Fulltegnet!

Krakow
Fulltegnet!

Polen | Vakre Krakow | Busstur | Risdal Touring

KUN 10.690,- per pers.
ved påmelding før 1. mai
Antall dager
8
Når
23. - 30. juli 2019
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Mye inkludert

Krakow – en av Europas mest spennende byer! Den regnes som en av de vakreste byer i verdensdelen – skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Med sine over 750.000 innbyggere er den også Polens nest største by, og der finnes et utall av kulturelle tilbud. Shoppingmulighetene er også mangfoldige, og der finnes ennå gode tilbud å slå til på. Vi skal heller ikke glemme folkelivet som bare er et ”must” å få med seg! Bli med på vår rimelige tur med masse inkludert. Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss! Bedre tilbud får du neppe…

Tagger:, , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Telemarksporten i øst og fra Stavanger i vest, og våre busser kjører langs E18 og E39 i retning av Kristiansand. Ved Color Lines ferjeterminal får vi utlevert våre ombordstigningskort og vel om bord i MS Superspeed I som har avgang kl 16.30 finner vi våre forhåndsreserverte plasser i buffètrestauranten «Catch Me If You Can», helt forut på dekk 8. Varme og kalde retter inngår, fritt valg – og der er også inkludert fri drikke av forskjellige slag. Plassene beholder vi helt frem til ankomst Hirtshals, som er beregnet til kl 19.45. Straks etter ilandkjøring fortsetter vi sørover E45, forbi kjente byer som Aalborg, Aarhus og Vejle, før vi dreier av og finner vårt hotell for natten i nærheten av Fredericia.

 

Dag 2

Dagen starter med deilig, dansk morgenmat på hotellet. Neste etappe fører oss over Storebælt – og straks over er vi på Sjælland. Vi skal sørover forbi Næstved, frem til Falster og helt ned til ferjehavnen i Gedser for å ta ferjen over til Rostock. En ferjetur som varer ca 1 time og 45 minutter. Fra vårt første møte med Tyskland på denne turen, kjører vi gjennom delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Et forholdsvis flatt landskap er det vi kjører gjennom, frem til den tyske hovedstaden – Berlin. I dette området sjekker vi inn for overnatting og middag.

Dag 3

Tysk frokost metter oss godt, som alltid. Snart er vi igjen ute på de effektive, tyske motorveier og vi setter kursen mot Polen. Underlig å tenke på at for omkring 25 år siden var denne delen av landet fortsatt bak jernteppet og en del av det kommunistiske Europa. Mye har endret seg siden den tid! Grensen til Polen krysses nesten umerkelig, selv om vi får ca 60 km med dårlig veistandard, og i kveldingen sjekker vi inn for overnatting 3 netter på vårt hotell i Krakow. Første kvelden har vi felles middag på hotellet.

Du kan lese mer om hotellet her.

Dag 4 & 5

Begge dager spiser vi frokost på hotellet – mens det er opp til enhver 2 av kveldene hvor middagen spises. De som eventuelt ikke ønsker å gå ut alene, går sammen med vår reiseleder og sjåfør som vil sørge for noe felles. Første dagen får vi med oss en lokalkjent byguide som skal vise oss rundt og fortelle litt om denne spennende byen! Vi vil garantert la oss imponere. Vi har lagt opp til at det blir mulig å melde seg på 2 utflukter ved påmelding til turen: til saltgruvene i Wieliczka og til den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz. Hver av utfluktene koster kr 185,- pr. person. Denne prisen inkluderer busstur og guidede omvisninger. Disse er selvfølgelig frivillige. Utfluktene må påmeldes sammen med påmelding til turen. De som ikke ønsker å være med på disse utfluktene benytter tiden til egen disposisjon i Krakow.

Mer informasjon om Krakow kan dere lese her. 

Og her på Visit Krakow.

Dag 6

Vi starter dagen med frokost før det er på tide å sette seg i bussen. Nå tar vi farvel med Krakow og vi kjører tilbake mot det tidligere Øst-Tyskland. Etter gjenforeningen av Tyskland i 1989 er det investert store summer i infrastruktur – og man kan så avgjort forestille seg at dette har kostet tyske skattebetalere…. Vi tar tidlig kveld, i  idylliske Spreewald, like syd for Berlin. Vi er nå i et område som er kjent for sine langstrakte, dovne elver i et flatt landskap. På disse kan man få en tur i ”die Holzkähne”, flatbunnede prammer av tre som kan ta opptil 20 personer og som stakes frem på elvene i området. Her sjekker vi inn og spiser middag på vårt hotell.

Dag 7

Denne dagen starter også med frokost på hotellet – før avreise og vi kjører videre nordvest over, forbi Berlin og videre gjennom Schwerin hvor vi får et glimt av det imponerende Schweriner Schloss før vi kommer opp til Østersjøkysten. Vi ser ikke lenger spor av grensen som skilte øst fra vest, men den gikk her like ved Lübeck. Nå er vi i delstaten Schleswig-Holstein, den nordligste i Tyskland – og den med størst melkeproduksjon. Noe vi faktisk kan se i og med alle kuene på jordene langs veiene vi kjører…. Ved Flensburg gjør vi et stopp utpå ettermiddagen for litt shopping. Middag spiser vi underveis denne dagen. Turen går videre til Kolding for siste overnatting for denne gang.

Dag 8

Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. Om bord kan dere tilleggs bestille buffètbord for kr 299,- pr person ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder.

Inspirasjonsbilder fra Krakow

UK flag | German flag