Øyhopping i Danmark | 4 dager

Hjem » Reiser » Øyhopping i Danmark | 4 dager

Det er sommer og tid for late feriedager. Vi inviterer til en langhelg der du får den perfekte anledning til et herlig opphold med historisk atmosfære på Comwell Bygholm Park hotel i Horsens. Hotellet ligger i idylliske omgivelser litt utenfor Horsens og er en gammel herregård som tidligere har vært sentrum for adelsfamilier og godseiere. Her skal vi hygge oss de to første netter, og kanskje få kjenne litt på hvordan det var å være adelsmann eller godseier. Fredag og lørdag har vi lagt opp til «Øyhopping» der vi en dag besøker Samsø med spennende fortellinger fra øyens 22 små byer som hver har sin egen unike historie. Dag to skal vi til Læsø der vi blant annet får oppleve stedets årlige bryggefest, god stemning og annet gøy. Siste natt tilbringer vi på hotell i Aalborg. Bli med på en fin tur!

Reiseprogram

Dag 1

Torsdag 18. juli 2024

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Horsens ca 230 km fra Hirtshals: Vi starter ut fra våre påstigningsteder fra Stavanger i vest kl. 08.55 og fra Skjelsvik i øst kl 11.00 sørover mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Kl 14.30 er det avgang med MS Stavangerfjord til Hirtshals. Ønskes buffet på overfarten kan det bestilles for kr 359,- ved påmelding til tur. I Horsens sjekker vi inn på Comwell Bygholm Park hotell for de neste 2 netter.

 

Dag 2

Fredag 19. juli 2024

Horsens – Samsø, ca. 225 km: Etter «morgenmad» gjør vi oss klare til utfart. Klokken 08.00 kjører vi til Hou havn der vi tar ferje kl 09.30 over til Sælvig på Samsø. Overfarten tar 1 time, og det er mulig å kjøpe mat/drikke om bord. Sjarmerende Samsø byr på kos og hygge. Når vi kommer i land får vi med oss en lokal guide. I løpet av dagen finner vi et trivelig sted der vi spiser litt lunsj (ikke inkludert), før vi returnerer til hotellet sen ettermiddag. Felles middag kl 19.00

 

Dag 3

Lørdag 20.  juli 2024

Horsens – Fredrikshavn, ca. 390 km: Vi starter dagen med nok en deilig frokost før vi sjekker ut. I dag besøker vi Læsø. Turen til Fredrikshavn tar omkring 2 timer. Derifra får vi en ferjetur på ca. 1,5 time før vi kjører i land på Læsø og møter vår guide som skal følge oss rundt på øya. Her får vi blant annet besøke Læsø Saltsyderi der Saltsyderen selv forteller om sitt fag og saltets historie. Vi får også se de berømte husene på Læsø som har en helt særegen byggestil med sine tak lagd av tang fra havet, og ikke minst en smak av bryggefesten med musikk, matboder og god stemning! Det er bestilt enkel mat på fergen fra Læsø til Fredrikshavn. Vi sjekker inn på Comwell Hvide hus i Aalborg siste natten.

 

Dag 4

Søndag 21. juli 2024

Aalborg – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca. 230 km fra Horsens til Hirtshals: Etter utsjekk blir det tid for en tur til sjarmerende Hjelmerstald i gamlebyen. Det anbefales også en titt i gården og skulptur hagen  hos Lange kunsthåndverk. Vi avslutter med shopping på Bilka. Til Hirtshals ankommer vi i god tid til ferje avgang med Fjord FSTR som kl 16.45 seiler til Kristiansand. Beregnet ankomst kl 19.10. Også denne gang er det mulig å forhåndsbestille lounge bord ved påmelding til turen

Pris og annen informasjon

TURPRIS

4 dager kun kr 7.690,-

 Turprisen inkluderer:

 • Erfaren sjåfør og helturist buss
 • Velorientert reiseleder
 • Overfart med Fjord FSTR Kristiansand –  Hirtshals
 • 3 overnattinger i delt dobbeltrom på hotell
 • 3 frokoster på hotell
 • 2 middager (En på hotell og en på ferge fra Læsø til Fredrikshavn)
 • Fergeoverfart til Samsø tur/retur
 • Guidet tur på Samsø
 • Fergeoverfart Læsø tur/retur
 • Guidet tur på Læsø
 • Overfart med Fjord FSTR Hirtshals – Kristiansand
 • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.100,- for 3 netter
Tillegg for buffet utreise kr 359,- per person
Tillegg for lounge bord kr 249,- per person/hjemreise

 Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Reisefakta

Når
18. – 21. juli 2024
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Skjelsvik/Kristiansand
Pris
7.690,- per pers

Denne reisen har allerede funnet sted