Nordfjordeid med Stadlandet, Vestkapp, Loen og Briksdalen | 6 dager

Hjem » Reiser » Nordfjordeid med Stadlandet, Vestkapp, Loen og Briksdalen | 6 dager

O’ Vestland, Vestland! Sangen til Sissel Kyrkjebø gir enda gjenklang i ørene våre – når vi har opplevd å kjøre langs Jølstravatnet i blikkstille, solskinn og med de vakreste naturmotiver som speiler seg i vannflaten. Mektig – og vi blir helt betatt. Heldige er vi som turister på Vestlandet. Opplevelsene, utsiktene og de idylliske natur-bildene får vi tett i tett på vår ferd. Opp Stadlandet og Vestkapp er bare et av høydepunktene vi får med oss på denne turen – i tillegg til Loen og Briksdalen.  Er det Norge på sitt beste på denne turen?

 

 

Din reiseleder

Linda Evensen

Reiseleder Linda Evensen
Linda har bakgrunn fra Hotell og reiselivsbransjen og fra mange års arbeid i den offentlige kulturetaten. Bla som kulturformidler, avdelingsleder og på museum. Fagbrev og restaurantbrev innen hotell- og restaurantfaget, med bla egen restaurant, samt en periode på passasjerbåt med Food & beverageansvar. Hun har høyskoleutdanning innen næringsmiddelfag, kultur, ledelse og guiding/formidling. Språklinje fra gymnaset med 4 fremmedspråk. Interesser er friluftsliv, fotografering og dans – og kan bidra med mini-kurs i Linedance og folkedans på enkelte turer. På fritiden tar hun gjerne en S.U.P.-tur på Stand-UP-Paddle-brettet sitt. Favorittdestinasjoner er Italia, Sveits og Kroatia, men trives og godt i Skandinavia, f.eks i Stockholm eller langs Atlanterhavsveien.

Reiseprogram

Dag 1

Torsdag 8. august 2024

Skjelsvik – Kristiansand – Stavanger – Haugesund, ca 470 km: Vi starter turbussen fra Skjelsvik knutepunkt kl. 07.00 og kjører til Kristiansand rutebilstasjon (kl. 10.00). Deretter langs E39 til Stavanger (kl. 14.15). Det er mulighet for påstigning langs E18 og E39. Vi legger opp til pauser ved jevne mellomrom. Utpå ettermiddagen ankommer vi Thon Hotel Saga i Haugesund sentrum. Her sjekker vi inn for første overnatting på reisen og spiser felles middag.

 

Dag 2

Fredag 9. august 2024

Haugesund – Bergen – Førde – Nordfjordeid, ca 410 km: Etter frokost fortsetter vi reisen nordover langs E39. Vi krysser Stord i behagelig tempo og tar ferge fra Sandvikvåg til Halhjem. Om ikke lenge kjører vi gjennom Hansabyen Bergen, forbi Knarvik og gjennom Vestlandet til Ytre Oppedal. Etter en kort ferge overfart over Sognefjorden befinner vi oss nå i Lavik. Det blir lagt opp til stopp underveis avhengig av været. Turen går så til Førde – langs Jølstravatnet til Skei. Utpå ettermiddagen ankommer vi Nordfjord Hotell, hvor vi sjekker inn for de neste tre nettene. Vi samles til felles middag på hotellet.

 

Dag 3

Lørdag 10. – søndag 11. august 2024:

Opphold i Nordfjord, utflukter til Vestkapp og til Briksdal og Loen: Hver dag nyter vi en deilig frokost på hotellet – og vi spiser felles middag i kveldingen. Nordfjordeid er et lite tettsted med et utvalg  butikker og et lite kjøpesenter. Her finner vi også   Sagastad, et kunnskapssenter om vikingtida. Her kan du oppleve det 30 meter lange Myklebustskipet – et av verdens største vikingskip. Sagastad ligger ca 1 km å rusle gjennom sentrum fra hotellet vårt, og vi kan anbefale et besøk her hvis det er en av dagene man ikke ønsker å med på utflukt.

Hvilke dager vi velger hvilke utflukter, lar vi også være litt opptil været – så langt det går. 496 meter over Stadhavet, på fjellplatået Kjerringa, finner vi Vestkapp. Et av de mest spektakulære utsiktspunkter langs kysten av Norge. Fjellet er nesten flatt på toppen og stuper bratt ned i havet. Imponerende panoramautsikt i alle himmelretninger. Når godværet slår til, ser man herfra til Sunnmørsalpene, Ålfotbreen, Hornelen og det beryktede Stadhavet. Men, på Vestkapp kan man finne både det beste og det verste været. Vestkapp kan gi deg ekstreme opplevelser i behagelige omgivelser. Ikke minst gjør vi det behagelig for oss selv – ved å reise med turbuss hit! Sjøveien rundt Stad og Vestkapp er beryktet for sine havstrømmer og det raskt skiftende været. Mange skip har endt sin ferd utenfor her. Et av de mest værharde områdene i Norge. På de få kilometerne fra Sildegapet i sør til Ervik i nord er det lokalisert hele 58 skipsvrak. Etter vårt besøk her kjører vi tilbake over Stadlandet – og her er det nå også vedtatt å bygge skipstunnel gjennom fjellet for at skipstrafikken skal unngå den mest værharde kyststrekningen. På vei tilbake fra Vestkapp har vi lagt inn en avstikker til Måløy – ja, det er ei øy. Vi besøker Refviksanden, kjent for å være en av de flotteste strender i hele Norge og vi legger merke til at alle husene her inne har en tykk steinmur på baksiden som vender bort fra havet! Kannesteinen er et spesielt landemerke og naturfenomen. Etter å ha slipt og bearbeidet denne 3 meter høye steinen gjennom tusenvis av år viser naturkreftene seg her som den dyktigste kunstner.

En av våre utflukter går til Loen og Briksdalsbreen. Med bussen kjører vi forbi Stryn og inn til Loen. De som vil, får mulighet til å ta den spektakulære Loen Skylift til topps. Turen opp hit går for å være Norges letteste topptur – man tar bare gondolbanen. Fra noe nær havsnivå opp til fjelltoppen Hoven, 1.011 meter over havet! Vi kjører videre til Briksdalen – og innerst i Oldedalen finner vi Briksdal  Fjellstove og Oldedalen Skyss. Herfra er det ca 3 km å gå inn til selve Briksdalsbreen med omkring 220 høydemeter å forsere. Vi kan også avtale skyss med spesielle «trollbiler» opp, det koster ca kr 270,- pr person. De som ønsker å gå  t/r gir vi tid til det. Husk i tilfelle gode sko! Hvordan vi legger opp denne dagen, avtales med reiselederen i løpet av turen og tidsplanen bestemmes av hvor mange som eventuelt ønsker å gå opp og ned til Briksdalsbreen.

Dag 4

Mandag 12. august 2024

Nordfjord – Kaupanger – Geilo – Seljord – Morgedal, ca 490 km: Vi tar farvel med vårt hyggelige vertskap etter frokost. Turbussen tar oss med sørover til Songdalsfjøra og Mannheller. Her tar vi ferge over Sognefjorden til Fodnes. Etter Lærdal følger vi E16 og krysser gjennom den kjente Lærdalstunnelen. Tunellen er på hele 24.5 kilometer og er verdens lengste veitunnel. Den går under Aurlandsfjellet og åpnet i 2000.  Lyset i tunellen med blått og gult som pryder fjellveggene har gjort denne til en kjendis. Vi kommer ut i dagens lys rundt Aurland. Herfra fortsetter vi langs Hallingskarvet nasjonalpark til Geilo. Vi gjør selvfølgelig stopp ved jevne og behagelige mellomrom. Turbussen tar oss med til Austbygdi og Seljord før vi omsider, litt sent på ettermiddagen, ankommer Morgedal og sjekker inn på Morgedal hotell. Her får vi servert dagens middag.

 

Dag 5

Tirsdag 13. august 2024

Morgedal – Porsgrunn – Kristiansand – Stavanger, ca 500 km: Vi spiser en god frokost før vi sjekker ut og finner plassene våres i turbussen. Denne dagen reiser vi tilbake til Seljord og sørover til Bø, herfra kjører vi over til Gvarv, som er kjent for sin gode eplesider. Fra de behagelige og høye setene i turbussen kan vi se ut på eplegårdene langs denne etappen. Så er det tid for å følge Norsjø vannet. Vi passerer Ulefoss – stedet der Telemarkskanalen møter Norsjø. Etter hvert ankommer vi Porsgrunn og Skjelsvik. Herfra følger vi E18 sørover til Kristiansand, så følger vi E39 til Stavanger. Underveis på ruten tar vi farvel med våre turgjester ved de respektive avstigningsstedene.

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

6 dager kun kr 10.700,-

Turprisen inkluderer:

  • Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
  • Velorientert reiseleder
  • 5 overnattinger i dobbeltrom
  • 5 frokoster
  • 5 middager
  • Utflukter som beskrev i programmet
  • Alle ferjeoverfarter for gjester og buss
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.950,-
Tillegg for skyss til Birkedalsbreen kr 270,-
Dersom man ønsker tur med Loen Skylift blir dette et tillegg som må betales på stedet.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
8. – 13. august 2024
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Skjelsvik
Pris
Kun kr 9.700,- per person ved påmelding innen 15. mai 2024, deretter kr 10.700,-

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.