FULLTEGNET!

FULLTEGNET!

Østerrike | Sensommer i Mayrhofen | Buss | Risdal Touring

KUN 16.200,- per pers.
Ved påmeldingen innen 15. mai 2023
Når
25. august - 3. september 2023
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Velkommen med på tur til Mayrhofen i vakre Zillertal i Tyrol! Vi bor hele 5 netter på 4* Hotell Strass i Mayrhofen. Meget sentralt og godt hotell. Mayrhofen er den største av de små ”byene” i Zillertal og har mye å by på både når det gjelder natur og kultur. Her er det mye musikk og ”Gemütlichkeit“ både i byen og på de hyggelige hyttene på heia. Vi sier bare; Grüß Gott in Mayrhofen! Det er også mulig å bli med på noen av våre flotte utflukter til Schawaz Sølgvgruvene, Swarowski Kristallwelten og lokalt meieri. På reisen ned til Tirol tar vi den nye minicruiset fra Kristiansand  til Eemshaven, om bord på MS Romantika. Ønsker du å bare lene deg tilbake og slappe av eller skape dine egne opplevelser. Bli med på tur med oss!

 

Tagger:, , ,

DAGSPROGRAM

DAG 1

Fredag 25. august 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst. Det er mulig å gå på langs hele strekningen selv om tiden ikke er nevnt i påstigningslisten. Bussene møtes i Kristiansand kl 13.30 der vi går om bord i MS Romantika. Dette cruiseskipet er totalrenovert og går fra Kristiansand til Eemshaven i Nederland. Om bord kan man oppleve roen i spa avdelingen eller en god cocktail og show i Starlight hall. Vi samles til en god aftensbuffet om bord mens vi nyter overfarten fra Norge.

 

DAG 2

Lørdag 26. august 2023

Eemshaven – Münster – Frankfurt, ca 500 km: Vi spiser en god frokostbuffet mens vi seiler innover mot Eemshaven. Kl 09.30 er vi i havn og finner plassene i turbussen. Vi kan slappe godt av i de komfortable setene i bussen mens vi skuer ut over det flotte nederlandske landskapet. Det er ikke lange tiden før vi krysser grensen inn i Tyskland. Vi har selvfølgelig stopp ved jevne og behagelige mellomrom. Når det nærmer seg lunsjtid, svinger bussen inn i universitetsbyen Münster. Her blir det anledning for en lengre pause der man kan skaffe seg en matbit eller ta turen rundt i gamlebyen.  Gamlebyen her er ikke så gammel som navnet siden den ble gjenoppbygget etter krigen. Med en god lunsj innabords fortsetter vi reisen vår mot Frankfurt. Rundt middagstider ankommer vi hotellet vårt. Dette blir første hotellovernatting på turen og det blir felles middag etter innsjekk på hotellet.

 

DAG 3

Søndag 27. august 2023

Frankfurt – Rothenburg – Mayrhofen, ca 590 km: Etter en god frokost gjør vi oss klare for siste etappe ned til Mayrhofen. Samtalen flyter alltid lett når man reiser sørover i Tyskland. Gjerne rundt alt det flotte man ser. Dagens stopp er tenkt i Rothenburg ob der Tauber, dette er virkelig et kroneksempel på en tysk by. Denne lille byen plassert beskjedent til er et skue, med bygninger som stammer tilbake til 1200-tallet og har ikke endret seg siden. Her gjør vi et stopp. Deretter fortsetter ferden sørover. Det blir selvfølgelig mulighet til å skaffe seg en lunsjbit og stopp ved behagelige mellomrom. Når vi har passert Augsburg og nærmer oss Oberrammergau kan vi  begynne å skimte Alpene. Midt blant disse majestetiske fjellene ligger den lille byen Mayrhofen og 4* Hotel Strass. Her skal vi virkelig kose oss de neste dagene. Etter innsjekk blir det en god middag på hotellet. For mer info om hotellet: www.hotelstrass.com

 

DAG 4 - 7

Mandag 28. – torsdag 31. august 2023

Opphold i Mayrhofen – utflukter: Nå har vi 4 deilige dager til disposisjon i Tyrol og på vårt hotell i Mayrhofen! Frokost og middag på hotellet hver dag, og det blir mulighet til å bli med på trivelige og opplevelsesrike utflukter. En av dagene kjører vi og besøker Schwaz sølvgruvene og Swarowski   Kristallwelten. Den førstnevnte er omtalt som moren til alle gruver og stammer fra den sene middelalderen. I 500 år har opp til 10.000 gruvearbeidere gravd etter sølv og kopper i disse gruvene. Rundt 85% av alt sølv i verden stammer fra denne gruven. Her går vi rundt og utforsker stedet på egenhånd. Swarovski Kristallwelten åpnet dørene i 1995 og har blitt et underverk av de sjeldne. Skapt av Andrè Heller. Han skapte denne parken med fokus på krystall kunst gjennom unike skulpturer.

Det blir også mulighet for de som ønsker å bli med på et lokalt meieri. Zillertal er kjent for produksjonen av yoghurt, ost og smør av den spesielle Heumilch (Høylandsmelken). Vi får omvisning og smaksprøver. Disse utfluktene må bestilles ved påmelding til turen. Inngangspenger til Swarovski og sølvgruvene kan legges til på bestillingen hvis man ønsker det. En av dagene skal vi bare kose oss i Mayrhofen og tar da tingene litt på sparket, akkurat slik man skal gjøre på ferie. Det er selvfølgelig fritt frem om man vil bli med på utfluktene. Det er mange fine utflukter og opplevelser man også kan reise på egenhånd. Man kan f. eks. ta en tur med damptog gjennom Zillertal, eller en tur med en av de store svevebanene som går fra byen og opp på fjellet. Zillertal har noe for for alle, enten man ønsker et aktivt ferieopphold med vandreturer eller om man ønsker å slappe mer av.

 

Dag 8

Fredag 1. september 2023

Mayrhofen – München – Leipzig, ca 580 km: Etter en velsmakende frokost sjekker vi ut fra Hotel Strass og gjør oss klare til reiser nordover. De siste dagene har vi fått oppleve hvor god utsikt man får fra de komfortable setene i turbussen og i dag er intet unntak. Vi skuer ut på Alpene mens vi snart skuer store tyske åkere og landsbyer som preger landskapet. Det er lagt opp til stopp langs veien, med mulighet for å kjøpe seg en god lunsj. Vi ankommer Leipzig og sjekker inn på hotellet før vi får servert middag.

 

DAG 9

Lørdag 2. september 2023

Leipzig – Hamburg – Kolding, ca 640 km: Med dagens frokost spist setter vi kursen nordover. Vi passerer millionbyen Hamburg og tar fatt på ferden gjennom delstaten Schleswig-Holstein. Ved Flensburg blir det god tid til grensehandel. Dagens middag har vi inkludert underveis denne dagen før vi krysser grensen inn til Danmark. Overnatting i Kolding på et av våre samarbeidshoteller.

 

DAG 10

Søndag 3. september 2023

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Dagen starter med frokost som vanlig.  Vi kjører frem til Hirtshals og reiser med MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffèt om bord på overfarten ved påmelding til  turen. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 15.30 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Takk for    turen!

 

Inkludert i turprisen

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise Kristiansand – Eemshaven

¨  Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand

¨  8 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  1 overnatting i delt dobbeltlugar

¨  9 middager, noen som buffet

¨  9 frokoster

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.500,-

Tillegg for utvendig lugar kr 500,- per lugar

Tillegg for inngang Schwas sølvgruvene kr 185,-

Tillegg for inngang Swarowski Kristallwelten kr 230,-

Tillegg for besøk på lokalt meieri kr 140,-

Tillegg for buffet på returen kr 299,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

BILDER

UK flag | German flag