Makarska Riviera i Kroatia med Olav, Berit, Cazim og Esmina | 12 dager

Hjem » Reiser » Makarska Riviera i Kroatia med Olav, Berit, Cazim og Esmina | 12 dager

I 2023 reise Olav og Berit til Baška Voda i Kroatia. Turen likte de så godt at de har invitert med seg Cazim og  Esmina. Bli med på en reise i rolig tempo og gjennom Tyskland, Østerrike og Slovenia på vei til Baška Voda i Kroatia. Vi skal bo 7 netter på 4-stjerners Hotel Horizont. I slutten av september ligger dagtemperaturen på 22 – 25  grader Celcius, og på natten fra 15 – 18 grader Celcius. Det kan forventes badetemperaturer i sjøen, i  alle fall målt etter norske forhold. Landskapet her langs Makarska Riviera er spektakulært med små, idylliske landsbyer og et krystallklart Adriaterhav. Pinjetrær og frodig vegetasjon strekker seg opp fjellsidene til tregrensen og de høyeste toppene får et nakent og goldt uttrykk. Etter 6 hele dager til avslapning og utflukter  vender vi nesen hjemover. Hjemturen går med fly fra Split til Oslo hvor turbussen vår står klar til å kjøre oss tilbake til de respektive avstigningsstedene. Bli med på en herlig høst tur!

 

Reiseprogram

Dag 1

Fredag 20. september 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Kolding: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi Fjord Line (kl. 14.30). Underveis har vi inkludert middagsbuffet (som er dagens middag) og det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til Kolding hvor vi sjekker inn for første   overnatting. Med oss på turen at vi Cazim og Esmina som underholder med sang og musikk på forskjellige instrumenter. Det vil ikke si at det blir musikk og dans hver kveld eller under hele turen.

Dag 2

Lørdag 21. september 2024

Kolding – Leipzig, ca 640 km: Etter en god dansk morgenmad sjekker vi ut fra hotellet. Turbussen tar oss med sørover, før vi omsider krysser grensen inn til Tyskland. På reisen krysser vi Schleswig-Holstein på langs og storbyen Hamburg. Utpå dagen er det tid for et lengre stopp. Olav og Berit tar oss med inn til den kjente byen Quedlinburg. Gamlebyen er veldig kjent for de gamle brosteinsbelagte gatene omringet av flotte bindingsverkshus. Til et avtalt klokkeslett reiser vi sammen ut fra byen og videre på vår ferd. Utpå ettermiddagen ankommer vi utkanten av Leipzig og sjekker inn på Hotel Belmondo. Etter innsjekk og en rask tur på rommet samles vi til felles middag i godt lag i hotellets restaurant.

Dag 3

Søndag 22. september 2024

Leipzig – Deggendorf, ca 420 km: Vi starten dagen med god tysk frokost. Avreise i behagelig tid utpå formiddagen – vi skal jo kose oss på tur! En kort dagsetappe i dag gir oss  anledning til å oppleve mer underveis. Vi stopper litt om formiddagen i den interessante byen Regensburg. Koselig å rusle rundt her i byens sentrum, kikke litt i butikker, slå seg ned på en fortausrestaurant hvis været tillater og ellers bare  nyte livet. Siste ettermiddagsetappe tar oss frem til Deggendorf hvor vi sjekker inn for middag og overnatting.

Dag 4

Mandag 23. september 2024

Deggendorf – Zagreb, ca 510 km: Frokost på hotellet før avreise. Elven Donau følger oss et stykke på veien denne dagen, eller er det vi som følger elven? Ikke langt fra Passau dreier vi mot grensen til Østerrike, krysser elven Inn og har retning mot delstatene Oberösterreich og Steiermark alpelandet. Fra et flatt og langstrakt landskap preget av daler og åser blir det etter hvert brattere og brattere fjell rundt oss. Byen Graz helt sør i Østerrike, eller Maribor like over grensen til Slovenia, kan være aktuelle stopp denne dagen. Uansett, vi legger som alltid opp til interessante stopp og avbrekk med jevne mellomrom på våre turer. Å reise er og skal være å oppleve! Dagens mål for oss er hovedstaden i Kroatia, Zagreb. Middag og overnatting på vårt hotell.

Dag 5

Tirsdag 24. september 2024

Zagreb – Baška Voda, ca 450 km: Ny dag – ny frokost. Deilig! Dagen bringer oss frem til hotellet og stedet vi skal bo 7 netter. Ut av den kroatiske hovedstaden, og på gode, moderne motorveier bygget med økonomisk støtte fra EU, glir milene raskt unna. Vi kan snart nesten fornemme lukten av Adriaterhavet etter hvert som vi nærmer oss   målet. Vi planlegger et stopp eller to underveis også denne dagen, men ønsker også å komme frem til hotellet og stedet vårt ikke altfor sent. Godt å få installert seg før middag.

Dag 6 – Dag 11

Onsdag 25.  – mandag 30. september 2024:

Opphold i Baska Voda: Baška Voda er en idyllisk liten  landsby med i underkant av 3.000 innbyggere. Landsbyen er veldig trivelig, har en fin, liten havnepromenade med flere restauranter. Den ligger sentralt til langs den 60 km lange kyststrekningen som utgjør Makarska Riviera og er et godt utgangspunkt for utflukter.

Hotellet kan dere lese mer om her: https://hoteli-baskavoda.hr/en/hotel-horizont

Utfluktene er lagt opp slik at vi ikke blir altfor fastlåst, men Berit og Olav forsøker å legge utfluktene opp slik at de passer best mulig i forhold til både vær og øvrige aktiviteter. Vi kan likevel røpe at det planlegges utflukt til vingården Podrum Grmoja med vinsmaking (koster ca € 20,- pr person) og båttur til Brac (kostnad ca € 60,- inkludert lunsj). En av dagene skal vi besøke storbyen Split med rikelig tid til å rusle rundt på egen hånd – og vi tar sikte på å besøke både Trogir også på samme dag. Vi skal også besøke Makarska, som ligger bare ca 12 km unna Baška Voda og der mulig at det blir et par turer hit, både på dag- og kveldstid. Endringer kan forekomme.

Dag 12

Tirsdag 1. oktober 2024

Baška Voda – Split – Oslo – Kristiansand – Stavanger: Først en tidlig frokost på hotellet. Utsjekking og vi finner de komfortable setene i turbussen. Turen denne dagen går ikke lengre enn til Split. I god tid til avgangen kl. 10.50 med Norwegian ankommer vi flyplassen. Flyturen til Oslo i underkant av 3 timer og allerede kl. 13.40 lander vi. Etter vi har kommet gjennom sikkerhetskontrollen og hentet bagasjen står turbussen vår klar ved flyplassen til å ta oss med sørover til de respektive avstigningsstedene.

Pris og annen informasjon

TURPRIS

12 dager kun kr 22.220,-

Pris per person ved påmelding innen 15. juni 2024, deretter kr 23.990,-

Avreisedato: Fredag 20. september 2024

Retur: Tirsdag 1. oktober 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Reiseverter: Olav Risdal og Berit Skuland

¨  Cazim og Esmina som er med og underholder med sang og musikk under reisen

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals, med buffet

¨  Fly med Norwegian Split til Oslo

¨  11 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  11 frokoster

¨  11 middager, hvorav 1 som buffet på utreisen

¨  Utflukter som beskrevet i programmet som ikke krever tillegg/inngangspenger

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.700,-

Utflukt til Brac med båt og vingården Podrum Grmoja  ca € 70,- pr person samlet og dette blir betalt på turen.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
20. september – 1. oktober 2024
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Oslo/Kristiansand

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.