Påsketur med Berit & Olav!

Påsketur med Berit & Olav!

Påske | Bratislava, Budapest, Wien & Salzburg | Buss | Risdal Touring

KUN 16.330,- per pers.
ved påmelding innen 1. mars 2022
Når
10. - 21. april 2022
Antall dager
12
Avreis fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Noe av det som er så flott med å reise på busstur; vi kan kombinere flere reisemål innenfor en og samme tur. Vi har satt fokus på nye spennende reisemål på denne påsketuren; Bratislava, for mange en ukjent by. Slovakias hovedstad byr på spennende møte mellom fortidens storhet, og nåtidens pulserende dagligliv. Vakkert beliggende ved bredden av Donau, overvåket av den gamle byborgen og med de små Karpater-fjellene i utkanten av byen. Vi har lagt opp til en heldagsutflukt til Budapest. Vi skal til til  Østerrike og Wien som har tatt godt vare på kulturhistoriske bygninger og etter en guidet omvisning der, går turen vestover til Salzburg hvor vi også skal bo. Byen er uløselig knyttet til Mozart, som ble født i byen i 1756. Trivelig by å rusle rundt i på egenhånd.

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Søndag 10. april 2022 (Palmesøndag): Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi starter turen med buss fra Stavanger og Telemarksporten og kjører E39/E18 frem til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Vi beregner å være i Kristiansand i god tid før Color Lines ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi inkludert deilig middagsbuffèt som blir kveldens måltid. Vel i land i Hirtshals kjører vi til vårt hotell Comwell Rebild Bakker for overnatting.

 

Dag 2

Mandag 11. april 2022: Skørping – Spornitz, ca 550 km:  Dagen starter med en solid dansk morgenmad. Tidlig ettermiddag ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseproviant kalles det vel gjerne? Kafeteria gir mulighet til å kjøpe seg en matbit. Vi møter en av våre andre turbusser her, den har kommet fra Hirtshals med Fjordline fra Bergen og Stavanger. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss mulighet til å utvide turtilbudet samtidig som vi har større garanti for at turene faktisk blir gjennomført – at vi får tilstrekkelig deltakerantall på hver tur. Avhengig av hvor du skal reise videre, kan det nå bli bytte til en annen buss, sjåfør og reiseleder for den videre ferd. Etter å ha kjørt inn i Schleswig-Holstein krysser vi snart høybroen over Nord-Ost-See Kanal, vi dreier av og kjører «bundesstraβe» forbi Bad Segeberg. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til vårt hotell for natten Van der Valk Spornitz Hotel, hvor vi koser oss med felles middag.

 

Dag 3

Tirsdag 12. april 2022: Spornitz – Berlin – Ústí nad Labem, ca 450 km: Vi våkner og har en fin dag foran oss! Starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Pakker sakene våre og finner vårt komfortable seter i den behagelige turbussen. Formiddagen bringer oss inn til sentrum av den tyske hovedstaden, Berlin. Her gjør vi et stopp midt på dagen. Anledning til å rusle rundt litt på egen hånd, men vi får også se noen av byens kjente severdigheter når vi kjører forbi. Med nye inntrykk tar vi oss ut av storbyen. På gode motorveier glir milene raskt unna. Utpå ettermiddagen passerer vi kulturbyen Dresden og snart etter krysser vi grensen inn til Tsjekkia. I byen Ústí nad Labem stopper vi for dagens middag og overnatting på vårt gode samarbeidshotell.

 

Dag 4

Onsdag 13. april 2022: Ústí nad Labem – Brno – Bratislava, ca 420 km: Ny dag – frokost på hotellet. Vår turbuss tar oss videre gjennom Tsjekkia. Utpå formiddagen passerer vi hovedstaden Praha – historisk by og ikke minst kjent for «Praha våren» i 1968. Byen er verdt en reise for seg selv, og den anledningen byr seg på et senere tidspunkt. Vi passerer og vi fortsetter frem til Brno som blir vårt hovedstopp denne dagen. Brno er den nest største byen i Tsjekkia med omkring 380.000 innbyggere. Siste etappe frem til Bratislava varer knappe 2 timer. Da har vi også umerkelig krysset en ny grense, nå fra Tsjekkia til Slovakia. Innsjekking for middag og overnatting 4 netter på Crowne Plaza Hotel Bratislava med sentral beliggenhet.

 

Dag 5 - 6

Torsdag 14. (skjærtorsdag) april – Fredag (langfredag) 15. april 2022: Opphold i Bratislava – utflukt til Budapest. Første dagen møter vi vår lokalkjente guide ved hotellet. Etter at vi har kost oss med en god frokost. Nå skal vi ut på en liten rundtur i den slovakiske hovedstaden. Vi får se de mest kjente severdighetene. Byen deles i to av Donau og mye av byens historie er jo uløselig knyttet til elven. Om ettermiddagen blir det selvsagt litt tid til å utforske på egen hånd. Andre dagen vi oppholder oss, har vi planlagt utflukt til Budapest. En full heldagsutflukt starter fra hotellet etter en god frokost – og vi beregner ikke å være tilbake før omkring kl 22.30. Kjøreturen hver vei er beregnet å ta ca 2 ½ time. Også i Budapest får vi med oss lokalkjent guide. Guiden gir oss et innblikk i byens liv og levned. De mest kjente severdighetene hører selvsagt med i en slik sightseeing. Middagen denne ettermiddagen gjør vi til en spesiell opplevelse; vi kombinerer det matnyttige med folklore. God mat og god drikke gir sammen med artig underholdning god stemning!

Dag 7

Lørdag (påskeaften) 16. april 2022: Bratislava – Wien – Salzburg, ca 380 km: Frokost før avreise. Vi forlater Slovakia for denne gang – krysser grensen inn til Østerrike. En times tid varer kjøreturen før vi er fremme i verdensbyen Wien. En gang hovedsetet for habsburgerne som er uløselig knyttet til europeisk historie. Også Wien ligger ved bredden av Donau og preges av elven. Et av hovedsetene for FN ligger også i Wien, så byen har så avgjort beholdt sin internasjonale betydning. Opp gjennom årene er byens kulturhistoriske bygninger tatt godt vare på. En kjøretur langs Wiener Ringstraβe er intet mindre enn en opplevelse. Klassisk musikk, gedigne bygninger, brede gater og Wien hører sammen. Det er nesten så vi kan høre nyttårskonserten for vårt indre øre når vi oppholder oss i byen! Også i Wien får vi med oss en lokalkjent guide som viser oss og forteller om byen. Når vi forlater Wien, kjører vi vestover til Salzburg hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter på vårt hotell med sentral beliggenhet.

 

Dag 8

Søndag (1. påskedag) 17. april 2022: I Salzburg: Byen er uløselig knyttet til Mozart – han ble født i byen 27. januar 1756. Mozarts Geburtshaus kan besøkes i Getreidegasse 9, vår reiseleder er selvsagt behjelpelig med å vise vei og hvor. Siden 1920 har festspillene i Salzburg gjort byen til et sentrum for musikk og teater. Denne dagen får vi med oss en lokalkjent guide for en rusletur rundt i byen. Godt fottøy kan derfor være lurt å ta med – og det er selvsagt anledning til å stå over dette programinnslaget for å gjøre noe annet på egen hånd. Spesielt gamlebyen som ligger under festningen Hohensalzburg. Elven Salzach – som betyr saltelven – renner gjennom byen, setter sitt preg på den og har gitt byen sitt navn. Området er kjent for saltutvinning. Vi tror alle vil trives i Salzburg. Trivelig å rusle rundt også litt på egen hånd og vi nyter utsikten mot Alpene vi kan se litt lenger unna. Middag om kvelden.

Dag 9

Mandag (2. påskedag) 18. april 2022: Salzburg – Oberfranken, ca 420: Vi spiser frokost før avreise. Snart krysser vi grensen inn til Tyskland og vi kjører gjennom delstaten Bayern. Landshut passerer vi og vi kommer utpå formiddagen frem til Kloster Weltenburg ved «Donaudurchbruch» – et meget smalt parti av elven Donau. Benediktinerklosteret er en stor øl produsent! Vi koser oss her i idylliske omgivelser før vi fortsetter forbi Nürnberg og frem til vårt hotell for natten hvor det blir middag.

 

 

Dag 10

DAG 10

Tirsdag 19. april 2022: Oberfranken – Quedlinburg – Hannover, ca 400: Frokost på hotellet før avreise. Dagsetappene våre på denne turen er behagelige, også i dag. Vi passerer Erfurt og kommer etter hvert inn i landskapsområdet Harz, bl.a. kjent for sitt høyeste fjell Bloksberg. Ja, herfra stammer uttrykket. I den koselige byen Quedlinburg har vi lagt inn et lengre stopp midt på dagen. Gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Siste del av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til Hannover hvor det blir middag og overnatting. Her vil vi også møte gjestene som kommer fra turen til Lago Maggiore.

Dag 11

Onsdag 20. april 2022: Hannover – Sønder-/Midtjylland, ca 410: Frokost og før vi forlater vårt hotell – gjør vi bytte av gjester og bagasje som vi gjorde på vei sørover. Vi kjører over den nordlige delen av Lüneburger Heide, passerer millionbyen Hamburg og tar fatt på ferden gjennom delstaten Schleswig-Holstein. Ved Flensburg blir det god tid til grensehandel. Dagens middag har vi inkludert underveis denne dagen før vi krysser grensen inn til Danmark. Overnatting i Sønder-/Midtjylland på et av våre samarbeidshoteller.

Dag 12

Torsdag 21. april 2022: Sønder-/Midtjylland – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/ Grenland, ca 280: Dagen starter med frokost som vanlig er. Vi kjører frem til Hirtshals og reiser med MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffèt om bord på overfarten ved påmelding til turen. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 15.30 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

Pris og annen informasjon:

12 dager kun kr 14.990,-

Pris pr person ved påmelding innen           10. februar 2022 deretter kr 16.330,-

 

Avreisedato: Søndag 10. april 2022

Retur: Onsdag 21. april 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturisbuss kjørt av   erfarne sjåfører

¨  Reiseledere og reisevertskap Berit og Olav

¨  Ferjeoverfarter t/r Kristiansand – Hirtshals

¨  11 hotellovernattinger i delt dobbeltrom underveis

¨  11 frokoster

¨  11 middager underveis, derav 1 om bord på MS superspeed på utreisen og 1 i forbindelsen med folklore i Budapest

¨ Lokalguide i Bratislava, Budapest, Wien og Salzburg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom 3.550,-

Tillegg for buffet på retur med                      Color Line kr 279,-

Forbehold om endringer som følge av      forhold utenfor vår kontroll.

 

Inspirasjons bilder

UK flag | German flag