frem til hovedstaden i Slovenia – den vakre byen Ljubljana. Den har de siste årene kommet opp som et av Europa hippeste reisemål, og nå har vi alle sjansen til å bli bedre kjent med den. Byen har i underkant av 300.000 innbyggere og er en livlig studentby. Vi skal bo sentralt og greit på Hotel Park – Urban & Green i Ljubljana. Kort gangavstand til byens herligheter – og mye av det yrende folkelivet her konsentrerer seg om områdene langs elva, Ljubljanica.

Du kan lese mer om hotellet her.

Dag 3

Frokost på hotellet før vi møter vår lokalkjente guide som skal ta oss med på en rundtur i denne trivelige byen. De som vil, kan selvsagt også på egen hånd ta seg opp til festningen som kneiser over byen – en by som for øvrig ikke ble ødelagt og bombet under 2. verdenskrig fordi den var okkupert, først av italienerne og deretter av tyskerne – og den lå utenfor rekkevidde av de britiske bombeflyene. Byen er rik på historie som vi får stifte bekjentskap med – og vi skal ta med oss at Slovenia var den første republikken som erklærte seg uavhengig av det tidligere Jugoslavia. Det skjedde allerede 25. juni 1991 og militære angrep fra den jugoslaviske hær og luftvåpen ble slått tilbake etter 10 døgn og landet holdt seg senere utenfor konfliktene på Balkan. I 1992 ble Slovenia anerkjent som egen stat og overgangen fra kommunist– til markedsøkonomi har gått greit for landet. Du kan lese mer om byen her. Om ettermiddagen blir det mulig for de som vil å bli med bussen vår en knapp times kjøretur nordover, til det idylliske stedet Bled og innsjøen Bledsko Jezero, Bled-sjøen. Middag og ny overnatting på vårt hotell i Ljubljana før vi neste dag setter oss nye mål.

Dag 4

Dagen starter med frokost før vi setter oss i bussen igjen – nå for å kjøre det korte stykket frem til Postojna-grottene. Her blir det, for de som ønsker det, tilbud om å bli med på en guidet rundvisning – på engelsk. De som ikke ønsker å ta minitoget inn i fjellet for å være med på dette, har anledning til å slappe av i vakre omgivelser på utsiden. Med nye opplevelser «innabords» beveger vi oss frem til den bitte, lille kyststripen som Slovenia har mot Middelhavet – passerer byene Koper og turistbyen Portoroz, før vi krysser grensen inn til Kroatia. Her skal vi kun frem til Poréc hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 3 netter på vårt hotell – Hotel Valamar Diamant.

 

Dag 5 & 6

Dagens viktigste måltid – frokost. Så er det klart for å gjøre seg bedre kjent med Poréc – en liten, vennlig turistby med ca 12.000 innbyggere. Hoveddelen av byen ligger på en ca 400 m lang og 200 m bred halvvøy – et nes som stikker ut i Adriaterhavet. Helt fra midten av 1800-tallet har Poréc vært en turistby, den ble det da det østerrikske selskapet Lloyd åpnet en togstrekning frem til byen. Første dagen har vi gitt oss selv helt fri – vi rusler rundt på egen hånd, eller de som vil kan gå med reiselederen på en spasértur for å gjøre seg bedre kjent. Neste dag er det klart for utflukt med bussen, til Pula og Rovinj som ligger lenger syd på Istria-halvøyen. Pula har drøye 60.000 innbyggere og er særlig kjent for sitt romerske amfiteater, godt bevart – og for øya Brioni like utenfor som også i tidligere tider var et yndet reisemål for de rike og velstående. Tito, kjent om Jugoslavias sterke mann, var en av dem som hadde sin sommerresidens her ute. Etter å ha fått litt tid på egen hånd i Pula, kjører vi nordover mot Rovinj – en by med omkring 15.000 innbyggere. Det er nettopp byer som Rovinj som gjør at Kroatia blir et mer og mer yndet og verdsatt reisemål. Rovinj er av mange holdt for å være noe av de vakreste langs hele Adriaterhavet, med sine pittoreske bygninger holdt i varme pastellfarger – og med trange, smale smug som leder opp til kirken på toppen av halvøyen. Vi tilbringer noen ettermiddagstimer her for å riktig nyte atmosfæren før vi begir oss tilbake til Poréc og vårt hotell for siste middag og overnatting.

Dag 7

Etter frokost på hotellet er det på tide å ta farvel med Poréc for denne gang. Vi kjører med bussen vår tilbake og krysser grensen inn til Italia. Snart er vi i havnebyen Trieste – som vi skal gjøre oss litt bedre kjent med. Om bord i bussen vår kommer en lokalkjent, engelsktalende guide. Vi får se de mest interessante severdigheter i byen – og vi får høre litt lokal historie som vår reiseleder er med på å oversette til norsk. På San Giustohøyden ligger kastellet (1508–1630) og katedralen som delvis går tilbake til 500-tallet. Ved havnen, nedenfor gamlebyen med sine trange og krokete gater, ligger bysenteret Piazza dell’ Unità omgitt av rådhuset og andre offentlige bygninger i barokk- og nyklassisk stil. Litt senere drar vi herfra, kjører videre inn i Italia og frem til UNESCO-byen Vicenza hvor skal bo 2 netter på et av våre samarbeidshoteller.

Dag 8

Vi skal benytte dagen, etter frokost, til å gjøre oss bedre kjent med denne spennende byen – gjort spennende i stor grad av Andrea Palladio, en ydmyk steinhugger som på 1500-tallet, flyttet fra nabobyen Padova. En lokal greve så talentet i unggutten og sendte han til Roma for å studere arkitektur – og vel tilbake i Vicenza begynte Palladio å sette sitt preg på byen med storslagne, flotte bygninger. Å bygge flott var også datidens statussymbol. Middag på hotellet vårt om kvelden og vi nyter siste natt i Italia før vi dagen etter skal reise hjemover igjen.

Dag 9

Vi har god tid også denne dagen, nyter frokosten – og setter oss så i bussen for å kjøre en drøy times tid frem til flyplassen i Verona. Her stiger vi på ny om bord i vårt innleide charterfly – nå for å fly omkring 2 timer og 30 minutter tilbake til Kristiansand Lufthavn Kjevik. Landingen er pr i dag planlagt til å være ca kl 16.30 og straks etter utlevering av bagasje og tollklarering – finner vi våre seter i bussen som skal kjøre oss frem til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

NB! Inngangsbillett til Postojna-grotten koster 25,80 (ca kr 250,-) og må bestilles ved påmelding til turen.

 

Tillegg for enkeltrom på hotellene, kr 1.950,- pr person totalt for alle 8 nettene på hotell.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag