Fra Bergen - Spennende reisemål!

Fra Bergen - Spennende reisemål!

Påsketur fra Bergen | Bratislava, Budapest, Wien & Salzburg | Risdal Touring

KUN 16.770,- per pers.
Ved påmelding innenn 1. mars 2022
Når
10. - 21. april 2022
Antall dager
12
Avreis fra
Knarvik/Bergen/Stord/Haugalandet
Reisen er overstått!

Noe av det som er så flott med å reise på busstur; vi kan kombinere flere reisemål    innenfor en og samme tur. Vi har satt fokus på nye spennende reisemål på denne påsketuren; Bratislava, for mange en ukjent by.   Slovakias hovedstad byr på spennende møte mellom fortidens storhet, og nåtidens pulserende dagligliv. Vakkert beliggende ved bredden av Donau, overvåket av den gamle byborgen og med de små Karpater-fjellene i utkanten av byen. Vi har lagt opp til en    heldagsutflukt til Budapest. Vi skal til til  Østerrike og Wien som har tatt godt vare på kulturhistoriske bygninger og etter en guidet omvisning der, går turen vestover til Salzburg hvor vi også skal bo. Byen er uløselig knyttet til Mozart, som ble født i byen i 1756. En trivelig by å rusle rundt i på egenhånd.

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Søndag 10. april 2022 (Palmesøndag): Knarvik – Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Knarvik Terminal, stopp A kl 11.15  og Åsane Terminal kl 11.30, før vi også har påstigning ved Bergen Busstasjon, perrong P kl 12.00.  Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen over Stord og innom Haugesund på vei til Stavanger Bussterminal. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen   kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom.

Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra det store buffétbordet som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er  inkludert.

Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i  rolig fart mot Hirtshals.

 

 

Dag 2

Mandag 11. april 2022: Hirtshals – Spornitz, ca 625 km:  Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Med turbussen vår fortsetter vi sørover gjennom Jylland, forbi kjente steder som Aalborg, Aarhus, Vejle og Kolding. Vi stopper med jevne mellomrom for en liten pause. På våre turer kjører vi normalt 2 – 2 ½ timer maksimalt mellom hver pause. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Color Line fra Kristiansand. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til vårt hotell for natten Van der Valk Spornitz Hotel, hvor vi koser oss med felles middag.

 

 

Dag 3

Tirsdag 12. april 2022: Spornitz – Berlin – Ústí nad Labem, ca 450 km: Vi våkner og har en fin dag foran oss! Starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Pakker sakene våre og finner vårt komfortable seter i den behagelige turbussen. Formiddagen bringer oss inn til sentrum av den tyske hovedstaden, Berlin. Her gjør vi et stopp midt på dagen. Anledning til å rusle rundt litt på egen hånd, men vi får også se noen av byens kjente severdigheter når vi kjører forbi. Med nye inntrykk tar vi oss ut av storbyen. På gode motorveier glir milene raskt unna. Utpå ettermiddagen passerer vi kulturbyen Dresden og snart etter krysser vi grensen inn til Tsjekkia. I byen Ústí nad Labem stopper vi for dagens middag og overnatting på vårt gode samarbeidshotell.

 

 

Dag 4

Onsdag 13. april 2022: Ústí nad Labem – Brno – Bratislava, ca 420 km: Ny dag – frokost på hotellet. Vår turbuss tar oss videre gjennom Tsjekkia. Utpå formiddagen passerer vi hovedstaden Praha – historisk by og ikke minst kjent for «Praha våren» i 1968. Byen er verdt en reise for seg selv, og den anledningen byr seg på et senere tidspunkt. Vi passerer og vi fortsetter frem til Brno som blir vårt hovedstopp denne dagen. Brno er den nest største byen i Tsjekkia med omkring 380.000 innbyggere. Siste etappe frem til Bratislava varer knappe 2 timer. Da har vi også umerkelig krysset en ny grense, nå fra Tsjekkia til Slovakia. Innsjekking for middag og overnatting 4 netter på Crowne Plaza Hotel Bratislava med sentral beliggenhet.

 

 

Dag 5 - 6

Torsdag 14. april  (skjærtorsdag)  – Fredag 15. april 2022 (langfredag): Opphold i Bratislava – utflukt til Budapest. Første dagen møter vi vår lokalkjente guide ved hotellet. Etter at vi har kost oss med en god frokost. Nå skal vi ut på en liten rundtur i den slovakiske hovedstaden. Vi får se de mest kjente severdighetene. Byen deles i to av Donau og mye av byens historie er jo uløselig knyttet til elven. Om ettermiddagen blir det selvsagt litt tid til å utforske på egen hånd. Andre dagen vi oppholder oss, har vi planlagt utflukt til Budapest. En full heldagsutflukt starter fra hotellet etter en god frokost – og vi beregner ikke å være tilbake før omkring kl 22.30. Kjøreturen hver vei er beregnet å ta ca 2 ½ time. Også i Budapest får vi med oss lokalkjent guide. Guiden gir oss et innblikk i byens liv og levned. De mest kjente severdighetene hører selvsagt med i en slik sightseeing. Middagen denne ettermiddagen gjør vi til en spesiell opplevelse; vi kombinerer det matnyttige med folklore. God mat og god drikke gir sammen med artig underholdning god stemning!

 

Dag 7

Lørdag 16. april 2022 (påskeaften): Bratislava – Wien – Salzburg, ca 380 km: Frokost før avreise. Vi forlater Slovakia for denne gang – krysser grensen inn til Østerrike. En times tid varer kjøreturen før vi er fremme i verdensbyen Wien. En gang hovedsetet for habsburgerne som er uløselig knyttet til europeisk historie. Også Wien ligger ved bredden av Donau og preges av elven. Et av hovedsetene for FN ligger også i Wien, så byen har så avgjort beholdt sin internasjonale betydning. Opp gjennom årene er byens kulturhistoriske bygninger tatt godt vare på. En kjøretur langs Wiener Ringstraβe er intet mindre enn en opplevelse. Klassisk musikk, gedigne bygninger, brede gater og Wien hører sammen. Det er nesten så vi kan høre nyttårskonserten for vårt indre øre når vi oppholder oss i byen! Også i Wien får vi med oss en lokalkjent guide som viser oss og forteller om byen. Når vi forlater Wien, kjører vi vestover til Salzburg hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter på vårt hotell med sentral beliggenhet.

 

 

Dag 8

Søndag 17. april 2022 (1. påskedag) : I Salzburg: Byen er uløselig knyttet til Mozart – han ble født i byen 27. januar 1756. Mozarts Geburtshaus kan besøkes i Getreidegasse 9, vår reiseleder er selvsagt behjelpelig med å vise vei og hvor. Siden 1920 har festspillene i Salzburg gjort byen til et sentrum for musikk og teater. Denne dagen får vi med oss en lokalkjent guide for en rusletur rundt i byen. Godt fottøy kan derfor være lurt å ta med – og det er selvsagt anledning til å stå over dette programinnslaget for å gjøre noe annet på egen hånd. Spesielt gamlebyen som ligger under festningen Hohensalzburg. Elven Salzach – som betyr saltelven – renner gjennom byen, setter sitt preg på den og har gitt byen sitt navn. Området er kjent for saltutvinning. Vi tror alle vil trives i Salzburg. Trivelig å rusle rundt også litt på egen hånd og vi nyter utsikten mot Alpene vi kan se litt lenger unna. Middag om kvelden.

 

Dag 9

Mandag 18. april 2022 (2. påskedag) : Salzburg – Oberfranken, ca 420: Vi spiser frokost før avreise. Snart krysser vi grensen inn til Tyskland og vi kjører gjennom delstaten Bayern. Landshut passerer vi og vi kommer utpå formiddagen frem til Kloster Weltenburg ved «Donaudurchbruch» – et meget smalt parti av elven Donau. Benediktinerklosteret er en stor øl produsent! Vi koser oss her i idylliske omgivelser før vi fortsetter forbi Nürnberg og frem til vårt hotell for natten hvor det blir middag.

 

 

 

Dag 10

DAG 10

Tirsdag 19. april 2022: Oberfranken – Quedlinburg – Hannover, ca 400: Frokost på hotellet før avreise. Dagsetappene våre på denne turen er behagelige, også i dag. Vi passerer Erfurt og kommer etter hvert inn i landskapsområdet Harz, bl.a. kjent for sitt høyeste fjell Bloksberg. Ja, herfra stammer uttrykket. I den koselige byen Quedlinburg har vi lagt inn et lengre stopp midt på dagen. Gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Siste del av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til Hannover hvor det blir middag og overnatting. Her vil vi også møte gjestene som kommer fra turen til Lago Maggiore.

 

 

Dag 11

Onsdag 20. april 2022: Hannover – Hirtshals, ca 673: En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og mot Hirtshals. Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00. Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra aftensbuffeten  som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord, mens skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

 

Dag 12

Stavanger (Risavika) – Haugalandet – Stord – Bergen – Knarvik: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. De av våre gjester som skal av her, følger sjåføren og turbussen inn til Stavanger Bussterminal før vi fortsetter nordover til Haugalandet og over Stord frem til Bergen. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane og Knarvik terminal hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Pris og annen informasjon:

12 dager kun kr 15.440,-

Pris pr person ved påmelding innen 10. februar 2022 deretter kr 16.770,-

 

Avreisedato: Søndag 10. april 2022

Retur: Onsdag 21. april 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Reiseledere og reisevertskap Berit og Olav

¨  Minicruise med Fjordline t/r Bergen/Stavanger – Hirtshals med opphold i delt dobbeltlugar innvendig oppe i båten

¨  9 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  11 frokoster

¨  11 middager underveis, 1 i forbindelse med folklore i Budapest

¨ Lokalguide i Bratislava, Budapest, Wien og Salzburg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar 3.750,- totalt for alle nettene

 

Forbehold om endringer som følge av  forhold utenfor vår kontroll.

 

Inspirasjons bilder

UK flag | German flag