Opplev flotte Norge!

Molde
Opplev flotte Norge!

Norgestur | Rosenes by Molde | Bussreise | Risdal Touring

KUN 10.220,- per pers.
ved påmelding før 1. april 2019
Antall dager
7
Når
29. juni 2019
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

Ålesund – Kristiansand

Vi gjentar vår populære tur til Molde hvor vi har opphold 4 netter på Quality Hotel Alexandra, midt i ”Rosenes by”. Byen er et godt utgangspunkt for utflukter til både Ålesund og Kristiansund som vi også besøker i løpet av turen. Den kjente Atlanterhavsveien er en av attraksjonene vi får oppleve under oppholdet på Møre-kysten. På vei opp til Molde kjører vi Setesdal og har lagt første overnatting til Voss. Sognefjorden og fagre Stryn legges i minneboken underveis. Hjem igjen har vi lagt kjøreturen om Trollstigen og Geiranger, over Valdresflya, med siste overnatting på Beitostølen.

Du kan lese mer om hotellet i Molde her.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Vi starter fra de aktuelle påstigningstedene, vestfra og østfra, om morgenen og kjører til Evje. Vi passerer mange kjente steder opp gjennom Setesdal, bl.a. Byglandsfjord, Bygland, Rysstad og Valle. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellomrom. Bykle, med sin nye kirke, passerer vi før vi kommer til høyfjells- og turistbygda Hovden. Nå tar vi for alvor fatt på ferden over viddene, og vi skal over Haukelifjellet før vi kommer ned til Røldal. Utpå ettermiddagen kommer vi til industristedet Odda og vi følger Sørfjorden utover mot Kinsarvik og etter hvert, ferjestedet Brimnes. Vi krysser Eidfjorden, som er en del av Hardangerfjorden, det korte stykket over til Bruravik – og har bare en knapp times kjøring igjen til Voss hvor vi har lagt inn middag og overnatting på et av våre samarbeidshoteller.

 

Dag 2

Vi spiser tidlig frokost på hotellet før avreise denne dagen. Første etappe bringer oss frem mot Gudvangen. Fra Gudvangen får vi så kjøre noen av de ”berømte” tunellene som vårt land nå er i ferd med å bli så kjent for; først gjennom den ca 12 km lange tunellen fra Gudvangen til Flåm og deretter Lærdalstunellen som er 24,3 km lang. Vi kommer ut nesten ved Lærdalsøyri og tar oss så frem til ferjestedet Fodnes ved Lærdalsfjorden/Årdalsfjorden som igjen er en del av Sognefjorden. Det er bare en kort tur over fjorden også her, og snart etter passerer vi Kaupanger før vi kommer til Sogndal. Vi tar innover mot Selseng, gjennom tunnel og får imponerende utsikt over Fjærlandsfjorden, og til og med et glimt av Jostedalsbreen om vi er heldige, før vi nærmer oss Jølstra-vatnet og Skei. For mange fremstår disse områdene som noe av det vakreste Norge har å by på. Selv har vi vanskelig for å bestemme oss og for å velge ut hva som er vakrest i dette fantastiske reiselandet! Fra Skei kjører vi mot Byrkjelo over Utvikfjellet, og forbi bl.a. Karistova, ned til Innvikfjorden.

Etter hvert kommer vi til de kjente turists stedene Olden og Loen, før vi så er i fagre Stryn. Herfra skal vi kjører mot Kjøs bru, beliggende i østkanten av Hornindalsvatnet, hvor vi dreier av og skal over fjellet til Hellesylt ved Geirangerfjorden. Vi får nye, mektige naturinntrykk før vi er nede ved tettstedet Stranda, hvor bl.a. Norges mest kjente pizza (Grandiosa) lages. Middag denne dagen, for ikke å få for sen middag på hotellet – spiser vi underveis. Vi tar ferjen over til Liabygda, kjører så inn mot Stordal og Sjøholt før vi er fremme ved Vestnes. Herfra tar vi ferjen rett over til Molde, en tur som tar ca 40 minutter og vi ankommer da til ”Rosenes By” vannveien. En opplevelse i seg selv. I Molde sjekker vi inn for middag og overnatting 4 netter på Quality Hotel Alexandra, beliggende midt i byen.

Dag 3-5

Vi har nå 3 hele dager på oss til å utforske våre omgivelser og det er selvsagt massevis av muligheter. Første dagen foreslår vi å bruke i Molde, med lokalkjent guide som viser oss rundt, og forteller om byen. Vi får bl.a. da se den berømte ”Kongebjerka” hvor Kong Haakon og Kronprins Olav ble fotografert i 1940 før de forlot landet og tok seg over til England. En tur opp på Varden (407 m.o.h.) like bak på byen gir også en fantastisk utsikt over byen og ikke minst; Romsdalstindene; det berømte ”Molde-panoramaet”. Litt tid til å rusle rundt i byen på egen hånd må det jo også legges opp til. Andre dag under oppholdet foreslår vi utflukt til Ålesund, hvor vi tar ferjen fra Molde over til Vestnes og ned til jugendbyen. Her får vi også med oss en lokalkjent guide som viser oss og forteller om byen. Her får vi også tid til å gå litt på egenhånd.. Siste dagen legger vi turen til Kristiansund. Da kjører vi den ene veien Atlanterhavsveien, hvor bruer og fyllinger er lagt på de ytterste skjær og hvor vi storhavet nesten står rett på. Vi besøker det kjente fiskeværet Bud, også kjent fra krigshistorien.

Dag 6

Frokosten står igjen dekket på hotellet før vi tar farvel med Molde og vårt vertskap for denne gang. Selv etter 4 netter og 3 hele dager her, er vi sikre på at mange føler vi kunne vært her lenger…. Vi tar oss ut av Molde og frem mot ferjestedet Sølsnes, en kort ferjetur senere er vi på Åfarnes og vi følger rundt Romsdalsfjorden og inn til Åndalsnes. Ikke lenge etter er vi så fremme ved Trollstigen, som vi kjører opp. En mektig ingeniørbragd når vi tenker på tiden da denne veien ble bygget. Vi kommer ned til  Linge og tar ferjen over til Eidsdal, og kommer så over ”Ørneveien” ned til Geiranger. Her gjør vi selvsagt et stopp før vi tar fatt på turen opp mot Stryne-fjellet. Et av de tørreste områdene i Norge venter oss så, Skjåk og Bismo, og nettopp det gunstige klimaet er årsaken til at så mange gamle bygninger er så godt bevart i dette området. Et annet aktuelt stoppested denne dagen er Lom, før vi ved Randen dreier av og følger riksvei 51 over Valdresflya frem til Beitostølen hvor det blir innsjekking for middag og overnatting på hotellet.

Dag 7

Vi starter dagen med frokost på hotellet før vi kjører ned mot Fagernes. Vi skal så kjøre ned til Hønefoss, deretter, ned til Sem ved Tønsberg og E18 hjemover til de respektive avstigning steder.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 1.650,- pr person, totalt for alle 6 nettene.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra Molde og Ålesund

UK flag | German flag