En unik opplevelse!

En unik opplevelse!

JULEMARKED I HAMBURG | EN MUSIKALSK FØRJULSOPPLEVELSE

KUN 6.530,- per pers.
Når
5. - 8. desember 2023
Antall dager
4 dager
Avreise fra
Kristiansand/Oslo
Reisen er overstått!

Førjulstid er en god tid og hva er vel bedre enn å komme i riktig julestemning? Vi har skaffet billetter til de tre første og mest spilte satsene av Bach Juleoratorium i det fantastiske Elbphilharmonie. Dette er selvfølgelig med en tur innom et av Tysklands flotteste julemarkeder i byen. Utreisen tar vi med MS Color Magic fra Oslo. De som ikke ønsker billett til Juleoratoriumet har jo den flotte anledning til å oppleve Hamburg pyntet til julefest! Kjenne på lukten av brente mandler, glühwein og grillet bratwurst. Besøke de mangfoldige utsalgsbodene som selger et utall av juleprodukter. Kanskje skaffe noen julegaver til kjente eller seg selv?

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turprogram dag for dag

DAG 1

Tirsdag 5. desember 2023

Kristiansand – Oslo: Vi starter turbussen fra Kristiansand rutebilstasjon kl. 07.30 og reiser østover langs E18. Langs ruten er det mulighet for påstigning etter ønske. Vel fremme i landets hovedstad svinger vi av til Hjortneskaien i god tid til Color Line sin avgang kl.  Vel om bord i MS Color Fantasy finner vi våre gode lugarer og  innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte skipet har å by på. Til kvelden (kl. 17.00) samles vi i Grand Buffeten forut på dekk 6 her får vi servert en god julebuffet samt 1 drikke inkl. Resten av kvelden nytes om bord i dette flotte skipet, for de som ønsker er det mulig å bestille plass i Show Loungen inkl. 1 drikke for kr 125,- per person. Dette gjøres ved påmelding til turen og showet starter kl. 20.30.

 

DAG 2

Onsdag 6. desember 2023

Kiel – Hamburg: Frokosten spiser vi i Grand Buffet mens vi seiler til Kiel. Så tar vi koffertene og går i land. Når vi har funnet oss til rette i turbussen setter vi kursen mot Hamburg. Her «somler» vi oss vestover. Vi skal bo på et hotell i Hamburg området. Resten av dagen til fri disposisjon. For de som ønsker det blir det mulighet for å få med seg Juleoratoriet av Johann Sebastian Bach. Et av de mest berømte verkene innen klassisk musikk. Juleoratoriet består av seks deler, hver av dem oppbygget som en kantate, én for hver av de den gang tre julefestdagene (25., 26. og 27. desember, fødselshistorien, jf. Luk. 2,1-20), nyårsdagen (omskjæringen og navngivningen, jf. Luk. 2,21), søndag efter nyttår (men likevel før 6. januar, noe som ikke er mulig hvert år) og helligtrekongersdag (6. januar, jf. Matt. 2,1-12). Konserten blir holdt i et av byens mest kjente landemerker – Elbphilharmonie. Billettene koster 1.000,- per person og velges ved påmelding. Begrenset antall!

 

DAG 3

Torsdag 7. desember 2023

Opphold i Hamburg: Vi starter dagen med en deilig, tysk frokost. Denne dagen kjører turbussen oss inn til sentrum hvor dagen er til fri disposisjon. De tyske julemarkeder er gammel tradisjon og særpregede. Opprinnelsen stammer fra sen middelalder, på 1400-tallet. Tradisjonen har dermed pågått i over 600 år! Fra gammelt av tjente julemarkedene den hensikten, at de skulle forsørge befolkningen med hva de trengte inn mot den kalde årstiden og den forestående julefeiringen. I dag er julemarkedene en folkefest og enhver tysk by av en viss størrelse og med respekt for seg selv, arrangerer hvert sitt julemarked. Våre gjester får så anledning til å besøke julemarkedet som er bygget opp rundt byens rådhus – ved Rathausmarkt. Her i nærheten finner vi også flere innendørs kjøpesentre, bl.a. Europa Passage. Mange av disse har også greie kaféer, kneiper og restauranter som det både er mulig å få seg noe å spise og drikke.

 

DAG 4

Fredag 8. desember 2023

Hamburg – Hirtshals – Kristiansand: Nok en god, tysk frokost på hotellet før vi forlater stedet og vårt vertskap for denne gang. Vi kjører frem til motorveien A7 og følger denne nordover gjennom delstaten Schleswig-Holstein. Etter en stund krysser vi grensen inn til Danmark, med litt grensehandel. Så kjører vi til Aarhus der vi skal oppleve « jul i den gamle by». Her har de pyntet opp hele gamlebyen i finstas til julen. Så kjører vi til Hirtshals hvor vi beregner å være ca kl 19.30 – klare for ombordstigning og ferjeoverfart med MS Superspeed I kl 20.45 til Kristiansand. Om bord er det anledning til, mot forhåndsbestilling og en tilleggspris på kr 349,- per person, å bestille seg buffétbord på overfarten. Gi beskjed om dette ønskes ved påmelding til turen. Kl 23.59 beregner vi ankomst til Kristiansand. Herfra tar turbussen oss med til de respektive avstigningstedene (om noen skulle ønske en overnatting i Kristiansand før hjemreisen ta kontakt ved påmelding).

 

Turprisen inkluderer:

Turpris

Kr 6.530,- per person i delt dobbeltrom

Avreisedato: Tirsdag 5. desember 2023

Retur: Fredag 8. desember 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss med erfaren sjåfør

¨  Reiseleder

¨  Color Line Oslo – Kiel, innvendig lugar

¨  Color Line Hirtshals – Kristiansand

¨  2 overnattinger på hotell

¨  3 frokoster

¨  1 skandinavisk julebordsbuffet Oslo – Kiel

¨  Alle skatter og avgifter

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.600,-

Tillegg for utvendig lugar kr 600,- per lugar

Tillegg for julebuffet på hjemreisen kr 349,-

Tillegg for konsert på Elbphilharmonien kr  1.000,- per person (begrenset antall plasser)

Tillegg for Show Lounge + 1 drink kr 125,- per person

Forbehold om skrivefeil og endringer som  følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag