En musikalsk opplevelse

En musikalsk opplevelse

Østerrike | Musikkhøstfest 2022 | Buss | Risdal Touring

KUN 17.800,- per pers.
Ved påmeldingen innen 25. juni 2022
Når
25. september - 4. oktober 2022
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Musikk, natur og god stemning. Denne turen gir deg alt! Det å oppleve Tyrol i Østerrike i slutten av september et helt spesielt. Omkranset av de majestetiske fjellene og vakker natur. Her bor vi på et flott 4* hotell i Kirchberg. Ved foten av fjellene i et nesten 8000m2 telt får vi oppleve hele tre aftener med live musikk sammen med mange andre musikkelskere. Her blir det garantert god stemning. Gjennom Tyskland skal vi ikke bare se på den flotte naturen, men vi skal også få oss en smak av Oktoberfest i selveste München. Her kan man med andre ord senke skuldrene og nyte den gode atmosfæren!

Et tilbakeblikk til Musikkhøstfesten i 2019:

Tagger:, , , ,

DAGSPROGRAM

DAG 1

Søndag 25. september 2022: Stavanger/Grenland/Sørlandet – Hirtshals – Herning, ca 210 km fra Hirtshals: Vi starter fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst og  kjører E39 og E18 med mulighet for påstigning underveis. Alle møtes i Kristiansand  kl 15.30 og går om bord i MS   Superspeed 1 som legger fra kai kl 16.30. Du kan forhåndsbestille buffet ved påmelding til turen. Vel ankommet Hirtshals går turen syd over Jylland til området rundt Herning hvor vi overnatter på Best Western Eyde.

 

DAG 2

Mandag 26. september 2022: Herning – Königslutter, ca 550 km: Vi koser oss med en deilig hotellfrokost før vi setter oss i vår behagelige buss og kjører sydover. Snart passerer vi grensen ved Flensburg og ikke lenge etter passerer vi handelsbyen Hamburg. Reisen bringer oss til utkanten av Hannover før vi svinger østover til Königslutter og Hotel Avalon Königshof. Etter innsjekk samles vi til felles middag på hotellet.

 

DAG 3

Tirsdag 27. september 2022: Königslutter – Bad Gögging ca 520 km: Deilig frokostbuffet på hotellet før vi igjen finner våre seter i den behagelige turbussen. Turen bringer oss østover til vi nesten er i Magdeburg før vi svinger sørover. På formiddagen passerer vi utkanten av Leipzig. Ikke lenge etter ankommer vi Neustadt an der Orla. Denne byen er kanskje mest kjent for å ha huset Martin Luther ved flere anledninger. Vi får mulighet til å strekke på beina i det vakre by sentrumet som stammer fra middelalderen. Her blir det mulighet for å skaffe seg en matbit. Etter vi har inntatt plassene våre i bussen fortsetter vi sørover. Naturen og landskapet rundt oss endrer seg når vi kjører inn i Bayern regionen. Vi passerer Nürnberg mest kjent i nyere tid for rettsakene etter andre verdenskrig. Etter hvert svinger vi litt sørover til vi ankommer Bad Gögging. Her oppholder vi oss på The Monarch. Det blir felles middag etter innsjekk på hotellet.

 

DAG 4

Onsdag 28. september 2022: Bad Gögging – München – Kirchberg, ca 230 km: Deilig frokost på hotellet før vi setter nesen mot München og Oktoberfest. Sjåføren setter av alle så nær teltene som mulig. Det er jo om kveldene det er mest folk, men det er også livlig på dagtid, så det er bare å kose seg med drikke etter ønske (selv om nok øl er favoritt drikken her). Mat er også i fokus, og da særlig real    Tysk festmat, som weisswurst, eisenbein, sauerkraut og wienerschnitzel. Etter å ha tilbrakt dagen i München går ferden videre til Østerrike. Vi passerer grensen og kommer snart til Kufstein. Bybildet domineres av festningen Kufstein fra 1100-tallet. Med sin beliggenhet ved inngangen til Inndalen har festningen hatt stor strategisk betydning. En av de mest kjente folkemusikkinspirerte viser i den tyskspråklige delen av Europa er Kufsteinlied, og på grunn av denne blir byen Kufstein omtalt som «Tirols perle». Vi fortsetter til den idylliske alpelandsbyen Kirchberg, beliggende i Kitzbühleralpene, like ved den kjente vintersportbyen Kitzbühl. Her tar vi inn på hotellet vi skal bo på i 4 netter, og det blir frokost og middag hver dag.

 

DAG 5 - 7

Torsdag 29.  september – lørdag 1. oktober 2022: Opphold i Tyrol – musikkhøstfest og utflukter: Vi nyter deilige feriedager til avslapping, musikk og utflukter. Av utflukter kan vi tilby: tur til Swarovski Kristallwelten med ett stopp i Innsbruck på returen. Besøk ved bondemarked i Ellmau, musikk, dans og moro på toppen av Hartkaiser i Ellmau (banen opp er inkludert). Selvfølgelig er det fritt fram om man vil være med på utfluktene eller ikke. Hovedattraksjonen under oppholdet er jo likevel «Musikkhøstfest i Tirol”. På kveldene besøker vi det oppvarmede festteltet i Ellmau – hvor de kjente artistene synger og underholder. Vi har forhåndsreserverte bord og det er servering av så vel drikke som enkel mat i teltet (ikke inkl.) Artister som Nik P, Howard Carpendale, Fantasy, Francine Jordi, Marc Pircher, Melissa Naschenweng, Oesch’s the third, Hansi Hinterseer og mange flere er allerede booket for 2022. Her blir det full fart, fin musikk og mye moro hver kveld!

 

DAG 8

Søndag 2. oktober 2022: Kirchberg – Fulda  ca 620 km: Etter nok en deilig frokostbuffet blir det kanskje litt vemodig å ta farvel med vårt vertskap for denne gang. En opplevelsesrik dag venter oss! Vi kjører mot og langs Achensee. Vi krysser grensen inn til Tyskland og kjører til  den vakre innsjøen Tegernsee hvor vi gjør et stopp, før vi fortsetter forbi München og Ingolstadt, byen hvor bilmerket Audi har sine store fabrikker. Ingolstadt er en av disse vakre tyske  byene med bindingsverkshus. I den gamle bykjernen, som delvis er omgitt av bymurer og tårn, finnes mange bevarte byggverk fra middelalderen, bl.a. kirken Liebfrauenmünster fra 1425–1500. På kveldingen kommer vi til Fulda hvor det blir innsjekking for middag og overnatting på vårt hotell.

 

DAG 9

Mandag 3. oktober 2022: Fulda – Kolding, ca 650 km: Frokost på hotellet. Vår sjåfør styrer bussen raskt ut på de effektive, tyske motorveiene – og vi passerer på vei nordover kjente byer som Kassel og Göttingen sør for Hannover. I byen Hildesheim gjør vi et lengre stopp. I denne gamle byen grunnlagt av selveste Karl den store i 815, blir det  mulighet for å skaffe seg en matbit før vi forsetter      nordover. Utpå ettermiddagen ser vi også storbyen      Hamburg passere utenfor bussvinduene, og opp gjennom delstaten Schleswig-Holstein forstår vi hvorfor dette området har den største melkeproduksjonen i tysk landbruk! En times tid før vi når den tysk-danske grensen, stopper vi for å spise dagens middag (inkl.). Med middagen unnagjort, kan vi heller roe siste del av dagens etappe – enn å stresse for å rekke middag på hotellet. Ved grensehandler Otto Duborg gjør vi et stopp for å bruke (de siste?) euro – før vi fortsetter kjøreturen en times tid inn i Danmark, frem til Kolding hvor det blir overnatting.

 

DAG 10

Tirsdag 4. oktober 2022: Kolding – Hirtshals – Kristiansand/Stavanger/Grenland, ca 280 – 530 km: Siste hotellfrokost på denne turen nytes. Bussen pakkes og vi setter kursen videre nordover gjennom Jylland, forbi kjente byer som Vejle, Århus og Aalborg. I Hirtshals beregner vi å være i god tid før ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. For de som ønsker det, kan vi gjerne forhånds reservere buffètbord – til en pris av kr 279,- pr person. Gi i tilfelle beskjed ved påmelding om dette ønskes. Allerede kl 15.30 klapper det store skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder, vestover mot Stavanger og østover mot Grenland. Takk for turen!

 

Inkludert i turprisen

Turprisen inkluderer:

¨  Komfortabel turbuss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  9 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  9 frokoster

¨  8 middager

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Inngang i musikkteltet 3 kvelder

¨  Veiavgifter og bompenger

 

UK flag | German flag