Flotte dager i Nederland – opphold i Leiden | 8 dager

Hjem » Reiser » Flotte dager i Nederland – opphold i Leiden | 8 dager

Velkommen til «landene der nede»

Vi inviterer deg med på en spennende reise til Nederland. Den sjarmerende byen Leiden blir vår base i tre netter. Vel fremme skal vi kose oss med god mat, severdigheter, og sosialt samvær. Det blir utflukt til Nederlands kanskje mest bevarte hemmelighet – kanalbyen Delft. Byen er berømt for sin produksjon av vakkert porselen. Reisen ut fra Norge blir med Color Line fra Kristiansand. Første overnatting har vi i Aarhus før vi fortsetter vår ferd mot neste stopp i Tyskland og nær Bremen. Når vi ankommer Leiden dag 3, har vi to fulle dager med hygge og opplevelser. Hjem igjen reiser vi med Color Line’s flotte skip Color Fantasy fra Kiel til Oslo der middagsbuffet er inkludert. Kiel-fergen seiler inn til Oslo kl 10.00 morgenen etter. Vel i land fortsetter vi til de respektive avstigningssteder og alle vil komme hjem til egen seng før natten siger på.

 

Din reiseleder

Ingebjørg (Imme) Homdrom

Reiseleder Ingebjørg (Imme) Homdrom
Imme er en smilende og imøtekommende Reiseleder som ser alle og sørger for trivsel, glede og hygge underveis. Hun elsker sang og musikk og stemmer gjerne i en allsang underveis på turen. Hun brenner for at våre gjester skal komme hjem med gode opplevelser i bagasjen og fantastiske minner i hjertet og ikke minst nye bekjentskaper. Vi skal kose oss på tur! Hun er født i bygda Gjøvdal, men hadde tidlig et behov for luft under vingene. Allerede som 16 åring bestemte hun seg for at reiseliv var bransjen for henne og utdannet seg til kokk. Som 20-åring mønstret hun på cruiseskip og videre til Color Line. Hun har lang erfaring innen hotellbransjen som kokk, resepsjonist, servitør og bartender og i tillegg utdannet reiserådgiver, og alt dette gjør sitt til at kunnskap og erfaring går hånd i hånd. Reiser har vært en stor del av livet hennes, både privat og med jobb. Sørlige favorittreisemål er Spania, Portugal, Italia og Hellas. Men har også 2 favoritter hos våre to naboland, Sverige og Danmark. Interessen for mat og vin er det ingen ting å si på og kan gjerne kombinere turer med litt matfaglig innhold. Hun er lidenskapelig opptatt av mat, særlig lokalt, kortreist og bærekraftig og mye av fritiden brukes til matlaging.

Reiseprogram

Dag 1

Fredag 13. september 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Aarhus: Vi starter turen med buss fra Stavanger bussterminal kl 11.05. For våre gjester som kommer østfra med påstigning langs E18, bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor   dere møter vår turbuss. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir  kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell i Aarhus for overnatting.

____________________

Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Åsane Terminal og Bergen Busstasjon, perrong P. Reiseruten leder oss frem til Fjord Lines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjord Lines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen sørover til Stavanger. Mulighet for påstigning underveis etter             avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen  kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Felles middag på kvelden.

Dag 2

Lørdag 14. september 2024

Aarhus – Bremen, ca. 470 km: Dagen starter med god dansk morgenmad. Vi ankommer Flensburg og grensebutikken på formiddagen. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp. Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Det legges til rette for stopp på veien nedover Tyskland. Vi fortsetter fram til Bremen området der vi sjekker inn på Select hotell A1 for natten. Her samles vi til felles, inkludert middag kl 19.00.

________________

Hirtshals – Bremen, ca. 470 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Vi setter kursen sørover, på veien møter vi en av våre andre turbusser fra Sørlandet. Avhengig av hvor man skal kan det bli bytte av sjåfør og reiseleder her. Det legges til rette for stopp på veien nedover Tyskland. Vi    fortsetter fram til Bremen området der vi sjekker inn på Select hotell A1 for natten. Her samles vi til felles, inkludert middag kl 19.00.

Dag 3

Søndag 15. september 2024

Bremen – Leiden, 400 km: Ny morgen og ny frokost. Om bord i turbussen finner vi våre komfortable seter før vi    setter nesen mot Zwolle der vi gjør et stopp på vår vei til vakre Leiden. Hansabyen Zwolle har et historisk sentrum spekket av gode restauranter, museer og annet spennende. Her finner du byporten Sassenpoort fra begynnelsen av 1200-tallet. Byporten var en del av byens forsvarsverk, og er et av Nederlands 100 viktigste monumenter på UNESCOs verdensarvliste.  Vi rusler en tur i Zwolles sjarmerende sentrum før vi kjører mot Leiden og Golden Tulip Leiden Center hotell. Hotellet ligger i 5 minutters gangavstand til sentrum. Det blir felles middag på kvelden i Leiden.

Dag 4

Mandag 16. september 2024

Leiden:  Vi starter dagen med frokost og nyter å være på tur. Etter frokost har vi avtalt å møte vår guide som tar oss på en spasertur rundt i Leiden for å gjøre oss litt kjent. Deretter er det lagt opp til at hver og en hygger seg på egenhånd i byen. Leiden er full av unike severdigheter. Koselige bakgårder, vindmøller, kirker og hele 28 kilometer med kanaler og vannveier og ikke mindre enn 88 broer! Det anbefales en båttur der du får sett byen fra en helt annen side. Vi har valgt å ikke ha middag på hotellet på kvelden da det er mange gode og hyggelige restauranter som kan friste med nydelige retter. Nyt dagen og alt dere opplever.

Dag 5

Tirsdag 17. september 2024

Utflukt til Delft: Etter en god frokost har vi i dag lagt inn en utflukt til Delft. Vi kjører fra Leiden kl 11.00. Delft sies å være Nederlands kanskje best bevarte hemmelighet. Denne nydelige kanalbyen har et flott historisk bysenter omgitt av storslått arkitektur og sjarmerende bebyggelse helt tilbake fra middelalderen. Bydelen har helt siden 1200–tallet vært en av Nederlands viktigste kulturbyer. Kunstneren Johan Vermeer – lysets og stillhetens maler, kommer fra Delft. Delft er også berømt for sin produksjon av vakkert porselen og vi skal besøke Royal Delft porselensfabrikk. Over hele denne koselige gamle byen vil du finne kafeer og restauranter.

Delfts historiske senter består i dag av to kraftige kirketårn og den gamle markedsplassen Markt med byens vakre rådhus i renessansestil. Besøket i porselens-fabrikken er selvfølgelig frivillig og bestilles ved påmelding av turen. NB. Det må være minimum 20 personer til denne utflukten. Den som ønsker å bli igjen i Leiden må gjerne det. Også i dag blir det middag på eget initiativ.

Dag 6

Onsdag 18. september 2024

Leiden – Bremen 395 km: Vi koser oss med frokost vår siste dag på dette hotellet. Etter utsjekk finner vi våre plasser i bussen og er klare til turen mot Tyskland. Før vi forlater Nederland tar vi turen innom den spennende ostefabrikken i Volendam. Dette er en svært populær kombinert ostebutikk, fabrikk og museum og her har du mulighet til å både smake– og kjøpe en god ost med deg hjem. Videre tar vi turen ned i havneområdet i denne     idylliske byen hvor det finnes flere alternative steder å få seg en matbit i disse vakre omgivelsene (ikke inkludert).  Turen fortsetter på A7 og vi krysser over Afsluitdijk- en   velkjent, spektakulær 32 km lang demning  som har beskyttet landet mot oversvømmelse fra Nordsjøen i 90 år og skaper ferskvannsjøen Ijsselmeer fra saltvannsinntaket Zuiderzee. Framme i Bremen sjekker vi inn på hotellet vi ble kjent med på vei til Nederland – Select Hotel A1. Igjen blir det felles middag på kvelden.

Dag 7

Torsdag 19. september 2024

Bremen – Kiel, 210 km: Etter frokost og utsjekk står bussen klar til vår reise mot Kiel. I god tid før avgang  kl 14.00 er vi framme på kaia hos Color Line. Vi anbefaler alle om å pakke det mest nødvendige fra bagasjen i en liten sekk/veske, og la koffertene bli igjen på bussen under overfarten. Om bord finner vi våre lugarer og samles til   inkludert buffet i skipet’s buffet restaurant.

Dag 8

Fredag 20. september 2024

Oslo – Sørlandet/Stavanger: Mens vi nyter frokosten om bord, nærmer vi oss Oslo. Kl 10.00 legger vi til kai og kjører etter hvert i land.  Turen  fortsetter sør– og vest over til de respektive avstignings-steder.

_____________

Oslo – Bergen: Mens vi koser oss med frokostbuffet har vi nok startet innseilingen til Oslo. Husk å få med deg alt fra lugaren før vi må forlate skipet som legger til kai kl 10.00. Vel i land etter tollklarering fortsetter vi på vår vei hjemover. Det blir avstigning underveis og vi legger til rette for stopp og benstrekk hele veien til Bergen.

Da gjenstår det bare å takke for en koselig tur!

Pris og annen informasjon

Stavanger/Sørlandet: (Bergen er lengre nede på siden) 

8 dager kr 15.300,-

Pris per person ved påmelding innen 15. mai 2024, deretter kr 16.300,-

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals

¨  7 overnattinger i delt dobbeltrom på hotell hvorav en i delt innvendig dobbel lugar.

¨  Ferjeoverfart Kiel—Oslo

¨  5 middager, hvorav to som buffet på ferje

¨  7 frokoster, hvorav en som buffet på ferje

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 4.520,-

Tillegg for utvendig lugar kr 650,- per lugar

Tillegg for utflukt til Delft kr 200,-

Minimum antall for utflukt og inngang til porselensfabrikk i Delft må være 20 personer.

_________________________________

Bergen: 

8 dager kr 15.550,-

Pris per person ved påmelding innen 15. mai 2024, deretter kr 16.550,-

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Fjord Line Bergen – Hirtshals

¨  7 overnattinger i delt dobbeltrom på hotell hvorav to i delt innvendig dobbel lugar.

¨  Ferjeoverfart Kiel—Oslo

¨  5 middager, hvorav to som buffet på ferje

¨  7 frokoster, hvorav to som buffet på ferje

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 4.800,-

Tillegg for utvendig lugar kr 990,- per lugar (gjelder begge fergene)

Tillegg for utflukt til Delft kr 200,-

Minimum antall for utflukt og inngang til porselensfabrikk i Delft må være 20 personer.

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

Reisefakta

Når
13. – 20. september 2024
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Oslo/Sørlandet
13/07
Stavanger
15.300
13/09
Sørlandet
15.300
13/09
Bergen
15.550

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.