Fra Bergen

Fra Bergen

Fra Vestlandet | Tyske påskeopplevelser | Buss | Risdal Touring

KUN 11.110,- per pers.
ved påmelding innen 15. januar 2023
Når
01. - 07.04.2023
Antall dager
7
Avreis fra
Bergen/Stord/Haugesund
Reisen er overstått!

I utkanten av fjellkjeden Harz finner vi byen Goslar. Med sine 1500 bindingsverkshus, smale gater og stilige detaljer hvor enn man ser! Denne byen sjarmerer enhver som besøker den. Ikke langt fra byen ligger deg sagnomsuste Bloksberg med sine fabler om hekser og trolldom. Goslar er som tatt fra et eventyr. Midt i sentrum ligger hotellet Der Achtermann som er vårt hjem i 4 netter. Vi har utflukter til Hann. Münden, Wernigerode og Göttingen. Her får man besøkt noen av de flotteste stedene i Tyskland. Hjemreisen går til Eemshaven hvor vi tar MS Romantika hjem til Norge. Bli med på en avslappende og opplevelsesrik tur!

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 1. april 2023

Bergen – Stord – Aksdal – Stavanger – Kristiansand – Hirtshals – Aalborg: Vi starter turen med buss fra Bergen bussterminal kl. 06.00. Reiser går sørover til Halhjem hvor vi tar ferge over til Sandvikvåg. Videre over Stord til Leirvik – sørover på E39. Det blir stopp underveis. Vi ankommer Stavanger bussterminal hvor vi får en lengre pause, ypperlig til å skaffe seg en matbit, samt streke litt på beina. Deretter fortsetter vi langs E18 til Kristiansand. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Scandic Aalborg Øst for overnatting.

 

 

Dag 2

Søndag 2. april 2023 (palmesøndag)

Aalborg – Goslar, ca 600 km: Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur.  Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart   høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen ankommer vi Goslar og vårt gode hotell, Hotel Der Achtermann. Her skal vi kose oss i 4 netter, og vi har da 3 hele dager til disposisjon i denne  delen av Tyskland. Det blir frokost og middag hver dag under oppholdet.

 

Dag 3

Mandag 3. april 2023

Opphold i Goslar: I dag skal vi bruke tiden til å utforske den vakre byen vi bor i; Goslar. I 1992 ble Goslars historiske  bysentrum oppført på Unescos liste over Verdensarven. Arkitekturen røper flere lag av tid, og noen steder er det vanskelig å vite helt hva man ser. Ved hotellet vårt, Hotel Achtermann, er det for eksempel strukturer som røper en byport, og mere til. Her ligger også en vakker gotisk kirke og rester av et kloster. Litt lenger opp fra jernbanestasjonen i retning Marktplatz, finner du Jacobikirche, opprinnelig fra år 1073. Bygningen Grosses Heiliges Kreutz ble oppført i år 1245 som fattighus, og er i dag kunsthåndverksenter med en glassblåserhytte, gullsmed, snekkerverksted etc. Det er mye å se og tiden går fort når man er turist i en slik vakker by. Litt shopping rekker nok de fleste også å få med seg i løpet av dagen.

 

Dag 4

Tirsdag 4. april 2023

Opphold i Goslar: I dag skal vi nyte frokosten, og deretter setter vi oss på bussen for å kjøre en kort tur til byen Wernigerode. I Wernigerode har vi plan om å tilbringe noen timer i denne trivelige byen. Sentrum av byen består for en stor del av gamle bindingsverkshus. Slottet i nygotisk stil som troner over byen er et av Wernigerodes kjennetegn. Det vakre rådhuset er fra 1490-årene. Her er det mulig å få kjøpt seg lunsj for de som ønsker det. Herfra kan de som ønsker reise på skinner, smalsporede sådan, og med damplokomotiv til Bloksberg, eller Brocken som det heter på tysk. Dette fjellet er kjent som heksers hjemsted, og noen hekser får dere nok også se på turen. Toget tar oss tur/retur Wernigerode-Brocken (billett ikke inkl.). På ettermiddagen går turen tilbake til Goslar.

 

Dag 5

Onsdag 5. april 2023

Opphold i Goslar: Etter dagens første, og for mange viktigste måltid er unnagjort går turen til Hann. Münden og Göttingen. Dagens første stopp blir i Hann. Münden. Dette er en magisk liten plass som man lett kan forelske seg i mens man går langs gatene. Rundt lunsjtider ankommer vi Göttingen. Her får man god tid til å finne en koselig kafe på torget eller rusle gatelangs. Kanskje se det gotiske rådhuset eller besøke det kjente universitet i byen. På ettermiddagen returnerer vi til Goslar.

 

 

Dag 6

Torsdag 6. april 2023 (skjærtorsdag)

Goslar – Eemshaven – Holland Norway Line, ca 385 km: Dagen starter med frokost før vi sier adjø, eller på gjensyn? til Goslar. Turbussen tar oss med godt på de tyske motorveiene til vi omsider krysser grensen til Nederland. Herfra er det bare et kort stykke opp til Eemshaven hvor MS Romantika venter. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en  mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for en hver smak. Vi koser oss godt om bord resten av overfarten.

 

Dag 7

Fredag 7. april 2023 (langfredag)

Kristiansand – Stavanger – Haugesund – Bergen – Knarvik, 460 km: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Kristiansand kl 09.30. Reisens siste etappe tar oss med langs E39 til Stavanger. Herfra går bussen over Haugesund til Bergen. Underveis er det mulig med avstigning. Vi takker for en hyggelig tur!

 

 

Pris og annen informasjon:

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferge Kristiansand – Hirtshals

¨  Minicruise Eemshaven – Kristiansand

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.990,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,- per lugar

Forbehold om skrivefeil og endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag