FÅ LEDIGE PLASSER!

Opatija
FÅ LEDIGE PLASSER!

Opatija | Kroatia | Olav & Cazim | Buss |Risdal Touring

KUN 17.770,- per pers.
Ved påmelding før 1. juni 2021
Når
14. - 25. september 2021
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Populær tur

Bli med på en tur til Kroatia med Berit og Olav som sjåfør og reiseleder, Esmina og Cazim som humørspredere og musikalske reiseledere! Det er fremdeles sommer så langt syd og vi hygger oss sammen med reiseledere og sjåfør i behagelig turbuss på gode veier sydover. Turen går gjennom Danmark, Tyskland, Østerrike og Slovenia på vei til Opatija, en perle på den Kroatiske kysten. Vi bor på gode hoteller og koser oss med deilig mat og fengende musikk underveis. Meld deg på i dag for å sikre deg plass, disse turene er alltid populære!

 

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Tirsdag 14. september 2021:

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Hirtshals – Bad Oldesloe ca 510 km fra Hirtshals til Bad Oldesloe: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. De som ønsker det kan ta vår ekspressbuss Konkurrenten.no fra Stavanger/Oslo dagen før, og kun betale for 1 ekstra natt på hotell i Kristiansand. Dette koster i tilfelle 450,- pr person i dobbeltrom. Enkeltromstillegget er 350,-. I Kristiansand går vi kl. 07.00 om bord i MS SuperSpeed 1 som frakter oss behagelig over Skagerak til Hirtshals. Båten går kl 8.00. Om bord har vi inkludert deilig frokostbuffet. Vel i land setter vi oss i vår behagelige buss og kjører sydover. På ettermiddagen passerer vi grensen og kjører inn i Tyskland. Videre går turen til Bad Oldesloe og vårt hotell for natten. Her spiser vi felles og inkludert middag.

 

 

Dag 2

 

Onsdag 15. september 2021:

Bad Oldesloe – Regensburg ca 760 km: Vi spiser deilig frokost og pakker deretter ut i bussen. Vi setter oss vel til rette og hygger oss sammen med medpassasjerene mens vekslende landskap glir forbi og vi «sluker» mil sydover på gode Tyske veier. I kveldingen ankommer vi vårt hotell i området rundt Regensburg, og vi sjekker inn og setter oss enda en gang til middagsbordet sammen. Å ha inkludert middag er sosialt og hyggelig, og etter noen timer er det nok leggetid for de fleste. Det gjelder å være våken og klar til neste dags opplevelser.

 

Dag 3

Torsdag 16. september 2021:

Regensburg – Opatija 640 km: Nok en deilig frokost inntas og vi fyller igjen opp setene i vår behagelige turbuss. I dag kjører vi gjennom deler av delstaten Bayern, og deretter inn i Østerrike like i nærheten av Salzburg. Vi kjører A10 sydover og passerer utpå dagen Villach før vi kjører over grensen til Slovenia. Vi kjører forbi kjente steder som Bled og Ljubljana og på kveldingen er vi fremme i Opatija som er hovedmålet på turen. Her sjekker vi inn på vårt gode 4*hotell, Grand Hotel Adriatic I, hvor vi blir tildelt nøkler og kan ta våre rom for de neste 5 netter i øyesyn. Frokost og middag er inkludert alle dager. www.hotel-adriatic.hr

 

Dag 4

Fredag 17. september 2021:

I Opatija: I dag er det deilig å bare ta livet med ro, kose seg og bli bedre kjent både med hotellet og omgivelsene. Hotellet ligger nær sjøen, langs den vakre «Lungomare» promenaden. Hotellet ligger nær Opatija, ca 15 minutters spasertur, og ca 50 meter fra den vakre Kvarnerbukten. Hotellet har innendørs og utendørs basseng, spa avdeling i 8. etasje med flott utsikt, flere barer og restauranter. Det er også mange restauranter langs den lange strand promenaden i bukta. Her er det bare å nyte livet!

 

 

 

Dag 5

Lørdag 18. september 2021:

I Opatija, utflukt til øya Krk og byen Vrbnik, med vinsmaking: Krk (italiensk: Veglia,) er en kroatisk øy i det nordlige Adriaterhavet. Krk er, sammen med den eksakte like store øya Cres, den største øya i Adriaterhavet både etter folketall og areal, med 19 383 innbyggere og et areal på 405,78 km². Øya er skilt fra fastlandet ved et smalt sund i nord og øst, i vest ligger øya Cres og i sør den lille, ubebodde øya Prvič. Krk er knyttet til fastlandet med den 1 430 meter lange Krk-brua, åpnet i 1980. Øya er kupert med et høyeste punkt på 568 meter over havet. Vegetasjonen er sterkt preget av den kalde og tørre boravinden, som blåser ned fra innlandet om vinteren. Denne gjør at øyas nordøstlige side er svært karrig, uten annen vegetasjon enn spredte gresstuster. Det er bygget et omfattende nettverk av lave steingjerder for å gi ly for vinden, på lesiden av disse finner man gjerne krypende bjørnebærkratt. På den sørvestlige delen er det mye mer frodig, med krattskog, ganske mye plantet skog (mest aleppofuru) og olivenhager. Kalksteins-berggrunnen gir ikke mulighet for et omfattende jordbruk siden det er nokså lite jordsmonn, men det dyrkes en del oliven og vindruer, det siste i området rundt Vrbnik. Her skal vi sammen med guiden besøke en vingård å få smake på det de lager. Pris på utflukten er kr 390,- som påmeldes ved bestilling av turen.

 

 

Dag 6

Søndag 19. september 2021:

I Opatija, utflukt til Rijeka med lokalguide: Vi kjører fra hotellet kl 10.00 og møter vår lokalguide i Rijeka (italiensk Fiume) beliggende ved Kvarnerbukten i Adriaterhavet. Rijeka er Kroatias største havneby med skipsverft, rederier, oljeraffineri, petrokjemisk industri, tobakksfabrikker mv., og er et viktig trafikknutepunkt. Byen har havnefunksjoner også for innlandsstatene Ungarn og Østerrike. Fra 1471 var Rijeka østerriksk, og ble ungarsk selvstyrt område i 1871. Ungarn mistet byen ved fredsavtalen i Trianon i 1920. Rijeka var så italiensk 1924-45, siden 1945 administrert av og i 1947 formelt underlagt Jugoslavia ved fredsavtalen i Paris. En person som ble født i Rijeka i 1914 og bosatt i byen hele sitt liv vil fra 1950 av således ha vært borger av ikke mindre enn fem land – uten å ha flyttet en eneste gang. På byens høyeste topp ligger Trsat-festningen, som i middelalderen var sete for den mektige kroatiske adelsslekt frankopanerne. 561 trappetrinn fører fra byens sentrum, forbi kirken Sveta Marija, opp til festningen. Kirken er en endestasjon for pilegrimer fra mange land som kommer for å se maleriet Marija av Trsat. Byen har mange severdigheter, bl.a. en stor barokkirke, Sveti Vid (St Vitus-katedralen), bygget i midten av 1600-tallet. Utflukten er inkl.

Dag 7

 

Mandag 20. september 2021:

I Opatija, kjøretur langs Istriahalvøya: Vi møtes kl 10.00 i resepsjonen og koser oss med noen timers kjøretur langs kysten av Istriahalvøya, gjennom byer som Icici, Ika, Lovran, Medveja og Moscenicka Draga til Plomin bukta hvor det er et imponerende utsiktspunkt over Adriaterhavet. I byen Plomin kan vi benytte anledningen til å smake på den lokale vinen Teran. En buktende fjellvei fører oss inn i landet over Ucka fjellet og ned til Opatija igjen. Så kan vi kose oss resten av ettermiddagen og kvelden på hotellet og i området rundt. Utflukten er inkl.

 

 

 

 

Dag 8

Tirsdag 21. september 2021:

Opatija, fridag: Denne dagen er helt og holdent til fri disposisjon i Opatija, her kan man rusle rundt å kikke på det hotellet, naturen og byen har å by på. Kanskje et besøk på en av de hyggelige restaurantene sammen med gamle og nye turvenner? Sjøen har fremdeles for oss nordboere en god temperatur, så et bad er heller ikke å forakte. Rett å slett en dag til å kose seg og slappe av.

 

 

 

 

 

Dag 9

Onsdag 22. september 2021:

Opatija– Bled – Syd Tyskland ca 450 km: Da er det dessverre på tide å ta farvel med vårt vertskap og med Opatija for denne gang. Vi kommer nok gjerne tilbake. Men turen er langt fra slutt og vi har fremdeles mye å se frem til i de neste dagene. I dag skal vi kjøre gjennom mange og skiftende landskap. Vi kjører inn i Slovenia og gjør et stopp i vakre Bled. Deretter går turen videre mot Østerrike. Vi krysser landet og ved Salzburg kjører vi inn i Tyskland for overnatting syd i landet. Middag er felles og inkludert.

 

 

 

Dag 10

Torsdag 23. september 2021:

Syd Tyskland – Leipzig området ca 550 km: Frokost først, så videre på tur. Vi kjører nordover forbi byer som Regensburg og Hof. Utpå kvelden nærmer vi oss Leipzig området. Her sjekker vi inn på et godt hotell og koser oss sammen med middag og hyggelig samvær utover kvelden.

 

 

Dag 11

Fredag 24. september 2021:

Leipzig området – Kolding ca 620 km: Etter et solid tysk måltid tar vi fatt på veien igjen og kjører nordover. Vi passerer Hannover og utpå ettermiddagen også Hamburg. Ved Bordesholm stopper vi og spiser dagens inkluderte middag. Etter måltidet går turen mot grensen og vi gjør et lite stopp for grensehandel før vi kjører inn i Danmark og videre til vårt hotell i Kolding for turens siste overnatting.

 

 

 

DAG 12

Lørdag 25. september 2021:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten ca 280 km til Hirtshals: Siste dag på turen starter som de andre dagene med deilig hotellfrokost. Litt tidlig må vi av gårde for å være i Hirtshals kl 11.15. En time senere legger MS SuperSpeed I fra kaia med oss om bord. Det er mulig å bestille deilig buffetlunsj inkludert drikke ved påmelding til turen. Beregnet ankomst til den «sørlandske hovedstaden» kl 15.30 og straks etter ilandkjøring og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder.

 

ANNEN INFO

Turprisen inkluderer:

¨  Olav og Berit – sjåfør og reiseledere

¨  Cazim og Esmina – musikalske reiseledere

¨  Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r

¨  11 hotellovernattinger

¨  11 frokoster

¨  Frokostbuffet på ferja utreisedag

¨  11 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 2.990,-

Utflukt med lunsj og vinsmaking kr 390,-

Buffet med Color Line på retur kr 269,

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag