Innholdsrik tur!

Foto: Ian Brodie
Innholdsrik tur!

Norge | Lillehammer | Agder Historielag | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
ved påmelding før 15. april
Når
22.-25. august
Antall dager
4
Avreise fra
Evjemoen
Reisen er overstått!

Nok en gang har vi fått den hyggelige og opplysende jobben å, sammen med Ivar Haugen i Agder Historielag, lage et program for en gjeng historie – og reiseglade mennesker. Denne gangen går turen til et område med mye å fortelle fra, både gammel og nyere historie. Vi reiser på en 4 dagers tur østover og bor 3 netter på hotell i Lillehammer. Vi skal besøke Maihaugen, med alle sine skatter, samt Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, og i tillegg få oss en kjøretur i nydelig natur på Peer Gynt veien. Med dette som utgangspunkt kan vi oppleve mye spennende! Bli med å se selv!

Turen er åpen for alle.

Tagger:, , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter opp kl 08.00 fra Risdal Touring sine lokaler på Evjemoen og vår komfortable turbuss tar oss med til kysten og E18. Vi svinger ut på E18 ved Arendal og kjører så raskt trafikken og de lovpålagte hastighetsbestemmelser tillater det østover. Ved Lier stopper vi og spiser en god, inkludert lunsj, før turen går til Kistefos og museet der. Den historiske samlingen ved Kistefos-Museet består av bygninger, maskiner, industrielt inventar og gjenstander, og alle disse komponentene anvendes for å formidle historier om arbeidsliv og sosialt liv for menneskene som jobbet på A/S Kistefos Træsliberi.  De siste årene har det gamle tresliperiet som er et unikt kulturminne, og det eneste intakte i sitt slag i Skandinavia, gjennomgått en betydelig rehabiliteringsprosess. Vi får omvisning i tresliperiet, i kunsthallen og i skulpturparken. Etter noen interessante timer setter vi oss igjen i bussen og kjører til Lillehammer hvor vi tar inn på Scandic Hotel Victoria Lillehammer. Her koser vi oss med deilig felles og inkludert middag.

Dag 2

Vi starter dagen med en god frokost på hotellet. I dag skal vi ta for oss mye av det Lillehammer har å by på av historiske opplevelser. Dagen byr på mye spennende slik som Omvisning i bygda på Maihaugen, besøke Dronning Sonja sitt barndomshjem, og Norges Postmuseum med postmesteren på plass. Etter dette tar vi en pause med felles lunsj på Maihaugen. Med en god lunsj i magen fortsetter vi til den interaktive utstillingen på Norges Olympiske museum og deretter omvisning i Sigrid Undsets hjem, Bjerkebæk. På ettermiddagen har vi noen timer til egen disposisjon før vi igjen skal kose oss sammen med god middag på hotellet.

Dag 3

I dag skal vi, etter å ha spist frokost, ta turen litt nordover til Norsk vegmuseum. Her får vi en omvisning før turen går videre til Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad. Her får vi først lunsj og så en omvisning. Deretter har vi tenkt å kjøre den vakre Peer Gynt vegen sammen med en lokalkjent guide. I dag blir det både kultur, historie og vakker natur. Utpå kveldingen går turen tilbake til Lillehammer og hotellet for en siste middag her.

Dag 4

Så er siste dag på turen kommet, men vi har fremdeles mye moro å se frem til. Vi kjører innom Biri kirke på vei mot sør og vest, og om det er mulig for kirken å få det til får vi en omvisning her. Turen går til Hønefoss hvor vi får omvisning på Norsk Kartmuseum. Vi får også et foredrag om det moderne Kartverket i auditoriet. Så går turen til Klækken hotell hvor vi spiser deilig søndags buffet, og hvis det er mulig å få til får vi også fortellingen om hotellets og områdets historie servert etter maten. Veien videre legger vi via Kongsberg, Notodden, Drangedal og Åmli og fortsetter videre til Evje hvor vi beregner å være utpå kvelden.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 990,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag