Høst feiring!

Høst feiring!

Fra Kristiansand & Stavanger | Knödelfest 2022 | Risdal Touring |

KUN 15.990,-,- per pers.
Ved påmelding innen 1. august 2022
Når
19. - 28. september 2022
Antall dager
10
Avreise fra
Bergen/Åsane/Knarvik
Reisen er overstått!

Høstens store opplevelse er endelig her! Vi setter kursen til Tirol. Her finne vi flotte fjellkjeder, kjente byer som Mayrhofen og Innsbruck. Her finner vi også St. Johann im Tirol. Her arrangerer de for 40. gang den kjente Knödelfest. Her kan man sette seg ved det oppdekkede knödel-bordet som strekker seg nesten 600m gjennom sentrum av byen. Denne turen byr også på opplevelser og utflukter. Her kan man ta det gamle damptoget fra Fügen til Mayrhofen eller besøke Swarovski’s krystallverden. På returen er vi innom Rhindalen med sine   kjente steder og vi benytter oss av MS Romantika fra Eemshaven til Kristiansand. Så om man ønsker festival, opplevelser og minicruise er dette turen for deg!

 

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Mandag 19. september 2022

Kristiansand –  Stavanger: Vi starter turen fra Kristiansand Rutebilstasjon kl. 15.45. Mulig med påstigning langs E39 frem til Stavanger Bussterminal kl 19:30. Videre går turen til Quality Airport Hotel. Her får vi servert middag. Deretter går turen videre til Risavika hvor vi går vi om bord fjordline og møter vår reiseleder, klare for avgang derfra kl 23.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC. Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart mot Hirtshals.

 

Dag 2

Tirsdag 20. september 2022

Hirtshals – Hannover, ca 660 km: Frokostbuffèten står    dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Bergensfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Reisen fortsetter videre over grensen til Tyskland med Flensburg. Vi passer Neumünster, Hamburg og til slutt ankommer vi Hannover. Her sjekker vi inn på hotellet vårt og spiser felles middag.

 

Dag 3

Onsdag 21. september 2022

Hannover – Brandenberg, ca 760km: Deilig frokostbuffet på hotellet før vi igjen finner våre seter i den behagelige turbussen. Vi reiser sørover forbi Götting og Kassel. Vi gir oss tid til å stoppe underveis slik at man kan skaffe seg litt «turprovianter» og lunsj. Tiden flyr mens vi ser ut på det flotte tyske terrenget. Vi passerer storbyene Nürnberg og München før vi omsider krysser grensen inn til Østerrike. Fra Kufstein er det ikke lange stykket opp til Brandenberg. Her sjekker vi inn på det flotte hotellet Neuwirt. Dette er et flott «alpehotell», det blir middag og frokost hver dag under oppholdet.

 

Dag 4 - 6

Torsdag 22. – Lørdag 24. september 2022

Opphold i Brandenberg: Her skal vi oppholde oss 3 fulle dager, omgitt av flott natur. Vi skal også ha noen opplevelsesrike utflukter. Første dagen reiser vi til Swarovski Crystal World, her kan vi se fantastiske skulpturverk utformet av krystaller og andre mineraler. Det blir båttur på Achensee innsjøen. Omkranset av majestetiske fjell og krystallklart vann minner det oss om hvor vakker naturen rundt oss er. Før dagen er omme skal vi også innom et lokalt schnaps bryggeri. På fredagen blir det mulighet til å besøke Zillertal. Vi skal innom en ostefabrikk og for de som ønsker kan bli med oss på damptoget som går fra Fuegen til Mayrhofen. En av de vakreste togstrekningene i Europa. Det blir også tid for de som måtte ønske å oppdage Mayrhofen på egenhånd, kanskje ta en av de flotte taubanene opp til et av fjellene og nyt utsikten. Lørdagen blir det store høydepunktet. Da reiser vi inn til Sankt Johann. Her arrangeres den årlige Knödelfesten. Her kan man sette seg med knödel-bordet som strekker seg nesten 600 meter. Det er 25 vertshus osv. som står for produksjonen av 26.000 knödler i 22 ulike varianter. Her er det noe for enhver smak. Her blir det god stemning hele dagen.

 

Dag 7

Søndag 25. september 2022

Brandenberg – Rüdesheim, ca 570 km: Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi skal nordover igjen. Opp i Tyskland forbi München og Nürnberg. Istedenfor å fortsette nordover svinger vi her vestover. Langs det tyske terrenget. Vi stopper med behagelige mellomrom og det blir gode  anledninger til å skaffe seg lunsj og annet på reisen. Vi passerer Würzburg og Frankfurt am Main før vi omsider på sen ettermiddag ankommer Rüdesheim ved Rhinen. Denne kvelden regner vi med at de fleste, foruten å kose seg med inkludert middag på hotellet, også vil ta seg en tur ut i Drosselgasse og se på livet i denne koselige byen.

 

DAG 8

Mandag 26. september 2022

Rüdesheim – Bacharach – Essen, ca 230 km: Etter frokostbuffeten på hotellet begir vi oss ut på ferden nordover. Vi følger veien langs Rhinen hele veien til Essen. Langs ferden passerer vi An der Loreley og Bacharach og mange andre småsteder. Vi tar oss god tid slik at vi får stoppet underveis slik av vi får sett og opplevd steder. Vi skal jo kose oss på tur! Vi ankommer Essen, som ofte er omtalt som «batteriet» til Tyskland. Her sjekker vi inn på hotellet vårt og det blir servert middag.

 

DAG 9

Tirsdag 27. september 2022

Essen – Eemshaven – Holland Norway Lines, ca 260 km: Når vi har spist frokost kan vi sjekke ut og finne plassene i turbussen. Veien går nordover i Tyskland land A31. Vi har ikke kjørt lenge før vi krysser grensen til Nederland. I god tid før kl. 15.00 ankommer vi Eemshaven. Her ligger MS Romantika og venter. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for enhver smak. Vi senker skuldrene og nyter overfarten.

 

DAG 10

Onsdag 28. September 2022

Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot  Kristiansand. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger. Herfra går bussen over Haugesund til Bergen. Underveis er det mulig med avstigning. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon:

TURPRIS

10 dager kun kr 15.990,-

Avreisedato: Mandag 19. september 2022

Retur: Onsdag 28. september 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  2 overnatting i dobbel innvendig lugar

¨  7 overnattinger på hotell

¨  9 frokoster

¨  8 middager

¨  Ferjeoverfarter som beskrevet

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.990,-

 

VIKTIG INFORMASJON

Husk gyldig pass og gyldig korona sertifikat

I Risdal Touring  er vi opptatt av å gi alle  våre reisende en god opplevelse. Våre turer har utflukter der den reisende må kunne gå korte eller lengre strekninger. Med bakgrunn i dette og av hensyn til de medreisende i gruppen, vil det ikke være mulig for reiseleder/sjåfør å yte ekstra bistand dersom du for eksempel har behov for rullator/rullestol e.l. Det kan heller ikke forventes at andre av våre reisende skal stille sin tid til rådighet.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll.

 

UK flag | German flag