FULLTEGNET!

FULLTEGNET!

Julemarkedstur | Linda og Rune | Buss | Risdal Touring

KUN 7.990,- per pers.
ved påmelding innen 15. september 2022
Når
25. - 29. november 2022
Antall dager
5
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Nye ferjeforbindelser gir nye reisemuligheter!

Vi starter vår rundreise med et cruise om bord på MS Romantika fra Kristiansand direkte til Eemshaven i Nederland. Direkte til nye shopping- og opplevelsesmuligheter. Vi kjører frem til Enschede hvor vi har lagt en overnatting, og vi besøker Batavia Stadt, et stort «outlet-center» med anerkjente merkevarer til reduserte priser. Alltid en suksess.
Rundreisen bringer oss inn i Tyskland, frem til Bremen hvor vi også besøker et tradisjonelt, tysk julemarked. Korte kjøreetapper gir oss tid til å besøke jule-markeder og litt juleshopping underveis. Siste overnatting har vi lagt til Aarhus og på turens siste dag tar vi dagferjen fra Hirtshals til Kristiansand.

Denne turen har vår reiseleder Linda Evensen og tursjåfør Rune Stave satt sammen – en tur de ønsker å dele med glade gjester!

 

Tagger:, , , , , ,

TUREN DAG FOR FOR DAG:

Dag 1

Fredag 25. november 2022:

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand:
Vi starter ut fra våre påstigningssteder på formiddagen. Bussen kjører oss frem langs E39 vestfra til
Kristiansand, og fra Skien/Porsgrunn østfra langs E18.

Kl 15.00 seiler vi med Holland Norway Lines til Eemshaven i Nederland. Vi stiger om bord i cruise-ferjen MS Romantika i Kristiansand. Om bord får vi tildelt våre lugarer, alle beliggende oppe i båten og utstyrt med dusj/WC. Litt tid til å gjøre oss kjent med skipet, før vi deretter møtes i buffètrestauranten for å spise. Resten av kvelden nyter vi kvelds-underholdningen om bord. Vår reiseleder Linda Evensen og tursjåfør Rune Stave hygger seg sammen med dere.

 

Dag 2

Lørdag 26. november 2022:

Eemshaven – Afsluitdijk – Batavia – Enschede, ca 440 km:

I løpet av natten har vi seilt sørover langs kysten av Danmark og Nord-Tyskland. Forbi Helgoland, Norderney og Borkum inn til Eemshaven. Vi
spiser deilig frokost om bord før MS Romantika legger kl 09.00 til kai. For de som ikke kjenner Eemshaven fra før av, vil vi gjerne spenne ned forventningene; stedet er knapt mer enn en kai og et industriområde.

Raskt kjører vi forbi nærmeste (stor)by, Groningen.
Vi fortsetter mot diket Afsluitdijk som vi skal krysse over. Diket er et av mange i Nederland, bygget for å stenge storhavet ute fra de lavereliggende – og fra havet erobrede – landområdene innenfor. Afsluitdijk danner demning for og beskytter Ijsselmeer, og midt på diket finner vi en kunstig og et bitte, lite samfunn; Breezand.

Vel over stopper vi for ostesmaking og litt nederlandsk kultur hos Alida Hoeve Cheese & Wooden Shoes Farm. Mulighet for julegavehandel blir det for alvor når vi besøker Batavia Stad – Lelystad, der vi også finner det historiske Batavia-skipet. Alle butikkene og utsalgene kan du få oversikt ved å følge denne linken: https://bataviastad.nl/brands

Middag og overnatting denne kvelden på et av våre samarbeidshoteller i Enschede.

 

Dag 3

Søndag 27. november 2022:

Enschede – Bremen, ca 215 km: Frokost på hotellet før avreise. Vi prioriterer denne dagen å komme raskt frem til Bremen, for å utnytte dagen med å besøke de populære og koselige julemarkedene. Flere marked blir arrangert i byen, både på torget og langs Wesers elvepromenade; Schlachte. En gang var dette en av Bremens viktigste havner. Nå er promenaden
populær for alle sine restauranter, ølhager og elve-båter.

Sammen med reiseleder tilbyr vi en bli-kjent-runde til marked og i sentrum – etterpå blir det tid på egenhånd for de som ønsker det. Bremen er jo ikke minst kjent for Brødrene Grimms eventyr; Bymusikantene i Bremen. Ved rådhuset finner vi byens berømte statue som fremstiller eventyret. På julemarked blir det ofte mange smaksprøver og småspising hele dagen. Vi har derfor valgt å ikke inkludere middag. De som ønsker det, kan bli med reiseleder og sjåfør til en passende restaurant for å spise (ikke inkl.).

 

 

Dag 4

Mandag 28. november 2022:

Bremen – Aarhus, ca 450 km: Vi starter også denne dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet. Raskt
etterpå pakker vi våre saker og forlater Bremen. Storbyen Hamburg legger vi bak oss i løpet av formiddagen. Nå er vi i delstaten Schleswig-Holstein, og hvem vet – kanskje har vi en overraskende programpost til våre gjester denne dagen? Et lite snev av hemmelig blåtur? Uansett, vi kan love at det blir anledning til grensehandel ved Flensburg.

Etter å ha krysset grensen inn til Danmark, fortsetter vi frem til Hotel Røde Kro for å spise middagen vi har inkludert for gruppen denne ettermiddagen. Med god tid nyter vi måltidet før vi rolig lar vår dyktige sjåfør styre bussen videre nordover Jylland. Forbi kjente byer som Kolding, Vejle og Horsens før vi kommer frem til Scandic Hotel Vest, like utenfor Aarhus. Overnatting her.

 

Dag 5

DAG 5

Tirsdag 29. november 2022:

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca 190 km til Hirtshals: Dansk «morgenmad» på hotellet før vi forlater stedet og vårt vertskap for denne gang. Vi kjører ut på motorveien E45 og følger denne forbi Aalborg, frem til Hirtshals hvor vi beregner å være ca kl 11.00 – klare for ombordstigning og ferjeoverfart med MS Superspeed I kl 12.15 til Kristiansand. Om bord er det anledning til, mot forhåndsbestilling og en tilleggspris på kr 279,- per person, å bestille seg buffètbord på overfarten. Gi beskjed om dette ønskes ved påmelding til turen.

Kl 15.30 beregner vi ankomst til Kristiansand. Straks etter ilandstigning og tollklaring, fortsetter vi øst-/vestover frem til de respektive avstigningssteder. Takk for turen – velkommen igjen ved en senere anledning!

 

Påstigningsliste:

Fra Stavanger til Kristiansand:

Kl 09.35 Stavanger byterminal

Kl 09.50 Sola, Krossen ved Snadderbuå

Kl 10.05 Sandnes ruten, Julie Eges gt.

Kl 10.20 Ålgård, Busstopp E39

Kl 10.40 Vikeså v/Esso

Kl 10.50 Krossmoen, E39

Kl 10.55 Helleland, YX

Kl 11.25 Moi, busstopp E39

Kl 11.35 Sira, E39 v/Circle K

Kl 11.50 Flekkefjord rutebilstasjon

Kl 12.05 Feda bussterminal

Kl 12.55 Vigeland v/Circle K

Kl 13.10 Mandal, Speidertomta

Kl 13.40 Søgne Tangvall bussterminal

Kl 13.50 Rosseland busstopp, E39

Kl 14.00 Kristiansand rutebilstasjon

 

Fra Telemarksporten til Kristiansand:

Kl 11.35 Telemarksporten

Kl 11.40 Skjelsvik bussterminal

Kl 12.10 Tangen, bussterminal

Kl 12.25 Brokelandsheia, Lyngrillen

Kl 12.35 Risør, Vinterkjær bussholdeplass

Kl 12.40 Lyngdal Inn

Kl 12.50 Tvedestrand, Grenstøl

Kl 13.00 Longumkrysset, E18

Kl 13.05 Harebakken Bussterminal

Kl 13.10 Nedenes, ekspressbusstopp

Kl 13.20 Grimstad, Øygårdsdalen

Kl 13.35 Lillesand, Gaupemyr busstopp

Kl 14.00 Kristiansand rutebilstasjon

 

Pris og annen informasjon:

5 dager kun kr 7.440,- per person ved påmelding innen 15. september 2022,

deretter kr 7.990,- per person.

 

Avreisedato: Fredag 25. november 2022

Retur: Tirsdag 29. november 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Ferjecruise Kristiansand – Eemshaven i delt innvendig dobbeltlugar

¨  Buffetbord inkludert drikke på overfarten fra Kristiansand

¨  3 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

¨  2 middager

¨  Ferje Hirtshals – Kristiansand

Alle veiavgifter og bompenger

Enkeltroms- og lugartillegg kr 1.200,-

Øvrige tillegg:

Lugar med havutsikt kr 250,- per person

Buffét hjemreisen fra Hirtshals kr 279,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon:

UK flag | German flag