Eksotisk!

Eksotisk!

OPPLEV DUBAI | UNIKE OPPLEVELSER | RISDAL TOURING

KUN 14.900,- per pers.
Når
20. - 25. januar 2024
Antall dager
6 dager
Avreise fra
Stavanger/Kristiansand/Oslo
Bestill

For  første gang i Risdal Touring sin historie, kan vi by på en spennende og innholdsrik tur til Dubai! Fra Gardermoen skal vi fly med Emirates til denne spennende destinasjonen. Emiratet som var blant grunnleggerne av De forente Arabiske Emirater som en selvstendig stat i desember 1971, og er det nest største i areal av de 7 emiratene som utgjør UAE. Dubai har alt og er for de fleste et sted en forbinder med overdådig luksus, shopping, designer klær, super dyre biler, gull og diamanter. Men du verden så mye mer det er. Vi skal besøke gamle Dubai, krydder marked, gullmarked og tekstilmarked. Vi skal ha utflukt til Abu Dhabi, som for øvrig er hovedstaden i UAE (United Arab Emirates) og besøke en av verdens største moskèer. Bli med og se de dansende fontener akkompagnert av vakre toner, og opplev 1001 natt på ørkenshow. Finn fram godskoene og gjør deg klar til en opplevelsesrik smak av midt-østen med oss.

 Vi kan også nevne at reiseleder på denne turen er Sissel som har bodd hele 4 år i Dubai og er godt kjent med byen og kulturen. Som kan garantere en trygg, morsom og spennende tur! Det er også slik at på denne turen reiser vi med en mindre gruppe en vi vanligvis reiser med, med andre ord begrenset med plasser. 

Tagger:, , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Lørdag 20. januar 2024

Stavanger – Kristiansand – Gardermoen: Vi starter turen med buss fra Stavanger bussterminal kl. 02.20 (Kristiansand rutebilstasjon kl. 06.20) og kjører E39/E18 frem til Gardermoen. Mulighet for påstigning underveis. (Hvis ønskelig kan vi ordne transport og overnatting i Oslo dagen i forkant av turen mot et tillegg i prisen. Ta kontakt via telefon). Vi beregner å være på Gardermoen i god tid før avgang med Emirates kl 14.10. Flytiden til Dubai er beregnet til 7 timer. Grunnet tidsforskjellen vil klokken være 23.55 lokal tid når vi lander på Dubai International Airport. Etter avhenting av bagasje, pass– og toll kontroll, møter vi vår sjåfør som frakter oss til hotellet vi skal bo på i 5 netter.

 

DAG 2

Søndag 21. januar 2024

Opphold i Dubai:  Vi våkner opp til en morgen i de Arabiske Emirater. Frokosten venter på oss, og vi koser oss med alt det gode hotellets kjøkken byr på.  I dag skal vi utforske Dubai’s fortid. Vi besøker Bur Dubai som er den gamle delen av emiratet. Det var her alle bodde før Dubai utviklet seg til det urbane metropolet det er i dag. Vi rusler gjennom tekstil markedet, der selgerne ivrig prøver å få solgt deg cashmir skjerf og putetrekk i de lekreste farger og arabiske mønstre. Vi krysser elven i en «Abra» båt til den andre siden av elven og får med oss krydder markedet der all verden av østens deilige krydder dufter får neseborene til å vibrere. Videre spaserer vi til den berømte gull souken som er en av Emiratets eldste, tradisjonelle marked. Her er det bare å prute i vei. I løpet av vår vandring finner vi et koselig sted for lunsj. (Ikke inkludert). Etter mye vandring blir det godt å hvile ut litt et par timer. Vi spiser middag, før vi igjen setter avgårde for å beskue Burj Khalifa  (Verdens høyeste tårn) og Dubai Fountains. Gode sko er et «must».

 

DAG 3

Mandag 22. januar 2024

Opphold i Dubai, utflukt til Abu Dhabi: Ny, spennende dag i vente. I dag skal vi ha utflukt til Abu Dhabi og besøke en av verdens største og vakreste mosqueer bygget etter Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan’s visjon om å skape et kulturelt sted som ønsket mennesker fra alle bakgrunner velkommen og et sted til inspirasjon. Sheikh Zayed var for øvrig grunnleggeren av UAE. Mosqueen har verdens største håndknyttede teppe laget av 1.300 Iranske håndverkere! Her er det respektfull påkledning som gjelder. Det vil si at bare skuldre må dekkes, og bukser/skjørt må gå under knærne. I tillegg må alle damer bære «abaya» – et sjal over hodet. Det blir en guidet omvisning med engelsktalende guide. Etter en flott omvisning, drar vi inn til Abu Dhabi sentrum for å ta oss en lunsj. (Ikke inkludert). Utflukten bestilles som tillegg ved påmelding. Etter en deilig lunsj, setter vi kursen mot Dubai og tilbake til hotellet for litt hvile og middag. (ikke inkludert) Om ønskelig er muligheten for en kveldstur til vakre Souk Madinat absolutt tilstede. Souk Madinat er et flott– luxuriøst sted med restauranter, butikker og vakker, arabisk arkitektur. (Se foto under).

 

DAG 4

Tirsdag 23. januar 2024

Opphold i Dubai, utflukt til Dubai Marina og Palmen: Ny dag med nye opplevelser. Vi koser oss med frokost, tar livet med ro og nyter å være på tur.  Denne formiddagen reiser vi en tur ut til «Palmen» – en kunstig laget øy formet som et palmetre. Her ligger det berømte hotell Atlantis og et stort badeland. Vi spaserer litt her og får tatt litt bilder, før vi drar videre til Dubai Marina og «Marina Walk». Vi spaserer gjennom Marina shoppingsenter der det blir mulighet for shopping for den som vil. Videre spaserer vi i rolig tempo ned mot Jumeirah beach. Vi stopper for forfriskninger underveis og nyter alle inntrykkene som står i kø. Nede ved strandpromenaden finner vi et egnet sted for lunsj (ikke inkludert). Vi returnerer til hotellet og har ettermiddag/kveld til fri disposisjon. Felles, inkludert middag på hotellet.

 

DAG 5

Onsdag 24. januar 2024

Opphold i Dubai: Vi samles igjen til frokost. Formiddagen står til fri disposisjon. Kanskje en tur til det populære   shoppingsenteret Mall of Emirates (populært kalt Moe), vil friste? Der vil du blant annet se et innendørs ski-anlegg, og få tittet litt i alle de flotte butikkene. Her finnes et stort utvalg av kafèer og restauranter der en kan få seg et måltid (ikke inkludert). På kvelden gjør vi oss klare til et 1001-natts eventyr på den svært populære og eksklusive restauranten Al Hadheerah midt i ørkenen. Her blir det utendørs buffet, grillmat, dessert og et fantastisk utendørs show under åpen himmel. En uforglemmelig opplevelse! Bestilles som tillegg ved påmelding.

 

DAG 6

Torsdag 25 januar 2024

Dubai – Oslo – Kristiansand – Stavanger: I dag er vi tidlig oppe, spiser frokost, sjekker ut og er klare for avreise til Dubai flyplass. Flyet går kl 07.45 og beregnet ankomst Gardermoen blir kl. 12.00. Etter passkontroll, bagasjehenting og tollklarering står bussen klar til å frakte oss hjem til de respektive avskipningsstedene. Vi takker for en flott tur fylt med nye inntrykk og opplevelser!

 

Turprisen inkluderer

TURPRIS

6 dager kun kr 13.900,-

Pris per person ved påmelding innen 15. september 2023, deretter kr 14.900,-

Avreisedato: Lørdag 20. januar 2024

Retur: Torsdag 25. januar 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss med erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Fly direkte Oslo – Dubai tur/retur

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  2 middager, 21. januar og 22. januar

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.200,-

Tillegg for utflukt til 1001-natt kr 1.400,-

(showpakke med middag under åpen himmel)

Tillegg for tur til Abu Dhabi kr 250,- per person

Verd å vite/Viktig informasjon:

¨ I hovedsak skal en alltid dekke bare skuldre, og ha bukser/ skjørt som går under knærne.

¨ Alkohol er lov å innta i barer/på hoteller og restauranter som serverer dette.

¨ Pass på når du tar bilder, at du ikke tar bilder av personer som ikke ønsker å bli tatt bilde av!

Dette blir dager med mye aktivitet, det anbefales gode sko da det kan bli mye gåing.

MERK! På denne turen reiser vi med en mindre gruppe enn vi vanligvis har med oss på tur! Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Tilleggs info

Her har vi laget litt informasjon som er kjekt å vite om en reise til Dubai.

  • Dubai er et av de tryggeste steder du kan reise til. Det finnes nesten ikke kriminalitet. Emiratene er et muslimsk land, hvor islamsk lovgivning (sharia) regulerer de fleste sider ved samfunn og rettsvesen. De siste årene har det skjedd en betydelig oppmykning og liberalisering av mange regler, skikker og normer som berører samfunnsliv og dagligliv – og da spesielt i Dubai. De lever av turisme og tillater ganske mye mer enn andre emirater.
  • Det anbefales at du har reiseforsikring i orden dersom noe skulle skje på turen. Sykehus i Dubai er private, og det kan bli svært kostbart om du har behov for hjelp og ikke har gyldig reiseforsikring. Sjekk at din er gyldig i UAE (United Arab Emirates)
  • Dubai er et engelsktalende emirat.
  • Går du på medisiner og du må ha disse med deg på reisen – må du ha en bekreftelse fra lege (på engelsk). Bekreftelsen må ikke være eldre enn 3 måneder. Den må inneholde pasientens navn, type medisin, dosering og legens underskrift og stempel. Dette fordi De Arabiske Emirater ser veldig strengt på bruk av bl.a. narkotiske midler.
  • Når du skal reise, pakk gjerne med et skjerf/sjal i vesken. Først og fremst fordi det er godt å ha rundt hals og nakke under flyturen, og fordi det er air-condition over alt innendørs. I tillegg er det ok å ha med seg dette dersom du melder deg på utflukten til Abu Dhabi der vi skal besøke moskèen og må dekke hodet (gjelder damer) når vi går inn dit.
  • Ikke alle hoteller selger alkohol. Det er lov å handle med seg noe fra tax free når vi lander i Dubai dersom du ønsker å ha mulighet for å ta et glass vin e.l på rommet. Du får heller ikke kjøpt alkohol fra butikker i Dubai. Det finnes et vinmonopol, men der må du ha skriftlig tillatelse fra myndighetene i Dubai til å handle. (Gjelder fastboende utlendinger) Det er straffbart å opptre beruset på offentlig sted.
  • Det er lurt å ha litt kontanter med når en går på marked. Den emiratiske valutaen heter AED og står for Arabiske Emirater Dirham. Ellers fungerer kort overalt- også på marked. Minibanker (ATM) er lett tilgjengelig på de fleste steder i Dubai.

Dubai er spennende og fantastisk flott, de setter STOR pris på turister – og normal oppførsel og respekt for lover og regler er det som er viktig å huske.

UK flag | German flag