FULLTEGNET!

FULLTEGNET!

Novigrad | Kroatia | Olav & Cazim | Buss | Risdal Touring

KUN 19.990,- per pers.
Ved påmelding innen 1. mars 2023
Når
18. - 29. mai 2023
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Bli med på rundreise i Europa! Tradisjonen tro setter vi kursen ut på tur 18. mai. Årets destinasjon er Novigrad, og i løpet av turen er vi innom hele 11 forskjellige land! Novigrad ligger idyllisk lokalisert ved Adriaterhavet. Her skal vi tilbringe 4 netter på 4* Aminess Maestral Hotel. Vi reiser ut fra Oslo og får et minicruise til Kiel, videre gjennom Tyskland, med en smak av Oktoberfest, og Kroatia fylt med opplevelser og god stemning. På returen reiser vi gjennom Nord-Italia, Sveits og Frankrike. I den historiske byen Riquewirh får vi både middag på en lokal restaurant og vin-smaking. Og bare for å toppe det hele avslutter vi med et behagelig cruise fra Eemshaven til Kristiansand. Bli med oss på en innholdsrik tur! GOD FORNØYELSE!

 

 

Tagger:, , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Torsdag 18. mai 2023

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Oslo, ca 330 km fra Kristiansand: Vi starter ut fra Stavanger Byterminal og ligger på E39 frem til Kristiansand. Både langs E39 og E18 er det mulighet for påstigning etter avtale. Med bussen full av glade turvenner fortsetter vi gjennom Telemark og Vestfold – til Oslo. Fortsatt mulig å bli med fellesskapet til nye opplevelser i Europa. Vi ankommer Oslo i god tid til å gå om bord i MS Color Magic. Vel om bord finner vi våre gode lugarer og innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte  skipet har å by på. Kanskje passer det med en deilig pizza, eller litt småmat i en av de mange hyggelige restaurantene/ barene om bord? Da er livet deilig! På kvelden blir det felles middagsbuffet, inkludert 1 vin/øl/mineralvann. Etter middag er det klart for å innta showlounge og se skipets flotte show. Her er det inkludert reserverte plasser og 1 showdrink. Så her er det bare å  kose seg utover kvelden med show, dans og moro!

 

 

Dag 2

Fredag 19. mai 2023

Kiel, Norwegenkai – Suhl, ca 540 km: Vi spiser frokost mens vi seiler til Kiel. Så går vi i land, og om bord i tur-bussen finner vi oss godt til rette. Med god plass rundt seg og med nye  turvenner er det lett å glemme tiden mens vi reiser nedover i Tyskland. Noen vil vel si at felleskapet er det beste med slike turer. Mens samtalen flyter lett, passerer vi gjennom Hamburg og Hannover. Det blir lagt opp til stopp underveis og etter behov. Dette gir mange muligheter til å skaffe seg en matbit. Normalt så reiser vi ikke mer enn 2 – 2,5 timer mellom hvert stopp. Vi passerer Göttingen, fortsetter sørover og utpå dagen ankommer vi byen Suhl. Byen ligger i den sørlige delen av delstaten Thüringen og har om lag 44.000 innbyggere. Her sjekker vi inn på vårt samarbeidshotell. Felles middag etter ankomst.

 

Dag 3

Lørdag 20. mai 2023

Suhl – München-området, ca 400 km: Vi starten dagen med god tysk frokost. Avreise i behagelig tid utpå formiddagen – vi skal jo kose oss på tur! Turbussen tar oss med sørover mot dagens reisemål – München. Her får vi opp-leve det som ofte blir omtalt som Sør-Tysklands hovedstad. Her kan man finne seg en god kafe ved Marienplatz eller besøke noen av de mange attraksjoner. München er mest kjent for sin enorme Oktoberfest, dette er godt dokumenter i byens eget Øl- og Oktoberfest-museum. På kvelden kan den som vil bli med sjåfør og reiseleder på middag i München (ikke inkludert). Etter middag fortsetter vi til vårt hotell i utkanten av München for overnatting.

 

Dag 4

Søndag 21. mai 2023

München – Novigrad, ca 540 km: Dagen starter med sitt viktigste måltid – frokost, før vi sjekker ut fra hotellet. Dagens reise tar oss med inn i det vakre landskapet i Tirol. I mai er det enda finnere her. Er vi heldige så kjører vi gjennom dette flotte landskapet i sol og varme. Vi passerer i nærheten til St. Johann og Kirchberg. Steder der de årlige knødelfestene og musikkfestene holdes på høsten. Vi passerer her i foten av den kjente Kaiserfjell kjeden. Et ikonisk landemerket for regionen. Så gjør vi som den kjente franskmannen Napoleon og krysser alpene, men i motsetning til han reiser vi inn i Slovenia istedenfor Italia. Turen går videre forbi Ljubljana hvor vi setter kursen vestover og inn i Kroatia. Utpå dagen ankommer vi Novigrad og hotell 4* Aminess Maestral Hotel. Her skal vi oppholde oss de neste 4 nettene i godt selskap. Hotellet ligger ca 500 m fra byen Novigrad, men har for øvrig et vell av fritidstilbud på hotellområdet – og kun 50 m til stranden. Det blir middag og frokost hver dag på hotellet.

 

Dag 5 - 7

Mandag 22. – onsdag 24. mai 2023:

Opphold i Novigrad: Disse dagene skal vi fylle med avslapping og opplevelser. Olav, Berit, Cazim og Esmina er alle godt kjent i området. Den ene dagen tilbringer vi i denne idylliske byen. Her er det flott å vandre rundt i de trange gatene, kanskje finne en god restaurant til lunsj? Novigrad er kjent for sin gastronomiske tradisjon og vi anbefaler å prøve de lokale spesialitetene. En av dagene reiser vi nordover inn i Italia til Trieste – en by så flott at de kalte en hele bukten opp etter den. Da må vi jo også kjøre gjennom den lille snippen av Slovenia som har kyststripe her. Vi skal også besøke byene Rovinj og Porèc som ligger lengre sør. Rovinj er nok kanskje en av de flotteste byene i Kroatia og den er for mange en absolutt favoritt. En riktig flott middelalderby som fanger oss med sin vakre arkitektur og romantiske stemning.  I det hele; det blir et variert program og en fornuftig kombinasjon mellom avslapning og aktiviteter.

Dag 8

Torsdag 25. mai 2023

Novigrad – Albavilla, Italia, ca. 500 km: Vi spiser en siste frokost i Novigrad før vi sjekker ut fra hotellet. Vi følger samme vei til Trieste og videre rundt bukten. Turbussen tar oss med inn i det vakre Nord-Italia. Her får vi se enda mer til de kjente åsene, med vinåkere og flatere terreng. Det blir jevnlige stopp og vi koser oss i godt lag forbi Venezia – Verona – Gardasjøen og Milano. Rett nord for Milano finner vi vårt hotell. Her sjekker vi inn for dagen og det blir felles middag.

 

Dag 9

Fredag 26. mai 2023

Albavilla – Luzern – Riquewihr – Nancy, ca 520 km: Etter frokost finner vi plassene våres i turbussen. Dagens tur tar oss fra det ene vin elskede landet til det andre. Vi skal innom Sveits og Frankrike. Igjen krysser vi alpene inn i Sveits. Ved Basel krysser vi grensen inn til Frankrike og ikke lenge etter ankommer vi en gruppe med mindre franske landsbyer. Det kan minne om et kongerike fra et eventyr og midt blant disse finner vi den eventyrlige byen Riquewihr.  Dette er en av de koseligste landsbyene man kan sette sin fot i. Byen med sine 1.100 innbyggere stammer fra 13-15 hundretallet, og svært lite har endret seg siden. Her skal vi spise dagens middag på en lokal restaurant. Det er inkludert vinsmaking til middagen. Gode og mette kjører vi videre i Frankrike til byen Nancy. Her sjekker vi inn for dagens overnatting.

 

Dag 10

Lørdag 27. mai 2023

Nancy – Amersfoort, ca 505 km: Dagen starter med frokost før vi kjører nordover i Frankrike. Ikke lenge etter vi har startet krysser vi innom det lille fyrstedømmet Luxembourg. Det tar ikke lange tiden å kjøre gjennom dette lille landet og før vi vet ordet av det befinner vi oss i Belgia. Vi reiser gjennom sjokoladens land til Nederland. Er vi heldige ser vi kanskje noen sene tulipaner langs veien. Utpå ettermiddagen ankommer vi utkanten av Amersfoort og sjekker inn på vårt hotell for natten. Felles middag på hotellet etter ankomst.

 

Dag 11

Søndag 28. mai 2023

Amerfoort – Eemshaven, ca 215 km: Vi koser oss med frokost vår siste dag på dette hotellet. Etter utsjekk finner vi våre plasser i bussen og er klare til vår reise mot Eemshaven. Framme i Eemshaven i god tid før avgang med MS Romantika kl 15:30. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved-bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Om bord finner vi våre lugarer og spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa-avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall.

 

Dag 12

Mandag 29. mai 2023

Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Vi nyter frokosten mens vi seiler inn til Kristiansand havn kl 09.30. Etter ilandkjøring i Kristiansand fortsetter turen vest- og østover til de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

 

ANNEN INFO

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseledere

¨  Minicruise med Color Line Oslo – Kiel

¨  Minicruise med Holland Norway Lines Eemshaven – Kristiansand

¨  11 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  11 frokoster

¨  10 middager, hvorav 2 er buffet på minicruise

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 4.400,-.

Oppgradering til utvendig lugar på begge skip kr 900,- per lugar.

Vi i Risdal Touring tilbyr også utreise dagen i forkant av turen til Kristiansand. Da ordner vi transport med ekspressbuss og hotellovernatting (ikke middag). Ta kontakt med oss på telefon 37 93 15 15 for nøyaktig pris.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag