Turen er garantert!

Lofoten
Turen er garantert!

Lofoten & Bodø | Norgestur | Buss | Risdal Touring

KUN 18.190,- per pers.
ved påmelding før 15. mai
Når
23. august - 3. september
Antall dager
12
Avreise fra
Grenland/Kristiansand/Stavanger
Reisen er overstått!

En av våre vakreste rundreiser går opp gjennom vårt naboland i øst, Sverige – til Lofoten og med opplevelser langs Nordlandskysten. Vi har lagt opp en variert tur, hvor naturinntrykkene står i fokus. Med overnatting først i Elverum og så hos søta bror i skibyen Östersund. Deretter videre til et flott opphold og program i Bodø og Lofoten. En tur inn Trollfjorden har vi også lagt inn. Det er kanskje den flotteste fjordopplevelsen i Norge! På vei sørover kjører vi over Saltfjellet og vi tar en, for mange, ny avstikker gjennom Selbu og Røros til Østerdalen. Underveis bor vi på mange fine steder og vi får for alvor øynene opp for hvor variert Norge er, og vi blir kanskje heller ikke så rent lite imponert over hvor det bor folk i dette landet!

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger om morgenen og kjører østover E39 mot Kristiansand. Videre langs E18 gjennom Aust-Agder og Telemark mot Vestfold. Mulighet for påstigning underveis, helt frem til Oslo. I vår behagelige turbuss bruker vi resten av ettermiddagen for å kjøre frem til Elverum. Vi sjekker inn på hotellet og spiser deilig middag. Kvelden bruker vi til avslapning og for å bli bedre kjent med våre reisefeller!

Dag 2

Dagen starter med deilig frokostbuffét på hotellet. Snart etter befinner alle seg om bord i bussen – klare for nye opplevelser! Etter en stund kjører vi over grensen og inn i Sverige. Veien går gjennom de svenske skoger i bjørnens og ulvens rike og frem til Östersund for middag og overnatting på Clarion Hotel Grand Östersund.

Dag 3

Fra Östersund legger vi i vei straks etter deilig frokost på hotellet. Nordover langs E45, forbi steder med navn som Strömsund, Dorotea, Vilhelmina og Storuman. Langs innsjøene og vassdragene, Storuman, Umnässjön, Gardiken og Ajaur til Tärnaby – kjent som Ingemark Stenmarks hjemsted. Videre i behagelig tempo mot Hemavan og inn i det naturskjønne Vindelfjällens Naturreservat – alt mens vi stadig nærmer oss grensen inn mot Norge igjen. Vi forlater Sverige og Västerbottens Län og kjører inn i Norge  frem til Mo i Rana for middag og overnatting på Scandic Meyergården Hotell.

 

Dag 4

Frokosten står igjen dekket på hotellet. Vi tar farvel med vårt vertskap og kjører videre mot Sjonfjellet. Fra Kilboghamn tar vi ferjen til Jektvik og kun en kort kjøretur videre blir det ny ferje, nå fra Ågskaret til Forøy. Vi ser opp mot Svartisen og vi kjører gjennom den 7.614 m lange Svartisentunnelen fram til industristedet Glomfjord. Ørnes, hvor også Hurtigruten anløper, passerer vi på neste etappe og siste rest av ettermiddagen bruker vi for å gjøre et stopp ved Saltstraumen før vi kommer til Bodø for middag og overnatting 2 netter.

Dag 5

Vi bevilger oss en lat morgen og frokost når vi selv vil denne dagen. Vi får med oss en lokalkjent guide et par timers tid som vil vise oss byen og fortelle om de mest interessante severdigheter. De som vil, kan også bli med på en utflukt til Kjerringøy. Handelsstedet ligger idyllisk til og framstår i dag som et av landets viktigste bygningsminner fra 1800-tallet, med sine 15 antikvariske bygninger i et unikt miljø. Her får du et unikt innblikk i nordnorsk kystkultur og kan se hvordan hverdagen artet seg for herskap og tjenestefolk på et nordlandsk handelssted på slutten av 1800-tallet. De siste årene har handelsstedet vært benyttet som kulisse ved flere store filminnspillinger. Vi returnerer igjen til hotellet for middag og overnatting.

Du kan lese mer om Kjerringøy her.

Dag 6

Vi starter med frokost på hotellet. Vi kjører fra Bodø og inn til Fauske. Fra Bognes tar vi ferjen over til Lødingen. Ferjeturen tar ca en time. Vi slapper av om bord før vi tar fatt på kjøreturen over til Gullesfjordbotn. Herfra kjører vi fastlandssambandet (Lofast) til Svolvær. Innsjekking for middag og overnatting 3 netter på Thon Hotel Lofoten.

Dag 7

Deilig frokost på hotellet. Lofoten er egentlig en rekke av flere øyer. I Svolvær bor vi på Austvågøy, mens vi skal kjøre over Vestvågøy og Flakstadøya til Moskenesøya hvor vi stopper så langt ute vi kan kjøre med bussen, nemlig Å i Lofoten. I løpet av dagen er vi innom hos smeden i Sund. Han tryller frem vakre skulpturer. Vi kjører forbi Leknes, Stamsund og innom Henningsvær. I Svolvær blir det ny middag og overnatting på samme hotell.

Du kan lese mer om Lofoten her.

Dag 8

Vi har god tid til frokost på hotellet. Dagen i dag bruker vi på en spennende tur med charterbåt. Vi legger ut fra kaia i Svolvær kl. 10.30 og skal både få med oss fiske og lunsj om bord. Turen går også innom den sagnomsuste Trollfjorden. Turen tar ca. 3 timer. Vel tilbake kan vi rusle rundt å bese oss litt i Svolvær før vi igjen er på hotellet, klare for ny middag og overnatting.

Du kan lese mer om Trollfjorden her.

Dag 9

Vi tar farvel med Svolvær og vårt vertskap etter frokost. Om litt er vi om bord i ferjen som går til Skutvik, en ferjetur som tar ca 2 timer. Fra Fauske kjører vi innover mot Rognan, hvor vi også finner den beryktede ”Blodveien”. Veien som ble bygget av krigsfanger under siste verdenskrig og det harde arbeidet tok så mange liv at veien fikk dette tilnavnet. Straks etter at vi har passert tettstedet Rognan, tar vi fatt på veien oppover mot Saltfjellet. Vi gjør et stopp ved Polarsirkelsenteret før vi kjører nedover mot Dunderlandsdalen. Vi stopper for middag og overnatting i Mo i Rana.

Dag 10

Vi starter som vanlig med frokost på hotellet. Turen går nå sørover forbi Hemnes-halvøya, langs Sørfjorden og forbi Korgen. Etter hvert kommer vi ned til Vefsnfjorden, forbi Mosjøen og ved Laksfossen kan vi gjøre et stopp for å se på det imponerende vannfallet. Utpå ettermiddagen kommer vi ned mot Grong, og vi nærmer oss Snåsavatnet. Mange vil nok forbinde stedet med ”Snåsamannen”. Steinkjer, Verdal og Levanger legger vi også bak oss i rask rekkefølge før vi stopper for middag og overnatting i Selbu, på Selbusjøen Hotell og Gjestegård som ligger vakkert til ved vannet.

Dag 11

Frokost på hotellet. Fra Selbusjøen kjører vi videre i grensetraktene over mot Sverige. I Røros tar vi et godt stopp midt på dagen. Videre ned gjennom Østerdalen til Tynset og Alvdal, to bygder som alltid rivaliserte mot hverandre – i alle fall i Kjell Aukrust sin diktning. Fra Alvdal gjennom Folldal mot Hjerkinn og er nå snart oppe på Dovrefjell. Dovregubbens Hall er for mange et kjent stoppested. Kanskje kan vi være så heldige å få et glimt av moskusen? Andre kjente severdigheter her oppe er gamle Kongsvold Fjellstue, egentlig og opprinnelig en skysstasjon. Vi tar fatt på nedkjøringen til Dombås – ved Otta tar vi av fra E6, kjører til Randen og tar over Valdresflya og ned til Beitostølen. Middag og overnatting på Hotel Radisson Blu Resort Beitostølen.

Dag 12

Deilig hotellfrokost, for siste gang på denne turen. Avreise og vi kjører ned til Fagernes, videre over Tisleidalen og ned til Gol. Sørover Hallingdal mot Noresund, forbi Krøderen og ned til Vikersund. Neste etappe fører oss ned til E18 ved Sem og vi gjør et stopp ved Fokserød. Her stiger de som kommer fra Oslo over til vår ekspressbuss, Konkurrenten.no – og følger denne inn til Oslo Bussterminal. Vi andre kjører sørover E18 og sier takk for turen til hverandre etter hvert som vi kommer til de respektive avstigningssteder. I Kristiansand beregner vi å være omkring kl 19.00 – 19.30, og de øvrige avstigningssteder vestover mot Stavanger i henhold til dette. Takk for turen!

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom 3.790,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag