Mektige naturopplevelser!

Mektige naturopplevelser!

FRA BERGEN | Sognefjell & Nordfjell | buss | Risdal Touring

KUN 7.600,- per pers.
ved påmelding innen 12. juni
Når
12. - 17. august 2022
Antall dager
6
Avreise fra
Bergen
Reisen er overstått!

O’ Vestland, Vestland! Sangen til Sissel Kyrkjebø gir enda gjenklang i ørene våre – når vi har opplevd å kjøre langs Jølstravatnet i blikkstille vann, solskinn og med de vakreste naturmotiver som speiler seg i vannflaten. Mektig – og vi blir helt betatt. Heldige er vi som får oppleve Vestlandet på sitt vakreste. Opplevelsene, utsiktene og de idylliske naturbildene får vi tett i tett på vår ferd. Opp Sørfjorden og over Vikafjell. Stadlandet og Vestkapp er bare et av høydepunktene vi får med oss på denne turen – i tillegg til Loen, Briksdalen og Trollstigen. I Otta skal vi besøke «kulissene» til filmen Kristin Lavransdatter. Denne rekonstruksjonen av en 1300-talls gård med alt fra stavkirke til fjøs er et skue. På returen får vi se Gloppen, Skei og over Gaularfjell. Fra utsiktspunktet øverst slynger veien seg ned til bunnen av Vetlefjorden, en arm av mektige Sognefjorden. Før vi omsider er tilbake i Bergen. Er det Norge på sitt beste på denne turen?

Tagger:, , , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 12. august 2022:

Bergen busstasjon – Vikafjellet – Leikanger – Sognefjell – Lom – Dombås, ca. 415 km: Vi starter turen fra Bergen busstasjon, perrong P kl. 08.00 så Åsane terminal kl. 08.15. Vi følger Sørfjorden til Stanghelle så videre til Voss – Vikafjell – Vangsnes, en kort ferge over Sognefjorden før vi er i Leikanger. Vi nyter turen nordover mot Sognefjell. Er du ikke vant med å reise med buss, blir du nok imponert over  utsikten fra den komfortable sitteplassen din. Her nyter vi naturen mens vi kjører langs foten på Galdhøpiggen før vi ankommer Lom. Så er det ikke lange turen langs den vakre Vågåvatnet før vi svinger av over til Sel. Vi ankommer Jørundgard middelalderssenteret på ettermiddagen. Når de skulle filmatisere den kjente romanen Kristin   Lavransdatter av Sigrid Undset ønsket de å rekonstruerte en  gård fra middelalderen. Nå har denne 1300-tallsgården både inntun og uttun med 17 bygninger, alt fra stavkirke til langeloft og     kullmule. Vi får en flott omvisning der vi kan se for oss hvordan man levde på den tiden. Etter besøket tar vi våre plasser i bussen. Deretter er det bare et kort stykke opp til hotellet der vi skal ha første overnatting. Det blir felles middag på hotellet etter innsjekk.

 

 

Dag 2

Lørdag 13. august 2022:

Dombås – Romsdalen – Hellesylt – Nordfjordeid, ca. 160 km: En god hotellfrokost er alltid en god start på dagen! Turen bringer oss langs den vakre Romsdalen et stykke før Åndalsnes svinger vi av E139 mot Sterdalen. Da er det ikke langt før vi omsider er i bunnen av den legendariske trollstigen. Herfra stopper vi litt for å ta noen flotte bilder. Så starter bussen ferden opp mot toppen. Når vi ankommer toppen får vi servert dagens lunsj. Vi nyter utsikten nedover dalen mens vi slapper av. Så tar vi plassene i den gode turbussen og setter kursen mot ferjen i  Liabygda – Stranda. Vi befinner oss nå på Riksvei 60 på vei sørover. Vi kjører opp en vakker dal før vi  nærmer oss Hellesylt. Her får vi en fantastisk utsikt innover Geirangerfjorden. Så fortsetter ferden på E39 mot Hornindal – Grodås – Mogrenda til Nordfjordeid. Merk dere gjerne når vi kjører mot Hornindal så passerer vi to gamle steinbruer som ligger fint i terrenget, fra 1810. I dag kjører vi på en parallellvei men bruene er synlige. Den eldste bruen er en 52 m lang tørrmuret steinbru. Når vi ankommer Nordfjordeid sjekker vi inn for de neste fire nettene. Vi nyter en god felles middag.

 

Dag 3 - 5

Søndag 14. august – 16. august 2022:

Opphold i Nordfjord, utflukter til Vestkapp og til Briksdal og Loen: Hver dag er det frokost på hotellet – og vi spiser felles middag i kveldingen. Nordfjordeid er et lite tettsted med et utvalg butikker, lite kjøpesenter og et operahus. Her finner vi også Sagastad, et kunnskapssenter om vikingtida. Her kan du oppleve det 30 meter lange Myklebustskipet – et av verdens største vikingskip. Sagastad ligger ca 1 km å rusle gjennom sentrum fra hotellet vårt, og kan gjerne besøkes den dagen vi har lagt opp til litt fritid på egen hånd. Hvilke dager vi velger hvilke utflukter, lar vi også være litt opptil været – så langt det går. 496 meter over Stadhavet, på fjellplatået Kjerringa, finner vi Vestkapp. Et av de mest spektakulære utsiktspunkter langs kysten av Norge. Fjellet er nesten flatt på toppen og stuper bratt ned i havet. Imponerende panoramautsikt i alle himmelretninger. Når godværet slår til, ser man herfra til Sunnmørsalpene, Ålfotbreen, Hornelen og det  beryktede Stadhavet. Men, på Vestkapp kan man finne både det beste og det verste været. Vestkapp kan gi deg ekstreme opplevelser i behagelige omgivelser. Ikke minst gjør vi det behagelig for oss selv – ved å reise med turbuss hit! Sjøveien rundt Stad og Vestkapp er beryktet for sine havstrømmer og det raskt skiftende været. Mange skip har endt sin ferd utenfor her. Et av de mest  værharde områdene i Norge. På de få kilometerne fra Sildegapet i sør til Ervik i nord er det lokalisert hele 58 skipsvrak. Etter vårt besøk her kjører vi tilbake over Stadlandet – og her er det nå også vedtatt å bygge skipstunnel gjennom fjellet for at skipstrafikken skal unngå den mest værharde kyststrekningen. På vei tilbake fra Vestkapp har vi lagt inn en avstikker til Måløy – ja, det er ei øy. Vi besøker Refviksanden, kjent for å være en av de flotteste strender i hele Norge og vi legger merke til at alle husene er inne har en tykk steinmur på baksiden som vender bort fra havet! Kannesteinen er et spesielt landemerke og naturfenomen. Etter å ha slipt og bearbeidet denne 3 meter høye steinen gjennom tusenvis av år viser naturkreftene seg her som den dyktigste kunstner.

En av våre utflukter går til Loen og Briksdalsbreen. Med bussen kjører vi forbi Stryn og inn til Loen. De som vil, får mulighet til å ta den spektakulære Loen Skylift til topps. Turen opp hit går for å være Norges letteste topptur – man tar bare gondolbanen. Fra noe nær havnivå opp til fjelltoppen Hoven, 1.011 meter over havet! Vi kjører videre til Briksdalen – og innerst i Oldedalen finner vi Briksdal Fjellstove og Oldedalen Skyss. Herfra er det ca 3 km å gå inn til selve Briksdalsbreen med omkring 220 høydemeter å forsere. Vi kan også avtale skyss med spesielle «trollbiler» opp, det koster ca kr 250,- pr person. Dette må bestilles ved påmelding. De som ønsker å gå t/r gir vi tid til det. Husk i tilfelle gode sko! Hvordan vi legger opp denne dagen, avtales med reiselederen i løpet av turen og tidsplanen bestemmes av hvor mange som eventuelt ønsker å gå opp og ned til Briksdalsbreen.

 

Dag 6

Onsdag 17. august 2022:

Nordfjordeid – Jølseter – Gaularfjell – Lavik – Oppheim – Bergen, ca. 300 km:  Vi tar farvel med vårt hyggelige vertskap etter frokost. Frem til Lote og tar ferjen over til Anda. Gjennom Gloppen og forbi Byrkjelo, sørover Våtedalen – og ikke bli forundret om en geiteflokk   eller to sinker trafikken på en europavei – E39 – her! Et lite stopp ved Skei i Jølster før vi kjører langs Jølstravatnet. Astruptunet kan vi skue over til. Kunstnerhjemmet til Nikolai Astrup hvor han bodde i perioden 1914 – 1928 og vi kan finne igjen mange motiver herfra i hans verk. Vi tar over Gaularfjell. Nyter utsiktene og legger selvsagt inn et stopp ved  utsiktspunktet før vi følger serpentiner veien ned mot Renndalen og ut til Vetlefjorden. Deretter er det en kjapp ferge over Sognefjorden igjen til Vangsnes – Oppheim – Evanger  – Stanghelle før vi omsider er tilbake i Bergen og de respektive avstigningsstedene. Vi håper dere har hatt en god tur med oss, og fått mange flotte inntrykk og opplevelser.

Fjern

Annen informasjon

6 dager kun kr 7.500,- pr. person ved påmelding innen 12. juni, deretter kr 8.390,-

 

Avreisedato: Fredag 12. august 2022

Retur: Onsdag 17. august 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  5 overnattinger på hotell i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Omvisning på Jørundgard middeladerssenter

¨  Alle ferjeoverfarter for gjester og buss

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.600,-

Tillegg Birkedalsbreen trollbiler kr 250,-

Dersom tur med Loen Skylift ønskes blir dette et tillegg som må betales på stedet.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag