Fulltegnet! - Venteliste er mulig

Nordlystur
Fulltegnet! - Venteliste er mulig

Nordlystur | Senja & Lofoten | Fly & buss | Risdal Touring

KUN 13.990,- per pers.
ved påmelding før 1. desember
Antall dager
7
Når
1.-7. mars 2020
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland/Oslo
Reisen er overstått!

Nord-Norge! Det magiske nordlyset som bølger seg over himmelen. Det arktiske lyset. Det latinske navnet er aurora borealis. Myteomspunnet helt fra norrøn tid – og sikkert før det. Vikingene kalte nordlyset for Bifrost – folketroen her i nord knyttet nordlyset til døde kvinner, spesielt de døde jomfruers sjel. I Kina ble nordlyset oppfattet som et varsel om at fødsler var på gang. Den dag i dag, mener mange asiater at det skal bringe særskilt lykke i livet til det lille barnet, om det blir unnfanget under nordlyset. Hundretusener av utenlandske turister reiser hvert år til våre nordligste fylker for å oppleve nordlyset. Med gode flyforbindelser, flyr spesielt mange inn og ut av Tromsø. Faktisk så mange at byen til tider er overfylt av turister. Vår tur tar deg litt utenfor allfarvei, men til de samme, store og fantastiske naturopplevelsene. Vi har ingen garanti for å oppleve nordlyset – men jo lenger vi oppholder oss i nord, desto større sjanse har vi for å oppleve det. Jakten er spennende i seg selv. Opplevelsen av Nord-Norge på vinterstid er uansett vel verdt å ta med seg. Bli med oss på tilrettelagt tur hvor vi får smake på noe av det beste Nord-Norge har å by på!

Tagger:, , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag 1. mars 2020:

Stavanger – Sørlandet – Grenland – Oslo – Oslo Lufthavn Gardermoen: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig blant våre turgjester! Utpå ettermiddagen passerer vi vår vakre hovedstad. I kveldingen sjekker vi inn for overnatting på et av våre samarbeidshoteller i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen. En god natts søvn venter oss før store opplevelser de neste dagene!

Dag 2

Mandag 2. mars 2020:

Oslo Lufthavn Gardermoen – Bardufoss – Finnsnes: Vi starter dagen med deilig frokostbuffèt på hotellet før vår buss og sjåfør kjører oss frem til terminalen og innsjekkingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vår reiseleder er med hele tiden og bistår. Vi sjekker inn for å fly med Norwegian DY338 kl 09.00 til Bardufoss, med forventet ankomst dit allerede kl 10.50. Etter å ha landet her i indre Troms, skal vi raskt ta med oss bagasjen til vår ventende buss og sjåfør. Denne ettermiddagen tar vi oss til Polar Park, verdens nordligste dyrepark (ikke inkl i prisen). Vi får guidet omvisning i denne dyrehagen, som har arktiske dyrearter hos seg ; ulv, elg, gaupe, hjort, moskus, rein, bjørn og jerv. Vi anbefaler gode sko/støvletter og normalt, varmt vintertøy. Selve rundturen går på brøyta og strødde stier, men vi er midt i nordnorsk vinter! De som ikke ønsker å være med til Polar Park, kan i mellomtiden tilbringe tiden på senteret i Bardufoss sentrum før bussen kommer tilbake. Vi sjekker etter hvert inn for middag og overnatting 3 netter på Finnsnes Hotell.

Dag 3

Tirsdag 3. mars 2020:

Utflukt til Senja: Alle har vi vel hørt om «yttersia», et begrep som ofte brukes om den delen av Sejna som ligger ut mot storhavet. De bratte fjellene som stuper rett i havet er et overveldende syn, men vi lar oss fascinere også av en myk side av Senja. Lune fjordarmer. Små idylliske steder. Strender med kritthvit korallsand. Et bad her er for de aller, aller tøffeste selv på den varmeste sommerdag! Vår kjøretur tar oss gjennom et dramatisk landskap på en tidvis smal og svingete vei. På de forunderligste steder ligger det små fiskevær og hus som har klort seg fast. I Bergsbotn finner vi en utfluktsplattform som løfter oss over den mektige naturen, til et spektakulært utsyn mot Bergsfjorden og storhavet utenfor. Vi stopper her, med forbehold om vær og vind – som egentlig nesten alt annet vi skal foreta oss denne uken her oppe nord. Senja reflekterer det robuste og alvorlige fra en tid hvor folk måtte klare seg av fiske og karrig jordbruk – og vi vil ikke minst la oss forbløffe over ulikhetene i natur og karakter mellom ytre Senja og indre Troms. Tillater vær, vind og kjøreforhold oss – blir det besøk både på Mefjord Brygge og Hamn. Da bringer i tilfelle kjøreturen oss forbi både Ersfjordstranda og Senjahopen før vi returnerer til hotellet for middag.

 

Dag 4

Onsdag 4. mars 2020:

Som alle dager, frokost og middag på hotellet også denne dagen. Akkurat når og hvor vi oppsøker nordlyset, avgjøres selvsagt av lys- og skyforholdene. Vi er avhengige av klarvær, men vi er beredt til å sette oss i bussen for å kjøre dit hvor der er minst mulig forstyrrende, kunstig lys. Middagene på hotellet legger vi opp til å spise kl 18.00 hver kveld – og det fortelles oss at det er størst og best sjanse til å oppleve nordlyset på sitt beste mellom kl 18.00 og kl 01.00….. Men, ingen garanti – men med 5 netter i nord, bør vi ha en rimelige sjanse? En av dagene håper vi også få med oss en lokalhistoriker eller lokalguide til å holde et lite foredrag for oss om lokale forhold og historie, sannsynligvis på hotellet.

Dag 5

Torsdag 5. mars 2020:

Vi samles til deilig frokost på hotellet. Settes oss så i bussen og kjører frem til E6 – hovedferdselsåren i nord. Frem forbi Bardufoss igjen – og både her og ved Setermoen ser vi store militærleirer og kan tydelig legge merke til den store forsvarsaktiviteten i indre Troms. Utallige unge nordmenn har tilbrakt noen måneder her i militærtjeneste. Bjerkvik legger vi bak oss før vi også passerer Evenes, en kjent flyplass som vi jo også skal reise sørover fra et par dager senere. Vi kjører over fjellet og kommer ned mot Gullesfjordbotn. Snart etter har vi vakker utsikt mot Møysalen – en kjent fjellformasjon med sitt eget sagn. Etter sigende bodde det for lenge, lenge siden et troll og ei trollkjerring i Norddalen. De hadde to veldig vakre døtre, og disse jentene var så glade i å ri på en stor hest som trollet eide. Gampen var ikke til å lite på, for han lydde mer etter mannfolkmål enn kvinnfolkmål……

E10, som vi følger, krysser snart Tengelfjorden og på holmen Gunnarbåten stopper vi for å nyte utsikt og fotomulighet. Under her, går skipsleia og det er her Hurtigruten seiler gjennom, en nordgående og en sørgående, hvert døgn. Nye bruer og fjordkryssinger ligger fremfor oss – og vi kommer etter hvert frem til Svolvær, Lofotens «hovedstad», hvor vi skal ha middag og overnatting 2 netter.

Dag 6

Fredag 6. mars 2020:

Utflukt i Lofoten: Frokost på hotellet. Svolvær har omkring 4.700 innbyggere og fikk bystatus allerede i 1910. Høyt over byen kneiser Svolværgeita, 942 m.o.h. Et kjent landemerke som mange bestiger i sommermånedene. De som vil, kan bli med på en liten utflukt til Kabelvåg, Henningsvær, Stamsund og Leknes denne dagen – så blir vi litt bedre kjent med dette flotte området av Norge. Koselige fiskevær og idylliske bygder. En helt fantastisk opplevelse i nydelig natur!

 

Dag 7

Lørdag 7. mars 2020:

Vi spiser en deilig frokost på hotellet før vi kjører med bussen mot Evenes Lufthavn. Kl 11.05 letter vi med Norwegians fly til Oslo, med beregnet ankomst til Gardermoen kl 12.50. Her venter vår buss og sjåfør oss – nytt bekjentskap denne gang i forhold til den bussen og sjåføren vi forlot i nord – klar for å kjøre oss sørover mot mer hjemlige trakter.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Fly med Norwegian Oslo – Bardufoss

¨  Fly med Norwegian Evenes – Oslo

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 1.590,-

Eventuelle innganger er ikke inkludert i prisen.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbiler

UK flag | German flag