Opplev Beatleweek i Liverpool | 4 dager

Hjem » Reiser » Opplev Beatleweek i Liverpool | 4 dager

Liverpool har absolutt alt, og du kommer til å elske popmusikkens Mekka! Så bli med oss i Risdal Touring på en langweekend når byen feirer sine største helter, The Beatles.

Vi drar til byen ved Mersey-elva lørdag 24. august, for å tilbringe fire dager med Beatles-musikk på hoteller, puber og kneiper 24 timer i døgnet. Vi skal se husene der The Fab Four vokste opp, Penny Lange og Strawberry Fields, og selvsagt skal vi innom John Lennons stampub, Ye Cracke, der du kan smake på hans favorittdrikk, Black Velvet. I tillegg skal vi ta oss en pint på Grapes, midt i Mathew Street, puben der Beatles-guttene drakk øl og la planer for hvordan de skulle erobre verden. 

Vi lover en Magical Mystery Tour du aldri vil glemme.

Din reiseleder

Egil Olsen

Reiseleder Egil Olsen
Egil Olsen begynte sin yrkeskarriere som journalist i Dagbladet Sørlandet i 1980. Etter dette arbeidet han i to år i Aftenposten, før han tilbrakte hele 27 år i Fædrelandsvennen. I 2015 var han med på å grunnlegge reisebyrået Portal Travel. Etter å ha fungert som mediesjef i IK Start i to år, begynte han sin karriere hos oss i Risdal Touring i mars 2023. I Risdal Touring er Egil mest engasjert i å organisere sports- og kulturreiser, og han trives også som reiseleder. Hans brede erfaring og lidenskap for både reising og formidling gjør ham til en verdifull ressurs for vårt team og våre reisende!

Reiseprogram

Dag 1

Lørdag 24. august 2024

Kjevik, Kristiansand – Amsterdam – Manchester –  Liverpool: Oppmøte på Kjevik lufthavn kl. 04.00. Reiseleder møter gruppen i avreisehallen og står her klare med flybillettene. Vi skal fly med KLM sitt morgenfly  kl. 06.10 til Amsterdam og etter et kort stopp videre til Manchester. Etter planen lander vi kl. 10.25. Etter ankomst Manchester Airport, blir vi fraktet i buss til hotellet vårt i Liverpool. Her overnatter vi på IBIS Styles Centre Dale street, med gangavstand til sentrum. (Merk. det er mulig for de som ønsker å  overnatte på The Liner Hotel ikke langt unna, som også har gangavstand til sentrum, dette mot et tillegg i prisen. Vær oppmerksom på at reiseleder overnatter på IBIS hotellet).

Der og da starter årets Beatleweek-program med «Mad Day Out»-tur til New Brighton, en bydel på vestsiden av Liverpool, hvor The Beatles spilte flere ganger. Der vil det være tre utescener på Floral Pavilion Theatre, en på motsatt side av Fort Perch Rock og mange barer og restauranter langs Victoria Street. Blant de som skal opptre, er The Cavern Club Beatles og Rocks Off fra Sverige.

Vi skal også besøke Chelsea Reach, hvor Paul opptrådte og laget en TV-dokumentar i 1973 med sitt nye band, Wings, og New Brighton Tower og Grosvenor Ballroom i Wallasey, hvor The Beatles spilte i 1962. Grosvenor Ballroom har fortsatt den  opprinnelige scenen og bygningen! Hvis du fortsatt har energi, så fortvil ikke; kl. 21.00 drar vi til Adelphi Hotel, hvor det spilles live Beatles-musikk på fire scener til de små timer.

 

Dag 2

Søndag 25. august 2024

Opphold i Liverpool: Dagen starter med Covention Day – et must for alle Beatles-fans og samlere – på Adelphi Hotel. Der blir det loppemarked, livemusikk,  gjesteforedragsholdere, intervjuer, historikere, skuespill, filmer, og mye mer fra tidlig til sent.

I tillegg vil vi denne dagen kjøre vår egen Beatle Musikkquiz på en nærliggende pub, og Paul Sherlock, vår sjarmerende guide, tar oss med til der alle de fire Beatles-guttene – John, Paul, George og Ringo – vokste opp. Vi besøker også kirken hvor John (16) møtte Paul (15) for aller første gang, 6 juli 1957 – et møte som skulle komme til å endre verden, og vi skal stoppe i Penny Lane, og ha et lengre opphold i Strawberry Fields, der vi nå kan komme innenfor portene

Dag 3

Mandag 26. august 2024

Opphold i Liverpool: 2024 vil markere 10-årsjubileet for den siste Mathew Street Festival, som Cavern City Tours organiserte i samarbeid med The City of Liverpool. For å hedre denne milepælen vil det i år bli arrangert en spesiell «Tribute to the Mathew St. Festival Concert». Utendørs-arrangementet vil finne sted på den vakre Pier Head, med utsikt over elven Mersey, for 10.000 musikkfans!

Etter denne utrolige ettermiddagen drar vi tilbake til Grand Central Hall for vår siste konsert, med The Travelling Wilburys Experience. Dette showet har turnert teatre over hele Storbritannia i en årrekke, og ikke bare får vi høre alle de fantastiske Wilburys-sangene, vi får også et stort utvalg av hits fra de enkelte medlemmene av denne legendariske supergruppen; George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan, Tom Petty og Jeff Lynne. Dette bør bli med fantastisk avslutning på årets Beatleweek!

Dag 4

Tirsdag 27. august

Liverpool – Manchester – Amsterdam – Kjevik, Kristiansand: Vi spiser frokost, sjekker ut og har formiddagen til fri disposisjon, før vi blir hentet av buss ca. kl. 13.00 og setter kursen til Manchester Lufthavn, her tar vi KLM kl. 17.30. Etter et kort stopp i Amsterdam lander vi ved Kjevik kl. 23.00. Etter bagasjehenting takker vi for en flott tur sammen. Turen avsluttes her på Kjevik Lufthavn.

Pris og annen informasjon

TURPRIS

4 dager kun kr 11.990,-

Avreisedato: Lørdag 24. august 2024

Retur: Tirsdag 27. august 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reiseleder – Egil Olsen

¨  KLM Kjevik – Manchester tur/retur

¨  Busstransport Manchester – Liverpool tur/retur

¨  3 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  3 frokoster

¨  Silver Package musikkpakke

¨  Beatles musikkbingo (kun for vår gruppe)

¨  Inngang til Cavern Club – lørdag, søndag og mandag

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 2.010,-

Tillegg for dobbeltrom på The Liner hotel kr 820,- per rom

Merk! Det er ikke enkeltrom på The Liner Hotel. Reiseleder overnatter på IBIS hotellet.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

______________________

SILVER BEATLES PACKAGE – Dette er pakken som alle våre gjester har og den inkluderer følgende:

¨  Saturday Late Night Party – Adelphi Wave Bar

¨  Mad Day Out—New Brighton

¨  Annual Beatles Convention—The Adelphie Hotel

¨  Prellie All-Nighter—Delphi Wave Bar

¨  Tribute to Mathew Street Festival—Pier Head

¨  Traveling Wilburys Experience – Grand Central Hall

¨  Monday Late Night Party – Adelphi Wave Bar

Reisefakta

Når
24. – 27. august 2024
Antall dager
4
Oppmøte
Kristiansand Lufthavn Kjevik

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.