Sensommer i Mayrhofen – Tirol | 10 dager

Hjem » Reiser » Sensommer i Mayrhofen – Tirol | 10 dager

Velkommen med på tur til Mayrhofen i vakre Zillertal i Tyrol! Vi bor hele 5 netter på 4*  Hotell Strass i Mayrhofen. Meget sentralt og godt hotell. Mayrhofen er den største av de små ”byene” i Zillertal og har mye å by på både når det gjelder natur og kultur. Her er det mye musikk og ”Gemütlichkeit“ både i byen og på de hyggelige hyttene på heia. Vi sier bare; Grüß Gott in Mayrhofen! Det er også mulig å bli med på noen av våre flotte utflukter til Schawaz Sølgvgruvene, Swarowski Kristallwelten og lokalt meieri. Bli med på tur med oss!

 

Din reiseleder

Linda Evensen

Reiseleder Linda Evensen
Linda har bakgrunn fra Hotell og reiselivsbransjen og fra mange års arbeid i den offentlige kulturetaten. Bla som kulturformidler, avdelingsleder og på museum. Fagbrev og restaurantbrev innen hotell- og restaurantfaget, med bla egen restaurant, samt en periode på passasjerbåt med Food & beverageansvar. Hun har høyskoleutdanning innen næringsmiddelfag, kultur, ledelse og guiding/formidling. Språklinje fra gymnaset med 4 fremmedspråk. Interesser er friluftsliv, fotografering og dans – og kan bidra med mini-kurs i Linedance og folkedans på enkelte turer. På fritiden tar hun gjerne en S.U.P.-tur på Stand-UP-Paddle-brettet sitt. Favorittdestinasjoner er Italia, Sveits og Kroatia, men trives og godt i Skandinavia, f.eks i Stockholm eller langs Atlanterhavsveien.

Reiseprogram

Dag 1

Fredag 23. august 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Kolding: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi Fjord Line (kl. 14.30) sitt store skip MS Bergensfjord over til   Hirtshals. Underveis har vi inkludert middagsbuffet (som er dagens middag) og det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til Comwell Kolding hvor vi sjekker inn for første overnatting.

Dag 2

Lørdag 24. august 2024

Kolding – Bad Hersfeld ca 610 km: Etter en god dansk morgenmad sjekker vi ut fra hotellet. Turbussen tar oss med sørover, før vi omsider krysser grensen inn til Tyskland. På reisen krysser vi Schleswig-Holstein på langs og storbyen Hamburg. Utpå dagen er det tid for et lengre stopp. I byen Braunschweig. Her blir det tid til å skaffe seg en lunsj eller se seg litt rundt i byen. Til et avtalt  klokkeslett reiser vi sammen ut fra byen og videre på vår ferd. Utpå ettermiddagen ankommer vi Bad Hersfeld og sjekker inn på vårt samarbeids hotell. Etter innsjekk og en rask tur på rommet samles vi til felles middag i godt lag i hotellets restaurant.

 

Dag 3

Søndag 25. august 2024

Bad Herfeld – Rothenburg – Mayrhofen, ca 615 km: Etter en god frokost gjør vi oss klare for siste etappe ned til Mayrhofen. Samtalen flyter alltid lett når man reiser sørover i Tyskland. Gjerne rundt alt det flotte man ser. Dagens stopp er tenkt i Rothenburg ob der Tauber, dette er virkelig et kroneksempel på en tysk by. Denne lille byen plassert beskjedent til er et skue, med bygninger som  stammer tilbake til 1200-tallet og har ikke endret seg siden. Her gjør vi et stopp. Deretter fortsetter ferden sørover. Det blir selvfølgelig mulighet til å skaffe seg en lunsjbit og stopp ved behagelige mellomrom. Når vi har passert Augsburg og nærmer oss Oberrammergau kan vi  begynne å skimte Alpene. Midt blant disse majestetiske fjellene ligger den lille byen Mayrhofen og 4* Hotel Strass. Her skal vi virkelig kose oss de neste dagene. Etter innsjekk blir det en god middag på hotellet. For mer info om hotellet: www.hotelstrass.com

Dag 4 – dag 7

Mandag 26. – torsdag 29. august 2024

Opphold i Mayrhofen – utflukter: Nå har vi 4 deilige dager til disposisjon i Tyrol og på vårt hotell i Mayrhofen! Frokost og middag på hotellet hver dag, og det blir mulighet til å bli med på trivelige og opplevelsesrike utflukter. En av dagene kjører vi og besøker Schwaz sølvgruvene og Swarowski   Kristallwelten. Den førstnevnte er omtalt som moren til alle gruver og stammer fra den sene middelalderen. I 500 år har opp til 10.000 gruvearbeidere gravd etter sølv og kopper i disse gruvene. Rundt 85% av alt sølv i verden stammer fra denne gruven. Her går vi rundt og utforsker stedet på  egenhånd. Swarovski Kristallwelten åpnet dørene i 1995 og har blitt et underverk av de sjeldne. Skapt av Andrè Heller. Han skapte denne parken med fokus på krystall kunst gjennom unike skulpturer.

Det blir også mulighet for de som ønsker å bli med på et lokalt meieri. Zillertal er kjent for produksjonen av yoghurt, ost og smør av den spesielle Heumilch (Høylandsmelken). Vi får omvisning og smaksprøver. Disse utfluktene må bestilles ved påmelding til turen. Inngangspenger til Swarovski og sølvgruvene kan legges til på bestillingen hvis man ønsker det. En av dagene skal vi bare kose oss i Mayrhofen og tar da tingene litt på sparket, akkurat slik man skal gjøre på ferie. Vi arrangerer også en tur opp Penkenbahn. Denne blir på en dag med flott vær. Man kan melde seg på dette ved påmelding og da får man tur/retur med heisen. På toppen fins det en utrolig hyggelig alperestaurant med livemusikk og god mat. Mat eller bordreservasjon er ikke inkludert. Det er selvfølgelig fritt frem om man vil bli med på utfluktene. Det er mange fine utflukter og opplevelser man også kan reise på egenhånd. Man kan  f. eks. ta en tur med damptog gjennom Zillertal, eller en tur med en av de store svevebanene som går fra byen og opp på fjellet. Zillertal har noe for for alle, enten man ønsker et aktivt ferieopphold med vandreturer eller om man ønsker å slappe mer av.

 

Dag 8

Fredag 30. august 2024

Mayrhofen – München – Leipzig, ca 580 km: Etter en velsmakende frokost sjekker vi ut fra Hotel Strass og gjør oss klare til reiser nordover. De siste dagene har vi fått oppleve hvor god utsikt man får fra de komfortable setene i turbussen og i dag er intet unntak. Vi skuer ut på Alpene mens vi snart skuer store tyske åkere og landsbyer som preger landskapet. Det er lagt opp til stopp langs veien, med mulighet for å kjøpe seg en god lunsj. Vi ankommer Leipzig og sjekker inn på hotellet før vi får servert middag.

Dag 9

Lørdag 31. august 2024

Leipzig – Hamburg – Aarhus, ca 650 km: Med dagens frokost spist setter vi kursen nordover. Vi passerer millionbyen Hamburg og tar fatt på ferden gjennom delstaten Schleswig-Holstein. Ved Flensburg blir det god tid til grensehandel. Dagens middag har vi inkludert underveis denne dagen før vi krysser grensen inn til Danmark. Overnatting i Aarhus på et av våre samarbeidshoteller.

Dag 10

Søndag 1. september 2024

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Dagen starter med frokost som vanlig.  Vi kjører frem til Hirtshals og reiser med MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å   bestille buffèt om bord på overfarten ved påmelding til  turen. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 15.30 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

10 dager kun kr 18.500,-

Turprisen inkluderer:

  • Helturist buss og erfaren sjåfør
  • Velorientert reiseleder
  • Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand tur/retur
  • 9 overnattinger i delt dobbeltrom
  • 9 middager, noen som buffet
  • 9 frokoster
  • Utflukter som beskrevet i programmet
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.950,-
Tillegg for inngang Schwas sølvgruvene kr 230,-
Tillegg for inngang Swarowski Kristallwelten kr 270,-
Tillegg for besøk på lokalt meieri kr 180,-
Tillegg for Penkebahn tur/retur kr 320,- 
Tillegg for buffet på returen kr 299,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
23. august – 1. september 2024
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.