FULLTEGNET! Venteliste er mulig

FULLTEGNET! Venteliste er mulig

Østerrike, Slovenia & Tsjekkia | Holland Norway Line | Risdal Touring

KUN 15.990,- per pers.
ved påmelding innen 1. mars 2022
Når
18. - 28. mai 2022
Antall dager
11
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Sørlandet
Reisen er overstått!

Bli med på en skikkelig ønsketur med Berit og Olav som sjåfør og reiseleder, Esmina og Cazim som humørspredere og musikalske reiseledere! Møt sommeren på vei sydover og hygg deg sammen med reiseledere og sjåfør i  behagelig turbuss på gode veier sydover. NYHET!;  I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til    Holland Norway Line som frakter oss til Nederland, til Eemshaven. Turen går gjennom Nederland, Tyskland og Østerrike på vei til Slovenia. Her skal vi bo på hotel Creina i Kranj og ha utflukter til vakre Bled og Ljubljana som ikke er mindre vakker. Returen er like spennende, gjennom Tsjekkia og øst i Tyskland, via Falster i Danmark og hjem med FjordFaster fra Hirtshals til Kristiansand. Vi bor på gode hoteller og koser oss med deilig mat og fengende musikk underveis. Meld deg på i dag for å sikre deg plass, disse turene er alltid populære!

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 18. mai 2022:

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. NYHET; I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. I april 2022 åpner jo som mange vet en ny skipsrute mellom Norge og Nederland og vi er tidlig ute med denne    nyheten. «Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timer unna en rekke spennende europeiske destinasjoner» uttaler administrerende direktør i Holland    Norway Lines. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det vil også være taxfree butikker samt et spa ombord. Det vil også settes opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven kl. 09.00 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og frokostbuffet.

Dag 2

Torsdag 19. mai 2022:

Eemshaven – Frankfurt am Main ca 520 km: Vi spiser deilig  frokostbuffet og noen vil kanskje ta seg en tur på dekk å se på innseilingen til Eemshaven. Etter ankomst setter vi oss vel til rette i våre komfortable busseter og hygger oss sammen med våre medpassasjerer mens landskap i Nederland glir forbi og nokså raskt er vi inne i Tyskland hvor vi «sluker» mil sydover på gode tyske veier. I kveldingen ankommer vi vårt hotell i området rundt Frankfurt am Main. Her sjekker vi inn, samles deretter i hotellets restaurant og setter oss enda en gang til middagsbordet sammen. Å ha inkludert middag er sosialt og hyggelig, og etter noen timer er det nok leggetid for de fleste. Det gjelder å være våken og klar til neste dags opplevelser.

 

 

 

Dag 3

Fredag 20. mai 2022:

Frankfurt am Main – Reutte 440 km: Nok en deilig frokost inntas, og vi fyller igjen opp setene i vår behagelige turbuss. I dag kjører vi sydover fra Frankfurt til Sinsheim. Her i teknikkens mekka legger vi inn en pause hvor Olav anbefaler en tur inn på Technik Museum Sinsheim og se på alt det flotte de har å by på. Her er det for eksempel mulig å se Concord og Tupolev som den eneste plassen begge disse SuperSonic-flyene vises. Sinsheim Museum har også den største permanente Formel 1 samlingen i Europa og sammen med alle andre utstillinger er dette en fantastisk samling teknikk. Etter så mye flott å se er det også mulig å få kjøpt seg lunsj før vi igjen setter oss i bussen og hygger oss sammen videre mot sør. Turen går forbi Stuttgart og utpå kvelden nærmer vi oss grensen mot Østerrike. Vi passerer grensen og finner raskt vårt hotell for de neste 2 netter, Hotel zum Mohren i Reutte. Her spiser vi middag sammen og samtalen går nok lett nå etter noen dager sammen på tur. Se hotellet her: www.hotel-mohren.at

Dag 4

Lørdag 21. mai 2022:

Utflukt til Neuschwanstein: Vi koser oss med en god østerisk frokost og kan glede oss til eventyrlig dag. Vi skal nemlig tilbake et kortstykke inn i Tyskland for å besøke Fussen og ikke minst få se det fantastiske eventyrslottet Neuschwanstein. Slottet ble oppført i årene 1869–1886 for Ludvig 2 av Bayern, på ruinene av to middelalderborger. Neuschwanstein har kommet til å stå som prototyp på middelalderens «eventyrslott» og har blant annet inspirert den amerikanske animasjonsfilmskaperen Walt Disneys oppfatning av slike slott. Slottet ble åpnet for publikum i 1886, noen få uker etter Ludvigs død under mystiske omstendigheter, og er i dag en av de mest besøkte turistattraksjoner i Tyskland. Slottet ligger på en åsrygg nær slottet Hohenschwangau, der Ludvig tilbrakte mange somrer i oppveksten. Turen dit er inkludert, men det må omvisning og inngang på slottet må bestilles ved påmelding til turen. Vi  stopper og spiser lunsj på en hyggelig restaurant på returen til hotellet vårt. Før og etter middag er det fritt frem for å ta seg en spasertur i den lille landsbyen Reutte. Det er koselig å sette seg ned ute og ta seg et glass med noe godt å drikke, alt etter ønske. Kanskje får vi Cazim til å spille opp litt for oss etter middagen?

Dag 5

Søndag 22. mai 2022:

Reutte – Kitzbühl – Kranj ca 450 km: En solid frokost gjør at dagen starter godt. I dag går turen gjennom deler av nordmenns favoritt delstat i Østerrike, – Tyrol, og når vi utpå dagen ankommer det kjente vintersportsstedet Kitzbühl er  planen å stoppe for å ta seg en tur ut å kikke litt i denne idylliske alpelandsbyen. Her er det mange restauranter å velge i for de som ønsker å kjøpe seg en lunsj. Videre går turen over Pass Thurn, via Lienz og Villach til vår destinasjon for de neste 3 netter, Kranj i Slovenia og vårt hotell, Hotel Creina. Her blir det middag samlet på kvelden, og kjenner vi Esmina og Cazim rett får vi nok også fin musikk å hygge oss med, både underveis og her på hotellet under oppholdet. Se hotellet her: www.hotelcreina.si

 

Dag 6

Mandag 23. mai 2022:

I Kranj – utflukt til Ljubljana: I dag skal vi kose oss med en god og lang frokost før det er fritt frem for å utforske hotellet og området rundt. Kl 12 setter vi oss i bussen og kjører det korte stykket til Slovenias vakre hovedstad Ljubljana. Dette er en av Olavs favoritt byer, så her vil Berit, Olav, og ikke minst Esmina og Cazim gi dere noen fine timer og vise dere det Ljubljana har å by på. Det er så mange koselige steder å sette seg ned å se på livet, – spise en god lunsj med godt drikke til, og bare virkelig kjenne hvor godt vi har det! På ettermiddagen går turen tilbake til Kranj og hotellet for en god middag sammen og hyggelig samvær utover kvelden.

 

Dag 7

Tirsdag 24. mai 2022:

Utflukt, – men hvor går den og hva skal vi gjøre? I dag vil Esmina og Cazim vise dere noen av sine favoritter og perler i området, – så mye mer vil vi ikke fortelle om dagen i dag! Den som blir med, får se og oppleve eventyret … Vi kan bare fortelle at vi avslutter dagen med den siste middagen på Hotel Creina for denne gang, kanskje vi kommer tilbake ved en annen anledning?

 

Dag 8

Onsdag 25. mai 2022:

Kranj – Ceske Budejovice ca 490 km: Da er det dessverre på tide å ta farvel med vårt vertskap og med Kranj for denne gang. Men turen er langt fra slutt og vi har fremdeles mye å se frem til i de neste dagene. I dag skal vi kjøre gjennom mange skiftende landskap. Vi underholdes av vakker musikk og gode historier underveis. Det blir også stopp med jevne mellomrom og midt på dagen en lengre stopp for å få kjøpt seg en god lunsj. Vi kjører inn i Østerrike og fortsetter tvers gjennom og får med oss både fjell, elver og slettere landskap. Vi passerer  grensen til Tsjekkia på ettermiddagen og kjører det korte stykket til Ceske Budejovice hvor vi skal overnatte på godt hotell. Middag på hotellet er felles og inkludert. Etter middag tar Olav og Berit oss med på en kveldsutflukt til vakre Cesky Krumlov.

Dag 9

Torsdag 26. mai 2022:

Ceske Budejovice – Karlovy Vary – Dresden ca 400 km: Frokost først, så videre på tur. Vi kjører til Karlovy Vary hvor vi gjør et stopp midt på dagen. Karlovy Vary er Tsjekkias nest mest     besøkte turistby etter Praha, og er kjent for sine «helbredende» kilder. En rekke vannårer med varierende innhold av mineraler gir grunnlag for flere offentlige bad, og flere springvann og kraner der det naturlige mineralvannet kan  drikkes, i overbevisning om at vannet kan forebygge eller til og med helbrede lidelser. En åpen søylehall, kolonnadaen, en  sentral plass i byen, har vann fra flere enn ti forskjellige vannårer. Her kan man få kjøpt glass som man går rundt og fyller i kranene og blander sammen og drikker for helsa. Vi koser oss her et par timer før turen går nordover, inn i Tyskland og opp til Dresden. Her overnatter vi på et av våre samarbeidshoteller og har også her lagt inn god felles middag på hotellet.

Dag 10

Fredag 27. mai 2022:

Dresden – Rostock – Gedser – Nykøbing Falster ca 430 km: Etter et solid tysk måltid tar vi fatt på A13 igjen og kjører nordover. Vi passerer Berlin og utpå ettermiddagen ankommer vi Rostock, som jo er en kjent by for mange som har vært med oss på tur tidligere. Underveis stopper vi med jevne mellomrom både for å strekke på beina, og få kjøpt oss litt å spise. Fra Rostock ferjer vi til Gedser og om bord på båten spiser vi     dagens middag i form av buffet. Vi ankommer havna i Gedser og kjører til vårt hotell for natten, som har beliggenhet i       Nykøbing Falster.

 

Dag 11

Lørdag 28. mai 2022:

Nykøbing Falster – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten ca 470 km til Hirtshals: Siste dag på turen starter som de andre dagene med deilig hotellfrokost, eller morgenmad som danskene sier. Vi ferjer det korte stykket fra Tårs Falster til Spodsberg og kjører videre over Fyn, forbi H.C. Andersens Odense og om litt er vi i Jylland. Turen går nordover på kjente veier og på ettermiddagen er vi i Hirtshals. Kl 18.00 legger Fjordlines hurtigbåt Fjord FSTR fra kaia med oss om bord. Helt forut i skipet, har de etablert en egen lounge. Her sitter du ekstra godt og har tilgang på strålende utsikt, samt på diverse småretter, varm og kald drikke over hele overfarten. Utvalget i loungen tilpasses tidspunkt på dagen og sesong, men diverse småretter, snacks og søtt er tilgjengelig til enhver tid. Dette kan du bestille ved påmelding til turen. Beregnet ankomst til Kristiansand kl 20.15, etter en tur på 2t 15min over Skagerak. Vel i land deler vi oss, de som skal vestover i en buss og de som skal østover i en annen. Da er det bare å takke for turen og ønske velkommen tilbake til nye turer !

Pris og annen informasjon:

11 dager kun kr 15.220,-

Pris pr person ved påmelding innen 1. mars 2022, deretter kr 15.990,-

 

Avreisedato: Onsdag 18. mai 2022

Retur: Lørdag 28. mai 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Olav og Berit – sjåfør og reiseledere

¨  Cazim og Esmina – musikalske reiseledere

¨ Ferje Kristiansand – Eemshaven i dobbeltlugar

¨  Ferje Hirtshals – Kristiansand

¨  10 hotellovernattinger

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.390,-

Inngang og omvisning på

Schloss Neuschwanstein kr 190,-

Lounge plass på Fjordline kr 199,-

 

Eventuelle inngangspenger ikke inkludert

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag