TUR FRA BERGEN - Hyggelig cruise til Kiel!

TUR FRA BERGEN - Hyggelig cruise til Kiel!

TUR FRA BERGEN | Color Cruise til Kiel | Risdal Touring

KUN 4.440,- per pers.
Når
5. - 8. september 2021
Antall dager
4
Avreise fra
Os/Bergen/Åsane/Hønefoss/Oslo
Reisen er overstått!

Et hyggelig avbrekk i hverdagen – og en hel liten reise i seg selv! Color Cruise til Kiel med 2 behagelige døgn om bord i et av de flotte cruiseskipene. Turen starter fra Bergen, med en trivelig busstur over fjellet til Østlandet. Middag og overnatting, hygge og stemning på hotell før vi neste dag stiger om bord i cruiseferjen til Kiel. Vi bor komfortabelt om bord, nyter å være til sjøs – og har inkludert deilig mat, både frokost og aftensbuffèt. Hva med å nyte utsikten fra Observation Lounge når vi seiler ut fra Kiel igjen?

Tagger:, , , , , ,

TUREN DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 5. september 2021: Os/Bergen/Åsane – Hønefoss, ca  420 km: Vi starter fra Os kl 07.45, fra Bergen Busstasjon v/ blomsterpaviljonen kl 08.30 og fra Åsane terminal kl 08.45. Vi kjører til Voss og videre over Hardangerbrua til Eidfjord, opp til Hardangervidda og frem forbi Geilo. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom. Vi kommer etter hvert ned til Hønefoss hvor vi har lagt dagens middag og overnatting.

 

Dag 2

Mandag 6. september 2021: Hønefoss – Oslo/Color Line, ca 60 km:

Vi starter dagen med deilig frokost. Godt å være på hotell og bli «vartet opp». Med vår behagelige turbuss kjører vi så den lille timen det tar, inn til Oslo. Om tid og trafikk tillater det, kjører vi en liten rundtur i vår vakre hovedstad før vi skal stige om bord i MS Color  Fantasy som kl 14.00 seiler ut Oslofjorden. Vi sjekker inn for å bo om bord i komfortable innvendige dobbeltlugar.

Om kvelden møter vi til felles buffètbord – og vi har også inkludert 1 enhet (juice/brus/øl/vin) drikke til måltidet. For å få på plass i Show Lounge må vi nå reservere bord og minimum 1 showdrink av hensyn til covid-19 restriksjonene. Om du ønsker dette, koster det kr 125,- pr person – og tilsvarende for begge kveldene. NB! Det er forskjellig showprogram begge kveldene. Gi beskjed om du ønsker dette ved påmelding til turen.

 

Dag 3

Tirsdag 7. september 2021: Om bord – i Kiel:

Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt om bord i MS Color Fantasy. Det store skipet manøvrerer seg sakte til kai kl 10.00 – mens vi avslappende kan nyte utsikten til by og yrende aktivitet langs kaier og verftsområde. I Kiel bygget man i sin tid verdens første ubåt! Skipet ligger 4 timer til kai i Kiel, og det vil i henhold til dagens restriksjoner være anledning til å gå i land mot å ta normale forholdsregler knyttet til smittevern. Se for øvrig egen faktaramme om innreise til Tyskland.

I god tid før kl 13.30 må vi være om bord igjen. Skipet kaster sine fortøyninger kl 14.00 og vi anbefaler da gjerne en tur opp i Observation Lounge for å nye utseilingen. Blant annet kan vi se den østlige innseilingen til Nord-Ost-See Kanal, i dagligtale ofte kalt Kieler-kanalen.

Igjen møtes vi i kveldingen til felles buffètbord – og vi har også denne kvelden inkludert 1 enhet (juice/brus/øl/vin) drikke til måltidet. For å få på plass i Show Lounge må vi nå reservere bord og minimum 1 showdrink av hensyn til covid-19 restriksjonene. Om du ønsker dette, koster det kr 125,- pr person – og tilsvarende for begge kveldene. NB! Det er forskjellig showprogram begge kveldene. Gi beskjed om du ønsker dette ved påmelding til turen.

 

Dag 4

Onsdag 8. september 2021: Oslo – Haukelifjell – Bergen, ca 490 km:

Etter en god natts søvn om bord nyter vi nok en god frokost på turen. Mette og fornøyde er det ilandstigning i Oslo straks etter kl 10.00. Vi finner våre behagelige seter i turbussen og snart etter styrer vår stødige sjåfør i retning vestover. Mot Drammen, opp til Kongsberg og Notodden. Her vi fortsatt restene av industrien som bygde Norge! Vi passerer Heddal stavkirke og vi skal etter hvert kjøre gjennom  Mælefjelltunnelen fra Gvammen til Århusmoen ved Seljord. Åpnet 19. desember 2019 og samtidig ble gamleveien over Nutheim og gjennom Flatdal historie. Tunnelen er 9.355 meter lang.

Et stopp ved Sjøormen Kro tar vi oss tid til før vi fortsetter langs E134 opp mot Haukelifjell.  Etter hvert ferje over fra Jondal til Tørvikbygd, frem forbi Norheimsund til avstigning ved Åsane terminal, Bergen Busstasjon og Os. Reisende fra andre steder, kan ta kontakt med oss for å avtale påstigning til turen.

 

Annen informasjon

Innreiseregler til Tyskland – cruisegjester

Så lenge regionen du reiser fra i Norge er kategorisert som lav-risiko område, i henhold til tyske myndigheter, kan du reise til Tyskland uten innreiserestriksjoner. Dette gjelder nå de fleste regioner i Norge, men dette kan endres på kort varsel. Alternativet til å gå i land i Tyskland, er å være om bord i skipet mens det ligger til kai i Kiel (4 timer).

4 dager kun kr 4.440,- pr. person

Avreisedato: Søndag 5. september 2021

Retur: Onsdag 8. september 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  3 overnattinger på hotell i delt dobbeltrom/delt innvendig dobbeltlugar

¨  3 frokoster

¨  3 middager, 2 av dem aftensbuffèt om bord og inkludert 1 enhet drikke til

¨  Alle ferje, veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom-/lugar kr 900,- totalt for alle 3 nettene. For utvendig lugar kr 520,- pr person. NB! Tillegg kr 125,- for Show Lounge.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag