Fulltegnet! Venteliste mulig

Musikkhøstfest
Fulltegnet! Venteliste mulig

Østerrike | Musikkhøstfest | Busstur | Risdal Touring

KUN 15.490,- per pers.
ved påmelding før 1. juni
Når
29. september - 8. oktober
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Østerrike og Tyrol i slutten av september er et vakkert skue. På turen ned er vi innom München og Oktoberfesten. Vi bor på flotte 4* Hotell Reisch i Kitzbühl sentrum. Når vi i tillegg får 3 kvelder med flott musikk, god stemning og alt som hører med i musikkteltet i vakre Ellmau, Tyrols filmlandsby, hvor de fleste filmer og serier fra Tyrol er spilt inn, er alt duket for at vi har våre ord i behold:
EN FANTASTISK TUR!

Tagger:, ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst og kjører E39 og E18 med opphenting etter tilsendt påstigningsliste. Alle møtes i Kristiansand ca kl 15.30 og går om bord i MS Superspeed 1 som legger fra kai kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig buffet, som er dagens middag. Vel ankommet Hirtshals går turen syd over Jylland til området rundt Århus hvor vi overnatter på et av våre samarbeidshoteller.

Dag 2

Vi koser oss med deilig hotell frokost før vi setter oss i vår behagelige buss og kjører sydover. Snart passerer vi grensen ved Flensburg og ved Neumünster bryter vi den for mange vante veien, og svinger østover på A21 og videre på A24. Etter hvert nærmer vi oss Berlin og er nå i delstaten Brandenburg.  Vi overnatter litt syd for Berlin på ett av våre gode samarbeidshoteller. Middag på hotellet.

Dag 3

Deilig frokostbuffet på hotellet før vi igjen finner våre seter i den behagelige turbussen. Første del av dagen befinner vi oss fortsatt i det som tidligere var Øst-Tyskland. Sørover og underveis ser vi også spor av de store, åpne kullgruvene fra tidligere tider, når miljøbevisstheten ikke var så stor …. Vi ser at landskapet endrer karakter etter hvert som dagen skrider frem. Fra flatt til mer kupert og etter hvert kommer vi inn i delstaten Bayern. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellomrom. Vi stopper midt på dagen i Leipzig for en liten matbit eller shopping for de som ønsker. Etter et par timer i byen fortsetter vi kjøreturen sørover til Bad Gögging hvor vi finner vårt  gode 4 stjerners hotell, The Monarch Hotel www.monarchbadgoegging.com og sjekker inn for overnatting og deilig middag.

Dag 4

Deilig frokost på hotellet før vi setter nesen mot München og Oktoberfest. Sjåføren setter av alle så nær teltene som mulig. Det er jo om kveldene det er mest folk, men det er også livlig på dagtid, så det er bare å kose seg med drikke etter ønske (selv om nok øl er favoritt drikken her). Mat er også i fokus, og da særlig real Tysk festmat, som weisswurst, eisenbein, sauerkraut og wienerschnitzel. Etter å ha tilbrakt dagen i München går ferden videre til Østerrike. Vi passerer grensen og kommer snart til Kufstein. Bybildet domineres av festningen Kufstein fra 1100-tallet. Med sin beliggenhet ved inngangen til Inndalen har festningen hatt stor strategisk betydning. En av de mest kjente folkemusikkinspirerte viser i den tyskspråklige delen av Europa er Kufsteinlied, og på grunn av denne blir byen Kufstein omtalt som «Tirols perle». Vi fortsetter til den kjente byen Kitzbühl. Her tar vi inn på hotellet vi skal bo på i 4 netter, Sporthotel Reisch, 4 stjerners flott hotell i byen. www.sporthotelreisch.at. Her blir det frokost og middag hver dag.

Dag 5-7

Vi nyter deilige feriedager til avslapping, musikk og utflukter. Av utflukter kan vi tilby: tur til Innsbruck og Wattens, med inngang i Swarovski Kristallwelten inkludert, bondemarked i Ellmau, musikk, dans og moro på toppen av Hartkaiser i Ellmau (banen opp er inkludert). Selvfølgelig er det fritt fram om man vil være med på utfluktene eller ikke. Hver dag starter med deilig frokost og vi har også middagene på hotellet. Hovedattraksjonen under oppholdet er jo likevel” Musikkhøstfest i Tirol”. Torsdag, fredag og lørdag kveld besøker vi festteltet, oppvarmet, i Ellmau – hvor de kjente artistene synger og underholder. Vi har forhåndsreserverte bord og det er servering av så vel drikke som enkel mat i teltet (ikke inkl.) Artister som Hansi Hinterseer,  Andy Borg, Marc Pircher , Semino Rossi , Roland Kaiser & Band, Maite Kelly  og DJ Ötzi   er allerede booket for 2019. Programmet kan du se ved å trykke her.

Her er en video fra en tidligere Musikkhøstfest i Ellmau:

Dag 8

Etter nok en deilig frokostbuffet blir det kanskje litt vemodig å ta farvel med vårt vertskap for denne gang. En opplevelsesrik dag venter oss! Vi kjører mot og langs Achensee. Vi krysser grensen inn til Tyskland—og kjører til  den vakre innsjøen Tegernsee hvor vi gjør et stopp, før vi fortsetter forbi München og Ingolstadt, byen hvor bilmerket Audi har sine store fabrikker. Ingolstadt er en av disse vakre tyske  byene med bindingsverkshus. I den gamle bykjernen, som delvis er omgitt av bymurer og tårn, finnes mange bevarte byggverk fra middelalderen, bl.a. kirken Liebfrauenmünster fra 1425–1500. På kveldingen kommer vi til Fulda hvor det blir innsjekking for middag og overnatting.

Dag 9

Frokost på hotellet. Vår sjåfør styrer bussen raskt ut på de effektive, tyske motorveiene – og vi passerer på vei nordover kjente byer som Kassel, Göttingen og Hannover. Utpå ettermiddagen ser vi også storbyen Hamburg passere utenfor bussvinduene og opp gjennom delstaten Schleswig-Holstein forstår vi hvorfor dette området har den største melkeproduksjonen i tysk landbruk! En times tid før vi når den tysk-danske grensen, stopper vi for å spise dagens (inkl.) middag. Med middagen unnagjort, kan vi heller roe siste del av dagens etappe – enn å stresse for å rekke middag på hotellet …. Ved grensehandler Otto Duborg gjør vi et stopp for å bruke (de siste?) euro – før vi fortsetter kjøreturen en times tid inn i Danmark, frem til Kolding hvor det blir overnatting.

Dag 10

Siste hotellfrokost på denne turen nytes. Bussen pakkes og vi setter kursen videre nordover gjennom Jylland, forbi kjente byer som Kolding, Vejle, Århus og Aalborg. I Hirtshals beregner vi å være i god tid før ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. For de som ønsker det, kan vi gjerne forhånds reservere buffètbord – til en pris av kr 259,- pr person. Gi i tilfelle beskjed ved påmelding om dette ønskes. Allerede kl 15.30 klapper det store skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder, vestover mot Stavanger og østover mot Grenland. Takk for turen!

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag