Fra Lillehammer

Fra Lillehammer

Fra Innlandet | Bratislava, Budapest, Wien & Salzburg | Buss | Risdal Touring

KUN 18.400,-,- per pers.
ved påmelding innen 15. januar 2023
Når
29.03 - 09.04.2023
Antall dager
12
Avreis fra
Lillehammer/Hamar/Oslo
Reisen er overstått!

Noe av det som er så flott med å reise på busstur; vi kan kombinere flere reisemål innenfor en og samme tur. Vi har satt fokus på nye spennende reisemål på denne påsketuren; Bratislava, for mange en ukjent by. Slovakias hovedstad byr på spennende møte mellom fortidens storhet, og nåtidens pulserende dagligliv. Vakkert beliggende ved bredden av Donau, overvåket av den gamle byborgen og med de små Karpater-fjellene i utkanten av byen. Vi har lagt opp til en heldagsutflukt til Budapest. Vi skal til til  Østerrike og Wien som har tatt godt vare på kulturhistoriske bygninger og etter en guidet omvisning der, går turen vestover til Salzburg hvor vi også skal bo. Byen er uløselig knyttet til Mozart, som ble født i byen i 1756. Trivelig by å rusle rundt i på egenhånd.

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 29. mars 2023

Lillehammer/Oslo – Larvik- Hirtshals – Skørping: Vi starter turen med buss fra Lillehammer Skysstasjon E18 kl. 12.00 og kjører frem til Larvik. Mulighet for påstigning underveis. Vi beregner å være i Langesund i god tid før Fjordlines ferjeavgang kl 17:30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir dagens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Comwell Rebild Bakker for overnatting.

 

Dag 2

Torsdag 30. mars 2023

Skørping – Spornitz, ca 550 km:  Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Fjordline fra Bergen og Stavanger. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til vårt hotell for natten Van der Valk    Spornitz Hotel, hvor vi koser oss med felles middag.

 

 

Dag 3

Fredag 31. mars 2023

Spornitz – Berlin – Ústí nad Labem, ca 450 km: Vi våkner og har en fin dag foran oss! Starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Pakker sakene våre og finner våre komfortable   seter i den behagelige turbussen. Formiddagen bringer oss inn til sentrum av den tyske hovedstaden, Berlin. Her gjør vi et stopp midt på dagen. Anledning til å rusle rundt litt på egen hånd, men vi får også se noen av byens kjente severdigheter når vi kjører forbi. Med nye inntrykk tar vi oss ut av storbyen. På gode motorveier glir milene raskt unna. Utpå ettermiddagen passerer vi kulturbyen Dresden og snart etter krysser vi grensen inn til Tsjekkia. I byen Ústí nad Labem stopper vi for dagens middag og overnatting på vårt Clarion Congress Ústí nad Labem.

 

Dag 4

Lørdag 1. april 2023

Ústí nad Labem – Brno – Bratislava, ca 420 km: Ny dag – frokost på hotellet. Vår turbuss tar oss videre gjennom Tsjekkia. Utpå formiddagen passerer vi hovedstaden Praha – historisk by og ikke minst kjent for «Praha våren» i 1968. Byen er verdt en reise for seg selv, og den anledningen byr seg på et senere tidspunkt. Vi passerer og vi fortsetter frem til Brno som blir vårt hovedstopp denne dagen. Brno er den nest største byen i Tsjekkia med omkring 380.000 innbyggere. Siste etappe frem til Bratislava varer knappe 2 timer. Da har vi også umerkelig krysset en ny grense, nå fra Tsjekkia til Slovakia. Innsjekking for middag og overnatting 3 netter på Crown Plaza Hotel Bratislava med sentral beliggenhet.

 

Dag 5 - 6

Søndag 2. (Palmesøndag) – mandag 3. april 2023

Opphold i Bratislava – utflukt til Budapest: Første dagen møter vi vår lokalkjente guide ved hotellet. Etter at vi har kost oss med en god frokost. Nå skal vi ut på en liten   rundtur i den slovakiske hovedstaden. Vi får se de mest kjente severdighetene. Byen deles i to av Donau og mye av byens historie er jo uløselig knyttet til elven. Om ettermiddagen blir det selvsagt litt tid til å utforske på egen hånd. Andre dagen i oppholdet, har vi planlagt en utflukt til    Budapest. En full heldagsutflukt starter fra hotellet etter en god frokost – og vi beregner ikke å være tilbake før   omkring kl 22.00. Kjøreturen hver vei er beregnet å ta  ca 2 ½ time. Også i Budapest får vi med oss lokalkjent guide. Guiden gir oss et innblikk i byens liv og levnede. De mest kjente severdighetene hører selvsagt med i en slik sightseeing. Middagen denne ettermiddagen gjør vi til en spesiell opplevelse; vi kombinerer det matnyttige med folklore. God mat og god drikke gir sammen med artig   underholdning god stemning!

 

Dag 7

Tirsdag 4. april 2023

Bratislava – Wien – Salzburg, ca 380 km: Frokost før avreise. Vi forlater Slovakia for denne gang – krysser grensen inn til Østerrike. En times tid varer kjøreturen før vi er fremme i verdensbyen Wien. En gang hovedsetet for habsburgerne som er uløselig knyttet til europeisk historie. Også Wien ligger ved bredden av Donau og preges av elven. Et av hovedsetene for FN ligger også i Wien, så byen har så avgjort beholdt sin internasjonale betydning. Opp gjennom årene er byens kulturhistoriske bygninger tatt godt vare på. En kjøretur langs Wiener Ringstraβe er intet mindre enn en opplevelse. Klassisk   musikk, gedigne bygninger, brede gater og Wien hører sammen. Det er nesten så vi kan høre nyttårskonserten for vårt indre øre når vi oppholder oss i byen! Også i Wien får vi med oss en lokalkjent guide som viser oss og forteller om byen. Når vi forlater Wien, kjører vi vestover til Salzburg hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter på vårt hotell med sentral beliggenhet.

 

 

Dag 8

Onsdag 5. april 2023

I Salzburg: Byen er uløselig knyttet til Mozart – han ble født i byen 27. januar 1756. Mozarts Geburtshaus kan   besøkes i Getreidegasse 9, vår reiseleder er selvsagt behjelpelig med å vise vei og hvor. Siden 1920 har festspillene i Salzburg gjort byen til et sentrum for musikk og teater. Denne dagen får vi med oss en lokalkjent guide for en rusletur rundt i byen. Godt fottøy kan derfor være lurt å ta med – og det er selvsagt anledning til å stå over dette programinnslaget for å gjøre noe annet på egen hånd. Spesielt gamlebyen som ligger under festningen Hohensalzburg. Elven Salzach – som betyr saltelven – renner gjennom byen, setter sitt preg på den og har gitt byen sitt navn. Området er kjent for saltutvinning. Vi tror alle vil trives i Salzburg. Trivelig å rusle rundt også litt på egen hånd. Felles middag på ettermiddag.

 

Dag 9

Torsdag 6. april 2023 (skjærtorsdag)

Salzburg – Nürnberg, ca 310 km: Vi spiser frokost før avreise. Snart krysser vi grensen inn til Tyskland og vi kjører gjennom delstaten Bayern. Landshut passerer vi og vi kommer utpå formiddagen frem til Kloster Weltenburg ved «Donaudurchbruch» – et meget smalt parti av elven Donau. Benediktinerklosteret er en stor øl produsent! Vi koser oss her i idylliske omgivelser før vi fortsetter forbi Nürnberg og frem til vårt hotell for natten hvor det blir middag.

 

 

 

Dag 10

Fredag 7. april 2023 (langfredag)

Nürnberg – Düsseldorf, 450 km: Frokost på hotellet før avreise. Turen går vestover på flotte tyske motorveier. Kanskje vi i dag rekker å kjøre langs den flotte Rhinen et stykke av veien? Med hyggelig selskap i bussen og stopp ved jevne mellomrom tar det ikke lange tiden før vi ankommer området rundt Düsseldorf. Her sjekker vi inn på hotellet vårt. Det blir felles middag på kvelden.

 

Dag 11

Lørdag 8. april 2023 (påskeaften)

Düsseldorf – Eemshaven – Holland Norway Line, ca 250 km: Vi starter dagen rolig med frokost før vi pakker koffertene. Vi haster ikke når vi er på tur. Turbussen tar oss med gjennom Nederland med sine lange flate sletter. Ferden tar oss med forbi Hoogeveen – Assen og Groningen, over elver og diker før vi omsider ankommer Eemshaven. Her ligger MS Romantika og venter. Om bord finner vi lugarene våre.  Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens  bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for en hver smak. Vi senker skuldrene og nyter påskeaftenen ombord.

 

Dag 12

Søndag 9. april 2023 (1. påskedag)

Kristiansand – Oslo/Lillehammer: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E18 til Oslo og Lillehammer. Vi sier adjø til gjester underveis på de respektive avstigningsstedene. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Reisevertskap Olav & Berit

¨  Ferjeoverfart Larvik – Hirtshals

¨  Minicruise med Holland Norway Lines   Eemshaven – Kristiansand

¨  11 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  11 frokoster

¨  11 middager underveis, derav 1 i  forbindelsen med folklore i Budapest

¨  Lokalguide i Bratislava, Budapest, Wien og Salzburg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.600,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,-

 

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjons bilder

UK flag | German flag