Tyske høstopplevelser!

Tyske høstopplevelser!

GOSLAR & WERNIGERODE | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 10.300,- per pers.
ved påmelding innen 15. juni 2024
Når
31. august - 5. september 2024
Antall dager
6
Avreis fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Bestill

I utkanten av fjellkjeden Harz finner vi byen Goslar. Med sine 1500 bindingsverkshus, smale gater og stilige detaljer hvor enn man ser! Denne byen sjarmerer enhver som besøker den. Ikke langt fra byen ligger deg sagnomsuste Bloksberg med sine fabler om hekser og trolldom. Goslar er som tatt fra et eventyr. Midt i sentrum ligger hotellet Der Achtermann som er vårt hjem i 3 netter. Vi har en dag i Goslar, samt en dagsutflukt til Werninerode. Her får man besøkt noen av de flotteste stedene i Tyskland. Hjemreisen går til Kiel hvor vi tar MS Color Magic hjem til Norge. Bli med på en  avslappende og opplevelsesrik tur!

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 31. august 2024

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Hirtshals – Aalborg: Vi starter turen med buss fra Stavanger og Telemarksporten og kjører E39/E18 frem til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir    kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Comwell Bygholm Park for overnatting.

 

Dag 2

Søndag 1. september 2024

Aalborg – Goslar, ca 600 km: Dagen starter med dansk morgenmad – eller frokost for oss nordmenn. Før vi sjekker ut fra hotellet og finner plassene våres i turbussen. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit.  Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart   høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen ankommer vi Goslar og vårt gode hotell, Hotel Der Achtermann. Her skal vi kose oss i 3 netter, og vi har da 2 hele dager til disposisjon i denne  delen av Tyskland. Det blir frokost og middag hver dag under oppholdet.

 

Dag 3

Mandag 2. september 2024

Opphold i Goslar: I dag skal vi bruke tiden til å utforske den vakre byen vi bor i; Goslar. I 1992 ble Goslars historiske  bysentrum oppført på Unescos liste over Verdensarven. Arkitekturen røper flere lag av tid, og noen steder er det vanskelig å vite helt hva man ser. Ved hotellet vårt, Hotel Achtermann, er det for eksempel strukturer som røper en byport, og mere til. Her ligger også en vakker gotisk kirke og rester av et kloster. Litt lenger opp fra jernbanestasjonen i retning Marktplatz, finner du Jacobikirche, opprinnelig fra år 1073. Bygningen Grosses Heiliges Kreutz ble oppført i år 1245 som fattighus, og er i dag kunsthåndverksenter med en glassblåserhytte, gullsmed, snekkerverksted etc. Det er mye å se og tiden går fort når man er turist i en slik vakker by. Litt shopping rekker nok de fleste også å få med seg i løpet av dagen.  Det blir også mulighet til å melde seg på en utflukt ut til Wöltingerode for et besøk innom det kjente bryggeriet på klosteret. Det ligger ca. 15 minutter utenfor Goslar. Her får vi en historisk omvisning i klosterets bryggeri fra 1682, samt smaksprøver. Opplegget denne  dagen er ved påmelding, totalt kr 350. Felles middag på kvelden på hotellet.

 

Dag 4

Tirsdag 3. september 2024

Opphold i Goslar: I dag skal vi nyte frokosten, og deretter setter vi oss på bussen for å kjøre en kort tur til byen Wernigerode. I Wernigerode har vi plan om å tilbringe noen timer i denne trivelige byen. Sentrum av byen består for en stor del av gamle bindingsverkshus. Slottet i nygotisk stil som troner over byen er et av Wernigerodes kjennetegn. Det vakre rådhuset er fra 1490-årene. Her er det mulig å få kjøpt seg lunsj for de som ønsker det. Herfra kan de som ønsker reise på skinner, smalsporede sådan, og med damplokomotiv til Bloksberg, eller Brocken som det heter på tysk. Dette fjellet er kjent som heksers hjemsted, og    noen hekser får dere nok også se på turen. Toget tar oss tur/retur Wernigerode-Brocken (billett ikke inkl.). På ettermiddagen går turen tilbake til Goslar. Felles middag på kvelden på hotellet.

 

Dag 5

Onsdag 4. september 2024

Goslar – Kiel, ca 250 km: Når frokosten er spist sjekker vi ut fra hotellet og finner plassene våres i turbussen. Deretter kjører vi nordover til Kiel. Vi ankommer i god tid til å gå om bord i MS Color Fantasy. Vel om bord finner vi våre gode lugarer og innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte skipet har å by på. Kanskje passer det med en deilig pizza, eller litt småmat i en av de mange hyggelige restaurantene/ barene om bord? Hva med en drink og litt godt å spise i Observation lounge mens vi ser på den vakre utseilingsleden langs Kielfjorden? Da er livet deilig! På kvelden blir det felles middagsbuffet, inkludert 1 vin/øl/mineralvann. Etter middag er det mulig å bestille plasser i Show Lounge og se skipets flotte show. Tillegget inkluderer reserverte plasser og 1 showdrink. Så her er det bare å kose seg utover kvelden med show, dans og moro! Dette må meldes på ved påmelding til turen.

 

Dag 6

Torsdag 5. september 2024

Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Oslo kl 10.00. Reisens siste etappe tar oss med langs E18 til Kristiansand, så videre vestover langs E39 til Stavanger. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon:

TURPRIS

6 dager kr 10.300,-

Pris per person ved påmelding innen15. juni, deretter kr 11.200,-

Avreisedato: Lørdag 31. august 2024

Retur: Torsdag 5. september 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals med buffet

¨  Minicruise med Color Line Kiel—Oslo

¨  5 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Utflukt til Werningerode

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.600,-

Tillegg for utvendig lugar kr 650,- per lugar

Tillegg for utflukt til Wöltingerode med omvisning og smaking kr 350,- per person

Tillegg for Show Lounge inkl. 1 drikke kr 125,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag