Utflukt på Rügen!

Utflukt på Rügen!

Påsketur til Stralsund | Buss | Risdal Touring

KUN 11.330,- per pers.
Når
01. - 07.04.2023
Antall dager
7
Avreis fra
Stavanger/Kristiansand/Telemarksporten
Reisen er overstått!

Kort tur med store opplevelser er noe alle setter pris på. Stralsund med sin flotte beliggenhet ved Østersjø-kysten er så avgjort en by verd en reise. Den har en trivelig bykjerne, slik vi      kjenner fra mange tyske små– og mellomstore byer. Ideéll å rusle ut fra hotellet i, kikke litt i butikker og på liv og folk, slå seg ned på en fortausrestaurant eller nyte en god lunsj på en av byens restauranter. At vi også får med oss en tur innom Egerskov Slott, Rostock og Schwerin, gjør det hele enda mer attraktivt. Hjemreisen tar vi innom Bremen og med MS Romantika med Holland Norway Lines. En flott rundt tur fylt med gode opplevelser! 

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 1. april 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Hirtshals – Aalborg: Vi starter turen med buss fra Stavanger og Telemarksporten og kjører E39/E18 frem til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Scandic Aalborg Øst for overnatting.

 

Dag 2

Søndag 2. april 2023 (palmesøndag)

Aalborg – Vejle – Egerskov – Falster, ca 400 km: Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Vi finner plassene i turbussen. Reisen går sørover. Utenfor Vejle på Danmarks Transport Center gjør vi et stopp. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Fjordline fra Bergen og Stavanger. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Reisen går videre forbi Horsens og deretter til «tvillingbyene» Fredericia og Middelfart – mellom den ligger fjordstripen Lillebælt og da kjører vi selvsagt over Lillebæltsbroen. Nå er vi over på øyen Fyn, ved Odense vender vi kursen sørover mot Ringe. Plassert på trestokker av eik i en liten sjø står Egerskov Slott. Slottet som er fra 1400-tallet har det eneste Falck museet i Danmark, samt veteran bil utsiling og mye mer. Her tar vi oss tid til å spasere rundt i den flotte parken og bygningen (inngang inkl.) I felleskap reiser vi fra Egerskov og passerer straks Svendborg – Rudkøbing. Her svinger vi inn på Skrøbelev Gods. Her får vi servert dagens middag i fantastiske omgivelser. Gode og mette kjører vi til Spodsbjerg – ferge over Langelandsbælt til Tars. Så smidig kjøring til   Hotel Falster for overnatting.

 

 

Dag 3

Mandag 3. april 2023

Falster – Rostock – Stralsund, ca 200 km: Det er noe godt med en dansk frokost på morgen. Vi sjekker ut fra hotellet og reiser det korte stykke ned til Gedser. Vi krysser over til Rostock. Turen tar ca. 2,5 timer. Når vi ankommer Rostock må vi gi oss litt tid i denne fantastiske byen. Byen har i  overkant av 200.000 innbyggere og er dermed, i norsk målestokk, å regne som en storby. Byen er stor nok til å ha alle tilbud man forventer å finne i en by, mens den er liten nok til å være sjarmerende og koselig. Etter noen hyggelige timer fortsetter vi videre på gode veier til Stralsund. Her bor vi på vårt sentralt beliggende hotell; Hotel Baltic. Stralsund har gjennom tidene vært en svært viktig sjøfarts– og handelsby, den var med i det velkjente Hansaforbundet, hvor bl.a. også Bergen var med. Middag inkludert på hotellet første kvelden.

 

Dag 4

Tirsdag 4. april 2023

Rügen: Denne dagen har vi lagt opp til en busstur rundt på øya Rügen. Her er vi bokstavelig talt ved «porten» av Rügen, den kjente ferieøya her ved Østersjøen som er et eldorado for sommerturister. Det blir selvsagt også et stopp ved Sellin og den berømte Sellin Pier som stikker ut i Østersjøen. Mange flotte opplevelser. De som ønsker det kan selvfølgelig tusle rundt i den koselige byen Stralsund på egenhånd. For de som ikke ønsker å gå ut for å spise helt på egen hånd disse to kveldene i Stralsund, blir det mulig å gå med vår reiseleder til et hyggelig sted / restaurant (ikke inkl.).

 

Dag 5

Onsdag 5. april 2023

Stralsund – Schwerin – Bremen, ca 430 km: Etter dagens første, og for mange viktigste måltid er unnagjort sjekker vi ut fra hotellet. Vi sier adjø eller på gjensyn? til Stralsund. På gode tyske veier går turen til Schwerin. Her gir vi oss tid til å utforske «hovedstaden» i Mecklenburg-Vorpommern. Hva med å gå langs innsjøen eller besøke det romantiske slottet. Som tatt ut fra et eventyr. Det kan også anbefales å finne en av de koselige tyske kafeene ved torget. Fulle av inntrykk finner vi veien til turbussen som tar oss med gjennom Tyskland til Bremen. Kanskje merkelig å ankomme Bremen med buss når det er den mest sykkelvennlige byen i Tyskland? Her sjekker vi inn på hotellet Best Western Zur Post. Vi har inkludert middag ved hotellets restaurant som ligger rundt hjørnet.

 

Dag 6

Torsdag 6. april 2023 (skjærtorsdag)

Bremen – Eemshaven – Holland Norway Line, ca 385 km: Dagen starter med frokost før turbussen tar oss med på gode tyske motorveier til vi omsider krysser grensen til   Nederland. Herfra er det bare et kort stykke opp til Eemshaven hvor MS Romantika venter. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en  mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for en hver smak. Vi koser oss godt om bord resten av overfarten.

 

 

Dag 7

Fredag 7. april 2023 (langfredag)

Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin  ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger eller østover på E18 avhengig av påstigningssted. MERK! Avhengig av antall påstigning i hver retning så kan hjemreise være med vår ekspressbuss Konkurrenten.no. Vi takker for en hyggelig tur!

 

 

Pris og annen informasjon:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals med buffet

¨  Minicruise Eemshaven – Kristiansand

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  5 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.990,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,- per lugar

 

 

 

 

 

VIKTIG INFORMASJON

I Risdal Touring  er vi opptatt av å gi alle våre reisende en god opplevelse. Våre turer har utflukter der den reisende må kunne gå korte eller lengre strekninger. Med bakgrunn i dette og av hensyn til de medreisende i gruppen, vil det ikke være mulig for reiseleder/sjåfør å yte ekstra bistand dersom du for eksempel har behov for rullator/rullestol e.l. Det kan heller ikke forventes at andre av våre reisende skal stille sin tid til rådighet.

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag