Jakten på nordlyset!

Jakten på nordlyset!

Nordlys | Tromsø, Senja & Lofoten | Fly & buss | Risdal Touring

KUN 13.990,- per pers.
Antall dager
7
Når
10. - 16. mars 2023
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland/Oslo
Reisen er overstått!

Nord-Norge! Det magiske nordlyset som bølger seg over himmelen. Det arktiske lyset. Det latinske navnet er Aurora Borealis. Myteomspunnet helt fra norrøn tid – og sikkert før det. Vikingene kalte nordlyset for Bifrost – folketroen her i nord knyttet nordlyset til døde kvinner, spesielt de døde jomfruers sjel. Vår tur tar deg litt utenfor allfarvei, til de store og fantastiske naturopplevelsene. Vi har ingen garanti for å oppleve nordlyset – men jo lenger vi oppholder oss i nord, desto større sjanse har vi for å oppleve det. Jakten er spennende i seg selv. Opplevelsen av Nord-Norge på vinterstid er uansett vel verdt å ta med seg. Her er det mye å glede seg til! Meld deg på tidlig for å sikre deg plass.  Bli med på en fin tur i Norge med oss!

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Fredag 10. mars 2023:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen – fly Oslo – Bodø, buss til Fauske: Vi starter ut fra påstigningstedene vi har lagt opp til, fra Stavanger i vest. Vi kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. Kl 17.30 flyr vi med Norwegian til Bodø – en flytur som er beregnet til å ta 1 ½ time. Kl 19.00 skal vi etter rutetid lande i Bodø og her står vår buss og sjåfør fra selskapet Bussring AS klare for å hente oss. Vi kjører straks frem til Fauske hvor det blir innsjekking for middag og overnatting på Scandic Hotel Fauske. Har vi sjanse til å se nordlyset allerede i kveld?

Dag 2

Lørdag 11. mars 2023:

Fauske – Bognes – Lødingen – Svolvær: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet. Snart følger vi sagnomsuste E6 nordover. I løpet av knappe 3 timer kommer vi frem til Bognes ferjekai og vi skal ta turen over fjorden til Lødingen. Turen med ferja tar ca 1 time. Snart er det E10 som blir vår følgesvenn. Vi kommer over fjellet ned til Gullesfjordbotn, passerer fjellet Møysalen – en kjent fjellformasjon med sitt eget sagn. Etter sigende bodde det for lenge, lenge siden et troll og ei trollkjerring i Norddalen. De hadde to veldig vakre døtre, og disse jentene var så glade i å ri på en stor hest som trollet eide. Gampen var ikke til å lite på, for han lydde mer etter mannfolkmål enn kvinnfolkmål… E10, som vi følger, krysser snart Tengelfjorden og på holmen Gunnarbåten stopper vi for å nyte utsikt og fotomulighet. Under her, går skipsleia og det er her Hurtigruten seiler gjennom, en nordgående og en sørgående, hvert døgn. Nye bruer og fjordkryssinger ligger fremfor oss – og vi kommer etter hvert frem til Svolvær, Lofotens «hovedstad», hvor vi skal ha middag og overnatting 2 netter.

 

 

 

 

 

 

Dag 3

Søndag 12. mars 2023:

Utflukt i Lofoten: Frokost på hotellet. Svolvær har omkring 4.700 innbyggere og fikk bystatus allerede i 1910. Høyt over byen kneiser Svolværgeita, 942 m.o.h. Et kjent landemerke som mange bestiger i sommermånedene. De som vil, kan bli med på en liten utflukt til Kabelvåg, Henningsvær, Stamsund og Leknes denne dagen – så blir vi litt bedre kjent med dette flotte området av Norge. Koselige fiskevær og idylliske bygder. En helt fantastisk opplevelse i nydelig natur! Lofoten kledd i vinterskrud.

 

 

 

Dag 4

Mandag 13. mars 2023:

Svolvær – Finnsnes: I dag pakker vi ut i bussen etter frokost, setter oss vel til rette og gleder oss til nye opplevelser. Første del av turen fører oss samme vei som vi kom til Lofoten 2 dager før. Innover fjorden fra Lødingen, frem over Tjeldsundbrua og etter hvert også forbi flyplassen Evenes. Viktig flyplass både for Harstad, Andøya, Narvik og hele Lofoten. Tettstedet Bjerkvik ligger innerst i fjorden og her var det heftige og store kamper under krigen i 1940. Britiske krigsskip trodde tyske tropper hadde forskanset seg i Bjerkvik og de bombarderte derfor med tungt skyts fra krigsskipene som lå ute på fjorden. Mange sivile mistet livet. De tyske troppene hadde flyktet og slekten til nåværende norsk forsvarssjef Eirik Kristoffersen rodde ut mot de britiske krigsskipene mens de holdt en liten bylt med en baby opp for å signalisere at ildgivningen måtte opphøre. Den dag i dag henger et dramatisk bilde av situasjonen på aldershjemmet i Bjerkvik. Nå er vi ute på E6 igjen. Vi kjører nordover forbi Setermoen og vi passerer Bardufoss. Her ser vi store militærleirer og legger merke til den store forsvarsaktiviteten i indre Troms. Vi svinger ut til Finnsnes og sjekker inn for middag og overnatting 2 netter på Finnsnes Hotell.

 

Dag 5

Tirsdag 14. mars 2023:

Utflukt til Senja: Med dagens frokost vel fortært setter vi oss i bussen klar for en spennende dag. Vi har med oss lokalkjent guide hele dagen og lunsj og kaffe pause er inkludert så nå er det bare å kose seg på tur! Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Senja som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Vi kjører til Hamn og videre til Skaland kirke hvor vår lokalkjente guide forteller oss litt om Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkaas og de utfordringene hun hadde. Videre kjører vi mot Husøy og stopper på utsiktspunktene med de velklingende navnene; Magasuget, Tungenesset og Gulldassen. Dette er plasser som er utbygd av Nasjonale Turistveger. Vi er tilbake på hotellet ca kl 17.30. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6

Onsdag 15. mars 2023:

Finnsnes – Tromsø: Etter dagens første måltid setter vi oss ut i bussen og i dag skal vi kjøre forbi Øverbygd. Skjold leir og Holmen leir er kjent for mange som har tilbrakt noen måneder her i militæret. For øvrig er områdene her opprinnelig befolket av mange som utvandret fra Østerdalen – dialekten bærer derfor fortsatt preg av det opphavet. Vi ser av naturen også at deler av landskapet faktisk kan minne om Østerdalen. Etter hvert nærmer vi oss Lyngsalpene og fylkets høyeste fjell Jiehkkevárri (1.834 m.o.h.) Heldigvis skal ikke vi klatre, men området her er mye benyttet av nettopp fjellklatrere. I det alpine fjellmassivet her finner man også en rekke breer, og på vinteren er det populært for de som liker det strabasiøst å ta seg opp på ski for så å nyte turen utfor ned igjen! Vi passerer Lyngseidet som er administrasjonssenteret i Lyngen kommune i Troms og Finnmark. Et sammenslått fylke som vel snart er oppløst igjen. Lyngseidet er også et 3 km bredt eid mellom fjorden Lyngen og fjordarmen Kjosen i Ullsfjorden. Vi kommer frem til Tromsø og møter vår lokalguide som tar oss med og viser oss alle severdigheter i Tromsø, slikt som Ishavskatedralen, Taubanen og annet. Etter dette kjører vi til hotellet og sjekker inn, så er det fritt fram for en tur på egenhånd i byen, og vår reiseleder går gjerne med om noen ønsker det. På kvelden spiser vi felles og inkludert middag på hotellet. Noen vil kanskje ha seg en «ny runde på byen» etter middagen på hotellet, for riktig liksom «å ta tempen» på utelivet i Tromsø, også kalt Nordens Paris?

 

 

 

Dag 7

Torsdag 16. mars 2023:

Tromsø – Tromsø Lufthavn – Harstad/Evenes Lufthavn – Gardermoen – Grenland/Sørlandet/Stavanger: Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi har formiddagen til fri disposisjon i sentrum av Tromsø. Vår buss og sjåfør kjører oss ut til flyplassen. Vi flyr med til Oslo med beregnet ankomst til Gardermoen tidlig ettermiddag. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss sør og vestover mot mer hjemlige trakter. Vi beregner å være i Kristiansand omkring kl 21.00 og i Stavanger like over midnatt De som ønsker en ekstra overnatting i Kristiansand for så heller å reise vestover med vår ekspressbuss dagen etter, kan tilleggsbestille dette.

 

 

 

 

Annen informasjon

7 dager kun kr 13.990,-

pr person i delt dobbeltrom

Avreisedato: Fredag 10. mars 2023

Retur: Torsdag 16. mars 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør i Nord-Norge

¨  Busstransfer til/fra Oslo Lufthavn Gardermoen

¨  Velorienterte reiseledere

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Niste og kaffemat på Senja

¨  Lokalguide i Tromsø og på Senja

¨  Fly Oslo – Bodø

¨  Fly Tromsø – Oslo

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.270,-

Eventuelle innganger er ikke inkludert i prisen.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilde

UK flag | German flag