1 dobbeltrom ledig!

1 dobbeltrom ledig!

Makarska Riviera | Kroatia | Olav & Berit | Buss | Risdal Touring

KUN 22.990,- per pers.
Ved påmelding innen 20. juli 2023
Når
20. september - 4. oktober 2023
Antall dager
15
Avreise fra
Stavanger/Oslo/Kristiansand
Reisen er overstått!

Ny og spennende reise! Behagelige dagsetapper fører oss ned gjennom Europa etter å ha seilt med Holland Norway Lines direkte til Emden. I rolig tempo og i løpet av 4 dager opplever vi Tyskland, Østerrike og Slovenia på vei til Baška Voda i Kroatia. Korte etapper å kjøre hver dag. Vi skal bo 7 netter på 4-stjerners Hotel Horizont. I slutten av september ligger dagtemperaturen på 22 – 25  grader Celcius, og på natten fra 15 – 18 grader Celcius. Det kan forventes badetemperaturer i sjøen, i alle fall målt etter norske forhold. Landskapet her langs Makarska Riviera er spektakulært med små, idylliske landsbyer og et krystallklart Adriaterhav. Pinjetrær og frodig vegetasjon strekker seg opp fjellsidene til tregrensen og de høyeste toppene får et nakent og goldt uttrykk. Etter 6 hele dager til avslapning og utflukter vender vi nesen hjemover på turens 12. dag. Hjemreisen følger en annen og ny variant, først 2 overnattinger på vei opp til München – og derfra tar vi hurtigtoget ICE gjennom Tyskland til Hamburg. En siste overnatting i Kolding følger så før vi tar dagferjen fra Hirtshals over Skagerrak til Kristiansand.

Pga kansellert avgang med Holland Norway Lines, går utreisen fra Kristiansand til Hirtshals med første overnatting i Danmark.

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Onsdag 20. september 2023:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Kristiansand: Vi starter ut fra Stavanger Byterminal og fra Oslo Bussterminal, Skien og Porsgrunn i øst. Vi kjører henholdsvis E39 og E18 sørover med mulighet for   påstigning etter avtale underveis. I Kristiansand blir det ombordstigning i MS Romantika tilhørende rederiet Holland Norway Lines. Vi blir tildelt våre lugarer, alle med sengene på gulvplan – ingen køyesenger. Etter hvert møtes vi til deilig middagsbuffèt i skipets restaurant, inkludert drikke til, før resten av kvelden er til fri disposisjon. Vi anbefaler gjerne en tur bak i skipets dansesalong og bar hvor det sosiale fellesskapet står i høysetet!

 

Dag 2

Torsdag 21. september 2023:

Emden – Frankfurt, ca 530 km: Vi nyter en bedre frokost mens vi passerer de østfrisiske øyene og nærmer oss havnebyen Emden. Kl 10.00 klapper det store skipet til kai og snart etter befinner vi oss på det effektive, tyske veinettet. Kjøreturen følger sørover langs grensen til Holland, mot Ruhr-området. Ruhr er en  metropolregion med over 10 millioner innbyggere og kanskje det viktigste industriområdet i Tyskland. Her var selve kjernen for den økonomiske                         gjenoppbyggingen etter 2. verdenskrig. Vårt mål for dagen er Frankfurt, Tysklands finanshovedstad – og i kveldingen sjekker vi inn for middag og overnatting på vårt hotell.

 

 

Dag 3

Fredag 22. september 2023:

Frankfurt – Deggendorf, ca 390 km: Vi starten dagen med god tysk frokost. Avreise i behagelig tid utpå    formiddagen – vi skal jo kose oss på tur! En kort      dagsetappe i dag gir oss anledning til å oppleve mer underveis. Vi stopper litt om formiddagen i den interessante byen Würzburg. Koselig å rusle rundt her i byens sentrum, kikke litt i butikker, slå seg ned på en fortausrestaurant hvis været tillater og ellers bare  nyte livet. Siste ettermiddagsetappe tar oss frem til Deggendorf hvor vi sjekker inn for middag og overnatting.

 

Dag 4

Lørdag 23. september 2023:

Deggendorf – Zagreb, ca 510 km: Frokost på hotellet før avreise. Elven Donau følger oss et stykke på veien denne dagen, eller er det vi som følger elven? Ikke langt fra Passau dreier vi mot grensen til Østerrike, krysser elven Inn og har retning mot delstatene Oberösterreich og Steiermark alpelandet. Fra et flatt og langstrakt landskap preget av daler og åser blir det etter hvert brattere og brattere fjell rundt oss. Byen Graz helt sør i Østerrike, eller Maribor like over grensen til Slovenia, kan være aktuelle stopp denne dagen. Uansett, vi legger som alltid opp til interessante stopp og avbrekk med jevne mellomrom på våre turer. Å reise er og skal være å oppleve! Dagens mål for oss er hovedstaden i Kroatia, Zagreb. Middag og overnatting på vårt hotell.

 

Dag 5

Søndag 24. september 2023:

Zagreb – Baška Voda, ca 450 km: Ny dag – ny frokost. Deilig! Dagen bringer oss frem til hotellet og stedet vi skal bo 7 netter. Ut av den kroatiske hovedstaden, og på gode, moderne motorveier bygget med økonomisk støtte fra EU, glir milene raskt unna. Vi kan snart nesten fornemme lukten av Adriaterhavet etter hvert som vi nærmer oss målet. Vi planlegger et stopp eller to underveis også denne dagen, men ønsker også å komme frem til hotellet og stedet vårt ikke altfor sent. Godt å få installert seg før middag.

 

Dag 6 - 11

Mandag 25. – lørdag 30. september 2023:

Baška Voda er en idyllisk liten landsby med i underkant av 3.000 innbyggere. Landsbyen er veldig trivelig, har en fin, liten havnepromenade med flere restauranter. Den ligger sentralt til langs den 60 km lange kyststrekningen som utgjør Makarska Riviera og er et godt utgangspunkt for utflukter.

Hotellet kan dere lese mer om her: https://hoteli-baskavoda.hr/en/hotel-horizont

Utfluktene er lagt opp slik at vi ikke blir altfor fastlåst, men Berit og Olav forsøker å legge utfluktene opp slik at de passer best mulig i forhold til både vær og øvrige aktiviteter. Vi kan likevel røpe at det planlegges utflukt til vingården Podrum Grmoja med vinsmaking (koster ca € 15,- pr person) og båttur til Brac (kostnad ca € 55,- inkludert lunsj). Tirsdag formiddag er det marked i Zadvarje, et par mil unna å kjøre. En av dagene skal vi besøke storbyen Split med rikelig tid til å rusle rundt på egen hånd – og vi tar sikte på å besøke både Trogir og Makarska. Sistnevnte by ligger bare ca 12 km unna Baška Voda og der mulig at det blir et par turer hit, både på dag- og kveldstid. Endringer kan forekomme.

 

 

Dag 12

Søndag 1. oktober 2023:

Baška Voda – Ljubljana, ca. 510 km: Først frokost på hotellet. Utsjekking og vi finner de komfortable setene i turbussen. Hjemreisen tar til. Vi følger motorveien nordover og får innimellom noen siste blikk, på denne turen, i retning Adriaterhavet. Stopp underveis med behagelige og jevne mellomrom. Klaffer trafikk og kjørerute, beregner vi å være fremme i Ljubljana slik at vi får et par ettermiddags-/kveldstimer i den slovenske hovedstaden. Deilig å rusle rundt litt her langs elven Ljubljanica som selvsagt har gitt byen sitt navn. Omkring 280.000 innbyggere bor her og mange tilreisende studenter bidrar til å gi byen et yrende liv! Middag og overnatting her.

 

Dag 13

Mandag 2. oktober 2023:

Ljubljana – Nürnberg, ca. 580 km: En god start på    dagen, en god frokost! Vi forlater Ljubljana og nærmer oss snart grenseområdet mellom Slovenia og           Østerrike. Her ser vi de juliske Alper, faktisk oppkalt etter Julius Cæsar. Vi krysser i tunnel under fjellkjeden Karavankene og, dermed er vi i Østerrike. Frem forbi Villach og stedet vi kjenner hvert år fra Hoppuken, Bischofshofen. Mozarts fødeby Salzburg passerer vi utpå ettermiddagen – og hele dagen har vi vært omgitt av de imponerende alpemassivene. Hvilket landskap! Vi krysser grensen inn til Tyskland, kjører forbi München i utkanten og frem til Nürnberg for dagens middag og overnatting.

 

 

Dag 14

Tirsdag 3. oktober 2023:

Nürnberg – Hamburg – Kolding, ca. 240 km + tog: Vi starter dagen med god, tysk frokost. I god tid før   togavgang forlater vi hotellet, kjører det korte stykket frem til jernbanestasjonen og begir oss om bord i hurtigtoget ICE som i løpet av knappe 5 timer bringer oss frem til Hamburg. NB! Det kan være lurt å tenke på at man skal reise en strekning med tog og ha bagasjen med seg. Vi anbefaler trillebag/-koffert og gjerne en sekk å ha på ryggen. Mye enklere å håndtere når man skal ta seg om bord i toget. Reisevertskapet Berit og Olav er selvsagt også med på togturen. En ny sjåfør har kommet ned til oss overtatt bussen dagen i forveien. Tidlig ettermiddag er vi i Hamburg og en ny ventende buss fra Risdal Touring AS står klar. Vi vender nesen atter en gang mot nord, ut av Hamburg og frem til grensehandel ved Flensburg. I den grad det lenger er så aktuelt, vi har jo det meste fra før av. Middag spiser vi også et hyggelig sted før vi kjører den siste, drøye timen frem til hotellet vårt ved Kolding for overnatting.

 

 

Dag 15

Onsdag 4. oktober 2023:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Telemark, ca. 280 km frem til Hirtshals: Vi starter med «dejlig, dansk morgenmad» på hotellet. Avreise og vi passerer snart Vejle og Aarhus. Et behagelig morgenstopp for å strekke litt på oss, før vi tar unna siste etappen forbi Aalborg og opp til Hirtshals. Kl 12.15 seiler vi ut på Skagerrak fra den nordjyske fiskerhavnen. Om bord kan man gjerne, ved påmeldingen til turen hos oss, bestille lunsjbuffèt. Pristillegget er kr 279,- per person. Allerede kl 15.30 klapper MS Superspeed I til kai i Kristiansand. Straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi vest- og østover mot de respektive hjemsteder. Takk for en trivelig, variert og innholdsrik reise!

 

ANNEN INFO

TURPRIS
15 dager kun kr 21.990,-

Pris pr person ved påmelding innen 20. juli 2023. Deretter kr 22.990,- pr person.

 

Avreisedato: Onsdag 20. september 2023

Retur: Onsdag 4. oktober 2023

 

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Cruiseoverfart med MS Romantika fra Kristiansand til Emden i delt, innvendig dobbeltlugar

¨  Frokost og middag inkludert på cruiseoverfarten til Emden

¨  13 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  13 hotellfrokoster

¨  13 middager totalt underveis i Europa

¨  Tur med hurtigtog fra München – Hamburg

¨  Color Line Hirtshals – Kristiansand

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg (pris per person):
Enkeltlugar og enkeltrom kr 3.900,- totalt

Utvendig dbl. lugar – MS Romantika  kr 125,- pr person

Utflukt til Brac med båt og vingården Podrum Grmoja  ca € 70,- pr person samlet og dette blir betalt på turen

Tillegg lunsjbuffèt på Color Line på returen kr 279,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag