Tyske Julemarkeder!

Tyske Julemarkeder!

Jul | Lübeck, Hildesheim, Quedlinburg & Berlin | Buss

KUN 9.990,- per pers.
ved påmelding innen 15. september 2022
Når
25. november - 1. desember 2022
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Tyske julemarkeder er blitt egne reisemål!

Noen av våre gjester «samler» til og med på julemarked og fører oversikt; hvilke julemarkeder har vi vært på – og hvilke har vi til gode? Førjuls- og fest-stemning er bare et par stikkord for hva vi kan oppleve på tyske julemarkeder. Vakkert dekorerte salgsboder, markedsplasser som både lukter og smaker jul. Glühwein, brente mandler og alskens godt av sukkertøy, sjokolade og ikke minst; «bratwurst» – stekte pølser og annet godt kjøtt fra grillen.
VELKOMMEN!

 

Tagger:, , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 25. november 2022:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Kolding, ca 280 km fra Hirtshals:
Vi starter ut fra våre påstigningssteder på for-middagen. Bussen kjører oss frem langs E39 vestfra til Kristiansand og fra Skien/Porsgrunn østfra langs E18.

Kl 16.30 seiler vi med MS Superspeed I til Hirtshals. Om bord er det anledning til, mot forhåndsbestilling og en tilleggspris på kr 399,- per person, å bestille seg buffètbord på overfarten. Gi beskjed om dette ønskes ved påmelding til turen.

Kl 19.45 klapper vi til kai i Hirtshals, fiskerlandsbyen som vel nå mer er å regne som et trafikk- og ferje-knutepunkt, selv om det fortsatt er fiskebåter som «lander fangsten» sin her. I jevnt tempo kun avbrutt av et stopp underveis, følger vi motorveien E45 sørover. Milene glir raskt unna. Vi bruker normalt
knappe 3 timer på å kjøre frem til Kolding hvor vi har lagt turens første overnatting.

 

Dag 2

Lørdag 26. november 2022:

Kolding – Lübeck – Hannover, ca 460 km: Vi starter dagen med en god dansk «morgenmad». Avreise og i løpet av drøy times tid har vi krysset grensen inn til Tyskland. Vi fortsetter sørover og i det vi passerer Neumünster, dreier vi av og kjører landeveien mot den gamle hansabyen Lübeck. Midt på dagen parkerer vi bussen i grei gangavstand fra de historiske julemarkeder i sentrum. Det første julemarked i Lübeck ble til for nesten 350 år siden og jule-tradisjonene i byen gikk allerede den gang for å være noe spesielt. Med årene er Lübeck og julemarkedet der blitt viden kjent, og byens innbyggere er blitt noen særdeles dyktige eksperter på å lage jule-marked. Vi anbefaler selvsagt å legge turen innom byens berømte marsipanbutikk, Niedereggers – om ikke annet, kan man jo se, men ikke kjøpe.

Utpå ettermiddagen setter vi oss i bussen for å kjøre forbi storbyen Hamburg, frem over Lüneburger Heide til Hannover hvor vi sjekker inn for middag og overnatting.

 

Dag 3

Søndag 27. november 2022:

Utflukt til julemarkedet i Hildesheim, ca 40 km:
Deilig, tysk frokostbuffèt på hotellet. Utpå for-middagen tilbyr vi dagsutflukt til Hildesheim, kun omkring 40 km unna. Gamlebyen i Hildesheim har stolte tradisjoner for julemarked. Mellom gamle bindingsverkshus og kirker, oppført på verdensarv-listen til UNESCO, er det rikelig med julestemning å finne i Hildesheim. Fornøyelser, juleshopping og herlige, tyske delikatesser i hopetall blir vi tilbudt. Innimellom får vi helt sikkert oppleve små musikk- og kulturinnslag. Her er det bare å stille med sitt gode humør, smile og la seg rive med!

Tilbake til Hannover og vårt hotell – det blir anledning til å besøke byens julemarked om kvelden. Av den grunn har vi ikke inkludert middag på hotellet. Er vi rundt på julemarked, går vi og småspiser av smaksprøver og annet hele tiden. Vår erfaring er da at det blir litt mye å også inkludere middag.

 

Dag 4

Mandag 28. november 2022:

Hannover – Quedlinburg – Berlin, ca 360 km:
Morgenen er viktig – også når vi er på tur. Vi nyter å bo på hotell og tar oss god tid til å nyte den deilige hotellfrokosten. Farvel til Hannover for denne gang. Nesen vender vi mot Quedlinburg og det idylliske julemarkedet vi finner der. Byen står også på verdensarvlisten til UNESCO og er så romantisk i førjulstiden som bare tyske middelalderbyer kan være. Kjøreturen fra Hannover tar et par timers tid, og vi bevilger oss et godt stopp her midt på dagen – god tid til å rusle rundt på egen hånd.

Ettermiddagens kjøreetappe er på like over 20 mil, ca 2 ½ time – frem til Berlin hvor vi sjekker inn for overnatting på vårt gode hotell i sentrum av den tyske hovedstaden. Middag første kvelden på hotellet her.

 

Dag 5

Tirsdag 29. november 2022:

I Berlin: Vi spiser vår frokost i fred og ro. Nyter morgenkaffen. Tysklands hovedstad Berlin er en verdensmetropol. En smeltedigel av ulike tradisjoner, kulturer og folkekoloritt. I førjuls- og julemarkeds-tiden er det likevel de tyske tradisjonene som står i fokus.

Det sies at det kan være opptil 50 forskjellige små og store julemarkeder i Berlin. Sammen med vår reise-leder oppsøker vi de mest kjente, men det blir også tid på egen hånd til å rusle rundt. Ved Alexanderplatz finner vi et av julemarkedene, ved Gendarmenmarkt et annet og selvsagt finner vi julemarkeder både ved Berlins røde rådhus og ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche. Så må vi heller ikke glemme et av Europas kanskje mest berømte varemagasiner; KaDeWe, som er en forkortelse for Kaufhaus des Westens. En påminnelse fra den tiden Berlin var delt i øst og vest.

Middag denne kvelden er ikke inkludert, men reise-lederen vår gir råd og vink til de som ønsker hjelp til å finne et sted å spise. Igjen, ofte er det slik på julemarkeder at vi har spist oss mer enn mette i løpet av dagen.

 

Dag 6

Onsdag 30. november 2022:

Berlin – Kiel, ca 370 km: Tidlig frokost denne dagen, avreise allerede kl 07.30 – men hva gjør vel det når vi har et deilig ferjecruise fra Kiel til Oslo med Color Line i vente? Sjåføren vår styrer bussen ut av Berlin, frem til motorvei A24 og vi forlater snart det som var den gamle «østsonen».

Vi er effektive denne formiddagen, men bevilger oss selvsagt en pause midtveis. Allerede kl 12.30 bør vi være fremme i Kiel. Innsjekking og ombordstigning i Color Lines cruiseferje som kl 14.00 seiler til Oslo. Om bord har vi inkludert komfortable lugarer med dusj/WC oppe i båten. Vi møtes etter hvert for å spise fra det store julebordet i buffétrestauranten. Utrolig mye godt og smakfullt her.

Etter maten har vi forhåndsreservert og inkludert bordreservasjon for våre gjester i Show Lounge. En fargerik show drink er også inkludert i vår turpris og sammen nyter vi skipets show som varer bortimot 45 minutter. En flott avslutning på en fin rundreise til tyske julemarkeder!

 

Dag 7

Torsdag 1. desember 2022:

Oslo – Grenland/Sørlandet/Stavanger, ca 330 km til Kristiansand: Frokostbuffèt om bord mens vi seiler inn Oslofjorden. Kl 10.00 klapper skipet til kai ved Hjortneskaien i Oslo. Vi stiger i land og finner våre seter i turbussen som raskt etter styres ut av hovedstaden vår.

E18 blir vår følgesvenn sørover. Etter hvert som vi kommer til de ulike avstigningssteder, tar vi farvel for denne gang med nye turvenner. Vi beregner å være i Kristiansand omkring kl 16.30 – 17.00 og videre vestover kjører vi E39 mot Flekkefjord, Sandnes og Stavanger. Omkring kl 21.00 – 21.30 beregner vi å være i Stavanger.

Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Påstignings rute

Fra Stavanger til Kristiansand:

Kl 09.35 Stavanger byterminal

Kl 09.50 Sola, Krossen ved Snadderbuå

Kl 10.05 Sandnes ruten, Julie Eges gt.

Kl 10.20 Ålgård, Busstopp E39

Kl 10.40 Vikeså v/Esso

Kl 10.50 Krossmoen, E39

Kl 10.55 Helleland, YX

Kl 11.25 Moi, busstopp E39

Kl 11.35 Sira, E39 v/Circle K

Kl 11.50 Flekkefjord rutebilstasjon

Kl 12.05 Feda bussterminal

Kl 12.55 Vigeland v/Circle K

Kl 13.10 Mandal, Speidertomta

Kl 13.40 Søgne Tangvall bussterminal

Kl 13.50 Rosseland busstopp, E39

Kl 14.00 Kristiansand rutebilstasjon

 

Fra Telemarksporten til Kristiansand:

Kl 11.35 Telemarksporten

Kl 11.40 Skjelsvik bussterminal

Kl 12.10 Tangen, bussterminal

Kl 12.25 Brokelandsheia, Lyngrillen

Kl 12.35 Risør, Vinterkjær bussholdeplass

Kl 12.40 Lyngdal Inn

Kl 12.50 Tvedestrand, Grenstøl

Kl 13.00 Longumkrysset, E18

Kl 13.05 Harebakken Bussterminal

Kl 13.10 Nedenes, ekspressbusstopp

Kl 13.20 Grimstad, Øygårdsdalen

Kl 13.35 Lillesand, Gaupemyr busstopp

Kl 14.00 Kristiansand rutebilstasjon

 

Pris og annen informasjon:

7 dager kun kr 8.990,- per person ved påmelding innen 15. september 2022,

deretter kr 9.990,- per person.

 

Avreisedato: Fredag 25. november 2022

Retur: Torsdag 1. desember 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Ferje Hirtshals – Kristiansand

¨  Ferjecruise Kiel – Oslo med Color Line

¨  6 hotell-/ferjeovernattinger i delt dobbeltrom/-lugar

¨  6 frokoster

¨  2 middager

¨  Stor julebuffet om bord fra Kiel til Oslo

¨  Bordreservasjon i Show Lounge inkl 1 drikke

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Enkeltroms- og lugartillegg kr 1.800,-

Øvrige tillegg:

3*-lugar med havutsikt kr 550,- per person

Julebuffét utreisen fra Hirtshals kr 399,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller
forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag