Populære Lofoten & Bødø

Lofoten
Populære Lofoten & Bødø

Lofoten & Bodø | Norgestur | Buss | Risdal Touring

KUN 18.990,- per pers.
Når
13. - 24. august
Antall dager
12
Avreise fra
Grenland/Sørlandet/Stavanger
Reisen er overstått!

En av våre vakreste reiser går fra sør og nordover i vårt vakre land til Lofoten og med opplevelser langs Nordlandskysten. Vi har lagt opp en variert tur, hvor naturinntrykkene står i fokus. Med overnatting først i Elverum og deretter Stjørdal og Rognan og derfra videre til et flott opphold og program i Lofoten og Bodø. En frivillig utflukt inn Trollfjorden har vi også lagt inn, kanskje den flotteste fjordopplevelsen i Norge! Også på returen besøker vi mange vakre steder i vårt langstrakte land så som Mo i Rana, Trondheim og Beitostølen og vi får for alvor øynene opp for hvor variert Norge er, og vi blir kanskje heller ikke så rent lite imponert over hvor det bor folk i dette landet! MELD DEG PÅ OG BLI MED PÅ EN UNIK OPPLEVELSE I ET VIDUNDERLIG LANDSKAP!

 

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Stavanger / Sørlandet / Grenland – Elverum, ca 470 km fra Kristiansand : Vi starter fra Stavanger om morgenen og kjører østover E39 mot Kristiansand. Videre langs E18 gjennom Aust-Agder og Telemark mot Vestfold. Mulighet for påstigning underveis, helt frem til Oslo. Vi følger alle reguleringer som er pålagt oss og vasker og gjør alt for at vi skal være trygge om bord på bussen. I vår behagelige turbuss bruker vi resten av ettermiddagen for å kjøre frem til Elverum. Vi sjekker inn på hotellet og spiser deilig middag. Kvelden bruker vi til avslapning og for å bli bedre kjent med våre reisefeller. Noe vi fremdeles kan, men med litt mer avstand enn tidligere.

 

Dag 2

Elverum – Stjørdal ca 420 km: Dagen starter med deilig frokost på hotellet. Snart etter befinner alle seg om bord i bussen – klare for nye opplevelser! Vi kjører i vakker natur til Røros hvor vi koser oss med et stopp midt på dagen. Deretter kjører vi via Selbu til Stjørdal for overnatting og middag.

 

 

Dag 3

Stjørdal – Fauske, ca 620 km: Fra Stjørdal legger vi i vei straks etter deilig frokost på hotellet. Nordover langs E6, forbi steder med kjente navn som Steinkjer, Snåsa og Namsskogan. Vi kjører forbi Mo i Rana og gjennom deler av Saltfjellet nasjonalpark før vi om kvelden ender i Fauske for overnatting og en god middag.

 

 

Dag 4

Fauske – Svolvær, ca 230 km: Frokosten står igjen dekket på hotellet. Vi tar farvel med vårt vertskap og kjører videre mot nord. Dagen i dag inneholder ikke så mange kjørte kilometer, men landskapet er vakkert og det tar tid å kjøre i denne delen av Norge. Det er bare å glede seg. Utpå ettermiddagen ferjer vi fra Skutvik til Svolvær. Her tar vi inn på vårt gode hotell, Thon Hotel Lofoten. Vi skal nå kose oss med 3 netter på dette hotellet hvor vi har hatt mange fornøyde gjester med oss tidligere. Middag på hotellet hver kveld.

 

Dag 5

I Lofoten: Utflukt til Henningsvær, smeden i Sund og Å, ca 250 km: Deilig frokost på hotellet. Lofoten er egentlig en rekke av flere øyer. I Svolvær bor vi på Austvågøy, mens vi skal kjøre over Vestvågøy og Flakstadøya til Moskenesøya hvor vi stopper så langt ute vi kan kjøre med bussen, nemlig Å i Lofoten. I løpet av dagen er vi innom hos smeden i Sund. Han tryller frem vakre skulpturer. Vi kjører forbi Leknes, Stamsund og innom Henningsvær. I Svolvær blir det ny middag og overnatting på samme hotell.

 

Du kan lese mer om Lofoten her.

Dag 6

I Lofoten: Utflukt med charterbåt til Trollfjorden: Vi har god tid til frokost på hotellet. Dagen i dag bruker vi på en spennende tur med charterbåt. Vi legger ut fra kaia i Svolvær kl. 10.30 og skal både få med oss fiske og lunsj om bord. Turen går også innom den sagnomsuste Trollfjorden. Vel tilbake kan vi rusle rundt å bese oss litt i Svolvær før vi igjen er på hotellet, klare for ny middag og overnatting.  Denne utflukten bestilles ved påmelding til turen og koster kr 690,-.

 

Du kan lese mer om Trollfjorden her.

Dag 7

Svolvær – Bodø, ca 220 km: Vi tar farvel med Svolvær og vårt vertskap etter frokost. Vi kjører i det vakre kystlandskapet til fergekaia på Moskenes. Derfra setter vi oss på ferja som går til Bodø. Vel i land kjører vi til vårt hotell for overnatting og middag.

 

Dag 8

Torsdag 20. august 2020: Dagen i dag går til å utforske Bodø. Etter frokost får vi med oss en lokalguide som blir med oss noen fine formiddagstimer i byen og området rundt.

Dag 9

Bodø – Saltstraumen – Helgelandskysten – Mo i Rana, ca 360 km: vi forlater Bodø etter frokost. Turen går via den berømte Saltstraumen og videre langs den vakre Helgelandskysten. Hele dagen kjører vi i vakker nordnorsk kystnatur. Det er som et eventyr! Vi stopper for middag og overnatting i Mo i Rana.

 

Dag 10

Mo i Rana – Trondheim, ca 480 km: Vi starter som vanlig med frokost på hotellet. Turen går nå sørover forbi Hemnes-halvøya, langs Sørfjorden og forbi Korgen. Etter hvert kommer vi ned til Vefsnfjorden, forbi Mosjøen og ved Laksfossen kan vi gjøre et stopp for å se på det imponerende vannfallet. Utpå ettermiddagen kommer vi ned mot Grong, og vi nærmer oss Snåsavatnet. Mange vil nok forbinde stedet med ”Snåsamannen”. Steinkjer, Verdal og Levanger legger vi også bak oss i rask rekkefølge før vi stopper for middag og overnatting i Trondheim.

 

 

Dag 11

Trondheim – Beitostølen, ca 380 km: Vi starter som alltid dagen godt med en herlig hotellfrokost. Vi kjører sørover E6 forbi Oppdal og Hjerkinn. Ved Sel tar vi av fra E6 og kjører mot Vågåmo og videre langs randen av Jotunheimen nasjonalpark sørover til Beitostølen hvor vi har turens siste overnatting, også her inkludert deilig frokost

Dag 12

Beitostølen – Oslo / Grenland / Sørlandet / Stavanger, ca 500 km til Kristiansand: Deilig hotellfrokost, for siste gang på denne turen. Avreise og vi kjører ned til Fagernes, videre over Tisleidalen og ned til Gol. Sørover Hallingdal mot Noresund, forbi Krøderen og ned til Vikersund. Neste etappe fører oss ned til E18 og vi kjører sørover og sier takk for turen til hverandre etter hvert som vi kommer til de respektive avstigningssteder. I Kristiansand beregner vi å være omkring kl 19.00 – 19.30, og de øvrige avstigningssteder vestover mot Stavanger i henhold til dette. Takk for turen!

 

Annen informasjon

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert reiseleder

¨  11 hotellovernattinger i dobbeltrom

¨  11 frokoster

¨  11 middager

¨  Alle ferjeoverfarter

¨  Lokalguide i Bodø

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 3.990,-

 

Trollfjordcruise kr 690,-

Utflukten påmeldes ved bestilling av turen

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag