En Unik Opplevelse

En Unik Opplevelse

Østerrike | Deilige Junidager i Mayrhofen | Buss | Risdal Touring

KUN 14.440,- per pers.
Ved påmeldingen innen 16. mars 2022
Når
10. - 19. juni 2022
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Når man er på ferie så er målet å slappe av. Det er få steder det er like perfekt å gjøre dette som på Hotel Strass i Mayrhofen. Her i midten av juni kan man lene seg tilbake og nyte den spektakulære naturen. Vi tilbyr utflukter til Italia og Zellersjøen, men hvis det heller frister å ta en gåtur eller sykkeltur så står man selvfølgelig fritt til å velge. Denne regionen er helt fabelaktig når det kommer til utendørsaktiviteter. Spesielt i juni. På reisen ned til Tirol tar vi den nye  minicruiset fra Kristiansand  til Eemshaven, om bord på nyrenoverte MS Romantika. Ønsker du å bare lene deg tilbake og slappe av eller skape  dine egne opplevelser. Bli med på tur med oss!

 

Tagger:, , ,

DAGSPROGRAM

DAG 1

Fredag 10. juni 2022: Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst. Det er mulig å gå på langs hele strekningen selv om tiden ikke er nevnt i påstigningslisten. Bussene møtes i Kristiansand kl 13.30 der vi går om bord i MS Romantika. Dette cruiseskipet er totalrenovert og går fra Kristiansand til Eemshaven i Nederland. Om bord kan man oppleve roen i spa avdelinger eller en god cocktail og show i Starlight hall. Vi samles til en god aftensbuffet om bord mens vi nyter overfarten fra Norge.

 

 

 

DAG 2

Lørdag 11. juni 2022: Eemshaven – Münster – Frankfurt, ca 500 km: Vi spiser en god frokostbuffe mens vi seiler innover mot Eemshaven. Kl 09.00 er vi i havn og finner plassene i turbussen. Vi kan slappe godt av i de   komfortable setene i bussen mens vi skuer ut over det flotte nederlandske landskapet. Det er ikke lange tiden før vi krysser grensen inn i Tyskland. Vi har selvfølgelig stopp ved jevne og behagelige mellomrom. Når det nærmer seg lunsjtid, svinger bussen inn i universitetsbyen Münster. Her blir det anledning for en lengre pause der man kan skaffe seg en matbit eller ta turen rundt i gamlebyen.  Gamlebyen her er ikke så gammel som navnet siden den ble gjenoppbygget etter krigen. Med en god lunsj innabords fortsetter vi reisen vår mot Frankfurt. Rundt middagstider ankommer vi hotellet vårt. Dette blir første hotellovernatting på turen og det blir felles middag etter innsjekk på hotellet.

 

 

 

DAG 3

Søndag 12. juni 2022: Frankfurt – Rothenburg – Mayrhofen, ca 590 km: Etter et god frokost gjør vi oss klare for siste etappe ned til Mayrhofen. Samtalen flyter alltid lett når man reiser sørover i Tyskland. Gjerne rundt alt det flotte man ser. Dagens stopp er tenkt i Rothenburg ob der Tauber, dette er virkelig et kroneksempel på en tysk by. Denne lille byen plassert beskjedent til er et skue, med bygninger som stammer tilbake til 1200-tallet og har ikke endret seg siden. Her gjør vi et stopp. Deretter fortsetter ferden sørover. Det blir selvfølgelig mulighet til å skaffe seg en lunsjbit og stopp ved behagelige mellomrom. Når vi har passert Augsburg og nærmer oss Oberrammergau kan vi  begynne å skimte Alpene. Midt blant disse majestetiske fjellene ligger den lille byen Mayrhofen og Hotel Strass. Dette er et 4* hotell som tilbyr alt fra spa til aktiviteter. Her skal vi virkelig kose oss de neste dagene. Etter innsjekk blir det en god middag på hotellet. For mer info om hotellet: www.hotelstrass.com

 

 

 

 

DAG 4 - 7

Mandag 13. – torsdag 16. juni 2022: Opphold i Mayrhofen – utflukter: Nå har vi 4 deilige dager til disposisjon i Tyrol og på vårt hotell i Mayrhofen! Frokost og middag på hotellet hver dag, og det blir mulighet til å bli med på trivelige og    opplevelsesrike utflukter. En av dagene kjører vi til Vipiteno i Italia. Da kommer vi forbi Innsbruck og får se den kjente hoppbakken Bergisel før vi reiser over det berømte Brenner-passet. En tur til Zell am See    har vi også tenkt oss. Da går ferden først over Gerlos-passet, og veien leder oss forbi Krimmler Wasserfalle og videre til Zell am See som er vakkert beliggende ved Zellersjøen. En av  dagene skal vi bare kose oss i Mayrhofen og tar da tingene litt på sparket, akkurat slik man skal gjøre på ferie. Det er selvfølgelig fritt frem om man vil bli med på utfluktene. Det er mange fine utflukter og opplevelser man også kan   reise på egenhånd. Man kan f. eks. ta en tur med damptog gjennom Zillertal, eller en tur med en av de store svevebanene som går fra byen og opp på fjellet. Zillertal byr med andre ord  noe for alle, enten man ønsker et aktivt ferieopphold med vandreturer eller om man ønsker å slappe mer av.

 

 

 

Dag 8

Fredag 17. juni 2022: Mayrhofen – München – Leipzig, ca 580 km: Etter en velsmakende frokost sjekker vi ut fra Hotel Strass og gjør oss klare til reiser nordover. De siste dagene har vi fått oppleve hvor god utsikt man får fra de komfortable setene i turbussen og i dag er intet unntak. Vi skuer ut på Alpene mens vi snart skuer store tyske åkere og landsbyer som preger landskapet. Det er lagt opp til stopp langs veien, med mulighet for å kjøpe seg en god lunsj. Vi ankommer Leipzig og sjekker inn på hotellet før vi får servert middag.

 

 

 

DAG 9

Lørdag 18. juni 2022: Leipzig – Hamburg, ca 380 km: Med dagens frokost spist setter vi kursen mot Hamburg. Vi kjører langs  tyske motorveier. Klokken nærmer seg lunsjtid og vi ankommer byen Celle. Dette er en sjarmerende og  historisk by med over 400 bindingsverk hus som stammer fra middelalderen. Her kan man kjøpe seg en matbit eller ta en spasertur for å se renessanseslottet Schloss Celle. Deretter fortsetter ferden mot Hamburg. Vi ankommer vårt hotell litt nord for Hamburg. Avhengig av tiden man ankommer kan det være aktuelt med et stopp ved Planten un Blomen. Dette er en naturskjønn park i Hamburg. Det blir en god felles middag på hotellet.

 

 

 

DAG 10

Søndag 19. juni 2022: Hamburg – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten, ca 520 km: God frokost på hotellet før vi gjør oss klare til siste reisedag. Vi reiser nordover fra Hamburg mot grensen til Danmark. Ved Flensburg stopper vi for litt grensehandel. Noen euro fattigere tar vi turen videre gjennom Jylland til vi ankommer Hirtshals. Derfra slapper vi av på Fjordline over Skagerak. Vi ankommer Kristiansand rundt kl 20.15. Derfra er det enten østover eller vestover avhengig av hvor du kom fra. Vi takker for en hyggelig og avslappende tur i vakre omgivelser.

 

 

Inkludert i turprisen

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise Kristiansand – Eemshaven

¨  Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand

¨  8 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  1 overnatting i delt dobbeltlugar

¨  10 middager, noen som buffet

¨  9 frokoster

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar 3.200,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

BILDER

UK flag | German flag