PÅSKETUR!

PÅSKETUR!

TYSKE PÅSKEOPPLEVELSER | TUR TIL DRESDEN | RISDAL TOURING

Dresden – også kjent som «Nordens Firenze» for sin barokke arkitektur og kunst. Byen ble nesten bygd opp fra bunnen av etter krigen. I dag er det blant de fineste byene man kan besøke i Tyskland. På vår reise får vi en hyggelig reise gjennom Danmark og Tyskland til denne flotte byen. Under oppholdet ligger vi på et sentralt hotell med gangavstand til mye av det som kan oppleves i byen. På returen kjører vi innom Berlin og Rostock. Returen gjør vi med DFDS fra København til Oslo. Og videre hjem til de respektive avstigningssteder hvor turen avsluttes!

 

Tagger:, , , , ,

Turprogram dag for dag

DAG 1

Lørdag 23. mars 2024

Stavanger/Oslo – Skørping: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 11.05 og reiser østover langs E39 til Kristiansand. For våre gjester som kommer på langs E18 øst fra, blir det opphenting fra Skjelsvik kl. 13.10 til Kristiansand. Vel fremme i Sørlandets hovedstad samler vi nye og gamle turgjester ved Color Line terminalen (kl. 15.30). Sammen med reiseleder går vi om bord i MS Superspeed som har avreise kl 16.30 og direkte til dekk 8 og buffetrestauranten «Catch Me if You Can». Her står buffeten dekket med utallige delikatesser. Vi ankommer Hirtshals kl. 19.45. Turbussen tar oss med sørover på Jylland og om ikke lenge passerer vi Aalborg før vi omsider ankommer Skørping. Her sjekker vi inn på Comwell Rebild Bakker hvor vi skal tilbringe natten.

 

DAG 2

Søndag 24. mars 2024

Skørping – Königslutter am Elm, ca 650 km: Vi koser oss med en deilig hotellfrokost før vi setter oss i vår behagelige buss og kjører sydover. Snart passerer vi grensen ved Flensburg og ikke lenge etter passerer vi handelsbyen Hamburg. Reisen bringer oss til utkanten av Hannover før vi svinger østover til Königslutter og vårt hotell for dagen. Etter innsjekk samles vi til felles middag på hotellet.

 

DAG 3

Mandag 25. mars 2024

Königslutter am Elm – Leipzig – Dresden, ca 300 km: Etter frokost, så sjekker vi ut fra hotellet. Denne dagen starter vi med og kjøre gjennom et vakkert naturområde med grønne skoger og landbruk frem til Magdeburg. Utpå formiddagen ankommer vi Leipzig. I denne tyske universitetsbyen gjør vi et lengre stopp. Her blir det anledning til å spasere i gatene i sentrum der vi ser en sammensetning av gammel og ny arkitektur. Det er også utallige koselige kafeèr rundt torget hvor man kan nyte en kaffekopp mens man ser ut på det yrende bylivet. I felleskap reiser vi ut fra Leipzig til avtalt tid og reiser det korte stykke videre til Dresden. I enden av den moderne handlegaten Prager Strasse finner vi Hotel Pullmann Dresden Newa, hvor vi skal oppholde oss de to neste nettene. Etter innsjekk blir det felles middag på hotellet kl. 19.00. Kanskje noen vil ta en spasertur ut på kvelden ned gatene til gamle byen?

 

DAG 4

Tirsdag 26. mars 2024

Opphold i Dresden: Tysk frokost metter oss godt, som alltid. Formiddagen bruker vi for å gjøre oss bedre kjent med Dresden – byen som har en meget interessant historie, ikke minst knyttet til siste verdenskrig. De mest kjente landemerker vies vår oppmerksomhet og vi har med en lokalkjent guide, som forteller oss om sted og egn. Så blir det også god tid til å utforske byen på egenhånd. For de som ønsker kan man melde seg på en tur til et lokalt bryggeri for omvisning og historie om ølets produksjon i Dresden, dette koster 250,- per person om må meldes på ved påmelding til turen. Denne dagen har vi ikke inkludert middag ved hotellet. Men reiseleder er behjelpelig med å anbefale nærliggende restauranter.

 

DAG 5

Onsdag 27. mars 2024

Dresden – Rostock området, ca 450 km: Det blir frokost på hotellet før vi setter oss i den behagelige turbussen vår. Vi skal nå nordover igjen, inn i Tyskland og forbi Dresden. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna. Om ikke lenge ankommer vi Tysklands store hovedstad Berlin. En by som man aldri helt blir «ferdig» med. Reiseleder og sjåfør tar oss med på en rundtur med bussen før vi får muligheten til å gå selv rundt i byen. Denne dagen har vi ikke lagt inn middag på hotellet, det blir derfor god tid til både sightseeing og middag (ikke inkl.). Utpå kvelden reiser vi et kort stykke nordover til vårt samarbeidshotell i Rostock  området, hvor vi sjekker inn for siste hotellovernatting.

 

DAG 6

Torsdag 28. mars 2024

Rostock området – København, ca 220 km: Etter en god frokost på hotellet er det tid for å takke for oss. Vi setter kursen ut til havnen i Rostock hvor vi tar ferje over til Gedser i Danmark. Herfra er det ikke lange kjøreturen før vi befinner oss i København. Er vi heldige med tiden får vi litt egentid i «kongens by» før avgangen med DFDS Seaways  kl. 15.00 til Oslo. Om bord finner vi lugarene våre før vi kan nyte buffèen i skipets restaurant «7 seas».  Vi anbefaler å bare ta med det mest nødvendige om bord og la kofferten stå igjen i bussen.

 

DAG 7

Fredag 29. mars 2024

Ankomst Oslo – Kristiansand/Stavanger: Mens vi koser oss med frokostbuffet har vi nok startet innseilingen til Oslo. Husk å få med deg alt fra lugaren før vi må forlate skipet som legger til kai kl 10.00. Vel i land etter tollklarering fortsetter vi på vår vei hjemover. Det blir avstigning underveis langs E18 og E39 og vi legger til rette for stopp og benstrekk hele veien til Stavanger. Da gjenstår det bare å takke for en koselig tur!

 

Turprisen inkluderer:

TURPRIS

7 dager kun kr 10.990,-

Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024, deretter kr 11.990,-

Avreisedato: Lørdag 23. mars 2024

Retur: Fredag 29. mars 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals

¨  Overfart med DFDS København – Oslo

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  4 middager (IKKE DAG 4 og DAG 5)

¨   Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.900,-

Tillegg for besøk til lokalt bryggeri med ølsmaking kr 250,- per person

Tillegg for utvendig lugar kr 400,- per lugar

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

UK flag | German flag