Få ledige plasser!

Få ledige plasser!

Nordlys | Tromsø, Senja & Lofoten | Fly & buss | Risdal Touring

KUN 13.440,- per pers.
Antall dager
7
Når
11. - 17. mars 2022
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland/Oslo
Reisen er overstått!

Nord-Norge! Det magiske nordlyset som bølger seg over himmelen. Det arktiske lyset. Det latinske navnet er Aurora Borealis. Myteomspunnet helt fra norrøn tid – og       sikkert før det. Vikingene kalte nordlyset for Bifrost – folketroen her i nord knyttet nordlyset til døde kvinner, spesielt de døde jomfruers sjel. Vår tur tar deg litt utenfor allfarvei, til de store og fantastiske naturopplevelsene. Vi har ingen garanti for å oppleve nordlyset – men jo lenger vi oppholder oss i nord, desto større sjanse har vi for å oppleve det. Jakten er spennende i seg selv. Opplevelsen av Nord-Norge på vinterstid er uansett vel verdt å ta med seg. Her er det mye å glede seg til! Meld deg på tidlig for å sikre deg plass. Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i buss blir holdt etter gjeldende regler. Maksimalt 36 gjester i bussen og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig. Bli med på en fin tur i Norge med oss!

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Fredag 11. mars 2022:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen: Vi starter ut fra påstigningstedene vi har lagt opp til, fra Stavanger i vest. Vi kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. I kveldingen sjekker vi inn for overnatting og middag på et av våre samarbeidshoteller i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen. En deilig middag og en god natts søvn venter oss før store opplevelser de neste dagene!

Dag 2

Lørdag 12. mars 2022:

Oslo Lufthavn Gardermoen – Tromsø: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet før vår buss og sjåfør kjører oss frem til terminalen og innsjekkingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vår reiseleder er med hele tiden og bistår. Vi sjekker inn på flyplassen for å fly til Tromsø. Tenk, nå skal vi ha lørdagen i Tromsø. Ved flyplassen møter vi vår lokalguide som tar oss med og viser oss alle severdigheter i Tromsø, slikt som Ishavskatedralen, Taubanen og annet. Etter dette kjører vi til hotellet og sjekker inn, så er det fritt fram for en tur på egenhånd i byen, og vår reiseleder går gjerne med om noen ønsker det. På kvelden spiser vi felles og inkludert middag på hotellet. Noen vil kanskje ha seg en «ny runde på byen» etter middagen på hotellet, for riktig liksom «å ta tempen» på utelivet i Tromsø, også kalt Nordens Paris?

 

 

 

 

Dag 3

Søndag 13. mars 2022:

Tromsø – Finnsnes: Etter dagens første måltid setter vi oss ut i bussen og i dag skal vi kjøre videre østover til Lyngseidet. Lyngseidet er et tettsted og administrasjonssenteret i Lyngen kommune i Troms og Finnmark Lyngseidet er også et eid mellom fjorden Lyngen og fjordarmen Kjosen i Ullsfjorden. Eidet er 3 km bredt. Vi skal i dag også få oppleve de vakre Lyngsalpene som er et ruvende landemerke. Kraftig iserosjon i en meget hard berggrunn har ført til et sterkt kupert fjellterreng med spisse tinder og store høydeforskjeller. I dette alpine fjellmassivet ligger en rekke breer, og her finner man fylkets høyeste fjell. Jiehkkevárri (1.834 m.o.h.) Lyngs-alpene er mye benyttet av fjellklatrere. Størstedelen av fjellområdet er vernet gjennom Lyngsalpan landskapsvernområde. Vi kjører forbi Øverbygd hvor kanskje noen av dere i bussen har avtjent verneplikt. Skjold leir og Holmen leir er kjent for mange som har tilbrakt noen måneder her i militæret. På kveldingen ankommer vi Finnsnes hvor vi tar inn på vårt hotell for 2 netter. Felles middag etter innsjekk.

 

Dag 4

Mandag 14. mars 2022:

Utflukt til Senja: Med dagens frokost vel fortært setter vi oss i bussen klar for en spennende dag. Vi har med oss lokalkjent guide hele dagen og lunsj og kaffe pause er inkludert så nå er det bare å kose seg på tur! Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Senja som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. Vi kjører til Hamn og videre til Skaland kirke hvor vår lokalkjente guide forteller oss litt om Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkaas og de utfordringene hun hadde. Vi legger inn lunsj på Skagi Senja. Videre kjører vi mot Botnhamn og stopper på utsiktspunktene med de velklingende navnene; Magasuget, Tungenesset og Gulldassen. Dette er plasser som er utbygd av Nasjonal Turistvegen. Det blir et kaffestopp med noe å bite i, og litt historie i Botnhamn Bygdesamling. Vi er tilbake på hotellet ca kl 17.30. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 5

Finnsnes – Svolvær: I dag pakker vi ut i bussen etter frokost, setter oss vel til rette og gleder oss til nye opplevelser. Vi kjører forbi Bardufoss og passerer Setermoen. Her ser vi store militærleirer og legger merke til den store forsvarsaktiviteten i Indre Troms. Bjerkvik legger vi bak oss før vi også passerer Evenes flyplass som vi noen dager senere skal benytte oss av på reisen sørover. Vi kjører over fjellet og kommer ned mot Gullesfjordbotn. Snart etter har vi vakker utsikt mot Møysalen – en kjent fjellformasjon med sitt eget sagn. Etter sigende bodde det for lenge, lenge siden et troll og ei trollkjerring i Norddalen. De hadde to veldig vakre døtre, og disse jentene var så glade i å ri på en stor hest som trollet eide. Gampen var ikke til å lite på, for han lydde mer etter mannfolkmål enn kvinnfolkmål… E10, som vi følger, krysser snart Tengelfjorden og på holmen Gunnarbåten stopper vi for å nyte utsikt og fotomulighet. Under her, går skipsleia og det er her Hurtigruten seiler gjennom, en nordgående og en sørgående, hvert døgn. Nye bruer og fjordkryssinger ligger fremfor oss – og vi kommer etter hvert frem til Svolvær, Lofotens «hovedstad», hvor vi skal ha middag og overnatting 2 netter

 

Dag 6

Onsdag 16. mars 2022:

Utflukt i Lofoten: Frokost på hotellet. Svolvær har omkring 4.700 innbyggere og fikk bystatus allerede i 1910. Høyt over byen kneiser Svolværgeita, 942 m.o.h. Et kjent landemerke som mange bestiger i sommermånedene. De som vil, kan bli med på en liten utflukt til Kabelvåg, Henningsvær, Stamsund og Leknes denne dagen – så blir vi litt bedre kjent med dette flotte området av Norge. Koselige fiskevær og idylliske bygder. En helt fantastisk opplevelse i nydelig natur! Lofoten kledd i vinterskrud.

 

Dag 7

Torsdag 17. mars 2022:

Svolvær – Harstad/Evenes Lufthavn – Gardermoen – Grenland/Sørlandet/Stavanger: Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi kjører med bussen mot Evenes Lufthavn. Vi flyr til Oslo med beregnet ankomst til Gardermoen på ettermiddagen. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss sør og vestover mot mer hjemlige trakter. Vi beregner å være i Kristiansand omkring kl 20.00 og i Stavanger omkring midnatt. De som ønsker en ekstra overnatting i Kristiansand for så heller å reise vestover med vår ekspressbuss dagen etter, kan tilleggsbestille dette for en ekstra kostnad av kr 400,- pr person i dobbeltrom.

 

 

 

Annen informasjon

Avreisedato: Fredag 11. mars 2022

Retur: Torsdag 17. mars 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør i Nord-Norge

¨  Busstransfer til/fra Oslo Lufthavn Gardermoen

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Lunsj og kaffemat på Senja

¨  Lokalguide i Tromsø og på Senja

¨  Fly med Norwegian Oslo – Tromsø

¨  Fly med Norwegian Evenes – Oslo

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.190,-

Eventuelle innganger er ikke inkludert i prisen.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilde

UK flag | German flag