Fra Bergen

Fra Bergen

Fra Vestlandet | Provence | Buss | Risdal Touring

KUN 18.550,- per pers.
ved påmelding innen 15. januar 2023
Når
29.03 - 09.04.2023
Antall dager
12
Avreis fra
Knarvik/Bergen/Haugesund
Reisen er overstått!

Vin, kultur og arkitektur. Dette preger Provence. Bli med oss på en opplevelse man sent vil  glemme. Det gode med en busstur er mangfoldet av steder man får oppleve på reisen. Turen går gjennom Tyskland til Sveits før vi ankommer Frankrike. Ved elvebredden til Rhône finner vi byen Avignon. Her skal vi oppholde oss fire netter. Vi skal nyte noen deilige dager i Sør-Frankrike. Det blir mulighet til å smake på god fransk vin og nyte en god croissant på en fransk kafé. På returen besøker vi Dijon, Luxembourg og kjører gjennom Rhin-dalen. Påskeaften tilbringer vi på MS Romantika som tar oss fra Eemshaven til Kristiansand. Bli med å opplev noe av det  flotteste Europa kan tilby!

 

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 29. mars 2023

Bergen – Stord – Haugesund – Stavanger – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi starter turen med buss fra Bergen bussterminal kl. 06.00. Reiser går sørover til Halhjem hvor vi tar ferge over til Sandvikvåg. Vi kan hjelpe de som ønsker med hotell dagen i forkant i Stavanger eller Bergen.  Videre over Stord til Leirvik – sørover på E39. Det blir stopp underveis. Vi ankommer Stavanger bussterminal hvor vi får en lengre pause, ypperlig til å skaffe seg en matbit, samt streke litt på beina. Deretter fortsetter vi langs E18 til Kristiansand. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir kveldens måltid.

 

Dag 2

Torsdag 30. mars 2023

Skørping – Hamburg – Hannover, ca 660 km: Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Vi fortsetter vår reise gjennom Schleswig-Holstein – Hamburg til Hannover. Her sjekker vi inn på hotellet for overnatting og middag.

 

Dag 3

Fredag 31. mars 2023

Hannover – Mannheim – Strasbourg – Mulhouse, ca 650 km: Frokost på hotellet før avreise. Ferden går sørover på de tyske motorveiene. Man kan fort merke at kilometerne går fort unna når samtalene flyter. Vi kommer oss godt i lag. Vi kan nyte utsikten vi får i de gode setene i turbussen. Ved behagelige mellomrom blir det gjort nødvendige pauser. Vi pleier ikke å kjøre mer enn 2 – 2,5 timer mellom hvert stopp. Det blir også anledning til å skaffe seg en  matbit underveis. Utpå ettermiddagen ankommer vi den franske byen Mulhouse. Kanskje mest kjent som hjembyen til bilmerket Peugeot. Her sjekker vi inn på Hotel Bristol. Det blir felles middag etter innsjekk.

 

Dag 4

Lørdag 1. april 2023

Mulhouse – Bern – Genève – Valance – Avignon, ca 660 km:  Alle gode dager start med frokost. Ikke lenge   etter avreise fra Mulhouse krysser vi grensen til Sveits. Turen går forbi utkanten av Bern – Lausanne og  Genève. Langs veien ser vi også den store innsjøen Lac Léman hvor grensen mellom Frankrike og Sveits går på midten. Etter hvert krysser vi tilbake til Frankrike. Man kan fort merke at alpene som vi har sett i avstanden begynner å bli større. Kanskje vi får tid til et stopp i «eventyr-byen» Annecy. Vi beveger oss fra alpelandskapet til de franske marker. Ved Valance følger vi Rhöne elever ned til Avignon. Her sjekker vi inn for 4 netter på Novotel Avignon Centre. Det blir middag og frokost hver dag.

 

Dag 5 - 7

Søndag 2. (palmesøndag) – tirsdag 4. april 2023

Opphold i Avignon:  Avignon er en typisk fransk by, med trange gater, koselige kafeer og vakre gamle bygninger. Den første dagen av oppholdet bruker vi på å bli kjent med denne flotte byen. Vi anbefaler et besøk innom pave palasset som var hjem til syv paver og flere anti-paver i middelalderen. Den ene dagen er det mulig å melde seg på en  utflukt ut til en lokal vingård, med vinsmaking og omvisning. På samme tur stopper vi innom Pont du Gard kanskje den mest kjente romerske akvadukken som ennå står (påmelding før avreise). Det blir også utflukt sørover til Arles. Et viktig knutepunkt fra gammelt av frem til i dag. Her ligger også et enormt Colosseum fra romertiden. Det er absolutt verd et besøk. Hvis ikke kan man nyte dagen på en koselig kafé.

 

 

 

Dag 8

Onsdag 5. april 2023

Avignon – Dijon, ca 425 km: Etter frokost sier vi «au revoir» til Avignon, eller på gjensyn? Vi finner våre gode plasser i turbussen og setter kursen nordover. Ferden går langs Rhône hele veien til Lyon. Her gjør vi et stopp. Man må jo oppleve det som blir omtalt som Frankrikes sørlige hovedstad. Her er det god anledning til å finne en koselig kafé for å få spist. Senere fortsetter vi nordover til Dijon. Her sjekker vi inn på hotellet vårt. Det blir felles middag på hotellet.

 

 

Dag 9

Torsdag 6. april 2023 (skjærtorsdag)

Dijon – Luxembourg – Trier, ca 370 km: Vanlig start på dagen,  frokost. Vi holder stå kurs nordover til vi ankommer Luxembourg. Vi har god tid og har lagt opp en sightseeingtur i byen som har samme navn som det lille landet. Byen har viktige EU-institusjoner, så som EU-domstolen og tilsvarende som Norge er tilsluttet gjennom EØS,  EFTA-domstolen. Byen og landet er velstående, og mange kapitalfond og finansinstitusjoner har sitt hovedkvarter i Luxembourg. Senere på dagen reiser vi den korte veien til Trier. Om kvelden spiser vi igjen felles middag på vårt hotell.

 

 

Dag 10

Fredag 7. april 2023 (langfredag)

Trier – Cochem – Koblenz – Düsseldorf, ca 360 km: Når    dagens viktigste måltid er spist og bagasjen pakket finner vi plassene i turbussen. Dagens reise er kanskje den vakreste på turen. Vi følger Moseldalen fra Trier til Koblenz. Turen går langs elven, gjennom de små landsbyene. Vi gjør noen hyggelige stopp underveis. Etter Koblenz går turen nordover til vårt hotell i Düsseldorf. Her møter vi våre andre turbusser som vi sa farvel til ved starten av turen. Her kan vi få mange hyggelig samtaler når vi samles til  middag.

 

Dag 11

Lørdag 8. april 2023 (påskeaften)

Essen – Eemshaven – Holland Norway Line, ca 250 km:  Vi starter dagen rolig med frokost før vi pakker koffertene. Vi haster ikke når vi er på tur. Turbussen tar oss med  gjennom Nederland med sine lange flate sletter. Ferden tar oss med forbi Hoogeveen – Assen og Groningen, over elver og diker før vi omsider ankommer Eemshaven. Her ligger   MS Romantika og venter. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens  bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for en hver smak. Vi nyter påskeaftenen om bord.

 

Dag 12

Søndag 9. april 2023 (1. påskedag)

Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen – Knarvik, 460 km: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin  ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger – Haugesund – Bergen. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Color Line Kristiansand – Hirtshals

¨  Minicruise med Holland Norway Line  Eemshaven – Kristiansand

¨  11 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  11 frokoster

¨  11 middager, noen som buffet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.600,- totalt for alle nettene

Tillegg for utvendig lugar kr 600,-

Utflukt til vingård og Pont du Gard kr 400,- per person

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag