Bli med Berit og Olav nordover !

Bli med Berit og Olav nordover !

Senja, Lyngseidet og Tromsø | Fly & buss | Risdal Touring

KUN 13.990,- per pers.
Antall dager
7
Når
11. - 17. september 2020
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland/Oslo
Reisen er overstått!

Ny tur nordover……

Hva er vel vakrere enn en reise i Norge, vårt vakre fedreland? Bli med Berit og Olav på en fantastisk tur nordover. Se Finnsnes,  Senja, Narvik, Lyngseidet, Tromsø og mye, mye mer! Vi opplever mye med lokalkjent guide på Senja, og Berit og Olav som reiseledere og stemningsskapere på hele turen. Vi kjører vår buss til og fra Oslo og leier inn buss og sjåfør i nord. Olav har mange gode forbindelser og skaffer oss det beste som er å få tak i både når det gjelder buss og     sjåfør! Her må det meldes på raskt for disse plassene blir det rift om!

 

Tagger:, , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Fredag 11. september 2020:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. I kveldingen sjekker vi inn for overnatting på et av våre samarbeidshoteller i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen. En middag og en god natts søvn venter oss før store opplevelser de neste dagene!

 

Dag 2

Lørdag 12. september 2020:

Oslo Lufthavn Gardermoen – Evenes – Finnsnes: Vi starter dagen med deilig frokost på hotellet før vår buss og sjåfør kjører oss frem til terminalen og innsjekkingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Berit og Olav er med hele tiden og bistår. Vi sjekker inn for å fly med Norwegian DY360 kl 08:55 til Evenes, med forventet ankomst dit allerede kl 10:35. Etter å ha landet, skal vi raskt ta med oss bagasjen til vår ventende buss og sjåfør. Vi kjører til Narvik hvor vi har et par timer til rådighet. Her er det mulig å få kjøpt seg litt å spise (ikke inkl.). Veien går nordover og ved Bardufoss tar vi ut til Sørreisa og Finnsnes. Vi sjekker etter hvert inn for middag og overnatting 2 netter på Finnsnes Hotell.

 

Dag 3

Søndag 13. september 2020:

Utflukt til Senja: Med dagens frokost vel fortært setter vi oss i bussen klar for en spennende dag. Vi har med oss lokalkjent guide hele dagen og lunsj og kaffe pause er inkludert så nå er det bare å kose seg på tur! Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Senja som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Vi kjører til Hamn og videre til Skaland kirke hvor vår lokalkjente guide forteller oss litt om Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkaas og de utfordringene hun hadde. Vi legger inn lunsj på Skagi Senja. Videre kjører vi mot Botnhamn og stopper på utsiktspunktene med de velklingende navnene; Magasuget, Tungenesset og Gulldassen. Dette er plasser som er utbygd av Nasjonal Turistvegen. Det blir et kaffestopp med noe å bite i, og litt historie i Botnhamn Bygdesamling. Vi er tilbake på hotellet ca kl 17.30. Middag på hotellet om kvelden.

 

 

Dag 4

Mandag 14. september 2020: Finnsnes – Tromsø: Vi koser oss med frokosten, pakker sammen kofferten og setter oss ut i bussen for å få nye inntrykk fra den storslåtte Nord norske naturen. Vi kjører forbi Øverbygd hvor kanskje noen av dere i bussen har avtjent verneplikt. Skjold leir og Holmen leir er kjent for mange som har tilbrakt noen måneder her i militæret. Videre går turen til Lyngseidet. Lyngseidet er et tettsted og administrasjonssenteret i Lyngen kommune i Troms og Finnmark. Lyngseidet er også et eid mellom fjorden Lyngen og fjordarmen Kjosen i Ullsfjorden. Eidet er tre kilometer bredt. Vi skal også få oppleve og se de vakre Lyngsalpene som er et ruvende landemerke. Kraftig iserosjon i en meget hard berggrunn, har ført til et sterkt kupert fjellterreng med spisse tinder og store høydeforskjeller. I dette alpine fjellmassivet ligger en rekke breer, og her finner man fylkets høyeste fjell, Jiehkkevárri (1834 moh.). Lyngsalpene er mye benyttet av fjellklatrere. Størstedelen av fjellområdet er vernet gjennom Lyngsalpan landskapsvernområde. Utpå ettermiddagen ankommer vi Tromsø hvor vi finner vårt sentrale hotell og tar inn for 3 netter. Vi spiser middag på hotellet alle kvelder.

 

Dag 5

Tirsdag 15. september 2020: I dag koser vi oss med frokosten før vi går om bord i bussen sammen med en lokalkjent guide for å få med oss severdighetene i Tromsø, blant annet den berømte Ishavskatedralen og mye annet. Utpå ettermiddagen tar vi oss til Tromsdalen med bussen. Her kan de som ønsker det gjøre seg klar for en autentisk arktisk opplevelse; ta en tur med den berømte Tromsø fjellheisen. På toppen kan man beundre utsikten over Tromsø by med all den vakre naturen rundt (fjellheisen er ikke inkl.). Etter dette går turen tilbake til hotellet og her venter oss en god middag og hyggelig samvær utover kvelden.

 

Dag 6

Onsdag 16. september 2020: Dagen i dag er lagt til rette for at enhver kan gjøre som man vil. De som ønsker det kan vandre rundt på egenhånd, eller om ønskelig bli med Berit og Olav ut på en vandretur i byen. De vil da få se kjente landemerker som Ølhallen, Rorbua og Skarven samt mye annet. Det er sagt at du har ikke vært i Tromsø før du har sett Ølhallen…Helt siden 1928 har Ølhallen vært en institusjon for både reisende og innbyggere i Tromsø. I dag er dette et av de mest særpregede stedene i byen, et sted hvor folk i alle aldre møtes og får mulighet til å smake et bredt utvalg øl fra Mack og andre norske bryggerier. Her serveres kvalitets øl fra 72 forskjellige tappekraner. Det er mange muligheter til å ha en hyggelig dag i byen, flere fine museer og en hyggelig gågate med muligheter fort shopping. På kvelden vender vi tilbake til hotellet og koser oss med middag sammen.

 

 

 

Dag 7

Torsdag 17. september 2020:

Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi kjører med bussen mot Tromsø Lufthavn. Kl 10:55 letter vi med Norwegians fly DY375 til Oslo, med beregnet ankomst til Gardermoen kl 12:50. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss sørover mot mer hjemlige trakter.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Buss og sjåfør

¨  Reiseleder

¨ Fly t/r Nord-Norge som beskrevet i programmet

¨  6 netter på hotell

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Lunsj og kaffepause på Senja

¨  Lokalguide hele dagen på Senja

¨ Lokal guide i Tromsø

¨  Alle ferjer, veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.990,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bli med oss på en fantastisk tur!

UK flag | German flag